Hoe keuze menu/list verzenden via contactform?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Android developer

De functie Schiphol is een plek om te reizen, te verblijven en te werken. Door middel van data en technologie richten we op al deze gebieden het leef- en werkklimaat optimaal in en zorgen we voor een slimmere en efficiëntere operatie. Wij ontwikkelen nieuwe producten en diensten vanuit de wensen en behoeften van onze klanten, voorspellen passagier flows en testen digitale oplossingen om rijen en andere pijnpunten in het proces te verminderen. Met slimme feedback van sensortechnologie maken we zelfs data van toiletten en stoelen inzichtelijk en bruikbaar. Het Commercial Platform bestaat uit multidisciplinaire teams met een end-2-end verantwoordelijkheid voor

Bekijk vacature »

ERP Developer fleet managementsysteem

Wat ga je doen als ERP Developer fleet managementsysteem? Als ERP developer speel jij een belangrijke rol bij het doorvoeren van wijzigingen en verbeteringen binnen het fleet managementsysteem. Jouw expertise op het gebied van ERP systemen stelt jou in staat om de applicatie optimaal te laten functioneren en te blijven ontwikkelen. Als lid van het IT-team werk je nauw samen met andere developers en het business team om het fleet managementsysteem te integreren met andere systemen. Je bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten en het implementeren van verbeteringen op basis van de wensen en eisen van onze klanten.

Bekijk vacature »

Senior Front end developer Angular

Functie Er zijn momenteel 5 SCRUM-teams waarvan drie gefocust zijn op DevOps en de huidige projecten en twee op innovatie van de platformen. Jij zal onderdeel worden van het innovatie Scrum team. De 2 multidisciplinaire innovatie teams bestaan momenteel uit 14 werknemers. Jij als senior Front end developer wordt onderdeel van onze innovatieteams. De innovatieteams houden zich bezig met het door ontwikkelen van de huidige producten en denken na over nieuwe functionaliteiten. Binnen de rol van Front end developer krijg je veel vrijheid en kan je je dag zelf indelen. Dingen waar jij je dagelijks mee bezig zult houden is

Bekijk vacature »

Medior PHP developer

Functie Samen met je development team werk je Agile Scrum en met jullie gezamenlijke kennis en ervaring bepalen jullie samen de beste keuze voor techniek en architectuur. Naast het ontwikkelen van software ben je continue bezig om ook jezelf te ontwikkelen. Ze werken met o.a.: PHP, Laravel, Doctrine, PHP Unit, Behat, React, TypeScript, (My)SQL, Postgress, Redis, ElasticSearch, Docker, Nginx, GIT flow, JIRA, AWS. Eisen • HBO werk- en denkniveau • Je hebt goede kennis en ervaring met PHP • Je bent niet bang voor complexe projecten • Je werkt graag zelfstandig aan applicaties • Je bent altijd nieuwsgierig naar nieuwe

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Medior/Senior Software Developers gezocht in de Ra

Functie Op dit moment staan er posities open voor de volgende functies: Front-end, Back-End & Fullstack software developer. Als Front-End software developer werk je met JavaScript en de bijbehorende technologieën zoals TypeScript, Angular, React, Vue en Svelte. Als Back-End software developer ben je bezig in NodeJS en doe je dit met behulp van AWS, NoSQL, REST en GraphQL. Je krijgt leuke en uitdagende opdrachten met een gemiddelde duur van anderhalf jaar. Hier werk je in een team met andere IT’ers aan het ontwikkelen en verbeteren van software. Je wordt begeleid door een accountmanager die fungeert als jouw aanspreekpunt. Het team

Bekijk vacature »

Full stack developer Python, React

Functie Jij als full stack developer komt binnen onze Technology afdeling te werken. Deze bestaat momenteel uit 15 man. De stack waarmee wij werken is voornamelijk Python, Javascript, React en GraphQL. Binnen deze afdeling wordt er met multidisciplinaire teams gewerkt aan verschillende projecten. Projecten duren vaak langer dan 3 maanden en je bent van begin tot eind vaak betrokken. Naast dat je als full stack ontwikkelaar aan de slag gaat ben je ook Consultant. Dit betekent dat je ook klantcontact hebt in je rol en werkshops geeft. De verhouding tussen deze werkzaamheden zijn ongeveer 70% development en 30% consultancy. Een

