Hoe gekozen klanten afbeelden in multiselect

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Eric T

Eric T

22/06/2013 13:31:08
Quote Anchor link
*doel*
Ik haal uit een db klanten die eerder zijn gekozen door een gebruiker behorende bij een event.
Nu wil die gebruiker echter er nog een klant bijvoegen, en wil ik dezelfde edit pagina aanbieden als die persoon eerder zag, maar in de multiselct wil ik dan dat de eerder gekozen klanten reeds gemarkeerd zijn.

*probleem*
Zoals ik het volgens mijn logica heb gedaan werkt het kennelijk toch niet, maar ik begrijp niet precies waarom. Vermoedelijk binnen een foreach is het ophalen van data uit een array een probleem???

*vraag*
Wat doe ik fout en hoe moet het wel???

*code*
<html>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php
        function checkSelCustomers($cust){
            $arr_customers = explode("<br>",$impcustomersa);
            echo "Imp0:".$arr_customers[0];
                foreach($arr_customers as $selectedcustomer){
                 if($selectedcustomer == $cust){ echo "selected"};
                }
        }

        ?>

<select name="impcustomers[]" size="
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo $found_customers; ?>
" multiple style="width:426px;border:0px;">
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
            while (list($custid,$customer) = mysql_fetch_row($query6)){
            ?>

<option value="
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<? echo $customer; ?>
"
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php checkSelCustomers($customer); ?>
>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<? echo $customer; ?>
</option>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
            }
            ?>

</select>
</html>


*Opmerkingen*

$impcustomersa is de array waarin de eerder gekozen klanten zitten, gescheiden door een <br>


Excuses voor de opmaak die het php hulp forum ervan maakt... ik hoop dat het toch te lezen is enigzins...
De funktie wordt in elk geval aangeroepen in de 'option' binnen de multiselect.


Iemand een idee?
Gewijzigd op 22/06/2013 13:34:10 door Eric T
 
PHP hulp

PHP hulp

28/03/2024 15:55:28
 
Donny Wie weet

Donny Wie weet

22/06/2013 13:36:45
Quote Anchor link
Wat werkt er niet? Error code?
 
Eric T

Eric T

22/06/2013 13:41:56
Quote Anchor link
Zucht.....1,5 uur mee gestoeid...klassieke fout :-(

Fout:
if($selectedcustomer == $cust){ echo "selected"};

Goed:
if($selectedcustomer == $cust){ echo "selected";}

*Opgelost*
 
Wouter J

Wouter J

22/06/2013 23:58:32
Quote Anchor link
Klassieke fout die makkelijk voorkomen kan worden, namelijk door overzichtelijk en consistent te scripten
 
Reshad F

Reshad F

23/06/2013 00:56:45
Quote Anchor link
Daarom horen accolades op een nieuwe regel altijd
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.