Highscores sorteren

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

.NET developer

Functie Als developer heb jij de keuze om aan te sluiten bij het team (13 developers) die op locatie projectmatig bij klanten werkt. Wanneer jij liever intern bij de werkgever werkt is er ook alle ruimte voor jou in het interne team (8 developers) van dit bedrijf. Je werkt samen aan verschillende projecten bij of voor de klant. Het project wordt aangeleverd door sales aan de project manager. Die maakt samen met de Resourcer een planning en op basis daarvan wordt uit het development team een “projectgroep” opgesteld. Hoeveel en welke projecten jij wilt oppakken gebeurt geheel in samenspraak met

Bekijk vacature »

Junior .NET Developer

Dit ga je doen Ontwikkelprocessen verder optimaliseren en verder ontwikkelen met C#; CI/CD-pipelines automatiseren; Ontwikkelen van herbruikbare componenten; Front-end pagina's gebruiksvriendelijk maken. Hier ga je werken Als junior .NET Developer kom je terecht binnen een grote en internationale organisatie. Zij streven naar een positieve impact op de mens, milieu en maatschappij. Het bedrijf is oorspronkelijk een familiebedrijf en werkt aan de productie van hoogwaardige en technische systemen voor de gezondheidszorg. Momenteel willen zij betere ontwikkelprocessen creëren op internationaal gebied en staat kwaliteit en veiligheid voor hun op nummer 1! Als junior .NET Developer werk je aan het ontwikkelen van verbeterde

Bekijk vacature »

Software developer

Functieomschrijving Voor een gewaardeerde werkgever in de regio van Middelburg zijn wij op zoek naar een ambitieuze PHP/Symfony Developer. Een enthousiast persoon die het development team komt versterken met het aanpakken van complexe en nieuwe projecten. Ben jij op zoek naar een baan met veel uitdaging binnen een snelgroeiend e-commerce bedrijf, waar je de tijd en ruimte krijgt voor zowel persoonlijke als professionele groei? Lees dan snel verder! Dit ga je doen: Aanpassingssuggesties van collega’s in kaart brengen, vervolgens te analyseren en daarna te concluderen of de aanpassing een verbetering is; Ontwikkeling en beheer van de serviceportal in Symfony en

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Dit ga je doen Je richt je op het doorontwikkelen en herstructureren van het platform; Je werkt in teamverband en zelfstandig aan uitdagende projecten voor verschillende klanten; Softwareontwikkeling middels C# .NET; Je staat in contact met verschillende opdrachtgevers om de klantwensen te bespreken en deze vervolgens te ontwikkelen; Verbeteren van bedrijfsprocessen; Implementaties. Hier ga je werken Als .NET Developer kom je te werken in de regio van Lelystad bij een organisatie die met toonaangevende klanten uit heel Nederland samen werkt. De producten en diensten van de organisatie bereiken miljoenen Nederlanders. Hierbij komt een grote hoeveelheid informatie kijken en deze moet

Bekijk vacature »

PHP Software Developer

Functie omschrijving Op zoek naar een nieuwe uitdaging binnen PHP? Lees dan snel verder! Wij zoeken een ervaren PHP developer die binnen een organisatie gaat functioneren als verlengstuk van de klant. Wij zoeken voor deze iemand die technisch complexe zaken met enthousiasme en plezier aanvliegt. Verder moet je instaat zijn om je tijd goed te managen omdat je aan meerdere projecten tegelijkertijd werkt. Je werkt met de nieuwste technieken en tijdens deze uitdaging werk je veel samen met de front-end developers van deze organisatie. Wij zoeken iemand die zichzelf graag uitdaagt en altijd de beste wilt zijn. Bedrijfsprofiel Waar ga

Bekijk vacature »

