hoe data naast elkaar selecteren?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Robert Jansen

Robert Jansen

25/04/2017 19:24:55
Quote Anchor link
Hallo,

ik wil met behulp van php data uit een db halen. De data wil ik naast elkaar selecteren.
De data is voornamen van leden.
De uitkomst zou dan moeten zijn:
piet klaas jan truus

op dit moment wordt de data onder elkaar geselecteerd.

mijn vraag is: hoe kan ik de data naast elkaar selecteren.

alvast bedankt

de code is:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
<?php
require_once ("includes/connect.php");

$sql = "SELECT voornaam FROM leden ";

$row = mysqli_query($con, $sql)  or    die(mysqli_error());
while ($ehv = mysqli_fetch_assoc($row)) {
echo "<table border='1' >";

$lid = $ehv['voornaam'];

echo "<tr>";
echo "<th>$lid </th>";
echo "</tr>";

echo "</table>";
}

?>
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 01:18:54
 
- SanThe -

- SanThe -

25/04/2017 19:31:48
Quote Anchor link
Je maakt nu voor iedereen een eigen <table> aan.
Als je het gewoon simpel achter elkaar wilt hebben haal dan de table weg.
 
Robert Jansen

Robert Jansen

25/04/2017 19:35:19
Quote Anchor link
ok, bedankt voor info
het is eigenlijk wel de bedoeling om dit in een table te zetten,
 
- SanThe -

- SanThe -

25/04/2017 19:48:33
 
Eddy E

Eddy E

26/04/2017 20:19:13
Quote Anchor link
Zie mijn commentaar, wat alleen maar uitleg wat je doet:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<?php
// include je bestand
require_once ("includes/connect.php");

// je query, niet dynamisch of kiesbaar.. .gewoon alle voornamen, ongesorteerd
$sql = "SELECT voornaam FROM leden ";

// ophalen van je gegevens of sterven
$row = mysqli_query($con, $sql)  or    die(mysqli_error());

// voor elke rij (elke voornaam dus!)
while ($ehv = mysqli_fetch_assoc($row)) {

// maak een tabel
echo "<table border='1' >";

// kopieer nodeloos je $ehv naar $lid, je doet er niets mee
$lid = $ehv['voornaam'];

// start nieuwe rij, nieuwe cel, echo je gekopieerde waarde, sluit rij af
echo "<tr>";
echo "<th>$lid </th>";
echo "</tr>";

// sluit tabel af
echo "</table>";

// einde van wat je voor elke voornaam doet
}
?>



Hoe het ook kan/moet:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
<?php
require_once ("includes/connect.php");

$sql = "SELECT voornaam FROM leden ";

// start tabel
echo "<table>";

$row = mysqli_query($con, $sql)  or    die(mysqli_error());
while ($ehv = mysqli_fetch_assoc($row))
       {

       echo '    <tr>
           <td>'
.$ehv['voornaam'].'</td>
        </tr>'
;
    }


// sluit de ene tabel af
echo "</table>";
}

?>
 
Aad B

Aad B

27/04/2017 21:56:21
Quote Anchor link
en als je zoals je zegt alles in één row wilt hebben dan zet je de <tr> voor de while en </tr> na de accolade, dus buiten de while.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.