highchart met php en sql

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

C -

C -

09/04/2013 20:05:02
Quote Anchor link
hallo allen,

Ik ben bezig met een datacrawler als schoolproject, de gegevens worden verzameld en weggeschreven in een database.
Nu zijn we bezig met het opvragen van de gegevens en deze moeten verwerkt worden in grafieken. hiervoor gebruiken we highchart(http://www.highcharts.com/) op het moment krijgen we de gegevens terug van de database en proberen deze in de grafiek te zetten. hier gaat het mis, als we de pagina bekijken zien we alleen een lege grafiek....

onze code:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
<!DOCTYPE HTML>
<html>
    <head>
            <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8">
        <title>Vergelijk Bedrijven - Webhoppers Analytics</title>

        <script type="text/javascript" src="http://ajax.googleapis.com/ajax/libs/jquery/1.8.2/jquery.min.js"></script>
        <script type="text/javascript">
$(function chard() {
        $('#container').highcharts({
            chart: {
                type: 'column'
            },
            title: {
                text: 'Vergelijk Bedrijven'
            },
            /*subtitle: {
                text: ''
            },*/
            xAxis: {
                categories: [
                    'Bedrijf 1',
                    'Bedrijf 2'
                ]
            },
            yAxis: {
                min: 0,
                title: {
                    text: 'Aantal'
                }
            },
            tooltip: {
                headerFormat: '<span style="font-size:10px">{point.key}</span><table>',
                pointFormat: '<tr><td style="color:{series.color};padding:0">{series.name}: </td>' +
                    '<td style="padding:0"><b>{point.y:.1f}</b></td></tr>',
                footerFormat: '</table>',
                shared: true,
                useHTML: true
            },
            plotOptions: {
                column: {
                    pointPadding: 0.2,
                    borderWidth: 0
                }
            },
            credits: {
                enabled: false
            },
            series: [{
                name: 'Praten over',
                data: [<?php echo $int5; ?>,<?php echo $int6; ?>]
    
            }, {
                name: 'Waren hier',
                data: [<?php echo $int3; ?>,<?php echo $int4; ?>]
    
            }, {
                name: 'Likes',
                data: [<?php echo $int1; ?>,<?php echo $int2; ?>]
    
            }]
        });
    });
    

        </script>
        <script src="../js/highcharts.js"></script>
        <script src="../js/modules/exporting.js"></script>
    </head>
    <body>


    <div id="container" style="min-width: 400px; height: 400px; margin: 0 auto"></div>
    <?php

        $bedrijf1
='162833970437882';
        $bedrijf2='134615383218473';
            require '../../sqlconnect.php';
            $result = mysqli_query($link, 'SELECT MAX(pagelike) as pagelike FROM Page Where BedrijfID='.$bedrijf1) or die('Er ging iets mis11111' . mysqli_error($link));
            $row1 = mysqli_fetch_array($result);
            $likes1=$row1["pagelike"];
            $result1 = mysqli_query($link, 'SELECT MAX(pagelike) as pagelike2 FROM Page Where BedrijfID='.$bedrijf2) or die('Er ging iets mis2222' . mysqli_error($link));
            $row2 = mysqli_fetch_array($result1);
            $likes2=$row2["pagelike2"];
            $result2 = mysqli_query($link, 'SELECT MAX(Visitors) as visitors FROM Page Where BedrijfID='.$bedrijf1) or die('Er ging iets mis11111' . mysqli_error($link));
            $row3 = mysqli_fetch_array($result2);
            $waren1=$row3["visitors"];
            $result3 = mysqli_query($link, 'SELECT MAX(Visitors) as visitors2 FROM Page Where BedrijfID='.$bedrijf2) or die('Er ging iets mis2222' . mysqli_error($link));
            $row4 = mysqli_fetch_array($result3);
            $waren2=$row4["visitors2"];
            $result4 = mysqli_query($link, 'SELECT MAX(Talk_about) as talkabout FROM Page Where BedrijfID='.$bedrijf1) or die('Er ging iets mis11111' . mysqli_error($link));
            $row5 = mysqli_fetch_array($result4);
            $praten1 =$row5["talkabout"];
            $result5 = mysqli_query($link, "SELECT MAX(Talk_about) as talkabout2 FROM Page Where BedrijfID=".$bedrijf2) or die('Er ging iets mis2222' . mysqli_error($link));
            $row6 = mysqli_fetch_array($result5);
            $praten2 = $row6["talkabout2"];
            
            echo 'vergelijking  ('. $likes1 .' ,'. $likes2 .' ,'. $waren1 .' ,'. $waren2 .' ,'. $praten1.' ,'. $praten2 .')';
            //echo '<script type="text/javascript">chard(' . $likes1 .' ,'. $likes2 .' ,'. $waren1 .' ,'. $waren2.' ,'. $praten1 .' ,'. $praten2 .');</script>';
            ?>

    
    </body>
</html>


ik heb geprobeerd om de gegevens om te conventeren naar een int door de functie van intval, maar dit mocht niet helpen.
Iemand een idee?

alvast heel erg bedankt,
Cyvan Oort

Toevoeging op 09/04/2013 21:30:24:

probleem is al opgelost, de variable overzette naar javascript moest door middel echo json_encode($variable)

Graag in het vervolg bij code, [code] [/code] tags gebruiken.[/modedit]
Gewijzigd op 09/04/2013 22:30:11 door Bas IJzelendoorn
 
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.