Bekijk vacature »

Webshop beheerder / Fullstack developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een full stack developer die zich bezig gaat houden met het uitbreiden en verbeteren van de online webshop. Een onderdeel van jouw werkzaamheden is naast het beheren van de webshop ook om de processen en structuren te stroomlijnen. Ben jij een leergierige en ambitieuze junior developer met technische skills? Ben jij op zoek naar een werkgever die jouw de volledige vrijheid geeft om jezelf tot een volwaardige senior te ontwikkelen? Lees dan snel verder! Werkzaamheden Onderhouden van de webshop (denk aan het bijhouden van de voorraad); Nieuwe functies toevoegen aan de product configurator

Bekijk vacature »

Full Stack Developer

Dit ga je doen Ontwikkelen van Product Informatie Management (PIM) systemen; Werken aan zowel grotere als kleine projecten voor toonaangevende klanten binnen o.a. de retail; Verantwoordelijk voor de front-end werkzaamheden; Naast de front-end werk je ook aan de backend. Hier ga je werken Als Full Stack Developer komt je te werken binnen een vooruitstrevende organisatie die Product Informatie Management (PIM) systemen levert aan hun klanten. Hun klanten zijn toonaangevende bedrijven binnen o.a. de retail. De organisatie zit gevestigd in regio Zwolle en bestaat uit zo'n 35 medewerkers, waarvan 30 IT. Je komt te werken binnen één van de zelfsturende development

Bekijk vacature »

Full-stack Developer

As a Full-stack developer at KUBUS, you will develop the (web)applications and services of BIMcollab. You will work on both the front- and back-end. As a software company, KUBUS is in a unique position. We build our own products that are used by tens of thousands of users worldwide. Our company is just the right size: big enough to make a real impact in the market, but small enough that as an individual developer you can have an impact and really make a difference. Our development team consists of over 40 developers, testers, scrum masters and product owners, divided over

Bekijk vacature »

Medior/senior Front-end developer

Functie Je maakt deel uit van een DevOps Scrum team en werkt samen met back-end developers, test-engineers, interaction designers en een projectmanager. Er zijn verschillende groepen Scrum teams. Een roadmap team is jouw ‘’thuisbasis’’, daar wordt gewerkt aan doorontwikkeling van bestaande omgevingen voor een aantal klanten. Hiernaast zijn er projectteams waar nieuwe omgevingen worden gebouwd, of grote complexe wijzigingen worden doorgevoerd op bestaande omgevingen. Je kunt (afhankelijk van jouw wensen en doelen) dus afwisselend werken in beide teams. Hiernaast participeer je in het Chapter Front-end development waar gezamenlijk kennis en ervaring wordt gedeeld. Als Front-end developer is het jouw doel

Bekijk vacature »

Front-end Developer - React - Data Driven

Bedrijfsomschrijving Onze klant is een snelgroeiende organisatie die een data-driven inspectieapp op de markt hebben gebracht die nu al een aantal jaar door verschillende organisaties wereldwijd gebruikt wordt. Er zijn zo'n 6 mensen werkzaam bij dit bedrijf en ze zijn nu vooral op zoek naar een sterke front-end developer die wil gaan werken aan nieuwbouw applicaties en de uitbouw van de huidige applicaties. De reden dat ze zoeken is omdat er veel werk op komst is en ze hier de juiste capaciteit voor willen hebben. Er heerst hier een hele prettige sfeer waarin respect en eerlijke communicatie belangrijk is. Ook

Bekijk vacature »

Front-end developer (Medior/Senior)

