Hoe txt bestand uitlezen met php variabelen en gebruiken op webpagina

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Pagina: 1 2 volgende »

Joeri Jacobs

Joeri Jacobs

19/08/2012 19:29:09
Quote Anchor link
Hallo,

Ik heb een txt bestand met daarin php variabelen. Hieronder zie je de inhoud van dit txt bestand:

BOF
$stationDate = "19/08/12";
$stationTime = "19:20";

$windDirection = "NW";

$sunriseTime = "06:40";
$sunsetTime = "20:59";

$outsideTemp = "28.1°C";
$hiOutsideTemp = "31.1°C";
$lowOutsideTemp = "21.8°C";

$lowOutsideTempTime = "06:33";
$hiOutsideTempTime = "14:22";

$lowMonthlyOutsideTemp = "14.2";
$hiMonthlyOutsideTemp = "32.1";
$hiYearlyOutsideTemp = "38.0";
$lowYearlyOutsideTemp = "-10.4";

$outsideHumidity = "64";
$lowHumidity = "54";
$hiHumidity = "80";
$lowHumTime = "16:26";
$hiHumTime = "07:48";
$hiMonthlyHumidity = "98";
$lowMonthlyHumidity = "48";
$hiYearlyHumidity = "100";
$lowYearlyHumidity = "25";

$outsideDewPt = "20.6°C";
$hiDewpoint = "23.8 °C";
$lowDewpoint = "16.9 °C";
$hiDewpointTime = "14:14";
$lowDewpointTime = "01:49";
$hiMonthlyDewpoint = "23.8";
$lowMonthlyDewpoint = "10.8";
$hiYearlyDewpoint = "28.8";
$lowYearlyDewpoint = "-14.1";

$windSpeed = "2.5 km/h";
$wind10Avg = "0.2 km/h";
$hiWindSpeed = "17.3 km/h";
$hiWindSpeedTime = "16:26";
$hiMonthlyWindSpeed = "25.9";
$hiYearlyWindSpeed = "46.4";

$windDir = "315 °";
$windDirection = "NW";

$windChill = "28.1°C";
$lowWindchill = "21.8 °C";
$lowWindchillTime = "06:33";
$lowMonthlyWindchill = "14.2";
$lowYearlyWindchill = "-13.8";

$outsideHeatIndex = "30.2°C";
$hiHeatindex = "36.4 °C";
$hiHeatindexTime = "14:22";
$hiMonthlyHeatindex = "36.4";
$hiYearlyHeatindex = "43.5";

$hiTHSWindex = "30.2";
$hiTHSWindexTime = "36.4";
$hiMonthlyTHSWindex = "36.4";
$hiYearlyTHSWindex = "41.4";

$barometer = "1020.2 hpa";
$barTrend = "Rising slowly";
$lowBarometer = "1018.9 hPa";
$hiBarometer = "1021.3 hPa";
$lowMonthlyBarometer = "1009.8";
$hiMonthlyBarometer = "1034.7";
$lowYearlyBarometer = "991.5";
$hiYearlyBarometer = "1045.1";
$lowBarometerTime = "18:14";
$hiBarometerTime = "00:25";

$dailyRain = " 0.0 mm";
$monthlyRain = "14.4 mm";
$totalRain = "446.7 mm";

$rainRate = "0.0";
$hiRainRate = "0.0";
$hiRainRateTime = "00:00";
$hiRainRateHour = "0.0";

$solarRad = "0";
$hiSolarRad = "-1";
$hiSolarRadTime = "";
$hiMonthlySolarRad = "0.0";
$hiYearlySolarRad = "0.0";

$uv = "0.0";
$hiUV = "-1.0";
$hiUVTime = "";
$hiMonthlyUV = "0.0";
$hiYearlyUV = "0.0";

$forecast = "";

$wdversion = "10.37R"

EOF

Nu is mijn vraag: Hoe kan ik deze gebruiken op een webpagina? Het is wellicht niet zo moeilijk maar ik zit muurvast.

