hoe haal je gegeven uit de database?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Pagina: 1 2 volgende »

Christoph e

christoph e

07/05/2011 12:51:20
Quote Anchor link
ik heb en tabel genaamt main die ziet er zo uit

-----------------------------------------------------------------
copyright_jaar + versie gemaakt_door + opdracht + laatst_bewerkt
-----------------------------------------------------------------
daar staan de gegeven's in die onderaan op iedere pagina moeten komen te staan.
Maar ik heb het gemaakt met een stuk of 5 tutorials en in geen 1 van hen werkt het.
het zou deze gegevens op moeten vragen. maar het moet in een tabel komen te staan

de pagina waar dat het staat is: http://www.oldtimerbeurs-hoogstraten.be/nederlands/main/copyright.php
 
PHP hulp

PHP hulp

20/04/2024 15:07:18
 
Noppes Homeland

Noppes Homeland

07/05/2011 13:16:42
Quote Anchor link
En wat dacht je ervan om wat relevant code te posten!!
 
Jordy nvt

Jordy nvt

07/05/2011 13:21:33
Quote Anchor link
SELECT Copyright_jaar, Gemaakt_door, Opdracht, Laatst_bewerkt FROM tabel

en dan

$row=mysql_fetch_array($result);

en dan

echo "Gemaakt door: ".$row['Gemaakt_door'];

Of op de fetch_assoc manier die op dit forum altijd van harte wordt aanbevolen.
 
Christoph e

christoph e

07/05/2011 13:25:05
Quote Anchor link
ok ik ga aan de slag


Toevoeging op 07/05/2011 13:37:56:

ok dan heb ik nu deze code
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
<?php
include "verbinding.php"
?>

<?php
$query
= "SELECT Copyright_jaar, Gemaakt_door, Opdracht, Laatst_bewerkt, versie FROM main"
$row=mysql_fetch_array($result);
<
table width="100%" align="CENTER">
<
tr>
  <
td>echo "&copy; ".$row['Copyright_jaar']; oldtimerbeurs hoogstraten</td>
  <
td><table width="100%">
<
tr>
  <
td>echo "Versie: ".$row['versie'];</td>
  <
td>echo "Gemaakt door: ".$row['Gemaakt_door'];</td>
  <
td>echo "In opdrach van: ".$row['Opdracht'];</td>
  <
td>echo "Laatst bewerkt op ".$row['Laatst_bewerkt'];</td>
<
/tr>
<
/table></td>
<
/tr>
<
/table>
?>


Toevoeging op 07/05/2011 13:38:19:

en dit is de error
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
Parse error: syntax error, unexpected T_STRING in /customers/oldtimerbeurs-hoogstraten.be/oldtimerbeurs-hoogstraten.be/httpd.www/nederlands/main/data.php on line 6
Gewijzigd op 07/05/2011 13:45:50 door christoph e
 
Noppes Homeland

Noppes Homeland

07/05/2011 13:53:45
Quote Anchor link
kill -9 een ieder die met _fetch_array zit te kloten zonder opgave van de 2de parameter!!

gebruik: _fetch_assoc

Je bent gewoon de meest simpelste ziel:
1. _connect / _error
2. _select_db / _error
3. _query / _error
4. _fetch_assoc

http://www.php.net/mysql
http://www.php.net/mysqli
http://www.php.net/pdo
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

07/05/2011 14:01:23
Quote Anchor link
En je voert de query nergens uit.
Laat ik de code maar eens verbeteren, want wat jij hebt, daar klopt geen sikkepit van. Leer liever eens de basics van PHP... ;-)

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
<?php
include "verbinding.php";
$sql = "SELECT Copyright_jaar, Gemaakt_door, Opdracht, Laatst_bewerkt, versie FROM main";
$result = mysql_query($sql);
if ($result) {
     $row=mysql_fetch_assoc($result);
     echo '
         <table width="100%" align="center">
        <tr>
              <td>'
.$row['Copyright_jaar'].' oldtimerbeurs hoogstraten</td>
              <td><table width="100%">
        <tr>
              <td>Versie: '
.$row['versie'].'</td>
              <td>Gemaakt door: '
.$row['Gemaakt_door'].'</td>
              <td>In opdracht van: '
.$row['Opdracht'].'</td>
              <td>Laatst bewerkt op '
.$row['Laatst_bewerkt'].'</td>
        </tr>
                </table>
            </td>
        </tr>
        </table>
'
;
}
else {
    echo "Er is een fout opgetreden: ".mysql_error();
?>
Gewijzigd op 07/05/2011 14:03:09 door - Ariën -
 
