Het resultaat toont mij 1 record te weinig

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Pagina: « vorige 1 2

Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

30/09/2019 20:53:19
Quote Anchor link
Goed gedaan :D

Op regel 53 staat nog een mysqli_ functie. Die dien je te veranderen naar mysql_

(en eigenlijk zou je alles naar mysqli_ of PDO moeten veranderen maar bewaar dat nu maar even voor later).
Gewijzigd op 30/09/2019 20:54:21 door Frank Nietbelangrijk
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 15:07:43
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

30/09/2019 21:41:35
Quote Anchor link
Vanwege welke reden stap je niet direct over naar mysqli. Het is niet zo dat deze functie-bibliotheek opeens van mysql is veranderd naar mysqli. Sterker zelfs, het is al vanaf begin van PHP 5 al mogelijk om MySQLi te gebruiken.
Gewijzigd op 30/09/2019 21:42:08 door - Ariën -
 
Leon Low

Leon Low

30/09/2019 21:49:26
Quote Anchor link
:)
Gewijzigd op 02/10/2019 09:56:32 door Leon Low
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

30/09/2019 23:37:15
Quote Anchor link
Los van al het bovenstaande, ben je hier niet appels en peren bij elkaar aan het gooien?

Wat voor producten betreft dit precies, want je meet letterlijk met twee maten: S, M en L en 38, 40 en 44. Is dit enerzijds (dames?)mode en anderzijds schoenen ofzo? Dit kun je niet echt met goed fatsoen op één hoop gooien? En wat als er dadelijk een maat (bijvoorbeels XS of XL, of 36) bij komt, dan komt het aantal kolommen met de andere maat mogelijk niet meer overeen?

Dan kan ik mij nog het volgende voorstellen: een concreet, fysiek product is de configuratie van een aantal kenmerken. Neem een t-shirt. Deze kan bijvoorbeeld een bepaalde halsvorm hebben, een bepaalde kleur, mogelijk met of zonder lange mouwen, en een maat et cetera. De unieke combinatie van al deze kenmerken vormt tezamen een concreet product, bijvoorbeeld een roze longsleeve maat XYZ met een v-hals.

Verschillende producten kunnen verschillende kenmerken met verschillende (specifieke) waarden bevatten. Het is dan niet bepaald vanzelfsprekend dat je die allemaal in eenzelfde tabel zet. Temeer als dit compleet verschillende categorieën (bijvoorbeeld "schoenen" of "ondergoed") betreft.

Ik zou als je een soort van voorraadbeheer wilt bijhouden eigenlijk meerdere tabellen (zowel in de database alsook de HTML :)) verwachten, waarbij je het een en ander rubriceert. En als de inventaris niet zo groot is, dan zou ik er misschien een platte lijst van maken, maar dan enkel met een titel (waar verder de kenmerken min of meer uit af te leiden zijn of op een andere manier een unieke productcode hebben ofzo) en een aantal.

Dit kun je in je databaseopzet ook een stuk beter uit de verf laten komen door de structuur verder uit te bouwen, waarbij deze eigenschappen beter tot hun recht komen. Deze is op dit moment waarschijnlijk verre van uitgenormaliseerd.
Gewijzigd op 30/09/2019 23:38:36 door Thomas van den Heuvel
 
Leon Low

Leon Low

30/09/2019 23:59:22
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
<?php
include "storescripts/locadatabase.php";
mysqli_select_db( $locadatabase, $database_locadatabase );
$qryRaadpleeg = "SELECT * FROM merken INNER JOIN (artikelen INNER JOIN voorraad ON artikelen.ArtikelCode = voorraad.Artikelcode) ON merken.MERKCODE = voorraad.Merknr" ;
$resultRaadpleeg= mysqli_query( $locadatabase, $qryRaadpleeg )or die( mysqli_error( $locadatabase ) );
$Aantal = mysqli_num_rows( $resultRaadpleeg );
$qryMaten = "SELECT * From voorraad_maten ORDER BY Matenbalk" ;
$resultMaten=mysqli_query( $locadatabase, $qryMaten )or die( mysqli_error( $locadatabase ) );
if ( $Aantal > 0 ) {
  echo "<table border='solid 1px' width=90% align='center'>";
  $tabel .= "<thead>";
  $tabel .= "<tr>";
  $tabel .= "<th>ID</th>";
  $tabel .= "<th>MERK</th>";
  $tabel .= "<th>ARTIKELNAAM</th>";
  $tabel .= "<th>KLEUR</th>";
  $tabel .= "<th>AP</th>";
  $tabel .= "<th>PRIJS 1</th>";
  $tabel .= "<th>PRIJS 2</th>";
  $tabel .= "<th>ARTIKEL</th>";
  $tabel .= "<th>AFDELING</th>";
  $tabel .= "<th>DATUM BIJVOEGING</th>";
  $tabel .= "<th>OMSCHRIJVING</th>";
  $tabel .= "</tr>";
  $tabel .= "</thead>";
  
