Highlight code in textarea

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Top Low-Code Developer Gezocht!

Bedrijfsomschrijving Unieke Kansen, Uitstekende Arbeidsvoorwaarden & Inspirerend Team Wij zijn een toonaangevende, internationale organisatie die de toekomst van technologie vormgeeft door het creëren van innovatieve en baanbrekende oplossingen. Ons succes is gebaseerd op een hecht en gepassioneerd team van professionals die altijd streven naar het overtreffen van verwachtingen. Als jij deel wilt uitmaken van een dynamische, vooruitstrevende en inspirerende werkomgeving, dan is dit de perfecte kans voor jou! Functieomschrijving Als Low-Code Developer ben je een cruciaal onderdeel van ons team. Je werkt samen met collega's uit verschillende disciplines om geavanceerde applicaties te ontwikkelen en te optimaliseren met behulp van Low-code

Bekijk vacature »

Youri van Weegberg

Youri van Weegberg

19/07/2009 10:16:00
Quote Anchor link
Ik maak een script-editor voor mijn site. Nu zit ik met een probleem. Ik wil graag een highlighted code in dat textveldje. Is dat mogelijk. Het is mij alleen nog gelukt om een highlighted code te maken buiten een textveld of de code in het textveld, zonder highlight. Kan iemand mij AUB helpen???
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 10:38:24
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

19/07/2009 10:30:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
<?php
function phphighlite($code) {
    //doe niks aan highlighten indien PHP4
    if (floor(phpversion())<5) {
        $return =   $code;
    }
else {
    
        $code = str_replace("<br>", "", $code);
        $code = str_replace("<br />", "", $code);
        $code = str_replace("&gt;", ">", $code);
        $code = str_replace("&lt;", "<", $code);
        

        $code = str_replace("&amp;", "&", $code);
        $code = str_replace('$', '\$', $code);
        $code = str_replace('\n', '\\\\n', $code);
        $code = str_replace('\r', '\\\\r', $code);
        $code = str_replace('\t', '\\\\t', $code);
        

        $code = stripslashes($code);

        if (!strpos($code,"<?") and substr($code,0,2)!="<?") {
            $code="<?\n".trim($code)."\n?>";
            $addedtags=1;
        }


        ob_start();
        $oldlevel=error_reporting(0);
        highlight_string($code);
        error_reporting($oldlevel);
        $code = ob_get_contents();
        ob_end_clean();

        $a = explode("<br />"   , $code);
        $b = explode("\n"       , $code);

        $c = count($a);
        $d = count($b);

        $data = $c + $d;

        $return    .= "<table cellspacing=\"0\" cellpadding=\"3\" border=\"0\" width=\"100%\" bgcolor=\"#D6D6D6\">\n";
        $return    .= "<tr>\n";
        $return    .= "<td valign=\"middle\"><b>Code</b></td>\n";
        $return    .= "</tr>\n";
        $return    .= "</table>\n";

        $return    .= "<!-- code table -->\n";
        $return    .= "<table cellspacing=\"0\" cellpadding=\"0\" border=\"0\" width=\"100%\">\n";
        $return    .= "<tr>\n";
        $return    .= "<td>\n";
        $return    .= "<table cellspacing=\"0\" cellpadding=\"3\" border=\"0\" width=\"100%\" bgcolor=\"#D6D6D6\" style=\"border-left: 1px solid #D6D6D6; border-right: 1px solid #D6D6D6; border-bottom: 1px solid #D6D6D6;\">\n";
        $return    .= "<tr>\n";
        $return    .= "<td width=\"1\" valign=\"top\" align=\"left\">\n";
        for($i = "1"; $i < $data; $i++)
        {

            $return    .= $i."<br />";
        }

        $return    .= "</td>\n";
        $return    .= "<td valign=\"top\" bgcolor=\"#FFFFFF\">\n";
        $return    .= "<table cellspacing=\"0\" cellpadding=\"0\" border=\"0\" width=\"100%\" style=\"table-layout: fixed;\">\n";
        $return    .= "<tr>\n";
        $return    .= "<td nowrap>\n";
        $return    .= "<code style=\"font-family: Courier New\">\n";
        $return    .= "".$code."\n";
        $return    .= "</code>\n";
        $return    .= "</td>\n";
        $return    .= "</tr>\n";
        $return    .= "</table>\n";
        $return    .= "</td></tr></table>\n";
        $return    .= "</td></tr></table><br />\n";

        if ($addedtags) {
            $openingpos = strpos($buffer,"<?");
            $closingpos = strrpos($buffer, "?");
            $return=substr($return, 0, $openingpos).substr($return, $openingpos+5, $closingpos-($openingpos+5)).substr($return, $closingpos+5);
        }

        $return = str_replace("&quot;", "\"", $return);
    }


    return $return;
}

?>


Je wilt een hightlight blokje hebben dus, zoals wat hierboven staat?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door - Ariën -
 
Youri van Weegberg

Youri van Weegberg

19/07/2009 10:35:00
Quote Anchor link
Ja een highlight blokje, maar ik moet er wel in kunnen veranderen (het is nu eenmaal een code-editor)
 
Thom Snijders

Thom Snijders

18/09/2009 13:31:00
Quote Anchor link
Ik zocht hetzelfde als jij en heb het nu volgens mij gevonden:

http://codepress.sourceforge.net/index.php
 

18/09/2009 13:34:00
Quote Anchor link
Dat ding werkt niet goed met Opera.
 
Thom Snijders

Thom Snijders

18/09/2009 14:05:00
Quote Anchor link
@Karl, Betweter :} Dan heb jij even pech? Hij werkt goed in IE en daar heb ik hem persoonlijk voor nodig. De starter van dit topic heeft daarnaast niets over Opera gezegd dus de kans is groot dat hij er wel iets aan heeft.

Ontopic: voor wie het ook wil gebruiken: Textarea's die zijn veranderd in een 'Codepress-editor' geven geen POST waarde meer mee als je op submit drukt. Je kunt de content dus niet zomaar opslaan. Ik heb dit opgelost door de submit button van mijn edit-formulier een onclick mee te geven:

<input onclick="namevanjetextarea.toggleEditor()" type="submit" value="Save">

Hij veranderd hierdoor de Codepress-editor eerst in een normale textarea en verzend pas daarna het formulier.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Thom Snijders
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.