Hoe kan ik dit weergeven in php al pagina

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Stefan srepmek

stefan srepmek

08/05/2007 17:09:00
Quote Anchor link
Heren en misschien dames,

Stel ik heb een tabel cijfers
en die ziet erzo uit

idc letter cijfer
a z 1
a y 2
a x 3
b z 9
b y 8
b x 7

hoe kan ik die dan in een webpage als zo er uit laten zien

idc| |z|y|x
a| |1|2|3
b| |9|8|7

Want ik heb alzo veel geprobeerd dat ik het niet meer weet!!
Bedankt alvast voor de moeite
 
PHP hulp

PHP hulp

03/05/2024 12:45:06
 
Thijs X

Thijs X

08/05/2007 17:24:00
Quote Anchor link
Laatma verkeerd gelezen
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Thijs X
 

08/05/2007 17:34:00
Quote Anchor link
Is het een MySql database?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
$query
= "....";
$result = mysql_query($query) or die(mysql_error());
while($row = mysql_fetch_array($result)){
 echo($rij['idc'].' | '.$rij['letter'].' | '.$rij['cijfer'].'<br>');
}

?>
 
Stefan srepmek

stefan srepmek

08/05/2007 17:38:00
Quote Anchor link
Ja het is een MySql database
Het is een voorbeeld, daadwerkelijk is het anders maar komt op het zelfde neer.
 
Stefan srepmek

stefan srepmek

08/05/2007 17:43:00
Quote Anchor link
De out put van jou is niet wat ik had gehoopt want die geeft:
a | z | 1
a | y | 2
a | x | 3
b | z | 9
b | y | 8
b | x | 7
en ik wilde het zo hebben

idc| |z|y|x
a | |1|2|3
b | |9|8|7
 
Thijs X

Thijs X

08/05/2007 17:50:00
Quote Anchor link
Zijn het coordinaten van punten of iets dergelijks?
 

08/05/2007 17:55:00
Quote Anchor link
Oh zo,
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
<?php
$query
= ".... ORDER BY idc, letter DESC";
$result = mysql_query($query) or die(mysql_error());

$tmp = "";
while($row = mysql_fetch_array($result)){
    if($rij['idc'] != $tmp){
        echo($rij['cijfer'].' | ');
    }
else{
        echo($rij['idc'].' | ');
    }

    $tmp    = $rij['idc'];
}

?>
 
Stefan srepmek

stefan srepmek

08/05/2007 17:58:00
Quote Anchor link
En ik kom ernu achter dat het toch eigenlijk wel van belang is dat de rest ook bekend is.
ik heb ook nog een tabel met deelnemer

id naam
1 jan
1 klaas

tabel cijfer
idc letter cijfer
1 z 1
1 y 2
1 x 3
2 z 9
2 y 8
2 x 7


output moet worden
waarbij idd de id is van de deelnemer

idd| |z|y|x
1 | |1|2|3
2 | |9|8|7
 

08/05/2007 18:58:00
Quote Anchor link
Heb je mij reactie gezien?

Want volgens mij klopt dit al heel redelijk.
Althans, als idc het id van de werknemer is.

Anders dan klopt je datamodel niet zo lijkt me of je moet me op een andere manier overtuigen.
 
Stefan srepmek

stefan srepmek

08/05/2007 20:17:00
Quote Anchor link
Gijs (Armorad) schreef op 08.05.2007 18:58:
Heb je mij reactie gezien?

Want volgens mij klopt dit al heel redelijk.
Althans, als idc het id van de werknemer is.

Anders dan klopt je datamodel niet zo lijkt me of je moet me op een andere manier overtuigen.


Sorry was even aan het eten mot ook gebeuren lijkt me en de kinderen in bed aan het doen.
Goed ik heb even gekeken. maar hij klopt nog niet helemaal, het zou zomaar kunnen zijn dat mijn datmodel niet klopt maar hij lijkt me toch redelijk te klopen.
Het is een voorspellings data ding waarbij je de eesrte 8 rijders moet voorspellen
Ik heb een stuk of 8 tabellen die allemaal gevuld worden met gegevens zoals ik het wil
Nu heb ik je 2 tabellen laten zien maar ik kom er nu achter dat je er eigelijk 3 moet hebben om alles te laten lopen zoals ik het zou willen hebben

deelnemers tabel die bestaat uit :
id naam email wachtwoord
1 jan [email protected] 9419450c6aa9e5a73f60cff533be9ae6
2 piet [email protected] 9419450c6aa9e5a73f60cff533be9ae6

race tabel
id race id_race
1 Australië 1
2 Maleisië 2
3 Bahrein 3

uitslag tabel
id id_deelnemer id_race punten_race
1 1 1 66
2 1 2 48
3 2 1 32
4 2 2 23

nu wil ik zoals ik het laat zien in een tabel hebben maar ik krijg het niet voor elkaar:


deelnemer Australië Maleisië Bahrein
jan 66 48 0
piet 32 23 0

Ik kom er niet meer uit
bedankt maar weer
 
Stefan srepmek

stefan srepmek

08/05/2007 20:19:00
Quote Anchor link
hellaas komen de tabs niet op de juiste plek
 