Alvast bedankt voor de hulp.
 
PHP hulp

PHP hulp

19/03/2024 07:15:02
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

19/08/2012 19:31:29
Quote Anchor link
bestand includeren (http://php.net/include)
variabelen echoen (http://php.net/echo)

ik neem wel aan dat alles in dat bestand tussen <?php en ?> staat.
Gewijzigd op 19/08/2012 19:33:01 door - Ariën -
 
Joeri Jacobs

Joeri Jacobs

19/08/2012 19:34:14
Quote Anchor link
Nee, het betand begint met BOF en eindigt op EOF. Dit wordt automatisch aangemaakt door andere software.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

19/08/2012 19:42:45
Quote Anchor link
voglens mij kan je het gewoon includeren, waarna je die variabelen kan echo'en...
 
Erwin H

Erwin H

19/08/2012 19:44:39
Quote Anchor link
Als je het alleen include, maar er geen php tags staan dan zou de inhoud linea recta naar het scherm moeten gaan. Het wordt dat gewoon gezien als tekst namelijk.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

19/08/2012 19:46:42
Quote Anchor link
Je hebt gelijk.. logisch inderdaad, dat ik dat even voer het hoofd zag.
Hmmz.... klinkt als reg-ex werk.
Gewijzigd op 19/08/2012 19:46:56 door - Ariën -
 
Joeri Jacobs

Joeri Jacobs

19/08/2012 19:52:50
Quote Anchor link
Dus bvb:


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
require("customtextout10.txt");
?>


en dan:

echo $dailyRain;
echo $Time;
echo $Date;

Kan ik er zo komen?

Kan ik dan bvb zetten:

Tijd: echo $Time;
Datum: echo $Date;

en dan staat er:

Tijd: 19u52
Datum: 19/08/12


Toevoeging op 19/08/2012 20:21:19:

Ik heb nu dit:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<? include "customtextout10.txt"


echo "$stationDate";
echo "$stationTime";

?>


Maar ik krijg volgende fout:

Parse error: syntax error, unexpected T_ECHO in /home/weathe1q/public_html/test1.php on line 4
 
Jeroen Jansen

Jeroen Jansen

19/08/2012 20:29:45
Quote Anchor link
Je vergeet de ; op de eerste regel.
Verder hoef je geen quotes te zetten om de variabelen in regel 4 en 5
 
Joeri Jacobs

Joeri Jacobs

19/08/2012 20:36:44
Quote Anchor link
Ondertussen heb ik die ; al geplaatst maar ik krijg nog steeds dezelfde foutmelding

Toevoeging op 19/08/2012 20:41:53:

Nu krijg ik de inhoud van dat txt bestand maar ik wil bvb de tijd eruit halen. Nu krijg ik alle ruwe data.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

19/08/2012 20:53:56
Quote Anchor link
Klopt, is ook gezegd... Je zult met reguliere expressies deze op moeten halen, door de inhoud in ieder egval eerst in een variabele te zetten met file_get_content().
 
Joeri Jacobs

Joeri Jacobs

19/08/2012 20:56:00
Quote Anchor link
Kan je daarvan een voorbeeld posten hoe ik dan bvb de tijd kan ophalen? Dan kan ik verder met de rest.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

19/08/2012 21:06:10
Quote Anchor link
Welke tijd? stata die altuid op de juiste regel?
 
Joeri Jacobs

Joeri Jacobs

19/08/2012 21:13:40
Quote Anchor link
in dat txt bestand staat er $stationTime = "20:50". Ik wil bvb die eruit halen. Hoe ga ik dan precies te werk?
 
Eddy E

Eddy E

19/08/2012 22:11:04
Quote Anchor link
't Wordt waarschijnlijk afgekeurd door anderen, maar dit zou best kunnen werken:

eval("<?php".file_get_contents("textbestand.txt")."?".">);

Je hoeft niets te returnen, maar je zou het kunnen proberen.
Epress die ? en > apart, omdat je anders mogelijkerwijs PHP sluit.
Gewijzigd op 20/08/2012 10:22:58 door Eddy E
 
Joeri Jacobs

Joeri Jacobs

19/08/2012 22:36:20
Quote Anchor link
en hoe kan ik dan bvb de tijd eruit halen? Met een echo?
 