3D BIM Add-on Developer

As a 3D BIM add- on developer at KUBUS, you will develop add-ons (called BCF- Managers) to the leading building information modeling (BIM) programs Revit, Navisworks, Archicad, AutoCAD and Tekla Structures. BCF Managers enable data transfer between BIM software and BIMcollab. You will work on both the front- and the back-end. As a software company, KUBUS is in a unique position. We build our own products that are used by tens of thousands of users worldwide. Our company is just the right size: big enough to make a real impact in the market, but small enough that as an individual

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Als junior .NET developer start jij in een development team met twee ervaren software ontwikkelaars. Jouw persoonlijke ontwikkeling is voor ons erg belangrijk en jij gaat dan ook meelopen met onze Senior .NET ontwikkelaar die jou met zijn kennis en ervaring een goede begeleiding kan aanbieden. Als team zijn jullie verantwoordelijk voor het schrijven van software voor onze toonaangevende Automatiseringssystemen. Jij gaat aan de slag met de onderhoud van de kernsoftware, ondersteund de software van derden door het gebruik van onze webservices en als team zijn jullie verantwoordelijk voor het ontwikkelen van onze backend oplossingen. Wij maken op dit

Bekijk vacature »

Java developer

Als Java Developer bij Sogeti ben je onderdeel van onze toonaangevende community die bestaat uit ruim 100 gepassioneerde professionals. In teamverband lever je mooie prestaties. Daarmee draag je aan bij de meerwaarde die wij leveren aan onze klanten. Geen werkdag is hetzelfde, je bent voortdurend bezig met het oplossen van allerlei complexe vraagstukken binnen bedrijfskritische systemen. Een voorbeeld hiervan is een cliënt-volgsysteem bij Reclassering Nederland. Andere klanten waar wij onder andere voor werken: KPN, Philips, Nationale-Nederlanden, Kamer van Koophandel, ABN AMRO, Bovemij, Arval en de Politie. Werken bij Sogeti Nieuwe ontwikkelingen volgen we op de voet en delen we binnen de

Bekijk vacature »

Senior Front end developer Angular

Functie Er zijn momenteel 5 SCRUM-teams waarvan drie gefocust zijn op DevOps en de huidige projecten en twee op innovatie van de platformen. Jij zal onderdeel worden van het innovatie Scrum team. De 2 multidisciplinaire innovatie teams bestaan momenteel uit 14 werknemers. Jij als senior Front end developer wordt onderdeel van onze innovatieteams. De innovatieteams houden zich bezig met het door ontwikkelen van de huidige producten en denken na over nieuwe functionaliteiten. Binnen de rol van Front end developer krijg je veel vrijheid en kan je je dag zelf indelen. Dingen waar jij je dagelijks mee bezig zult houden is

Bekijk vacature »

Junior Back end developer PHP, Symfony

Functie Wij hebben onlangs onze eerste collega’s aangenomen, waardoor ons development team momenteel uit 4 personen bestaat. We bouwen onze software op basis van een PHP-framework (wat op zichzelf een Symfony framework is). Qua ontwikkeling focussen wij ons op 3 focus velden; – API-ontwikkeling/ Component Creatie – Implementatie – Framework ontwikkeling; het toevoegen van nieuwe functionaliteit of interne microservices Onze senior software engineer focust zich momenteel op de laatste twee punten, maar wij komen handen te kort op het eerste veld. Daarom zijn wij op zoek naar een enthousiaste junior software engineer die graag de kneepjes van het vak wil

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar

Functie omschrijving Voor een echt familiebedrijf in de omgeving van 's-Hertogenbosch ben ik op zoek naar een Software Developer. Jij gaat in de functie van Software Developer werken met C# en .NET framework Jij gaat maatwerk software ontwikkelen en softwareoplossingen creëren. Daarnaast optimaliseer je de bestaande software. Oplossingen waar de klant echt iets aan heeft, jij krijgt er energie van op dit te realiseren. Je gaat werken in een Microsoft omgeving(ASP.NET) en gebruikt daarnaast C# en MVC. Samen met het huidige IT team binnen deze organisatie verwerk je de wensen van de klant tot een (eind)product. Bedrijfsprofiel Deze organisatie is