Functie Het front-end team bestaat momenteel uit 4 collega’s en is hard aan het groeien! Samen leveren jullie een essentiële bijdrage aan de applicaties die ze voor hun klanten realiseren. Je werkt in het front-end team samen met de back-end teams en product owners om te zorgen dat de applicaties een fijne gebruikerservaring opleveren. Jouw expertise zorgt ervoor dat de juiste keuzes gemaakt worden qua techniek en ontwerp, van back-end tot aan gebruiker. In samenspraak met je team bepalen jullie de beste keuze voor techniek. Ook is er altijd ruimte om nieuwe technieken te ontdekken. Eisen • Je hebt gedegen

Bekijk vacature »

Lead developer (PHP, Symfony, DDD)

Functie Als Lead developer zorg je ervoor dat het team (bestaande uit zowel junior als ervaren developers) in staat is om de kwaliteit van de software (en code) verder te verhogen. In samenwerking met het team, de product owner en de andere lead developers zet je technische lijnen uit en bepaal je de prioriteiten per sprint. Lijkt het jou interessant om complexe problemen op te lossen en bijvoorbeeld een nieuwe applicatiestructuur in Symfony op te zetten? Dan komen wij graag met je in contact. Eisen • HBO werk- en denkniveau (ze kijken niet naar papieren, maar naar denkniveau, motivatie en

Bekijk vacature »

Medior/Senior Front-end Developers gezocht (Utrech

Functie Het team bestaat uit 10+ gespecialiseerde (veel senior) front-end ontwikkelaars en ontwerpers die werken aan projecten voor klanten van verschillende groottes (kan twee jaar bezig zijn met 1 klant). Je helpt klanten met ingewikkelde front-end vraagstukken, hierbij kun je denken aan: UX/UI design, CI/CD, architectuur en integratie met back-end systemen. De werkzaamheden verricht je op locatie bij de klant, dit is vaak in de Randstad. De organisatiestructuur is plat en er heerst een informele sfeer, zo kun je met vragen dus terecht bij de directie. Er wordt veel nadruk gelegd op het bevorderen van persoonlijke ontwikkeling door middel van

Bekijk vacature »
Tom Gerritse

Tom Gerritse

05/10/2008 20:34:00
Quote Anchor link
Ik heb een contactformuliertje (form.php) gemaakt met daarin een keuzemenuutje waarin uit drie opties kan worden gekozen. Na het invullen van het formulier wordt deze verstuurd (via contactscript.php) naar mijn mailadres.
De mail komt netjes binnen echter de gekozen optie uit het keuzemenuutje wordt niet in de mail getoond.

Het menuutje in het formulier heb ik als volgt gemaakt:

<TR>
<TD height="31" valign="top"><span class="style35">Onderwerp:</span></TD>
<td><select name="onderwerp" style="WIDTH: 270px; BACKGROUND-COLOR:#dddddd">
<option value="Ik wil een bestelling doen">Ik wil een bestelling doen</option>
<option value="Ik heb een vraag over een bestelling">Ik heb een vraag over een bestelling</option>
<option value="Ik heb een algemene vraag">Ik heb een algemene vraag</option>
</select><tr></tr>

Het bijbehorende contactscript is als volgt:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
<?php
    // VALUES FROM THE FORM
    $name                    = $_POST['name'];
    $email                    = $_POST['email'];
    $telefoon                = $_POST['telefoon'];
    $onderwerp                = $_POST['onderwerp'];
    $message                = $_POST['msg'];

    // ERROR & SECURITY CHECKS
    if ( ( !$email ) ||
         (
strlen($_POST['email']) > 200 ) ||
         ( !
preg_match("#^[A-Za-z0-9](([_\.\-]?[a-zA-Z0-9]+)*)@([A-Za-z0-9]+)(([\.\-]?[a-zA-Z0-9]+)*)\.([A-Za-z]{2,})$#", $email) )
       )
    {

        Header("Location: http://www.swingexpress.nl/FOUT.htm");
        exit;
    }

    if ( ( !$name ) ||
         (
strlen($name) > 100 ) ||
         (
preg_match("/[:=@\<\>]/", $name) )
       )
    {

