hoe krijg ik database gegevens in textbox

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Ventilatiesysteem Productontwikkelaar HBO WO Verwa

Samengevat: Zij bieden flexibele ventilatiematerialen, geluidsdempers, rookgasafvoer producten en industrieslangen. Ben jij een technisch productontwikkelaar? Heb jij ervaring met het ontwikkelen van nieuwe producten? Vaste baan: Technisch Productontwikkelaar HBO WO €3.000 - €4.000 Zij bieden een variëteit aan flexibele ventilatiematerialen, geluiddempers, rookgasafvoer producten, industrieslangen en ventilatieslangen voor de scheepsbouw. Met slimme en innovatieve materialen zorgen wij voor een gezonde en frisse leefomgeving. Deze werkgever is een organisatie die volop in ontwikkeling is met hardwerkende collega's. Dit geeft goede ontwikkelingsmogelijkheden. De branche van dit bedrijf is Techniek en Engineering. Functie: Voor de vacature als Technisch Productontwikkelaar Ede Gld HBO WO ga

Bekijk vacature »

Ronald schuyff

ronald schuyff

06/11/2008 13:37:00
Quote Anchor link
Hallo daaar

ik heb voor de kenners waarschijnlijk een eenvoudige vraag maar kan het na zeer lang zoeken niet vinden op het forum

en aangezien ik een nogal beginner ben zou ik wel wat hulp kunnen gebruiken

de vraag is als volgd. ik heb een database aangemaakt
en ben al zover dat ik daar gegevens uit kan lezen

nu wil ik die gegevens in een textbox plaatsen zoals de prijs van een artikel


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<?php
require_once 'connect.php';

$sql = "
    SELECT *
 
    FROM
        prijslijst
"
;

if(!$res = mysql_query($sql))
{

    trigger_error(mysql_error().'<br />In query: '.$sql);
}

elseif(mysql_num_rows($res) == 0)
{

    echo 'Geen resultaten gevonden';
}

else
{
    while($row = mysql_fetch_assoc($res))
    {

        echo $row['shownaam'].'<br />';
         echo $row['prijs'].'<br />';

            
    }
}


?>


en daarnaast wil ik nog bepalen van welke show dit moet gebeuren

om even te verduidelijken

heb een tabel prijslijst met daarin een veld id, shownaam, prijis particulier, en prijs bedrijf

die ik wil vullen met alle prijsen van alle shows

daarvan wil ik per show een bereken form bouwen


vast bedankt voor jullie hulp

groetjes van een newbee (ronald)
 
PHP hulp

PHP hulp

15/05/2024 01:12:33
 
Jasper

Jasper

06/11/2008 14:21:00
Quote Anchor link
Hoi Ronald,
Ben zelf ook een newbie. maar je kunt doormiddel van onderstaande regel gegvens tonen in een formulier textbox.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
<?php
require_once 'connect.php';

$sql = "
    SELECT *
 
    FROM
        prijslijst
"
;

if(!$res = mysql_query($sql))
{

    trigger_error(mysql_error().'<br />In query: '.$sql);
}

elseif(mysql_num_rows($res) == 0)
{

    echo 'Geen resultaten gevonden';
}

else
{
    while($row = mysql_fetch_assoc($res))
    {

//Starten formulier
      echo "<form>"
      echo "<table>"
      echo "<tr>"
      echo "<td><input type='text' size='6' name='prijs'  value='".$row['prijs']."'/></td>";
      echo "<td><input type='text' size='6' name='naam'  value='".$row['naam']."'/></td>";
      echo "</tr>"
      echo "</form>"
      echo "</table>"
            
    }
}


?>



Je zal er zelf een formulier of wat je wilt omheen moeten bouwen. Maar als dit is wat je bedoeld kom je heel eind op weg.

Gr Newbie Jasper
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Jasper
 
Ronald schuyff

ronald schuyff

06/11/2008 23:47:00
Quote Anchor link
thanks voor de hulp heb het nu zo gedaan


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
<?php
require_once 'connect.php';

$sql = "

SELECT shownaam, bedrijf, particulier,reiskosten,draaitijd,uitloopp,uitloopb
        FROM prijslijst  ORDER BY id"
;


if(!$res = mysql_query($sql))
{

    trigger_error(mysql_error().'<br />In query: '.$sql);
}

elseif(mysql_num_rows($res) == 0)
{

    echo 'Geen resultaten gevonden';
}

else
{
    while($row = mysql_fetch_assoc($res))
    {


echo  '<input type="text" value="' . $row['shownaam'] . '" />';
echo '<input type="text" value="' . $row['particulier'] . '" />';
echo '<input type="text" value="' . $row['bedrijf'] . '" />';  
echo '<input type="text" value="' . $row['reiskosten'] . '" />';
echo '<input type="text" value="' . $row['draaitijd'] . '" />';
echo '<input type="text" value="' . $row['uitloopp'] . '" />';
echo '<input type="text" value="' . $row['uitloopb'] . '" />';
echo '<br />';

