Hoe weergeef ik een afbeelding

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Ventilatiesysteem Productontwikkelaar HBO WO Verwa

Samengevat: Zij bieden flexibele ventilatiematerialen, geluidsdempers, rookgasafvoer producten en industrieslangen. Ben jij een technisch productontwikkelaar? Heb jij ervaring met het ontwikkelen van nieuwe producten? Vaste baan: Technisch Productontwikkelaar HBO WO €3.000 - €4.000 Zij bieden een variëteit aan flexibele ventilatiematerialen, geluiddempers, rookgasafvoer producten, industrieslangen en ventilatieslangen voor de scheepsbouw. Met slimme en innovatieve materialen zorgen wij voor een gezonde en frisse leefomgeving. Deze werkgever is een organisatie die volop in ontwikkeling is met hardwerkende collega's. Dit geeft goede ontwikkelingsmogelijkheden. De branche van dit bedrijf is Techniek en Engineering. Functie: Voor de vacature als Technisch Productontwikkelaar Ede Gld HBO WO ga

Bekijk vacature »

Kevin van Leeuwen

Kevin van Leeuwen

15/07/2010 15:23:07
Quote Anchor link
Beste mensen,

ik zit vandaag met mijn 2e probleem :

hoe weergeef ik een afbeelding die ik heb geupload ?
kijk ik bedoel dit:

stel jantje upload de afbeelding hoi.gif
deze moet denk ik in de database worden opgeslagen
en dat jantje bij geuploade afbeeldingen hoi.gif ziet ?

Iemand een idee hoe je dit doet ? Of is in een database opslaan niet slim ?
 
PHP hulp

PHP hulp

06/05/2024 19:38:55
 
- Mark -

- Mark -

15/07/2010 15:27:27
Quote Anchor link
sla alleen de link op in de database. en de afbeelding gewoon ergens op je server.
 
Kevin van Leeuwen

Kevin van Leeuwen

15/07/2010 15:28:31
Quote Anchor link
ok thanks :) dat zal wel lukken :)
 
Kevin van Leeuwen

Kevin van Leeuwen

15/07/2010 15:42:48
Quote Anchor link
beste mensen,

nu heb ik de volgende code, werkt 89 % prima, alleen het volgende werkt niet
als ik een bestand upload geeft ie aan van prima opgeslagen enz.
dan ga ik naar de server
en dan zie ik het bestand er niet op staan,
weet iemand hoe dit kan ?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
<?php
$map
= "~cache_products/";  //map waar die in komt (wel chmod permision 777 geven
if($_POST['submit']) {
  if($_FILES['file']['size'] <= 1024*100) {
    // Controle of het bestand groter is als 100 kb (tussen de [''] van $_FILES vul je de naam van het veld in)
    $extension = array();
    $extension[] = "image/gif";  // zet de extensions (vb: .jpg) in de array..
    $extension[] = "image/jpg";  // altijd met image/ ervoor en zonder punt
    // Let op .jpg kan hij verschillend zien (bv: ook als .pjpg) zoek dus op internet een lijst anders krijg je vaak errors..

    if(in_array($_FILES['file']['type'], $extension)) {
    // Controle of hij een bestand met de juiste extension heeft geupload
      if(is_uploaded_file($_FILES['file']['tmp_name'])) {  //Contorleren of hij is geupload
        move_uploaded_file($_FILES['file']['tmp_name'], $map.$_FILES['file']['name']);
        // eerst geef je de file aan met de tmp naam waar die tijdelijk staat op geslagen, daarna de mapnaam en de filenaam met een punt er tussen
        echo "Succesvol geupload..";
      }
else {
        echo "Er is iets mis gegaan bij het uploaden";
      }
    }
else {
      echo "Je bestand heeft een verkeerde extensie";
    }
  }
else {
    echo "Je bestand moet kleiner zijn dan 100 kb";
  }
}
else {
// Hier je formulier (deze is zichtbaar wanneer er niet op submit is gedrukt..)
}
?>

<form action="upload.php?actie=upload&result=" method="post"
enctype="multipart/form-data">
<label for="file">Filename:</label>
<input type="file" name="file" id="file" />
<br />
<input type="submit" name="submit" value="Submit" />
</form>
 
Kevin van Leeuwen

Kevin van Leeuwen

15/07/2010 15:54:06
Quote Anchor link
het is nu opgelost, alleen hoe insert je die afbeelding dan in de mysql database ? wat wordt de url van het bestand dan ?
 
Kevin van Leeuwen

Kevin van Leeuwen

15/07/2010 16:25:55
Quote Anchor link
inmiddels opgelost

** slotje erop **
Gewijzigd op 15/07/2010 16:26:19 door Kevin van Leeuwen
 
Joren de Wit

Joren de Wit

15/07/2010 18:20:28
Quote Anchor link
We sluiten in principe topics niet zomaar. Geef liever de oplossing die je zelf gevonden hebt, dan hebben anderen er wellicht ook nog wat aan ;-)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.