hoe maak ik dit affiliate script op mijn site ??

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Pagina: 1 2 volgende »

Kzip verhje

kzip verhje

25/11/2011 21:10:29
Quote Anchor link
(database -> user -> id -> 50)

oky dus ik heb een url (www.site.com/affiliate/?id=50)
wat ik will is als je naar de url gaat dat er een cookie wordt gemaakt die max 30 minuten geldig is (met de id er in!).
dus je gaat naar de link cookie is set tot 30min en dan ga je verder met bestellen ezv
op het moment dat je klaar bent met shoppe ga je betaalen ok dus je komt op de site van paypal betaalt
maar dan kom je terug op mijn site (www.site.com/succes.php) op deze pagina wil ik een code die kijkt of er een cookie is met de (id) zo ja dan moet er +1 in de database bij wordengedaan (database -> user -> id -> 50 -> affiliate -> 0 ) naar (database -> user -> id -> 50 -> affiliate -> 1 )

nu de vraag hoe doe ik dit ?
Gewijzigd op 25/11/2011 21:11:42 door Kzip verhje
 
PHP hulp

PHP hulp

18/05/2024 19:56:52
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

25/11/2011 21:19:49
Quote Anchor link
Niet echt heel moeilijk.

Een databaseupdate kan met UPDATE users sSET credtis = credits+1 WHERE id='42'.
En een cookie kan met setcookie().
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

25/11/2011 21:21:06
Quote Anchor link
Kzip verhje op 25/11/2011 21:10:29:
nu de vraag hoe doe ik dit ?


Hoe doe je wat? Cookie, paypal, terugkeren naar de pagina, updaten database?
Wat heb je zelf al bedacht?
 
Kzip verhje

kzip verhje

25/11/2011 21:38:16
Quote Anchor link
@Obelix en Idefix wat - Aar - zecht bedoel ik (UPDATE users sSET credtis = credits+1 WHERE id='42'.)
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

25/11/2011 21:46:40
Quote Anchor link
Dat is een mysql_query()....
 
Kzip verhje

kzip verhje

25/11/2011 22:51:35
Quote Anchor link
@- Aar - oky dus in theorie moet het zo iets zijn ?

$sql = "UPDATE users SET credtis = credits+1 WHERE id=echo .($_COOKIE['credits_id']!='');";
if ( !($result = $db->sql_query($sql)) ) {
message_die(GENERAL_ERROR, 'Could not update users table', '', __LINE__, __FILE__, $sql);
}
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

25/11/2011 22:55:38
Quote Anchor link
Die echo hoort er niet. Een mysql-query()accepteert geen output, maar gewoon strings.
En er zit een typfout in.
Gewijzigd op 25/11/2011 22:56:07 door - Ariën -
 
Kzip verhje

kzip verhje

25/11/2011 22:57:58
Quote Anchor link
dus : $sql = "UPDATE users SET credtis = credits+1 WHERE id=($_COOKIE['credits_id']!='');";

Toevoeging op 25/11/2011 22:59:30:

ps en dit dan in de php tag aan de top van de pagina ?
 
Daan k

Daan k

25/11/2011 23:04:08
Quote Anchor link
Zo zou ik het doen.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
$aantal_credits
= $huidige_credits +1;
$id = $_COOKIE['credits_id'];
?>

$query = "UPDATE users (credits) VALUES ($aantal_credits) WHERE id=$id";
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

25/11/2011 23:07:55
Quote Anchor link
Nee, zou zou ik het juist NIET doen. Tenzij je het leuk vindt om gehackt te worden.
tevens sta je leuk variabelen te kopieeren voor de katzeviool.

Ook klopt de query niet...

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$query
= "UPDATE users SET credits+credits-1 WHERE id='".mysql_real_escape_string($_COOKIE['credits_id'])."'";
?>
Gewijzigd op 25/11/2011 23:08:14 door - Ariën -
 
Kzip verhje

kzip verhje

25/11/2011 23:16:02
Quote Anchor link
oky dus ik heb nu dit ?

link:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
www.site.com/affiliate/?id=50


make cookie:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$credits_id
= '$_GET["id"];';
setcookie('credits_id',$credits_id,time() + (3600 * 0.5)); // 3600 = 1 hour ?>


update db:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
<?php
$query
= "UPDATE users SET credits+credits-1 WHERE id='".mysql_real_escape_string($_COOKIE['credits_id'])."'"; ?>


Toevoeging op 25/11/2011 23:17:26:

ps maar is het nu niet zo dat als er geen cookie is dat ik een error krijg omdat hij dan niet kan update ?

