hoe samenvoegen stukjes code

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Top Low-Code Developer Gezocht!

Bedrijfsomschrijving Unieke Kansen, Uitstekende Arbeidsvoorwaarden & Inspirerend Team Wij zijn een toonaangevende, internationale organisatie die de toekomst van technologie vormgeeft door het creëren van innovatieve en baanbrekende oplossingen. Ons succes is gebaseerd op een hecht en gepassioneerd team van professionals die altijd streven naar het overtreffen van verwachtingen. Als jij deel wilt uitmaken van een dynamische, vooruitstrevende en inspirerende werkomgeving, dan is dit de perfecte kans voor jou! Functieomschrijving Als Low-Code Developer ben je een cruciaal onderdeel van ons team. Je werkt samen met collega's uit verschillende disciplines om geavanceerde applicaties te ontwikkelen en te optimaliseren met behulp van Low-code

Bekijk vacature »

Koos jansen

koos jansen

04/07/2013 09:22:15
Quote Anchor link
Ik wil graag deze stukjes code samenvoegen maar weet niet hoe ik te werk moet gaan.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
<?php
    $i
=0;
    while ($i < $num)
    {

        $resultaat = mysql_query("SELECT probleem FROM problemen WHERE autoID = '$probleemID' ") or die(mysql_error());
        $rij = mysql_fetch_array( $resultaat );
        $probleem = $rij['probleem'];

        //$resultaat = mysql_query("SELECT oplossing FROM oplossingen WHERE autoID = '$oplossingID' ") or die(mysql_error());
        //$rij = mysql_fetch_array( $resultaat );
        //$oplossing = $rij['oplossing'];


        ?>

        <TABLE width="100%" border="1">
            <TR>
            <TD width="10%"><a href=""><? echo $probleem; ?> </a>
            //<TD width="10%"><a href=""><? echo $oplossing; ?> </a>
        </TABLE>
        <?php
        $i
++;
    }
[
/code]

met
..
...
..
.
.
.
.
..


[
code]

$sql = "SELECT autoID, oplossing_indexID FROM hoofdindex WHERE oplossing_indexID = 1";
$result = mysql_query( $sql );
while( $row=mysql_fetch_row($result) )
{

  $gevonden[] = $row[1];
}

mysql_free_result( $result );


foreach( $gevonden as $oplossing )
{

    echo $oplossing ."\n"; // De verschillende resultaten van deze regel wil ik in de tabel
};
?>











(wat een waardeloze code /codetag..)
Gewijzigd op 04/07/2013 09:50:43 door Koos jansen
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 10:53:59
 
Donny Wie weet

Donny Wie weet

04/07/2013 09:44:33
Quote Anchor link
Kijk eens naar JOIN van SQL. Daarmee kan je 2 tabellen koppelen
 
Koos jansen

koos jansen

04/07/2013 09:47:42
Quote Anchor link
dat snap ik niet.. ik heb een volledig voorbeeld nodig en dan pas kan ik verder.
 
Donny Wie weet

Donny Wie weet

04/07/2013 10:21:11
Quote Anchor link
http://lmgtfy.com/?q=JOINS+SQL

Edit:
Onthoud dat linkjes naar LMGTFY niet altijd gewaardeerd worden. Een directe link naar een tutorial of manual komt meer op de plaats.
Gewijzigd op 04/07/2013 10:29:21 door - Ariën -
 
Koos jansen

koos jansen

04/07/2013 10:24:07
Quote Anchor link
zucht.. weer een doodlopend spoor..
reageerr dan gewoon niet.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

04/07/2013 10:28:22
Quote Anchor link
Op deze site staat het allemaal duidelijk beschreven.
http://www.w3schools.com/sql/sql_join.asp
 
Donny Wie weet

Donny Wie weet

04/07/2013 10:29:09
Quote Anchor link
Je kan ook zelf de moeite nemen om te googlen ;) Ik word er namelijk ook vaak op af gerekend als ik niets bekijk op google.

Koos jansen op 04/07/2013 09:22:15:
Ik wil graag deze stukjes code samenvoegen maar weet niet hoe ik te werk moet gaan.


Iedereen heeft het moeten leren en als je dan een handvat geboden word, pak die dan ook aan. Als je gegoogled heb en je komt er dan nog niet uit, kan je altijd vragen hoe het moet en kan je je code laten zien.
Gewijzigd op 04/07/2013 10:29:37 door Donny Wie weet
 
Koos jansen

koos jansen

04/07/2013 11:04:29
Quote Anchor link
nvm
Gewijzigd op 04/07/2013 11:05:31 door koos jansen
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

04/07/2013 11:05:30
Quote Anchor link
- Aar - op 04/07/2013 10:28:22:
Op deze site staat het allemaal duidelijk beschreven.
http://www.w3schools.com/sql/sql_join.asp

Nou duidelijk, zeer beknopt en er staat een fout in, een FULL JOIN wordt niet door alle database systemen (bv MySQL) ondersteund.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

04/07/2013 11:16:47
Quote Anchor link
Tja, dat is het risico van het internet. Niet alles kan even betrouwbaar zijn. Dat van die FULL JOIN wist ik namelijk niet. Maar als jij het zegt.....

Anders hebben onze vrienden op GoT nog wel interessante uitleg over Joins, evenals onze Joren zelf.
 
Donny Wie weet

Donny Wie weet

04/07/2013 11:19:57
Quote Anchor link
offtopic: http://www.w3schools.com/ http://www.w3fools.com/

Het gaat erom dat er een statement word gemaakt met "ik weet niet hoe". Als je dan een duwtje in de rug geeft naar de goede richting dat het nog niet goed is. Ook al is die FULL JOIN niet goed omschreven, w3schools is niet de enigste die een tutorial bied over SQL
 
Koos jansen

koos jansen

04/07/2013 17:08:17
Quote Anchor link
maar als ik het goed begrijp is een voorbeeldje dus voor iedereen hier te moeilijk.
Want voorbeeltjes maken ook zo hard geen deel uit van een leerproces.
bijdehand zijn alleen is dus echt niet nuttig.
en ik heb nooit gezegd niet eerst al heel veel moeite te hebben gedaan.
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

05/07/2013 13:07:02
Quote Anchor link
In plaats van dit soort reacties te plaatsen, zou je eens moeten uit leggen wat de bedoeling is.
En dan informatie geven over de opbouw tabellen in de database, en uitleggen wat je uiteindelijk op het scherm wil krijgen. Je kan van ons niet verwachten dat wij dit zelf met de code uit je start topic gaan uit puzzelen.

Daarnaast zijn er op dit forum genoeg topics te vinden over joins, wellicht dat je daar ook al wat aan hebt.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.