hex_md5 in JavaScript geeft geen resultaat

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Harry

Harry

05/11/2007 16:27:00
Quote Anchor link
In een projectje wil ik 2 gegevens samenvoegen en coderen:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
<html>
<head>

<script type="text/javascript" src="/_js/md5.js"></script>
<script type="text/javascript">
<!--//

var do_js = function()
{
    document.getElementById('SamenEnCoderen').value = hex_md5( document.getElementById('username').value.toLowerCase() + document.getElementById('password').value );
    return true;
}

//-->
</script>
</head>

<body>

<?php
// tijdelijke controle voor waarde
echo("".$_POST['SamenEnCoderen']."");
?>


<form method="post" action="<?php echo("".$_SERVER['PHP_SELF'].""); ?>" onSubmit="return do_js();">
<input type="hidden" name="SamenEnCoderen" id="SamenEnCoderen" value="" />
Gebruikersnaam: <input type="text" name="username" id="username" /><br>
Wachtwoord: <input type="password" id="password" /><br><br>
<input type="submit" value="Verwerk" />
</form>

<noscript>
!ERROR! Javascript moet actief zijn voor deze procedure
</noscript>    

</body>
</html>


Het gaat er niet om of dit de makkelijkste etc manier is maar om de procedure van verwerken... met een functie vanuit een form.

In verschillende scripten (phphulp) heb ik dit soort voorbij zien komen maar zoals hierboven wil hij geen waarde aan de SamenEnCoderen geven.

Wanneer ik de hex_md5 ervoor weg haal krijg ik gewoon de samenvoeging dus ergens doe ik iets niet goed met de md5.

Zie ik iets over het hoofd?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Harry
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 05:16:52
 
Robert Deiman

Robert Deiman

05/11/2007 16:33:00
Quote Anchor link
Zet de aanroep van de functie eens in de onchange attributen van username en password?
 
Arend a

Arend a

05/11/2007 16:55:00
Quote Anchor link
Klopt dat javascriptbestandje wel, en kan die wel geladen worden?

Overigens zou ik een ssl verbinding boven zulke javascript trucs verkiezen.
 
Harry

Harry

05/11/2007 17:08:00
Quote Anchor link
@Robert
Dat geeft geen resultaat.

@Arend
Het JS bestand is gepakt van hier waar soortgelijke aktie mee wordt uitgevoerd dus die moet wel goed zijn.
http://www.pajhome.org.uk/crypt/md5/md5.js
Daarom verbassd het mij zo waarom het niet werkt.
SSL is beter, absoluut, maar hoeft niet voor dit doeleind.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Harry
 
Harry

Harry

05/11/2007 19:49:00
Quote Anchor link
Met schaamrood op de kaken:

De slash voor de _js in de code
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
src="/_js/md5.js"
hoort er niet te staan.

Tjonge, jonge... opgelost! :-p
 
Elwin - Fratsloos

Elwin - Fratsloos

05/11/2007 20:39:00
Quote Anchor link
Schaam je! :)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.