Reshad F

Reshad F

20/08/2012 00:07:26
Quote Anchor link
gewoon uit nieuwsgierigheid ik las laatst ook al een topic waarin de TS een txt bestandje gebruikte om informatie in op te slaan... waarom niet een ini file of een xml o.i.d. wat ervoor gemaakt is? je gaat toch ook geen fiets gebruiken om ermee te vliegen? je kan ermee reizen dus het werkt maar je moet vliegen? do you get thé point ;) ?
 
Joeri Jacobs

Joeri Jacobs

20/08/2012 06:10:47
Quote Anchor link
Reshad F op 20/08/2012 00:07:26:
gewoon uit nieuwsgierigheid ik las laatst ook al een topic waarin de TS een txt bestandje gebruikte om informatie in op te slaan... waarom niet een ini file of een xml o.i.d. wat ervoor gemaakt is? je gaat toch ook geen fiets gebruiken om ermee te vliegen? je kan ermee reizen dus het werkt maar je moet vliegen? do you get thé point ;) ?


Ik gebruik dat txt bestand omdat dit bestand aangemaakt wordt door mijn uitleessoftware van mijn weerstation. Ik kan die niet laten een ini of xml maken.



Dit wil ik uiteindelijk bereiken in mijn pagina:

Afbeelding
Gewijzigd op 20/08/2012 06:18:18 door Joeri Jacobs
 
Reshad F

Reshad F

20/08/2012 09:16:17
Quote Anchor link
Ik denk dat je moet kijken naar de explode functie.. Hier heb je een link om je op weg te helpen

http://stackoverflow.com/questions/1483497/how-to-put-string-in-array-split-by-new-line

Ik denk dat in jou gval je moet kijken naar elke keer als je een lege spatie krijgt ipv naar de \n
 
Chris PHP

Chris PHP

20/08/2012 09:39:22
Quote Anchor link
Wordt dit met de hand gedaan, of moet je telkens handmatig met het weerstation een dump/export maken?

Als het met de hand is, rename je het .txt toch gewoon naar .php?

En als het automatisch is rename je het bestand toch gewoon van customtextout10.txt naar customtextout10.php met rename();, voordat je het script gaat gebruiken/includen.
 
Erwin H

Erwin H

20/08/2012 09:53:53
Quote Anchor link
@Chris, een php extensie geven heeft weinig zin als er geen php tags in staan. Alle content in een bestand dat NIET tussen de php tags staat wordt gezien als platte tekst en direct naar het output kanaal (lees browser) gedirigeerd. php kijkt naar de tags, niet naar de extensie.
 
Chris PHP

Chris PHP

20/08/2012 10:15:14
Quote Anchor link
Erwin H op 20/08/2012 09:53:53:
@Chris, een php extensie geven heeft weinig zin als er geen php tags in staan. Alle content in een bestand dat NIET tussen de php tags staat wordt gezien als platte tekst en direct naar het output kanaal (lees browser) gedirigeerd. php kijkt naar de tags, niet naar de extensie.


Klopt, maar maakt dat weerstation zelf die variabelen zo aan dan? Of is dit van te voren opgegeven? Kun je de output in het weerstation aanpassen?

Anders kun je ook het volgende doen.

fopen (customtextout10.txt, a) (plaatst de pointer vooraan in het bestand) en daar < ?php in wegschrijven. Dan fopen (customtextout10.txt, a+) (plaatst de pointer achteraan in het bestand) en daar ? > wegschrijven. Daarna renamen en inlcuden.

De php tags uiteraard zonder de spatie want anders gooit hij het hier in een code blok :D
Gewijzigd op 20/08/2012 10:17:05 door Chris PHP
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.