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een C# .NET Developer voor een leuke opdrachtgever in de omgeving van Hilversum! Voor een leuk bedrijf in de omgeving van Hilversum zijn wij op zoek naar een Back-end developer die klaar is voor een nieuwe uitdaging. Ben jij iemand die graag aan verschillende projecten werkt en het ook leuk vindt om bij klanten op bezoek te gaan? Dan ben jij de perfecte kandidaat! Deze functie is erg divers, je moet dus goed kunnen schakelen. Je komt te werken in een klein team van developers. Binnen het bedrijf hangt er een gemoedelijke informele

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een C# .NET Developer voor een bedrijf in de omgeving van Utrecht! Wil jij werken voor een internationaal bedrijf waar je legio mogelijkheden krijgt als Software Ontwikkelaar? Grijp nu je kans! Je kunt een uitdagende rol gaan vervullen als C#.NET Developer binnen een internationaal bedrijf dat gevestigd is in omgeving van Utrecht. Je zult gaan samenwerken met collega's die over de hele wereld verspreid zitten. Dit bedrijf is zeer vooruitstrevend en werkt met de nieuwste technieken. Als C#.NET Developer ga jij je bezig houden met het volgende: Je blijft op de hoogte van

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als .NET ontwikkelaar ga jij aan de slag bij een van onze klanten actief in de High Tech Industrie. Onze klanten zijn voornamelijk gelokaliseerd in de omgeving van Eindhoven. Wij zijn erg selectief als het gaat om de projecten die wij accepteren en richten ons dan ook alleen op innovatieve en complexe projecten. Omdat onze klanten voornamelijk gespecialiseerd zijn in de machinebouw, werk jij ook vaak dicht tegen de machines aan. Ons team bestaat momenteel uit Embedded engineers, IOT developers en Cloud engineers. Wij werken voornamelijk aan Microsoft projecten waar er gebruik wordt gemaakt van WPF, UWP, .NET Core

Bekijk vacature »

Senior Javascript developer

Functie Het platform is gebouwd in een moderne JavaScript stack, die gebruikt maakt van:  React.js  Redux  TypeScript  Node.js  Google Cloud functions (node.js)  Semantic UI Alle code wordt getest en beoordeeld door collega developers. De continuous integration pipeline maakt het mogelijk om elke dag waarde te leveren aan hun klanten. Het ontwikkelproces is pragmatisch en gebaseerd op Scrum. Wat je zult doen: Ten eerste kun je nadrukkelijk jouw eigen stempel drukken op de technologie, het product en de cultuur van het bedrijf. Je bent bezig met het uitwerken van de architectuur van nieuwe functionaliteiten op

Bekijk vacature »
David asd

david asd

10/10/2010 19:04:06
Quote Anchor link
Ik heb al eerder gepost voor hulp met het spel galgje, dat is nu gelukt maar nu ben ik bezig met highscores hiervoor te maken, dat is me tot nu toe wel gelukt, maar het is me nog niet gelukt dit op volgorde te krijgen.
Ik schrijf de scores + naam in highscores.txt en dan echo ik dat in een tabel. Maar ik kan niks bedenken om dit te sorteren. Heeft iemand een idee hoe ik dit zou kunnen doen?
 
PHP hulp

PHP hulp

25/05/2024 09:24:16
 

10/10/2010 19:08:51
Quote Anchor link
Geen tekst bestand gebruiken. Gebruik liever een xml bestand of een database.
 
David asd

david asd

10/10/2010 19:11:56
Quote Anchor link
hoe doe ik dat gebruik makend van php? ik ben zoiezo niet echt goed met excel enzo :#
 

10/10/2010 19:13:38
Quote Anchor link
David asd op 10/10/2010 19:11:56:
hoe doe ik dat gebruik makend van php? ik ben zoiezo niet echt goed met excel enzo :#


Wie heeft er excel gezegd?
Zie hier op de site bij tutorials voor een database / sql tutorial.
Voor xml zul je effe op het internet moeten kijken.
 
