het verwijderen van gegevens uit de mysql

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Php knipper

php knipper

27/09/2011 21:30:18
Quote Anchor link
ik wil 3 delen van gegevens verwijderen dat doe ik met deze code
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
<?php
        // Verwijderen van de leningen
        $sql = "DELETE FROM leningen WHERE id_lener='".$id_lener."' AND geleend_bij='".$id_ingelogd."'";
            if (!$sql) {
             echo "fout bij het verwijderen van de leningen!<br><br>";
             (
'SQL error: ' . mysql_error());
            }
else {
             echo "Verwijderen van de leningen is gelukt!<br><br>";
            }

        // verwijderen van de gebruiker
        $sql2 = "DELETE FROM gebruikers WHERE id='".$id_lener."'";
            if (!$sql2) {
             echo "fout bij het verwijderen van de gebruiker!<br><br>";
             (
'SQL error: ' . mysql_error());
            }
else {
             echo "Verwijderen van de gebruiker is gelukt!<br><br>";
            }

        // verwijderen van koppeltabel
        $sql3 = "DELETE FROM gebruikerskoppelen WHERE id_gebruiker='".$id_lener."' AND id_beheerder='".$id_ingelogd."'";
            if (!$sql3) {
             echo "fout bij het verwijderen van de koppelingen!";
             (
'SQL error: ' . mysql_error());
            }
else {
             echo "Verwijderen van de koppelingen is gelukt!<br><br><br><br>";
            }

?>


(Dit is de eerste keer dat ik een delete functie gebruik dus heb ik maar gekeken naar een tut hier )

Ik krijg wel geen error
de 2 variabel geven een getal ( dit klopt heb al getest )

Wie kan mijn fout vinden?
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 15:07:37
 
Marco PHPJunky

Marco PHPJunky

27/09/2011 21:35:29
Quote Anchor link
wat gaat er fout dan ?

en het is wellicht als mensen leningen hebben gehad of hebben lopen is het dan niet juist dat je dat moet bewaren voor de administratie en bewijs....
 
Jordi Kroon

Jordi Kroon

27/09/2011 21:37:10
Quote Anchor link
Wat is de output?
Verder is je script 'lek'
 
Php knipper

php knipper

27/09/2011 21:37:32
Quote Anchor link
dit doen de gebruiker's zelf ( natuurlijk worden die eerst opgeslagen in een txt file met rechten 000 dus als het nodig is kan ik die wel terug zetten )

het probleem is dat hij niet's verwijdert ( en de variabel kloppen wel )

Toevoeging op 27/09/2011 21:38:00:

Jordi kroon op 27/09/2011 21:37:10:
Wat is de output?
Verder is je script 'lek'


lek ?
hoor ik niet graag ( hoe pas ik dat aan?)
 
Jordi Kroon

Jordi Kroon

27/09/2011 21:38:57
Quote Anchor link
gewoon mysql_real_escape_string() om je vars gooien
 
Antony Riksen

Antony Riksen

27/09/2011 21:39:55
Quote Anchor link
# beveiliging...
http://www.phphulp.nl/php/script/beveiliging/maak-sql-veilig/1505/
Misschien heb je daar iets aan ;)
 
Php knipper

php knipper

27/09/2011 21:45:50
Quote Anchor link
ok dat ga ik zeker bevijligen ( heel erg bedankt voor die opmerking )

Maar kan iemand ook even de fout vinden in de sql zoals die nu is?
 
Jacco Brandt

Jacco Brandt

27/09/2011 21:48:46
Quote Anchor link
Je voert de query niet uit?
Je zet de query alleen in een string, hier moet nog mysql_query() overheen.
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

27/09/2011 21:51:23
Quote Anchor link
Je maakt wel een SQL string, maar je voert de query niet uit.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
    if (!mysql_query ($sql)) {
        echo mysql_error ();
    }

?>
Gewijzigd op 27/09/2011 21:51:55 door Jan Koehoorn
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.