Het maken van een convertie van CSV naar GPX file

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Berta Pappens

Berta Pappens

28/08/2017 18:53:52
Quote Anchor link
Hallo,

Ik bezit een databases met duizenden records van eindcoordinaten van geocaching, heb hiervoor ook een programma gemaakt om deze te delen met gebruikers.
Ik kan een gefilterde export maken naar een CSV file.

Wie kan mij helpen om een prorammaatje te maken om deze CSV file te converteren naar een GPX file.
In mijn CSV file zijn de coordinaten WGS84 (N51 40.123 E002 45.123) ik weet dat een GPX het formaat (NORTH AMERICAN 1927 (NASD)) moet hebben , dus tezelfdertijd een convertie nodig. In de CSV file staan verschillende velden, maar ik heb er maar 3 nodig "Naam " "GC Code" "coordinaten".

Wie kan mij hierbij helpen.?
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 01:58:56
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

28/08/2017 18:56:40
Quote Anchor link
Je kan CSV-bestanden makkelijk met PHP uitlezen:
http://php.net/manual/en/function.fgetcsv.php

Heb je hier al naar gekeken?

Groeten van een mede-geocacher ;-)
 
Michael -

Michael -

28/08/2017 19:03:26
 
Berta Pappens

Berta Pappens

28/08/2017 19:48:08
Quote Anchor link
Michael

Hartelijk dank voor dit berichtje ik ga er zeker naar kijken.


Toevoeging op 29/08/2017 15:31:10:

Hi Michael,

Ik heb het programma bekeken maar voldoet nog niet aan de coordinaten die ik momenteel in mijn CSV file heb (WSG84)
Heeft er iemand een php script om WGS84 (N51 40.123 E002 45.123) om te zetten naar het formaat (NORTH AMERICAN 1927 (NASD))
of kan er iemand het voorgesteld programma die michael aanbeveeld aanpassen.
Gewijzigd op 29/08/2017 15:38:07 door Berta Pappens
 
Willem vp

Willem vp

29/08/2017 22:51:33
Quote Anchor link
Dirk Coppens op 28/08/2017 18:53:52:
In mijn CSV file zijn de coordinaten WGS84 (N51 40.123 E002 45.123) ik weet dat een GPX het formaat (NORTH AMERICAN 1927 (NASD))

Weet je dit zeker? GPX is een standaard uit 2002. Ik vind het vrij onlogisch dat die gebruik zou maken van een standaard uit 1927 als daar al in 1983 een update van is geweest. Als software NAD27 ondersteunt is dat meestal om oud kaartmateriaal te kunnen verwerken, maar dat zou bij GPS niet aan de orde moeten zijn.

Een andere reden waarom ik niet verwacht dat NAD (welke versie dan ook) wordt gebruikt, is omdat die geen wereldwijde dekking biedt, maar ruwweg alleen Canada, de VS en Mexico bestrijkt. Beetje vergelijkbaar met RD-coördinaten dus. ;-)

Als je naar de GPX-standaard kijkt, dan zie je dat er gebruik wordt gemaakt van WGS84 in decimale notatie.

Kijk eens naar deze converter. Deze kun je inbouwen in de source waar Michael naar verwees; je moet dan de $lat en $lon die uit je CSV-file komen door WGS84_DS2DM_latitude() en WGS84_DS2DM_longitude() laten omzetten.
Gewijzigd op 29/08/2017 23:12:20 door Willem vp
 
Berta Pappens

Berta Pappens

31/08/2017 18:28:04
Quote Anchor link
Heb het programma waar michal het over had geprobeerd en inderdaad het werkt perfect,
maar het enige nadeel is dat de garmin gps deze niet aanvaard.
Hij ziet geen enkle geocach op het toeste staan .

Maw de gpx is niet goed .
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

31/08/2017 19:19:25
Quote Anchor link
Ik heb geen ervaring (nog) met gpxm, maar wat zijn de verschillen dan?
 
Berta Pappens

Berta Pappens

01/09/2017 17:22:20
Quote Anchor link
Arien ,

Ik zou dit wel willen posten maar ik ben geen programmeur, ik ben maar een amateur die probeert om via deze weg voor mij alles te vergemakkelijken.
(K'zou nie willen dat ze mij hier uitlachen, ze zouden zeggen dienen oude ...)

Ondertussen heb ik de php gemaakt (op mijn manier, een programmeur zou het anders doen dat weet ik) en het werkt ook.
Heb het ook al geintegreerd in mijn geo_db programma .zie www.dcjt.be

Alvast iedereen bedankt voor de hulp.
Dirk
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.