David asd

david asd

10/10/2010 19:25:08
Quote Anchor link
ah ik haat sql hebk vorig jaar bij informatica gehad :X, is er egt geen manier om t met html/php te doen anders laat ik t maar zo :P
Gewijzigd op 10/10/2010 19:25:28 door david asd
 

10/10/2010 19:27:26
Quote Anchor link
David asd op 10/10/2010 19:25:08:
ah ik haat sql hebk vorig jaar bij informatica gehad :X, is er egt geen manier om t met html/php te doen anders laat ik t maar zo :P


Nah, als je dat dus bij informatica al hebt gehad, dan moet je het ook wel kunnen. Zo ingewikkeld is het niet...
Natuurlijk zijn er wel andere manieren. Met php en javascript. Maar dat is dus niet zo handig als met een db.
 
David asd

david asd

10/10/2010 19:36:10
Quote Anchor link
ik heb t bij informatica gehad maar daar snapte ik egt niks van, maar ik zal beetje probere te googlen en kijken hoe t werkt.

Toevoeging op 10/10/2010 19:39:32:

bedankt voor de hulp iig als iemand anders nog een makkelijkere manier weet om een html table te sorteren reageer alstublieft :x
 
Jasper DS

Jasper DS

10/10/2010 19:40:50
Quote Anchor link
volgens mij is de sql+database het makkelijkste ik heb daar geen les over gehad en ik kan het ook :)
 
David asd

david asd

10/10/2010 19:41:50
Quote Anchor link
maar hoe schrijft php eigelijk in een database bestand, is daar een aparte code voor ofzo?
 
- SanThe -

- SanThe -

10/10/2010 19:43:36
Quote Anchor link
Zet de data eerst in een array(), sorteer dan en zet het vervolgens pas in de html table.
Gewijzigd op 10/10/2010 19:43:55 door - SanThe -
 
Jasper DS

Jasper DS

10/10/2010 19:43:51
Quote Anchor link
sql

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php

// een voorbeeldje
// eerst conectie maken met database


mysql_query("select * from tabel where id='5'")

?>
Gewijzigd op 10/10/2010 19:44:40 door Jasper DS
 

10/10/2010 19:45:02
Quote Anchor link
Wat versta jij als database?
Ik geloof dat jij het allemaal een beetje verward met excel (want daarmee kwam je ook op de proppen).
Op zich is een excel bestand ook een database, maar die wordt niet echt gebruikt bij informatica. Dan wordt er meestal acccess gebruikt.

Bij php wordt er voornamelijk mysql gebruikt, al is postgresql eigenlijk veel beter.
Php schrijft niet in een bestand. Je hebt bepaalde commandos die je naar de database stuurt, zoals CREATE, INSERT, UPDATE, DELETE enzovoort.
Gewijzigd op 10/10/2010 19:47:28 door
 
Jasper DS

Jasper DS

10/10/2010 19:46:19
Quote Anchor link
zoals karl het zegt moet je het begrijpen.

ja maakt een database , je zet er bestanden in, je haalt er bestanden uit.
Gewijzigd op 10/10/2010 19:48:43 door Jasper DS
 
- SanThe -

- SanThe -

10/10/2010 19:46:42
Quote Anchor link
Karl Karl op 10/10/2010 19:45:02:
Op zich is een excel bestand ook een database


Meer een rekenblad.

Edit: Microsoft probeert er wel database dingen mee te doen, maar ach. Ze zeggen ook dat je met Word html kan schrijven, is ook niet waar. Dus hou het maar gewoon op een rekenblad, meer niet.
Gewijzigd op 10/10/2010 19:48:56 door - SanThe -
 

10/10/2010 19:48:07
Quote Anchor link
SanThe Nvt op 10/10/2010 19:46:42:
Karl Karl op 10/10/2010 19:45:02:
Op zich is een excel bestand ook een database


Meer een rekenblad.