Toevoeging op 25/11/2011 23:17:58:

pps sorry het is de eerste keer met cookies :P
Gewijzigd op 25/11/2011 23:41:24 door kzip verhje
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

25/11/2011 23:22:02
Quote Anchor link
Een cookie wordt pas na een refresh geplaatst.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
setcookie('credits_id',$credits_id,time() + (3600 * 0.5)); // 3600 = 1 hour
echo $_COOKIE['credits_id'];
?>

Hier zal $_COOKIE['credits_id'] nog altijd leeg zijn.
 
Kzip verhje

kzip verhje

25/11/2011 23:35:26
Quote Anchor link
dat maakt tog niet uit als de index.php van de map "affiliate" met de code :

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
$credits_id
= '$_GET["id"];';
setcookie('credits_id',$credits_id,time() + (3600 * 0.5)); // 3600 = 1 hour
echo $_COOKIE['credits_id'];
header("Refresh: 3; ../index.php");
?>


doorverwijst naar een index van de map erboven ?

Toevoeging op 25/11/2011 23:38:01:

www.site.com/affiliate/index.php?id=50

dan zal mijn cookie tog worden geplaatst met "id 50"
Gewijzigd op 25/11/2011 23:36:44 door kzip verhje
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

25/11/2011 23:50:57
Quote Anchor link
Die echo op lijn 4 heeft uiteraard geen nut.
Lijn 2 is ook onzin. Variabelen kopieeren is gewoon onnodig. Je kan je $_GET-variabele overal gebruiken.
 
Kzip verhje

kzip verhje

25/11/2011 23:54:32
Quote Anchor link
nu volg ik je even niet meer ik moet tog lijn2 gebruiken om de "id" uit de url te hallen ?

heb nu dit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
$credits_id
= $_GET['id'];
setcookie('credits_id',$credits_id,time() + (3600 * 0.5)); // 3600 = 1 hour
header("Refresh: 3; ../index.php");
?>





Toevoeging op 25/11/2011 23:56:26:

oh wacht even moet het dan zo ?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
setcookie('credits_id',$_GET['id'],time() + (3600 * 0.5)); // 3600 = 1 hour
header("Refresh: 3; ../index.php");
?>
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

26/11/2011 00:02:24
Quote Anchor link
Ja, zo moet het wel. Controleer uiteraard wel of $_GET['id'] bestaat...
 
Kzip verhje

kzip verhje

26/11/2011 00:03:29
Quote Anchor link
oky hahahah ik dat het laat is maar hoe doe ik dat ? :P
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

26/11/2011 00:04:15
Quote Anchor link
isset()
Gewijzigd op 26/11/2011 00:04:37 door - Ariën -
 
Kzip verhje

kzip verhje

26/11/2011 00:11:14
Quote Anchor link
dus
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php
if (isset($_GET['id'])) {
setcookie('credits_id',$_GET['id'],time() + (3600 * 0.5)); // 3600 = 1 hour
header("Refresh: 3; ../index.php");
}

?>

<?php
header("Refresh: error.php");
?>

Gewijzigd op 26/11/2011 00:12:42 door kzip verhje
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

26/11/2011 00:12:12
Quote Anchor link
Jep...
 
Kzip verhje

kzip verhje

26/11/2011 00:12:52
Quote Anchor link
dank u

Toevoeging op 26/11/2011 00:19:27:

nog 1 ding als ik de controle ook op succes.php wil doen moet het zo ?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php
if (isset($_COOKIE['credits_id'])) {
$query = "UPDATE users SET credits+credits-1 WHERE id='".mysql_real_escape_string($_COOKIE['credits_id'])."'";
}

?>

// als nee :
<?php
php pagina code hier
?>
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.