Hoe een variable in query zetten

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Stefan srepmek

stefan srepmek

18/05/2007 00:28:00
Quote Anchor link
Hallo daar wie kan me zeggen hoe ik een variabel in een query kan zetten.
Zie het scriptje

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
<?php

$id_deelnemer
= 1;
$race_id = 5;
$getal = 10;

$sql = 'SELECT d . naam , u . positie_id , v . positie_id , p . punten '
        . ' FROM uitslag u , voorspelling v , deelnemer d , punten p , positie o '
        . ' WHERE u . race_id = v . race_id '
        . ' AND d . id = v . deelnemer_id '
        . ' AND o . id = p . id '
        . ' AND u . positie_id = v . positie_id '
        . ' AND d . id = '.$id_deelnemer.' '
        . ' and u . race_id = '.$race_id.' '
       // hier moet dus eigelijk positie_id10' staan maar dit werkt niet
        . ' AND p . plaats = 'positie_id.$getal.'';    
        
$res = mysql_query($sql);
$row = mysql_fetch_array($res);

echo "naam : " . $row['naam'] . "<br>";
echo "punten : " . $row['punten'] . "<br>";
?>

Bedankt alvast
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Stefan srepmek
 
PHP hulp

PHP hulp

03/05/2024 15:42:21
 
PHP erik

PHP erik

18/05/2007 00:29:00
Quote Anchor link
Dat doe je al, wat gaat er fout?
 
Stefan srepmek

stefan srepmek

18/05/2007 00:31:00
Quote Anchor link
Parse error: syntax error, unexpected T_STRING in line 16
 
Baken

Baken

18/05/2007 00:38:00
Quote Anchor link
Ik heb altijd geleerd dat ingewikkelderde strings in dubbele quotes moeten. Voor gewone variables is het dan ook niet nodig om deze variables er uit te halen.

Probeer:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?
$sql
= "SELECT d . naam , u . positie_id , v . positie_id , p . punten '
        . ' FROM uitslag u , voorspelling v , deelnemer d , punten p , positie o '
        . ' WHERE u . race_id = v . race_id '
        . ' AND d . id = v . deelnemer_id '
        . ' AND o . id = p . id '
        . ' AND u . positie_id = v . positie_id '
        . ' AND d . id = $id_deelnemer
        . ' AND u . race_id = $race_id '
        . ' AND p . plaats = positie_id.$getal"
;    
?>


Eens.

Note: op regel 14 schrijf je and met kleine letters, rest met hoofdletters

Jelmer
 
Stefan srepmek

stefan srepmek

18/05/2007 01:33:00
Quote Anchor link
Jemler bedankt maar die deed het ook niet
AND p . plaats = positie_id.$getal";

Dit moest het zijn
AND p . plaats = "'.positie_id.$getal.'"';

Het is even zoeken maar hij werkt
Bedankt
En nu naar bed ik val zo wat om

Zo ben weer wakker 12:00
En ik heb error_reporting(E_ALL) aan gezet maar nu krijg ik een melding
kan iemand mij vertellen wat ik er mee moet:

Notice: Use of undefined constant positie_id - assumed 'positie_id' in line hupelepup

hij werkt wel overigens
Bedankt maar weer
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door stefan srepmek
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.