        Header("Location: http://www.swingexpress.nl/FOUT.htm");
        exit;
    }

    if ( preg_match("#cc:#i", $message, $matches) )
    {

        Header("Location: http://www.website.nl/FOUT.htm");
        exit;
    }

    if ( !$message )
    {

        Header("Location: http://www.website.nl/FOUT.htm");
        exit;
    }

    

    if (eregi("\r",$email) || eregi("\n",$email)){
        Header("Location: http://www.website.nl/FOUT.htm");
        exit;
    }

    if (FALSE) {
        Header("Location: http://www.website.nl/FOUT.htm");
        exit;
    }



    // CREATE THE EMAIL
    $headers    = "Content-Type: text/plain; charset=iso-8859-1\n";
    $headers    .= "From: $name <$email>\n";
    $recipient    = "[email protected]";
    $subject    = "formulier";
   $message = "Reactie vanaf het mailform op de website:\n";
   $message .= "                             " . $_POST[''] . "\n";
   $message .= "  Opgegeven naam        : " . $_POST['name'] . "\n";
   $message .= "  Opgegeven e-mail        : " . $_POST['email'] . "\n";
   $message .= "                             " . $_POST[''] . "\n";
   $message .= "  Opgegeven telefoon    : " . $_POST['telefoon'] . "\n";
   $message .= "                             " . $_POST[''] . "\n";
   $message .= "  Opgegeven onderwerp    : " . $_POST['onderwerp'] . "\n";
   $message .= "                             " . $_POST[''] . "\n";
   $message .= "  Opgegeven bericht        : " . $_POST['msg'] . "\n";
   $message .= "                             " . $_POST[''] . "\n";
   $message .= "  Einde bericht              " . $_POST[''] . "\n";
 

    // SEND THE EMAIL TO YOU
    mail($recipient, $subject, $message, $headers);

    // REDIRECT TO THE THANKS PAGE
    header("location: http://www.website.nl/bedankt.htm");
?>



Ik ben al een avondje aan het zoeken naar goede voorbeelden omtrent het verzenden van de keuze uit een keuzemenu maar het wil mij maar niet duidelijk worden hoe dit moet. Hopelijk wil iemand mij helpen, waarvoor mijn dank.
 
PHP hulp

PHP hulp

29/04/2024 09:25:51
 
Thijs Damen

Thijs Damen

05/10/2008 21:09:00
Quote Anchor link
test het gewoon eens zelf door dit te plaatsen bovenaan: echo $_POST['onderwerp'];

je controleert het namelijk nergens in je script. mijn gok is dan ook dat deze gewoon leeg blijft.
 
Tom Gerritse

Tom Gerritse

05/10/2008 21:37:00
Quote Anchor link
Bedankt voor je reactie Thijs maar het is me al gelukt.

Ik heb in Dreamweaver bij Properties de keuze "List" aangevinkt i.p.v. "Menu", heb de values weggehaald en tot slot heb ik een paar veranderingen gemaakt in het formulier:

<TR>
<TD height="31" valign="top"><span class="style35">Onderwerp:</span></TD>
<td><select name="onderwerp" size="1" style="WIDTH: 270px; BACKGROUND-COLOR:#dddddd">
<option selected>---</option>
<option>Ik wil een bestelling doen</option>
<option>Ik heb een vraag over een bestelling</option>
<option>Ik heb een algemene vraag</option>
</select><tr>

Waarom het nu wel werkt weet ik niet :)
 
Ed

Ed

05/10/2008 21:50:00
Quote Anchor link
Denk dat de fout toch in dreamweaver zit hoor. Aangezien de structuur van een selectbox als volgt is:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<select name="FIELD IDENTIFIER"><option value="WAARDE">Tekstuele waarde</option></select>

<option value="WAARDE">Tekstuele waarde</option> kan eindeloos worden herhaald binnen de selectbox. Wil je de option als gekozen weer geven gebruik dan:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<option value="waarde"  SELECTED>Tekstuele waarde</option>
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.