    }
}


?>
 
PHP Newbie

PHP Newbie

06/11/2008 23:49:00
Quote Anchor link
Leuk dit, zo helpen we elkaar ;-)

@Jasper,

Op jouw manier krijg je ook steeds een nieuw formulier. Wanneer er dus 20 rijen uit de database komen krijg je 20 formulieren.
 
Ronald schuyff

ronald schuyff

07/11/2008 00:27:00
Quote Anchor link
he jasper goed opgemerkt

zal morgen eens kijken wat te doen met jouw input

ik zal je dan ook even uitleggen wat het uiteindelijk moet worden

thanks

newbe ronald

p.s kan me evt ook aan msn toevoegen
 
Timen kut

Timen kut

07/11/2008 08:54:00
Quote Anchor link
Om te bepalen voor welke show dit moet, is het wel nodig dat je een nummer/naam in je database hebt staan die geassocieerd wordt met die Show..

Dus als jij in je database een tabel hebt met de naam "shows"

Kun je dus je query veranderen in

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
SELECT * FROM prijslijst WHERE shows=SHOWNAAM/NUMMER


Als dat tenminste is wat je bedoelde :P

Zo niet, wil ik je wel effe toevoegen op MSN vanavond ;-)
 
Robert Deiman

Robert Deiman

07/11/2008 09:29:00
Quote Anchor link
@Timen en Ronald

Probeer dit soort dingen aub wel op 't forum te houden, de reacties zijn over het algemeen heel snel, daarnaast is het ook nog eens zo dat anderen er dan ook wat van kunnen leren. Als jullie 1-op-1 op msn dit soort dingen (geloof me dit is maar een klein dingetje) gaan afhandelen hebben anderen die misschien met eenzelfde probleem zitten er geen baat bij.
 
Ronald schuyff

ronald schuyff

07/11/2008 14:37:00
Quote Anchor link
hoi robert

het is niet mijn bedoeling om het buiten het forum te houden maar de reactie is dan wel wat sneller 1 op 1 ik had en zal de reacties dan zoals ik ze verwerkt weer terug zetten op het forum

groetjes ronald

ps zal mijn leven beteren (lol)
 
Ronald schuyff

ronald schuyff

07/11/2008 14:51:00
Quote Anchor link
hoj jasper

heb jou script er even ingezet maar krijg een foutmelding op regel 25

Parse error: syntax error, unexpected T_ECHO, expecting ',' or ';' in /storage/mijndomein/users/066904/public/sites/www.partyfever-entertainment.nl/test/ophalen.php on line 27


??

thanks ronald
 
--

--

07/11/2008 14:58:00
Quote Anchor link
Komt omdat er maar bij 2 van de 8 echo's een ; achter staat.

En je mag niet bumpen, zie de FAQ.
 
Ronald schuyff

ronald schuyff

07/11/2008 16:54:00
Quote Anchor link
hallo evert

nogmaals sorry als je bedoelt dat bumpen is het rechstreeks benaderen van mensen buiten het forum

zal mijn leven beteren voor mij is dit allemaal nieuwe koek dus moet nog ff wennen wat wel en niet mag

bedankt voor de tip het werkt nu wel inderdaad

had nog een vraagje ik wil de waardes buiten het php script gaan gebruiken

in een javascriptje dat voor me moet gaan rekenen mnet de verschilende de waardes kan iemand mij even op weg helpen hoe ik zo'n textbox buiten php
krijg met een waarde uit die tabel

thanks newbe ronald
 
Ronald schuyff

ronald schuyff

07/11/2008 17:12:00
Quote Anchor link
timmen thanks voor je reactie heb het erin verwerkt

greets ronald

Niet Bumpen::
Twee of meer keer achter elkaar in een topic posten heet bumpen. Bumpen is pas na 24 uur toegestaan en kan een reden zijn voor de admins en moderators om een topic te sluiten. Gebruik indien nodig de Afbeelding knop om je tekst aan te passen.

SanThe.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door ronald schuyff
 
PHP Newbie

PHP Newbie

07/11/2008 18:48:00
Quote Anchor link
Je "bumpt" weer. Bumpen is binnen 24 uur in je eigen topic posten zonder dat iemand gereageerd heeft.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.