highchart in bootstrap

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Chris Bosmans

chris Bosmans

05/11/2016 22:44:35
Quote Anchor link
ik probeer een chart in mijn bootstrap design te steken

ik heb al een high chart in een "gewone" (niet bootstrap) site.
en die werkt.

nu dacht ik, ik kopie paste dit in de bootstrap en klaar is kees.

nu heb ik op de site van high chart gekeken en de "first chart" tut gevolgd en zelfs die werkt ook niet in
het bootstrap design.
wel op mijn andere design

zijn er dingen die ik over het hoofd zien.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
        <!-- Meterstanden  -->
    <section id="meterstanden" class="meterstanden">

<div id="container" style="width:100%;  "></div>
<script>
$(function () {
    var myChart = Highcharts.chart('container', {
        chart: {
            type: 'bar'
        },
        title: {
            text: 'Fruit Consumption'
        },
        xAxis: {
            categories: ['Apples', 'Bananas', 'Oranges']
        },
        yAxis: {
            title: {
                text: 'Fruit eaten'
            }
        },
        series: [{
            name: 'Jane',
            data: [1, 0, 4]
        }, {
            name: 'John',
            data: [5, 7, 3]
        }]
    });
});

</script>
</section>
Gewijzigd op 06/11/2016 16:34:38 door Chris Bosmans
 
PHP hulp

PHP hulp

27/04/2024 03:31:54
 
- SanThe -

- SanThe -

05/11/2016 22:59:55
Quote Anchor link
Je mist een quote op regel 4.
 
Chris Bosmans

chris Bosmans

06/11/2016 16:41:53
Quote Anchor link
ok gezien merci

ik heb nu de standard chart aan het praten gekregen maar zie nog steeds geen verschil tussen mijn standard pagina en met de kopie past in bootstrap

hierbij de code van mijn standard pagina
in de head sectie
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<script type="text/javascript" src="http://ajax.googleapis.com/ajax/libs/jquery/1.9.1/jquery.min.js"></script>
<script type="text/javascript" src="dist/jquery.jqplot.js"></script>
<script type="text/javascript" src="dist/plugins/jqplot.dateAxisRenderer.js"></script>
<script src="https://code.highcharts.com/highcharts.js"></script>
<script src="https://code.highcharts.com/modules/exporting.js"></script>



Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
<script>
$(function () {
    $('#container').highcharts({
        chart: {
            type: 'spline'
        },
        title: {
            text: 'Electriciteit'
        },
        subtitle: {
            text: 'Verbruik op jaarbasis'
        },
        xAxis: {
            type: 'datetime',
            dateTimeLabelFormats: { // don't display the dummy year
                month: '%b'
                
            },
            title: {
                text: 'Maand'
            }
        },
        yAxis: {
            title: {
                text: 'Verbruik (kWh)'
            },
            //min: 0
        },
        tooltip: {
            headerFormat: '<b>{series.name}</b><br>',
            pointFormat: '{point.x:%e. %b}: {point.y:f} kWh'
        },

        plotOptions: {
            spline: {
                marker: {
                    enabled: true
                }
            }
        },

        series: [{
            name: '2015',
            // Define the data points. All series have a dummy year
            // of 1970/71 in order to be compared on the same x axis. Note
            // that in JavaScript, months start at 0 for January, 1 for February etc.

            
            data: [
<?php
include 'meterstand/meterstand.inc.php';
$jaar15=(date('Y')-1);
$min_value_sql =mysqli_query($linkmeterstand,"SELECT MIN(meterstand_elec) AS laagste_maand15  FROM elektriek WHERE DATE_FORMAT(datum_elec,'%Y')='$jaar15'");
 while($min_value_row15 = mysqli_fetch_array($min_value_sql))
{

