Hoe maak je op een lege pagina verbinding

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Angelo Kreikamp

Angelo Kreikamp

29/12/2007 22:53:00
Quote Anchor link
Stel ik heb een php script index.php
ik heb een config.php script
ik op index deze tabel uitgelezen word forum_news
en dan niet alle rijen die erin zitten maar 1 rij
dus hoe doe ik dat precies

ik dacht zelf aan:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
include "config.php"

$tabel=forum_news
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Angelo Kreikamp
 
PHP hulp

PHP hulp

18/05/2024 22:13:45
 
Joren de Wit

Joren de Wit

29/12/2007 22:55:00
Quote Anchor link
Hmm, en wat was nu je vraag? Ik begrijp dat je iets wilt uitlezen uit een database? Probeer deze tutorial eens:

Beginner database uitleesguide
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

29/12/2007 22:56:00
Quote Anchor link
Ik snap je vraag niet helemaal, maar resultaten beperkt ophalen doe je met LIMIT.

SELECT veld1, veld2
FROM tabelnaam
ORDER BY veld1 ASC
LIMIT 1
 
Angelo Kreikamp

Angelo Kreikamp

29/12/2007 23:01:00
Quote Anchor link
ik zal me beter uitleggen ik heb een
website die zoon ruim 6000 geregistreden heeft
en de website is php-fusion maar dat boeit niet

dit is wat ik bedoel:

ik wil met een php bestand recaties kunnen beheren
bijvoorbeeld iemand post wat dan wil ik het verwijderen
en in database staan ip naam en bericht en datum
en dat wil ik ook vinden in dat php script en daarna wil ik kunnen kiezen uit
wijzigen of verwijderen
 
Joren de Wit

Joren de Wit

29/12/2007 23:04:00
Quote Anchor link
Ja, ok, en? Met andere woorden, wat heb je zelf al geprobeerd? Waar loop je vast?

Je zult toch zelf wat inzet moeten tonen om zo'n scriptje te schrijven...
 
Thomas van Broekhoven

Thomas van Broekhoven

29/12/2007 23:11:00
Quote Anchor link
Oftewel.. je wilt heel veel zie ik..
Maar ik wil ook veel.. Maar probeer het eerst..
En dan vraag ik de echte experts hier pas om hulp..
En kan ik het de volgende keer begrijpen.
Als mensen nou zomaar voor jou scriptje gaan scrhijven begrijp jij er niks van maar denk je: Ach, het werkt..
En dan moet je iets verbeteren en dan begrijp je het niet..
Probeer eerst ff zelf iets te maken. En als het dan echt niet lukt schakel je de mensen die hier rondlopen in!

Wijze les, doe er iets mee!
 
Angelo Kreikamp

Angelo Kreikamp

29/12/2007 23:44:00
Quote Anchor link
ik heb gebrobeerd en raak enkel verder van pad
 
Thomas van Broekhoven

Thomas van Broekhoven

29/12/2007 23:58:00
Quote Anchor link
Ok.. Zou je even kunnen laten zien wat je al hebt?
 
Angelo Kreikamp

Angelo Kreikamp

30/12/2007 00:05:00
Quote Anchor link
voor het beheer script voor het beheren van reacties heb ik dit

index.php

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php

include "config.php"

SELECT name, date
FROM news_reactions
ORDER BY ip ASC
LIMIT 1

[code]<?php
 
Joren de Wit

Joren de Wit

30/12/2007 00:08:00
Quote Anchor link
Angelo, niet lullig bedoeld, maar volgens mij snap je er helemaal niets van. Zou je niet eerst eens met wat makkelijkers beginnen voordat je met zo'n groot project aan de slag gaat?

Dit gaat je klaarblijkelijk gewoon nog niet lukken, niets mis mee zolang je dat zelf ook maar inziet.

Je zou bijvoorbeeld eens naar deze tutorial kunnen kijken:

Beginners database uitleesguide

Daarin wordt uitgelegd hoe je gegevens uit de database kunt lezen en weergeven op je scherm.
 
Angelo Kreikamp

Angelo Kreikamp

30/12/2007 00:13:00
Quote Anchor link
het lijkt shit maar ik ben better in php zonder msql connecties en de manieren
die ik meestal zie zijn vrij makkelijk
ik heb dit nu net gemaakt voor me shoutbox

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
<?php
require_once "../../maincore.php";
require_once BASEDIR."subheader.php";
require_once BASEDIR."side_left.php";

opentable($locale['126']);
$result = dbquery("SELECT count(shout_id) FROM ".$db_prefix."shoutbox");
$rows = dbresult($result, 0);
if (!isset($rowstart) || !isNum($rowstart)) $rowstart = 0;
if ($rows != 0) {
    $i = 0;
    $result = dbquery(
        "SELECT * FROM ".$db_prefix."shoutbox LEFT JOIN ".$db_prefix."users
        ON "
.$db_prefix."shoutbox.shout_name=".$db_prefix."users.user_id
        ORDER BY shout_datestamp DESC LIMIT $rowstart,20"

    );
    echo "<table cellpadding='0' cellspacing='1' width='100%' class='tbl-border'>\n";
    while ($data = dbarray($result)) {
        echo "<tr>\n<td class='".($i% 2==0?"tbl1":"tbl2")."'><span class='comment-name'>";
        if ($data['user_name']) {
            echo "<a href='".BASEDIR."profile.php?lookup=".$data['shout_name']."' class='slink'>".$data['user_name']."</a>";
        }
else {
            echo $data['shout_name'];
        }

        echo "</span>\n<span class='small'>".$locale['041'].showdate("longdate", $data['shout_datestamp'])."</span>";
        if (iADMIN && checkrights("S")) {
            echo "\n[<a href='".ADMIN."shoutbox.php".$aidlink."&amp;action=edit&amp;shout_id=".$data['shout_id']."'>".$locale['048']."</a>]";
        }

        echo "<br>\n".str_replace("<br>", "", parsesmileys($data['shout_message']))."</td>\n</tr>\n";
        $i++;
    }

    echo "</table>\n";
}
else {
    echo "<center><br>\n".$locale['127']."<br><br>\n</center>\n";
}

closetable();

echo "<div align='center' style='margin-top:5px;'>\n".makePageNav($rowstart,20,$rows,3,"$PHP_SELF?")."\n</div>\n";

require_once BASEDIR."side_right.php";
require_once BASEDIR."footer.php";
?>


niet raar naar die
$locale['XXX'] dingen kijken dat is een bestand waar het in meerdere talen kan
en dit werkt blijbaar wel :S
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Angelo Kreikamp
 
Joren de Wit

Joren de Wit

30/12/2007 00:16:00
Quote Anchor link
Als je dat zelf gescript hebt, zou het uitlezen en weergeven van nieuwsberichten uit een database geen probleem mogen zijn. Maar nogmaals, kijk voor meer informatie eens in de tutorial die waarvan ik al 2x de link gegeven heb. Daarin staat precies uitgelegd hoe je dat doet...
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.