Stefan srepmek

stefan srepmek

08/05/2007 20:29:00
Quote Anchor link
ik heb nu dit
ik ben trouwens een echte beginner dus er zullen wel fouten instaan

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
<?
[code]<?php
include("connect.php");
{

$sql = 'SELECT race FROM race';
$result = mysql_query($sql);
print ("<table bordercolor=black border=1><tr bgcolor=gray><td>Deelnemer</td>");
while($select = mysql_fetch_object($result))
{
    
// utivoer van de race namen
print ("<td>$select->race</td></div>\n");
}

print ("</tr>");
{
    
$sql0 = 'SELECT * FROM deelnemer ';
     $result0 = mysql_query($sql0);
while($select0 = mysql_fetch_object($result0))
{

$getal = ($select0->id);
$sql1 = 'SELECT naam FROM deelnemer WHERE id = "'.$getal.'"';
$result1 = mysql_query($sql1);
while($select1 = mysql_fetch_object($result1))
{

//uitvoer van de deelnemers
print ("<tr><td>$select1->naam</td>");            
}
}
}
}

?>

maar nu moet ik uit de uitslag tabel nog de punten_race hebben en dan heb ik het voor elkaar

Deelnemer    Australi     Maleisi     Bahrein     
piet
jan
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door stefan srepmek
 
Stefan srepmek

stefan srepmek

08/05/2007 21:04:00
Quote Anchor link
help me nou
 
Stefan srepmek

stefan srepmek

08/05/2007 21:37:00
Quote Anchor link
Potjandorie ik heb het voor elkaar!!!
Maar kan iemand even kijken of het scipt een beetje volgens de norm is

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
<?php
include("connect.php");
{

$sql = 'SELECT race FROM race';
$result = mysql_query($sql);
print ("<table bordercolor=black border=1><tr bgcolor=gray><td>Deelnemer</td>");
while($select = mysql_fetch_object($result))
{
    
// utivoer van de race namen
print ("<td>$select->race</td></div>\n");
}

print ("</tr>");
{
    
$sql0 = 'SELECT * FROM deelnemer ';
     $result0 = mysql_query($sql0);
while($select0 = mysql_fetch_object($result0))
{

$getal = ($select0->id);
$sql1 = 'SELECT naam FROM deelnemer WHERE id = "'.$getal.'"';
$result1 = mysql_query($sql1);
while($select1 = mysql_fetch_object($result1))
{

//uitvoer van de deelnemers
print ("<tr><td>$select1->naam</td>");            
}
{
    
$sql2 = 'SELECT id_race FROM race ';
     $result2 = mysql_query($sql2);
while($select2 = mysql_fetch_object($result2))
{

$getal2 = ($select2->id_race);
$sql3 = 'SELECT punten_race FROM punten1
         WHERE id_race = "'
.$getal2.'"
         AND id_deelnemer = "'
.$getal.'"';
$result3 = mysql_query($sql3);
while($select3 = mysql_fetch_object($result3))
{

//uitvoer van de punten
print ("<td>$select3->punten_race</td>");            
}}}

print ("</tr>");


}
}
}

?>
 
Winston Smith

Winston Smith

08/05/2007 22:38:00
Quote Anchor link
Als het voor jou werkt is het toch goed? Ziet er wel redelijk uit overigens.

Let wel op dat je niet teveel achter elkaar post. 5 posts binnen een paar uur (zonder dat iemand erop reageert) is teveel ;)
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Winston Smith
 
JeffreyG

JeffreyG

08/05/2007 22:42:00
Quote Anchor link
variabele buiten de quotes, dat is alles wat ik aan te merken heb
 
Stefan srepmek

stefan srepmek

08/05/2007 22:53:00
Quote Anchor link
Sorry ik zal het niet meer doen maar als je kijkt is het allemaal vrij snel achter elkaar gepost omdat ik dacht dat het aanvullende info was

Maar bedankt voor het kijken
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

08/05/2007 22:57:00
Quote Anchor link
Elke keer als je een nieuwe post toevoegt aan je topic, zonder de reactie van anderen af te wachten, komt hij weer bovenin de lijst met meest recente topics op dit forum. Dat noemen we bumpen en het komt opdringerig over.
Bij overmatig bumpen kan een mod of een admin het topic sluiten. Het is dus belangrijk dat je een beetje geduld opbrengt.
 
M Ypma

M Ypma

08/05/2007 22:59:00
Quote Anchor link
@stefan
daar is de edit knop voor
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.