Christoph e

christoph e

07/05/2011 14:10:37
Quote Anchor link
hij blijft rij 6 fout vinden
 
Noppes Homeland

Noppes Homeland

07/05/2011 14:13:30
Quote Anchor link
Ja, maar dan doe je het in mijn ogen nog niet goed!

mysql_query geeft een resource terug of bij een fout false
en ene resource staat niet gelijk aan een boolean

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<?php
// 1ste mogelijkheid
$result = mysql_query($sql);

if ($result !== false) {
}

// 2de mogelijkheid

if (($result = mysql_query($sql)) !== fasle) {

}

?>

Christoph e op 07/05/2011 14:10:37:
hij blijft rij 6 fout vinden


Wij kunnen niets met dit soort posts!!!!!!
Gewijzigd op 07/05/2011 14:14:44 door Noppes Homeland
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

07/05/2011 14:15:03
Quote Anchor link
Er mist een } voor de ?>
Dan zou het moeten werken.

En:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
if($result) {

werkt ook hoor. Die boolean is niet verplicht.
Ik heb er nog nooit problemen met deze constructie gehad.
Gewijzigd op 07/05/2011 14:16:29 door - Ariën -
 
Noppes Homeland

Noppes Homeland

07/05/2011 14:25:01
Quote Anchor link
In mijn ogen is $result dan een boolean, maar dat is het niet in jouw voorbeeld, want dan kan het een resource of een boolean zijn. Om te voorkomen dat er foutieve intrepetaties plaats vinden moet je dus wel duidelijk aangeven van wat er geevalueerd wordt.
 
Christoph e

christoph e

07/05/2011 16:55:29
Quote Anchor link
Ok hartelijk bedankt.

er was nog wel een fout met de plaats van de copyright en dat teken maar alles is nu klaar.


maar kan iemand mij zeggen wat dat ik vergeten was in mijn code?
Gewijzigd op 07/05/2011 16:55:46 door christoph e
 
Jordy nvt

Jordy nvt

07/05/2011 17:08:53
Quote Anchor link
Je zegt dat alles klaar is, dus je kunt beter zelf vertellen wat je vergeten was in je code.
 
Gerhard l

gerhard l

07/05/2011 17:11:09
Quote Anchor link
waar zal ik es beginnen:
- regel 2 en 3 onnodig php sluiten?
- regel 5 niet afgesloten
- fetch array ( geen fout maar fetch assoc word dus aanbevolen)
- je begint zomaar weer met html op regel 7 daar doe je alles een beetje door elkaar wat niet gaat werken
- je voert nergens de query uit dus het werkt sowieso niet.

bijna alle punten zijn ook al genoemd dus had je ook zelf wel kunnen zien
Gewijzigd op 07/05/2011 17:12:22 door gerhard l
 
Vincent Huisman

Vincent Huisman

07/05/2011 17:27:05
Quote Anchor link
Quote:
Oeps... Er is een error verschenen.

De beschrijving van de error: U hebt geen toestemming om deze pagina te kunnen bezoeken.

Oplossing van deze error: Deze pagina is niet beschikbaar omdat eraan gewerkt word of om de bevijliging van de site te garanderen.

De error code: 403 Forbidden

U bent altijd vrijblijvend om een fout te melden aan de webmaister .


bron

beetje slecht nederlands?
Gewijzigd op 07/05/2011 17:28:20 door Vincent Huisman
 
Christoph e

christoph e

07/05/2011 17:33:03
Quote Anchor link
Vincent Huisman op 07/05/2011 17:27:05:
Quote:
Oeps... Er is een error verschenen.

De beschrijving van de error: U hebt geen toestemming om deze pagina te kunnen bezoeken.