Inderdaad. Je kunt het niet helemaal als een db gebruiken. Maar toch kom je een aardig end.

PHP jasper op 10/10/2010 19:43:51:
sql

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php

// een voorbeeldje
// eerst conectie maken met database


mysql_query("select * from tabel where id='5'")

?>

En dan ga ik je direct verbeteren. Selecteer altijd wat je wilt hebben, gebruik geen *. SQL is een self documenting language, dat betekend dus dat je door naar de query te kijken kunt zien wat je wilt hebben. Ook horen integers (getallen) niet tussen quotes (') te staan, want het zijn geen strings (stukken tekst, letters). Ook is het handig om de SQL in hoofdletters te zetten.
 
Jasper DS

Jasper DS

10/10/2010 19:48:46
Quote Anchor link
karl , wat je zegt klopt was even snel getypt
 
David asd

david asd

10/10/2010 21:04:15
Quote Anchor link
@santhe nvt

Ik had ook al gedacht aan een array en dan sorteren, maar het probleem is dan hoe ik de spelersnaam in combinatie houd met de juiste score.

@karl "Php schrijft niet in een bestand. Je hebt bepaalde commandos die je naar de database stuurt, zoals CREATE, INSERT, UPDATE, DELETE enzovoort."
Hoe bedoel je, php kan toch wel in een bestand schrijven, iig in een .txt bestand wel,waar worden anders de gegevens van de database opgeslagen?
 

10/10/2010 21:12:00
Quote Anchor link
David asd op 10/10/2010 21:04:15:
@karl "Php schrijft niet in een bestand. Je hebt bepaalde commandos die je naar de database stuurt, zoals CREATE, INSERT, UPDATE, DELETE enzovoort."
Hoe bedoel je, php kan toch wel in een bestand schrijven, iig in een .txt bestand wel,waar worden anders de gegevens van de database opgeslagen?


Ja, php kan bestanden schrijven. Maar dat is dus niet met een database zoals mysql of postgresql werken.
Dat achterliggende opslag wordt allemaal door de database beheerd. Daar hoef jij niet veel voor te doen (alleen aan te geven wat je wilt opslaan).

Wat voor les heb je gehad bij welk niveau informatica over databases? Ik snap wel waarom je het niet snapt.
 
David asd

david asd

12/10/2010 14:18:08
Quote Anchor link
we hebben een beetje met oracle gekloot vorig jaar. Maar heb ik nou nog een extra programma nodig ofzo om een DB te creeëren ?

Toevoeging op 12/10/2010 15:11:07:

okay het is me gelukt een database te maken en data in te voeren ! :D nu moetk t alleen nog uitlezen in een tabel, iemand een idee? :P

Toevoeging op 12/10/2010 15:17:15:

ik heb nu
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<?php
session_start();
$score = $_SESSION["score"];
$s_naam = $_GET["spelersnaam"];

mysql_connect ("localhost", "highscores") or die ('Error' . mysql_error());
mysql_select_db("highscores");
$query = "INSERT INTO highscores (spelersnaam, score) VALUES ('$s_naam', '$score')";
mysql_query($query) or die('Error, insert query failed');

echo "db updated " ;






$SQL = "SELECT spelersnaam FROM highscores;";
$sqlquery = mysql_query($SQL);
$result = mysql_fetch_assoc($sqlquery);
echo $result['spelersnaam'];
$SQL = "SELECT score FROM highscores;";
$sqlquery = mysql_query($SQL);
$result = mysql_fetch_assoc($sqlquery);
echo $result['score'];





?>


Toevoeging op 12/10/2010 15:18:13:

maar alleen 1 regel data wordt geprint
Gewijzigd op 12/10/2010 15:30:12 door david asd
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.