hoe een jquery dialog te openen met php

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Peps from Yesterday

Peps from Yesterday

14/09/2010 22:45:17
Quote Anchor link
Hoi!

Ik gebruik een php script om te detecteren welke browser iemand gebruikt en als dit IE is moet er een jQuery dialog box openen. Dit lukt echter niet..

Ik krijg geen foutmeldingen en dit is wat ik geprobeerd heb:

om de dialog te openen (javascript:)
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<script type="text/javascript">
function IEuser() {
        $('#dialog').dialog('open');
};
</script>


nu de php code die de browser detecteerd en de dialog moet openen als je ie gebruikt..

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?  
ini_set('display_errors', 'On');
error_reporting(E_ALL);

    if (isset($_SERVER['HTTP_USER_AGENT']) &&
    (
strpos($_SERVER['HTTP_USER_AGENT'], 'MSIE') !== false))
       echo "<script type=\"text/javascript\">IEuser();</script>";
    else
        echo "No IE!<br><br>";
?>


Alvast bedankt!
 
PHP hulp

PHP hulp

07/05/2024 16:14:17
 
Justin S

Justin S

14/09/2010 22:49:17
Quote Anchor link
En waarom gebruik je niet de javascript browser detectie?

http://www.w3schools.com/js/js_browser.asp
 
Peps from Yesterday

Peps from Yesterday

14/09/2010 22:50:29
Quote Anchor link
thanks, maar kan het niet in php?
 
Justin S

Justin S

14/09/2010 22:53:34
Quote Anchor link
Als je iets wil wat binnen dezelfde taal kan zonder gekke toeren uit te halen is dat toch makkelijker? Het kan zeker met PHP, maar ik zie het punt niet waarom...

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
if (navigator.appName == 'Microsoft Internet Explorer')
    {
        // Dialog
        alert('Dit is IE');
    }
else
    {
        // Geen IE..
    }
Gewijzigd op 14/09/2010 22:59:47 door Justin S
 
Peps from Yesterday

Peps from Yesterday

14/09/2010 22:59:59
Quote Anchor link
dat kan ook.. is makkelijker waarschijnlijk, maar ik weet ook niet precies hoe het in javascript moet.
is het dan zo ingewikkeld om het met php aan te roepen?
 
Justin S

Justin S

14/09/2010 23:03:09
Quote Anchor link
Zie mijn voorbeeld, in principe moet dit werken. Je zal even moeten googlen om het helemaal op te vangen.
 
Joey Drieling

Joey Drieling

15/09/2010 07:13:46
Quote Anchor link
Als je aleen voor IE gebruikers een jquery dialog wil dan kan je zelfs IE gebruikers herkennen met pure html via Conditional comments.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<!--[if lte IE 8]>
Je gebruikt IE 8 of lager
<![endif]-->
Gewijzigd op 15/09/2010 07:15:47 door Joey Drieling
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.