Highscores database

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

David asd

david asd

12/10/2010 15:25:15
Quote Anchor link
Ik heb al eerder gepost in het php forum , maar t lijkt me dat het nu meer hier hoort.
Ik heb voor mijn informatica po galgje gemaakt en ben nu bezig met highscores. Het is me inmiddels gelukt de data in te voeren, maar nog niet om deze te weergeven.
Ik heb nu dit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<?php
session_start();
$score = $_SESSION["score"];
$s_naam = $_GET["spelersnaam"];

mysql_connect ("localhost", "highscores") or die ('Error' . mysql_error());
mysql_select_db("highscores");
$query = "INSERT INTO highscores (spelersnaam, score) VALUES ('$s_naam', '$score')";
mysql_query($query) or die('Error, insert query failed');

echo "db updated " ;




$SQL = "SELECT spelersnaam FROM highscores;";
$sqlquery = mysql_query($SQL);
$result = mysql_fetch_assoc($sqlquery);
echo $result['spelersnaam'];
$SQL = "SELECT score FROM highscores;";
$sqlquery = mysql_query($SQL);
$result = mysql_fetch_assoc($sqlquery);
echo $result['score'];







?>


Toevoeging op 12/10/2010 15:18:13:

maar alleen 1 regel data wordt geprint.
Gewijzigd op 12/10/2010 15:29:45 door David asd
 
PHP hulp

PHP hulp

24/04/2024 14:29:01
 
Tim Fendt

Tim Fendt

12/10/2010 15:27:34
Quote Anchor link
probeer je 2 queries in 1 te zetten
Gewijzigd op 12/10/2010 15:29:37 door Tim Fendt
 
Teun Hesseling

Teun Hesseling

12/10/2010 15:29:41
Quote Anchor link
een while loop erom heen zetten
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
while($result = mysql_fetch_assoc($sqlquery)){
    echo $result['spelersnaam'];
    echo $result['score']
}

?>
 
David asd

david asd

12/10/2010 15:31:35
Quote Anchor link
thnx even proberen

Toevoeging op 12/10/2010 15:33:28:

okay. thnx het werkt bijna. Alleen wat moet ik dan doen bij:
$SQL = "SELECT spelersnaam FROM highscores;";
zonder dat ik 2 keer zo'n query hoef te doen
$SQL = "SELECT * FROM highscores;";
al geprobeerd maar dat werkt niet :P

Toevoeging op 12/10/2010 15:35:37:

$SQL = "SELECT spelersnaam FROM highscores; SELECT score FROM highscores";

ook niet :<

Toevoeging op 12/10/2010 15:38:06:

Yes ;D
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$SQL = "SELECT spelersnaam, score FROM highscores;";


Toevoeging op 12/10/2010 17:49:06:

okay heel erg bedankt het is me nu gelukt om alles met mysql te doen, alleen moet ik nog the score sorteren. heeft iemand hier iets voor?
ik heb nu:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
<?php
session_start();
$score = $_SESSION["score"];
$s_naam = $_GET["spelersnaam"];
if (!isset($_SESSION["h_streak"]))
{
$_SESSION["h_streak"] = 0; }
$hstreak = $_SESSION["h_streak"];
mysql_connect ("localhost", "highscores") or die ('Error' . mysql_error());
mysql_select_db("highscores");
if (isset($_GET["spelersnaam"]) && isset($_SESSION["score"]))
{


$query = "INSERT INTO highscores (spelersnaam, score, hoogste_streak) VALUES ('$s_naam', '$score', '$hstreak')";
mysql_query($query) or die('Error, insert query failed');

echo "db updated " ;
}





echo "<table border='2' cellspacing='1'>";
echo "<tr><thead><th>Spelersnaam</th><th>Score</th><th>Hoogste Streak</th></tr>";
$SQL = "SELECT spelersnaam, score, hoogste_streak FROM highscores;";
$sqlquery = mysql_query($SQL);
$result = mysql_fetch_assoc($sqlquery);
while($result = mysql_fetch_assoc($sqlquery)){
echo "<tr><td>";
echo $result['spelersnaam'];
echo "</td><td>";
echo $result['score'];
echo "</td><td>";
echo $result['hoogste_streak'];
echo "</td></tr>";
}

?>
 
- SanThe -

- SanThe -

12/10/2010 17:56:57
Quote Anchor link
Regel 26 moet weg. Die gegevens die je daar ophaalt gooi je direct weer weg namelijk.

SELECT ... FROM ... ORDER BY score ASC (of DESC)
 
David asd

david asd

12/10/2010 18:18:51
Quote Anchor link
ja weet ik had ik al gezien maar maakt eigelijk niet egt uit :P en thnx :D

Toevoeging op 12/10/2010 18:23:14:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
<?php
session_start();
$score = $_SESSION["score"];
$s_naam = $_GET["spelersnaam"];
if (!isset($_SESSION["h_streak"]))
{
$_SESSION["h_streak"] = 0; }
$hstreak = $_SESSION["h_streak"];
mysql_connect ("localhost", "highscores") or die ('Error' . mysql_error());
mysql_select_db("highscores");
if (isset($_GET["spelersnaam"]) && isset($_SESSION["score"]))
{


$query = "INSERT INTO highscores (spelersnaam, score, hoogste_streak) VALUES ('$s_naam', '$score', '$hstreak')";
mysql_query($query) or die('Error, insert query failed');

$query = "SELECT scores FROM highscores ORDER BY scores DESC";
mysql_query($query) or die('Error, ORDER query failed');

}





echo "<table border='2' cellspacing='1'>";
echo "<tr><thead><th>Spelersnaam</th><th>Score</th><th>Hoogste Streak</th></tr>";
$SQL = "SELECT spelersnaam, score, hoogste_streak FROM highscores;";
$sqlquery = mysql_query($SQL);
$result = mysql_fetch_assoc($sqlquery);
while($result = mysql_fetch_assoc($sqlquery)){
echo "<tr><td>";
echo $result['spelersnaam'];
echo "</td><td>";
echo $result['score'];
echo "</td><td>";
echo $result['hoogste_streak'];
echo "</td></tr>";
}

?>

en ik krijg: "Error, ORDER query failed" , waarom? :<
Gewijzigd op 12/10/2010 18:25:51 door david asd
 
- SanThe -

- SanThe -

12/10/2010 18:35:06
Quote Anchor link
Echo de mysql_error() eens.
 

12/10/2010 18:53:59
Quote Anchor link
Heb je wel les gehad?
 
David asd

david asd

12/10/2010 19:05:06
Quote Anchor link
Unknown column 'scores' in 'order clause'
en ja ik heb les gehad in oracle maar verder niet echt met sql en zoiezo snap ik sql niet echt.
en Unknown column scores dus hm ;s

Toevoeging op 12/10/2010 19:05:48:

okay geen error meer, maar niet gesorteerd :S


Toevoeging op 12/10/2010 19:06:32:

Yes t werkt, thnx iedereen die geholpen heeft :)
 

12/10/2010 19:07:29
Quote Anchor link
Euh, oracle is toch ook sql.
Iig de laatste keer dat ik controleerde hadden zij ook databasesoftware.
En mysql is nu ook van oracle.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.