Oplossing van deze error: Deze pagina is niet beschikbaar omdat eraan gewerkt word of om de bevijliging van de site te garanderen.

De error code: 403 Forbidden

U bent altijd vrijblijvend om een fout te melden aan de webmaister .


bron

beetje slecht nederlands?



Ja u hebt gelijk.
u hebt al gezien dat ik maar 1 error pagina gebruik met $get functie. ik moet de texst aanpassen in het HTACCESS bestand. omdat ik daar nog niet veel tijd voor gehad heb heb ik er ook nog niet veel werk van gemaakt om op de pagina's AN te gebruiken.
Ik zal dit zeker in orde brengen.
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

07/05/2011 17:37:29
Quote Anchor link
foutmelding onderaan op http://www.oldtimerbeurs-hoogstraten.be/nederlands/home.php Notice: Use of undefined constant fasle - assumed 'fasle' in /customers/oldtimerbeurs-hoogstraten.be/oldtimerbeurs-hoogstraten.be/httpd.www/nederlands/main/copyright.php on line 5
Waarom zo'n grote tekstloze ruimte onder de footer?

En het weergeven van de borders bij de tabellen links en rechts in het rood deed ik toen ik begon met mijn 1e website ergens in de vorige eeuw. Ziet er niet uit.

Op http://www.oldtimerbeurs-hoogstraten.be/nederlands/inschrijvingen/index.php valt de tekst "U kan u op 2 manieren inschrijven" half onder het menu.
Wat is overigens de reden om '<big style="font-weight: bold;"><big>' te gebruiken om je pagina op te maken? Opmaak (css) in een apart bestand.
Gewijzigd op 07/05/2011 17:40:31 door Obelix Idefix
 
Christoph e

christoph e

07/05/2011 17:39:57
Quote Anchor link
sorry voor het uiterlijk ik ben een nieuwe aan het uitwerken.

trouwens de error heb ik er niet op gezet dat heeft one.com gedaan
ik ben nu in gesprek via de chat om het weg te laten halen

toch bedankt voor de opmerkingen
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

07/05/2011 17:41:15
Quote Anchor link
Komt die foutmelding dan door one.com of omdat jouw script niet correct is?
 
Christoph e

christoph e

07/05/2011 17:41:56
Quote Anchor link
deze post was niet de bedoeling
Gewijzigd op 07/05/2011 21:17:31 door christoph e
 
Jordy nvt

Jordy nvt

07/05/2011 18:08:52
Quote Anchor link
Ik weet dat dit niet leuk is, maar dit is werkelijk de allerslechtste website die ik ooit heb gezien. Ik denk dat de mensen van die beurs dit niet leuk gaan vinden. Laten we allereerst eens gaan beginnen over de achterlijke URL's in de website. Een foutmeldingspagina krijgt de url http://www.oldtimerbeurs-hoogstraten.be/nederlands/error.php?code=%20403%20Forbidden&beschrijving=%20U%20hebt%20geen%20toestemming%20om%20deze%20pagina%20te%20kunnen%20bezoeken.&oplossing=%20Deze%20pagina%20is%20niet%20beschikbaar%20omdat%20eraan%20gewerkt%20word%20of%20om%20de%20bevijliging%20van%20de%20site%20te%20garanderen.

Ja, precies. Heel logisch.

Ten tweede komen we bij het uiterlijk: over de Table layout (nooit gebruiken) met verkeerd gekozen kleuren en verkeerde kleurcontrasten. Dan zien we al meteen de content van de website waar gesproken wordt over 'bevijligin'g ipv beveiliging, 'bedankt voor u bezoek' ipv bedankt voor uw bezoek, 'statesteken', ipv statistieken, 'webmaister' ipv webmaster etc.etc.

Een webklok op de website met de link naar een amateur? Zou ik niet doen.

Contacteer ons en Neem contact met ons op geven een verschillende actie?

Ik geef je één tip: Ga een CMS gebruiken.
 
Noppes Homeland

Noppes Homeland

07/05/2011 18:24:12
Quote Anchor link
Ik wil niet veel schrijven, volgens mij kan je die site beter opdoeken, de ene foutmelding na de andere vliegt je om de oren.

de html validator begrijpt ook niets van de uitgespuugde html
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.