 $meterstand_min15=$min_value_row15['laagste_maand15'];
}

$alle_waarden_jaar15=mysqli_query($linkmeterstand,"SELECT *,DATE_FORMAT(datum_elec,'%c') as datumm15,DATE_FORMAT(datum_elec,'%d') as datumd15  FROM elektriek WHERE  DATE_FORMAT(datum_elec,'%Y')='$jaar15'");
    while($row_alle_waarden_jaar15 = mysqli_fetch_assoc($alle_waarden_jaar15))
    {

            $meterstand15=$row_alle_waarden_jaar15['meterstand_elec']- $meterstand_min15;
            $maandnr=$row_alle_waarden_jaar15["datumm15"]-1;
            $dagnr=$row_alle_waarden_jaar15["datumd15"];
    echo   "[Date.UTC(2000, ".$maandnr.", ".$dagnr."),".$meterstand15."], " ;
    }
?>

            ]
        }, {
            name: '2016',
            data: [
                           <?php
include 'meterstand/meterstand.inc.php';
        $jaar16=(date('Y'));
                      
$min_value_sql16 =mysqli_query($linkmeterstand,"SELECT MIN(meterstand_elec) AS laagste_maand16  FROM elektriek WHERE DATE_FORMAT(datum_elec,'%Y')='$jaar16'");
 while($min_value_row16 = mysqli_fetch_array($min_value_sql16))
{

 $meterstand_min16=$min_value_row16['laagste_maand16'];
}

$alle_waarden_jaar16=mysqli_query($linkmeterstand,"SELECT *,DATE_FORMAT(datum_elec,'%c') as datumm16,DATE_FORMAT(datum_elec,'%d') as datumd16  FROM elektriek WHERE  DATE_FORMAT(datum_elec,'%Y')='$jaar16'");
    while($row_alle_waarden_jaar16 = mysqli_fetch_assoc($alle_waarden_jaar16))
    {

            $meterstand16=$row_alle_waarden_jaar16['meterstand_elec']- $meterstand_min16;
            $maandnr=$row_alle_waarden_jaar16["datumm16"]-1;
            $dagnr=$row_alle_waarden_jaar16["datumd16"];
    echo   "[Date.UTC(2000, ".$maandnr.", ".$dagnr."),".$meterstand16."], " ;
    }
?>

            ]
        }]
    });
});
</script>


heb wat zitten testen en de php scripts werken (want als ik deze gewoon laat lopen buiten de script krijg ik de waarden... in hetbootstrap design
Gewijzigd op 06/11/2016 16:42:55 door chris Bosmans
 
Marthijn Buijs

Marthijn Buijs

06/11/2016 17:06:20
Quote Anchor link
Zie regel 85, volgens mij mag je helemaal niet met een komma eindigen vóór de "]" die op regel 87 staat.
 
Chris Bosmans

chris Bosmans

06/11/2016 17:13:03
Quote Anchor link
ok maar waarom zou dit zelfde dan wel werken op een andere pagina? (niet bootstrap gewijs)

Toevoeging op 06/11/2016 17:30:13:

laat even mijn data buiten beschouwing, ik plak een voorbeeld van high charts in mijn sectie

http://jsfiddle.net/gh/get/jquery/1.9.1/highslide-software/highcharts.com/tree/master/samples/highcharts/demo/spline-irregular-time/

ik krijg met dit voorbeeld ook niets visueels te zien

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
<script src="https://code.highcharts.com/highcharts.js"></script>
<script src="https://code.highcharts.com/modules/exporting.js"></script>

<div id="container" style="min-width: 310px; height: 400px; margin: 0 auto "></div>

