hoe dit horizontale menu in IE werkend krijgen?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Ventilatiesysteem Productontwikkelaar HBO WO Verwa

Samengevat: Zij bieden flexibele ventilatiematerialen, geluidsdempers, rookgasafvoer producten en industrieslangen. Ben jij een technisch productontwikkelaar? Heb jij ervaring met het ontwikkelen van nieuwe producten? Vaste baan: Technisch Productontwikkelaar HBO WO €3.000 - €4.000 Zij bieden een variëteit aan flexibele ventilatiematerialen, geluiddempers, rookgasafvoer producten, industrieslangen en ventilatieslangen voor de scheepsbouw. Met slimme en innovatieve materialen zorgen wij voor een gezonde en frisse leefomgeving. Deze werkgever is een organisatie die volop in ontwikkeling is met hardwerkende collega's. Dit geeft goede ontwikkelingsmogelijkheden. De branche van dit bedrijf is Techniek en Engineering. Functie: Voor de vacature als Technisch Productontwikkelaar Ede Gld HBO WO ga

Bekijk vacature »

Superman

Superman

01/11/2006 17:36:00
Quote Anchor link
Dat oooh zo vervelende IE ook altijd.

Ik heb een mooi menuutje gemaakt, maar in IE krijg ik het niet werkend. Wat moet er veranderd worden?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
<head>
<link rel="stylesheet" type="text/css" href="style.css" />
</head>




<ul class="nav">
<li><strong>a navigation item</strong>
    <ul>
    <li>a navigation list item</li>
    <li>...</li>
    <li>...</li>
    <li>...</li>
    </ul>
</li>
<li><strong>a navigation item</strong>
    <ul>
    <li>another navigation list item</li>
    <li>...</li>
    <li>...</li>
    <li>...</li>
    </ul>
</li>
<li>...</li>
...
</ul>


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
/*** Nav bar styles ***/

ul.nav,
.nav ul{
/*Remove all spacings from the list items*/
    margin: 0;
    padding: 0;
    cursor: default;
    list-style-type: none;
    display: inline;
}

ul.nav{
    display: table;
}
ul.nav>li{
    display: table-cell;
    position: relative;
    padding: 2px 6px;
}

ul.nav li>ul{
/*Make the sub list items invisible*/
    display: none;
    position: absolute;
    max-width: 40ex;
    margin-left: -6px;
    margin-top: 2px;
}

ul.nav li:hover>ul{
/*When hovered, make them appear*/
    display : block;
}

.nav ul li a{
/*Make the hyperlinks as a block element, sort of a hover effect*/
    display: block;
    padding: 2px 10px;
}

/*** Menu colors (customizable) ***/

ul.nav,
.nav ul,
.nav ul li a{
    background-color: #fff;
    color: #369;
}


ul.nav li:hover,
.nav ul li a:hover{
    background-color: #369;
    color: #fff;
}

ul.nav li:active,
.nav ul li a:active{
    background-color: #036;
    color: #fff;
}

ul.nav,
.nav ul{
    border: 1px solid #369;
}

.nav a{
    text-decoration: none;
}
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Superman
 
PHP hulp

PHP hulp

29/04/2024 15:40:44
 
CB2thephp

CB2thephp

01/11/2006 18:42:00
Quote Anchor link
IE6 en lager ondersteund hover niet voor andere li, het ondersteund alleen a. Je kunt hiervoor een klein javascript bijvoegen om het op te lossen.

Hier heb je die van mij:

(html)
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
    <div id="menu">
      <ul>
        <li><a class="menu" href="http://test.ehvdames1.nl/index.php">Home</a></li>
        <li onmouseover="this.className='msieFix'" onmouseout="this.className=''" ><a class="menu" href="#">Artikelen</a>
          <br />
          <br />
          <ul>
            <li><a href="http://test.ehvdames1.nl/artikelen/001.php">Waldnet 16-10-2006</a></li>
            <li><a href="http://test.ehvdames1.nl/artikelen/002.php">De Gelderlander 16-10-2006</a></li>
            <li><a href="http://test.ehvdames1.nl/artikelen/003.php">De Stentor 16-10-2006</a></li>
          </ul>
        </li>
      </ul>
    </div>

Voeg de rest van html code maar toe en gebruik doctype strict.

(css)
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
#menu {
  background-color: rgb(4,25,67);
  color           : #000;
  height          : 31px;
  width           : 100%;
  padding         : 2px 0;
  font-size       : 13px;
}

#menu ul {
  list-style: none;
  padding: 0;
  margin: 0;
}

#menu li {
  float  : left;
  margin : 0.2em 0.2em;
}

#menu li a.menu {
  background-color : rgb(4,25,67);
  height           : 24px;
  line-height      : 24px;
  float            : left;
  width            : 7em;
  display          : block;
  border           : 1px solid rgb(255,141,41);
  color            : rgb(255,141,41);
  text-decoration  : none;
  text-align       : center;
}

li ul { display: none; }

li:hover ul, li.msieFix ul {
  display          : block;
  position         : absolute;
  width            : 12em;
  background-color : rgb(4,25,67);
  color            : rgb(255,141,41);
  border           : 1px solid rgb(255,141,41);
}

Check maar hoe ik het heb gedaan. Je zult de verschillen misschien wel zien. Trouwens het is volledig xhtml1 valid. :D

Getest en werkend in IE5 en hoger(lager weet ik niet), FF alle versie, Opera, Safari, Netscape en nog wat onbekende.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door CB2thephp
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.