Hoe gebruik ik NOW() juist voor een vergelijking?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Ventilatiesysteem Productontwikkelaar HBO WO Verwa

Samengevat: Zij bieden flexibele ventilatiematerialen, geluidsdempers, rookgasafvoer producten en industrieslangen. Ben jij een technisch productontwikkelaar? Heb jij ervaring met het ontwikkelen van nieuwe producten? Vaste baan: Technisch Productontwikkelaar HBO WO €3.000 - €4.000 Zij bieden een variëteit aan flexibele ventilatiematerialen, geluiddempers, rookgasafvoer producten, industrieslangen en ventilatieslangen voor de scheepsbouw. Met slimme en innovatieve materialen zorgen wij voor een gezonde en frisse leefomgeving. Deze werkgever is een organisatie die volop in ontwikkeling is met hardwerkende collega's. Dit geeft goede ontwikkelingsmogelijkheden. De branche van dit bedrijf is Techniek en Engineering. Functie: Voor de vacature als Technisch Productontwikkelaar Ede Gld HBO WO ga

Bekijk vacature »

Stefan groot

stefan groot

12/03/2011 16:58:57
Quote Anchor link
Ik heb hier een scriptje om te kijken of ik nog langer in de gevangenis moet zitten (bij een spel dan;)) ik heb in de database gezet dat ik pas in 2012 vrij mag zijn alleen staat er dan alleen "je bent om vrij". terwijl ik toch echt de tijd overal goed heb staan, ziet iemand het probleem?
<code>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php
//Verbinding met de session, db, error reporting, etc..
include('htmltop.php');
//de query om de wachttijd op te halen
$sql = "SELECT wachttijd1 FROM gebruikers WHERE id='".$_session['user_id']."'";
  $query = mysql_query($sql);
  $data = mysql_fetch_object($query);
  //kijken of de wachttijd langer is dan hoelaat het nu is zo nee, dan ben ik vrij, zo ja dan zegt hij wanneer ik vrij ben:D
  if ($data['wachttijd1'] <= 'NOW()') {
  echo "je tijd zit erop";
  }
else { echo "je ben om ".$data['wachttijd1']." vrij";} ?>

</code>
Gewijzigd op 12/03/2011 17:11:01 door Stefan groot
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 00:21:54
 
Kumkwat Trender

Kumkwat Trender

12/03/2011 17:05:28
Quote Anchor link
humm?!?
'NOW()'
 
Stefan groot

stefan groot

12/03/2011 17:08:57
Quote Anchor link
Moet ik NOW() anders in de query zetten? ik heb echt geen idee
 
Gerhard l

gerhard l

12/03/2011 17:09:14
Quote Anchor link
je moet eerst maar es je titel aanpassen ;D
 
Ben Elsinga

Ben Elsinga

12/03/2011 17:10:22
Quote Anchor link
NOW() kun je volgens mij wel gebruiken in je SQL syntax.
Wellicht helpt dit je op weg: http://www.php.net/manual/en/function.date.php
 
Niels K

Niels K

12/03/2011 17:12:17
Quote Anchor link
En nog de volgende punten bestuderen / oplossen:

- SQL injection mogelijk
- mysql_fetch_object is onzin, mysql_fetch_assoc gebruiken.
 
Stefan groot

stefan groot

12/03/2011 17:14:40
Quote Anchor link
SQL injection kon je toch tegen gaan daar die lange string? (die gebruik ik wel altijd als ik iets $_post enzo)
 
Niels K

Niels K

12/03/2011 17:15:46
Quote Anchor link
Quote:
daar die lange string..

Die snap ik niet?

SQL injection kan worden tegen gegaan met: mysql_real_escape_string
 
Stefan groot

stefan groot

12/03/2011 17:17:08
Quote Anchor link
Die ja, die gebruik dus voor wat er uit de $SQL komt?
 
Jasper DS

Jasper DS

12/03/2011 17:18:31
Quote Anchor link
Nee je moet mysql_real_escape_string oiver je $_session['user_id'] gooien. Verder is NOW geen php maar SQL, je kan NOW dus enkel gebruiken in je query
 
Gerhard l

gerhard l

12/03/2011 17:18:42
Quote Anchor link
nee dat moet je doen voor wat eruit komt, en wat je gebruikt in je query dus in dit geval de mysql_real_escape_string over je id halen
leuk dat je paar seconden eerder reageerd jasper;p
Gewijzigd op 12/03/2011 17:19:18 door gerhard l
 
Stefan groot

stefan groot

12/03/2011 17:20:36
Quote Anchor link
oh, dat had ik al gedaan toen ik de sessie aanmaakte in htmltop.php maar ik word jammer genoeg niet veel wijzer uit de link die er net stond, dus hoe moet ik dat nou precies gebruiken?
 
Jasper DS

Jasper DS

12/03/2011 17:24:18
Quote Anchor link
mysql_real_escape_string($_session['user_id'] )
Gewijzigd op 12/03/2011 17:29:35 door Jasper DS
 
Jordi Kroon

Jordi Kroon

12/03/2011 17:26:16
Quote Anchor link
Laat maar raden : een criminals site en die moet de bajus voorstellen ?
 
Stefan groot

stefan groot

12/03/2011 17:26:33
Quote Anchor link
Sorry ik bedoel hij ik NOW() juist moet gebruiken ik zij al dat ik in htmltop.php die injection ben tegengegaan

Toevoeging op 12/03/2011 17:27:41:

@jordi www.pro-army.tk ;) iets anders

Toevoeging op 12/03/2011 17:29:00:

criminals zijn er veels te veel van ik ben bezig om een soort van browser game te maken, dan dit is eigenlijk het enigste en laatste waar ik tegen aanloop.
 
Jasper DS

Jasper DS

12/03/2011 17:29:48
Quote Anchor link
je query zal zoiets moeten zijn:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
SELECT COUNT(id) FROM gebruikers WHERE id='".mysql_real_escape_string($_session['user_id'] )."' AND WHERE wachttijd1 < NOW()


als het 1 is dan is hij vrij als het 0 is, is hij gevangen.
Gewijzigd op 12/03/2011 17:30:07 door Jasper DS
 
- SanThe -

- SanThe -

12/03/2011 19:09:00
Quote Anchor link
En waar komt $_session dan vandaan? In ieder geval niet uit een session want dat is $_SESSION.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.