Hoe kan ik het beste beginnen met PHP

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Theo Voerman

Theo Voerman

12/06/2010 21:15:32
Quote Anchor link
Zou graag advies willen krijgen hoe ik het beste kan starten met het aanleren van PHP.Ik ben bekend met HTML en wat met CSS maar ben wat betreft PHP nog totaal onbekend.Ik beheer een website( kv-lekko.nl)en heb deze ook zelf gemaakt in HTML.Hier gebruik ik een gratis forum en een gastenboek maar deze zou ik graag zelf willen ontwerpen via PHP Er zijn div. startersboeken maar bijv.met welke versie kan ik het best beginnen en /of welk boek raadt u mij aan.
 
PHP hulp

PHP hulp

20/04/2024 08:02:12
 
- SanThe -

- SanThe -

12/06/2010 21:25:32
Quote Anchor link
www.phptuts.nl en tutorials lezen.
 
Arnold C

Arnold C

12/06/2010 21:29:46
Quote Anchor link
En gewoon beginnen!

Analyseer wat het is wat je moet weten / kunnen / snappen om je 'eigen' gastenboek te maken....en daar gewoon aan gaan beginnen.

Deze gebruik ik ook vaak:
http://www.w3schools.com/php/default.asp

....en ik heb veel hulp ontvangen hier op phphulp....als je gewoon gaat beginnen!
Gewijzigd op 12/06/2010 21:30:13 door Arnold C
 
Crude Oil

Crude Oil

12/06/2010 21:31:02
Quote Anchor link
http://essetee.be/newphp/index.php
de basis simpel beschreven
 
Joost van der Meijden

Joost van der Meijden

12/06/2010 21:32:45
Quote Anchor link
Ik had een boek gekocht en ging scripts uit dat boek overtypen, niet doen...
Het beste wat je kunt doen is gewoon een gastenboek gaan maken, of een contact formulier.
Je loopt vast en zeker tegen een foutje aan, maar dat is echt geen enkel probleem, daarvoor is deze PHP community namelijk gemaakt. Om jou te helpen met jouw problemen :)

Succes! :)

Edit::
@Olie koning:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
      $naam
=serge;
    $getal=1;
    $totaal=$naam + $getal;
    echo "het getal = $totaal";
?>

Dat staat daar op die site, lijkt me niet verstandig als je het gelijk al verkeerd aan gaat leren...
Gewijzigd op 12/06/2010 21:34:46 door Joost van der Meijden
 
Crude Oil

Crude Oil

12/06/2010 21:41:28
Quote Anchor link
Edit::
@Olie koning:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
      $naam
=serge;
    $getal=1;
    $totaal=$naam + $getal;
    echo "het getal = $totaal";
?>

Dat staat daar op die site, lijkt me niet verstandig als je het gelijk al verkeerd aan gaat leren...

[/quote]

Er staan inderdaad domme fouten in :S
 
Theo Voerman

Theo Voerman

12/06/2010 21:43:06
Quote Anchor link
Dank voor de reakties, ik zal beginen met de tutorials.
 
Sander de Vos

Sander de Vos

12/06/2010 23:59:09
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

13/06/2010 00:23:32
Quote Anchor link
Ik zou niet meteen met een forum of een contactformulier beginnen. Dat is meer voor de iets gevorderde programmeur. Leer eerst de syntax en wat rekenkundige bewerkingen. Kijk welke typen variabelen er zijn, en Google eens op PHP control flow. Dan leer je werken met dingen als if, while, for en switch.

Gewoon de basisdingetjes dus.
Gewijzigd op 13/06/2010 00:23:54 door Jan Koehoorn
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.