Hoe kan ik ervoor zorgen dat dit logo precies op de (hr shade)lijn begint?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

12/10/2010 09:40:07
Quote Anchor link
Ik wil de S van het logo precies op de lijn laten beginnen, maar ik kan het logo niet precies op de lijn krijgen, hoe kan ik dat doen. Graag zonder dat ik de lijn moet verlengen. Zie afbeelding:

Afbeelding

Maar tot nu toe heb ik het zo, en ik zou niet weten hoe ik het resultaat kan krijgen, zoals hierboven op de afbeelding:

Afbeelding

Het liefst zou ik het in html code doen, maar als er een simpele php code voor nodig is zou ik dat natuurlijk ook graag willen gebruiken.

Alvast bedankt
 
PHP hulp

PHP hulp

27/04/2024 08:00:38
 
Stef ter Braak

Stef ter Braak

12/10/2010 09:52:08
Quote Anchor link
als je het logo in je style.css heb staan.. kun je misschien spelen met de waardes van de locatie waar die in css staat.

margin-left: XXXpx;

bijvoorbeeld 30px;

of misschien wel:

-30px;

heb je dat al geprobeerd?
 

12/10/2010 09:56:01
Quote Anchor link
Ik heb hem niet een een css staan, ik zal dat nog even gaan proberen. Ik heb hem nu nog gewoon zo staan:

<big><img src="safe4all logo.png" alt="Safe4all" width="298" height="59" align="middle" /></big>

maar ik denk dat een css mooier/profesioneler is.

Dank je wel :D
 
Stef ter Braak

Stef ter Braak

12/10/2010 10:10:15
Quote Anchor link
succes dan maar :)
 

12/10/2010 10:10:51
Quote Anchor link
@Stef ter Braak

Het is nu precies goed, alleen nu zit ik met het probleem dat mijn: <hr shade> of iets in het logo zit of er juist net teveel onder zit. Weet je daar misschien ook iets voor.

Ik heb het al geprobeerd met:

<body class="css-logo"><br><br>
<HR WIDTH="96%" hr align=right> (hier staat hij 1 enter te ver van mijn tekst/logo)

en met deze ook geprobeerd:

<body class="css-logo"><p><br>
<HR WIDTH="96%" hr align=right> (hier staat hij net in het logo)

Alvast bedankt


Ps de goede css code was:

<style type="text/css">
.css-logo {
background: url(file:///C|/Users/Youri/Desktop/school/Safe4all/safe4all%20logo.png) no-repeat fixed 30px top;
}
</style>
Gewijzigd op 12/10/2010 10:11:52 door
 
- SanThe -

- SanThe -

12/10/2010 10:15:16
Quote Anchor link
CSS gebruiken, ook voor de hr.
 
Stef ter Braak

Stef ter Braak

12/10/2010 10:16:08
Quote Anchor link
je kunt nog per pixel spelen met deze code in CSS:

margin-bottom: XXXpx;

of

margin-top: XXXpx;
 

12/10/2010 10:20:07
Quote Anchor link
@SanThe Nvt

Wat is daar dan de code voor, ik heb eigenlijk nog niet echt css kennnis, maar ben het wel aan het opbouwen.

Alvast bedankt.

@stef ter braak

Die XXX staat dat voor het cijfer dat je moet plaatsen
 
Stef ter Braak

Stef ter Braak

12/10/2010 10:23:35
Quote Anchor link
ja klopt kun je ook spelen met de locatie zou zeggen probeer eens:


margin-top: 30px;

Staat ie te hoog.. probeer dan 40px of 42px of etc.. tot ie precies op de goede plek zit. (kan tot een pixel nauwkeurig)
 
Teun Hesseling

Teun Hesseling

12/10/2010 10:27:49
Quote Anchor link
en natuurlijk goed rekenen, als je de wrapper div (hoop dat je die wel gebruikt) van 980px is kan natuurlijk je main div niet 1080px zijn. en daar moet je ook borders etc meer rekenen
 

12/10/2010 10:46:33
Quote Anchor link
Teun Hesseling op 12/10/2010 10:27:49:
en natuurlijk goed rekenen, als je de wrapper div (hoop dat je die wel gebruikt) van 980px is kan natuurlijk je main div niet 1080px zijn. en daar moet je ook borders etc meer rekenen


Wat is een wrapper div en een main div, ik maak de css in dreamweaver, daar zie ik die functies niet bij staan :(
 
Joakim Broden

Joakim Broden

12/10/2010 11:23:53
Quote Anchor link
Youri Schneider op 12/10/2010 10:20:07:
@SanThe Nvt

Wat is daar dan de code voor, ik heb eigenlijk nog niet echt css kennnis, maar ben het wel aan het opbouwen.

Alvast bedankt.

@stef ter braak

Die XXX staat dat voor het cijfer dat je moet plaatsen


Leer eerst normaal HTML, niet zelf wat gaan prutsen als je niet weet hoe het moet.

Een <p> is bv geen enter zoals <br /> een <p> is een paragraaf en die dien je dus ook weer te sluiten etc etc etc, leer eerst rusting HTML/CSS voordat je gaat prutsen. Dan word je website mooier/beter/crossbrowser etc. Niet bij stap 5 beginnen als je stap 1 niet hebt gedaan.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.