Hidden div's is dit mogelijk?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Peter maaswinkel

peter maaswinkel

28/11/2009 16:21:00
Quote Anchor link
Momenteel heb ik de onderstaande situatie:

<div class="container"><div class="date">datum</div>Hier een stukje tekst</div>
<div class="containerExtra">Info1</div>
<div class="containerExtra">Info2</div>
<div class="containerExtra">Info3</div>
<div class="containerExtra">Info4</div>

Het is de bedoeling om de div's 'containerExtra' normaal bij laden van de pagina te verbergen. Zodra er op de 'container' div wordt geklikt moeten de containerExtra div's worden getoond.

Ik ben al aan het rondkijken geweest via google, maar kom niet verder...

Alvast bedankt!
 
PHP hulp

PHP hulp

29/04/2024 11:54:23
 

28/11/2009 16:29:00
Quote Anchor link
Kan alleen via javascript en css. Met bijvoorbeeld .
Dan met
click en show.
Het wordt dan iets als:
$('.container').click(function () { $('.containerExtra').each(function(i){$(this).show();})});
Zie http://docs.jquery.com voor de uitleg van de functies en hoe je jQuery gebruikt.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door
 
Emmanuel Delay

Emmanuel Delay

29/11/2009 15:41:00
Quote Anchor link
Zonder jQuery wordt dat bv. zo-iets

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
<html>
  <head>
    <script>
    function getElementsByClass( searchClass, domNode, tagName)
    {
      // zie http://www.anyexample.com/webdev/javascript/javascript_getelementsbyclass_function.xml
      if (domNode == null) domNode = document;
      if (tagName == null) tagName = '*';
      var el = new Array();
      var tags = domNode.getElementsByTagName(tagName);
      var tcl = " "+searchClass+" ";
      for(i=0,j=0; i<tags.length; i++) {
        var test = " " + tags[i].className + " ";
        if (test.indexOf(tcl) != -1)
          el[j++] = tags[i];
      }
      return el;
    }
    function divs_zichtbaar()
      {
        var divs = getElementsByClass('containerExtra');
        for (var i=0; i<divs.length; i++)
          {
            divs[i].style.display = 'block';
          }
      }
    </script>
    <style>
    .containerExtra{display: none;}
    .container{cursor: pointer;}
    </style>
  </head>
  <body>
  <div class="container" onClick="divs_zichtbaar();"><div class="date">datum</div>Hier een stukje tekst</div>
    <div class="containerExtra">Info1</div>
    <div class="containerExtra">Info2</div>
    <div class="containerExtra">Info3</div>
    <div class="containerExtra">Info4</div>
  </body>
</html>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Emmanuel Delay
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.