  while ( $row = mysqli_fetch_array( $resultRaadpleeg ) ) {
    if ( $row[ 'Afdeling' ] == 1 ) {
      $afdeling = "Dames";
    }
elseif ( $row[ 'Afdeling' ] == 2 ) {
      $afdeling = "Trend";
    }
elseif ( $row[ 'Afdeling' ] == 3 ) {
      $afdeling = "Heren";
    }
elseif ( $row[ 'Afdeling' ] == 4 ) {
      $afdeling = "Schoenen";
    }
else {
      $afdeling = "Ander";
    }

    $rowMaten = mysqli_fetch_array( $resultMaten );
    $tabel .= "<tr>";
    $tabel .= "<td align='center'>" . $row[ 'ID' ] . "</td>";
    $tabel .= "<td align='center'>" . $row[ 'Merkomschrijving' ] . "</td>";
    $tabel .= "<td align='center'>" . $row[ 'Artikelnaam' ] . "</td>";
    $tabel .= "<td align='center'>" . $row[ 'Kleur' ] . "</td>";
    $tabel .= "<td align='right' style='padding-right:5px'>" . $row[ 'AP' ] . "</td>";
    $tabel .= "<td align='right' style='padding-right:5px'>" . $row[ 'VP' ] . "</td>";
    $tabel .= "<td align='right' style='padding-right:5px'>" . $row[ 'VP2' ] . "</td>";
    $tabel .= "<td align='center'>" . $row[ 'Omschrijving' ] . "</td>";
    $tabel .= "<td align='center'>" . $afdeling . "</td>";
    $tabel .= "<td align='center'>" . date( "d-m-Y", strtotime( $row[ 'datum_invoeging' ] ) ) . "</td>";
    $tabel .= "<td align='center'>" . $row[ 'omschrijving' ] . "</td>";
    do { // start een do-while lus voor iedere balk -->
      $currentBalk = $rowMaten[ 'Matenbalk' ]; // onthoud in welke balk we bezig zijn
      do { // start een do-while lus voor iedere kledingmaat
        $tabel .= '<td>' . $rowMaten[ 'Maat' ] . '</td>';
        $tabel .= '<td>[' . $rowMaten[ 'Aantal' ] . ']</td>';
        $rowMaten = mysqli_fetch_array( $qryMaten ); // haal de volgende rij op!

      } while ( $rowMaten && $currentBalk == $rowMaten[ 'Matenbalk' ] ); // zolang we nog een nieuwe rij konden ophalen EN de nieuwe rij bij de huidige balk hoort.
    } while ( $rowMaten ); //zolang we nog een nieuwe rij konden ophalen

  }
  $tabel .= "</table>";
  
}

mysqli_close( $locadatabase );
?>

<!doctype html>
<html>
<head>
<meta charset="utf-8">
<title>Webshop BackOffice Voorraad</title>
<style>
td {
    color: black;
}
thead {
    color: black;
}
</style>
</head>

<body>

<?php include_once("../Hoofding.html") ?>
<div align="center">
<p align="right" style="padding-right: 5%;"><?php echo date('d-m-Y H:m'); ?></p>
<br />
<div align="center">
  <?php
  echo $tabel;
  ?>

</div>
</body>
</html>


Toevoeging op 30/09/2019 23:59:44:
Gewijzigd op 01/10/2019 22:33:12 door Leon Low
 

Pagina: « vorige 1 2



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.