hoe kan ik parameters doorgeven aan php pagina en dit in nieuwe page afhandelen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Jonet L

Jonet L

28/08/2010 16:16:42
Quote Anchor link
Hallo, ik heb een vraagje omtrent parameters afhandelen. indien ik een pagina aanroept met bv naw.php?naam=jan&woonplaats=amsterdam
hoe lees ik dan naam en woonplaats uit in naw.php.
moet deze altijd met een POST (formulier) gestuurd worden?
Wie kan me een beetje wegwijs maken?
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 13:53:48
 
Vincent Huisman

Vincent Huisman

28/08/2010 16:19:09
 
Jonet L

Jonet L

28/08/2010 16:36:28
Quote Anchor link
Beste Vincent, thx. ik gebruikte geen formulier om te verzenden maar genereerde wel parameters.
met $_REQUEST is mijn probleem opgelost.
dank je wel.
 
Noppes Homeland

Noppes Homeland

28/08/2010 17:25:22
Quote Anchor link
Je moet de vuilnis bak $_REQUEST neit gebruiken, dat gaat geheid een keer fout, maak gebruik van de daartoe aangezen superglobals:

$_GET voor url en form method="get"
$_POST voor form method="post"
Gewijzigd op 28/08/2010 17:36:33 door Noppes Homeland
 
Jonet L

Jonet L

28/08/2010 17:56:45
Quote Anchor link
Noppes, $_Get fuctioneert ook prima. net even getest. sorry maar ik begin net aan php. kun je me misschien vertellen waarom ik beter niet $_REQUEST kan gebruiken?
Alvast bedankt van een leekje die wat wil leren.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.