<script type="text/javascript">
$(function () {
    $('#container').highcharts({
        chart: {
            type: 'spline'
        },
        title: {
            text: 'Snow depth at Vikjafjellet, Norway'
        },
        subtitle: {
            text: 'Irregular time data in Highcharts JS'
        },
        xAxis: {
            type: 'datetime',
            dateTimeLabelFormats: { // don't display the dummy year
                month: '%e. %b',
                year: '%b'
            },
            title: {
                text: 'Date'
            }
        },
        yAxis: {
            title: {
                text: 'Snow depth (m)'
            },
            min: 0
        },
        tooltip: {
            headerFormat: '<b>{series.name}</b><br>',
            pointFormat: '{point.x:%e. %b}: {point.y:.2f} m'
        },

        plotOptions: {
            spline: {
                marker: {
                    enabled: true
                }
            }
        },

        series: [{
            name: 'Winter 2012-2013',
            // Define the data points. All series have a dummy year
            // of 1970/71 in order to be compared on the same x axis. Note
            // that in JavaScript, months start at 0 for January, 1 for February etc.
            data: [
                [Date.UTC(1970, 9, 21), 0],
                [Date.UTC(1970, 10, 4), 0.28],
                [Date.UTC(1970, 10, 9), 0.25],
                [Date.UTC(1970, 10, 27), 0.2],
                [Date.UTC(1970, 11, 2), 0.28],
                [Date.UTC(1970, 11, 26), 0.28],
                [Date.UTC(1970, 11, 29), 0.47],
                [Date.UTC(1971, 0, 11), 0.79],
                [Date.UTC(1971, 0, 26), 0.72],
                [Date.UTC(1971, 1, 3), 1.02],
                [Date.UTC(1971, 1, 11), 1.12],
                [Date.UTC(1971, 1, 25), 1.2],
                [Date.UTC(1971, 2, 11), 1.18],
                [Date.UTC(1971, 3, 11), 1.19],
                [Date.UTC(1971, 4, 1), 1.85],
                [Date.UTC(1971, 4, 5), 2.22],
                [Date.UTC(1971, 4, 19), 1.15],
                [Date.UTC(1971, 5, 3), 0]
            ]
        }, {
            name: 'Winter 2013-2014',
            data: [
                [Date.UTC(1970, 9, 29), 0],
                [Date.UTC(1970, 10, 9), 0.4],
                [Date.UTC(1970, 11, 1), 0.25],
                [Date.UTC(1971, 0, 1), 1.66],
                [Date.UTC(1971, 0, 10), 1.8],
                [Date.UTC(1971, 1, 19), 1.76],
                [Date.UTC(1971, 2, 25), 2.62],
                [Date.UTC(1971, 3, 19), 2.41],
                [Date.UTC(1971, 3, 30), 2.05],
                [Date.UTC(1971, 4, 14), 1.7],
                [Date.UTC(1971, 4, 24), 1.1],
                [Date.UTC(1971, 5, 10), 0]
            ]
        }, {
            name: 'Winter 2014-2015',
            data: [
                [Date.UTC(1970, 10, 25), 0],
                [Date.UTC(1970, 11, 6), 0.25],
                [Date.UTC(1970, 11, 20), 1.41],
                [Date.UTC(1970, 11, 25), 1.64],
                [Date.UTC(1971, 0, 4), 1.6],
                [Date.UTC(1971, 0, 17), 2.55],
                [Date.UTC(1971, 0, 24), 2.62],
                [Date.UTC(1971, 1, 4), 2.5],
                [Date.UTC(1971, 1, 14), 2.42],
                [Date.UTC(1971, 2, 6), 2.74],
                [Date.UTC(1971, 2, 14), 2.62],
                [Date.UTC(1971, 2, 24), 2.6],
                [Date.UTC(1971, 3, 2), 2.81],
                [Date.UTC(1971, 3, 12), 2.63],
                [Date.UTC(1971, 3, 28), 2.77],
                [Date.UTC(1971, 4, 5), 2.68],
                [Date.UTC(1971, 4, 10), 2.56],
                [Date.UTC(1971, 4, 15), 2.39],
                [Date.UTC(1971, 4, 20), 2.3],
                [Date.UTC(1971, 5, 5), 2],
                [Date.UTC(1971, 5, 10), 1.85],
                [Date.UTC(1971, 5, 15), 1.49],
                [Date.UTC(1971, 5, 23), 1.08]
            ]
        }]
    });
});


        </script>
Gewijzigd op 06/11/2016 17:31:52 door chris Bosmans
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.