Hoe zet ik een *.htm om in *.php

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Pagina: 1 2 volgende »

Bram Wittendorp

Bram Wittendorp

19/05/2008 17:24:00
Quote Anchor link
Ik ben een beginnende PHPer en heb er weinig ervaring mee. Nu heb ik voor een website van mijn klas een nieuwssysteem dat draait in PHP. Echter geeft Frontpage de exstentie index.htm terwijl ik wil dat het index.php wordt.
Ik moet de exstentie dus omzetten.

Kan een van jullei mij helpen.

Bram
 
PHP hulp

PHP hulp

29/04/2024 00:57:43
 
Jacco Engel

Jacco Engel

19/05/2008 17:26:00
Quote Anchor link
Rechtmuisknop naam wijzigen htm vervangen door php?

En anders moet je even via je explorer-> extra -> mapopties -> weergave en dan de 7de van boven "Extensies voor bekende bestandstypes verbergen" uitvinken en dan rechtermuis rename.


Verder zou ik frontpage verwijderen en er nooit meer naar om kijken
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Jacco Engel
 
Erwin Nieuwenhuis

Erwin Nieuwenhuis

19/05/2008 17:28:00
Quote Anchor link
of bij opslaan als-> alle bestanden aanklikken, .php extensie geven en opslaan

weet niet of dit werkt, want ik gebruik geen frontpage, en het is van MS. die wil wel eens moeilijk doen...
 
PHP Newbie

PHP Newbie

19/05/2008 17:30:00
Quote Anchor link
De naam/extensie wijzigen levert je geen problemen op. Je editor gaat je wel problemen opleveren.

Fro(n)tpage is niet geschikt om websites in te bouwen. Noch voor HTML websites, noch voor PHP websites.
Ga eens op zoek naar een andere editor. Er zijn er genoeg en hier op het forum kun je ook nog genoeg topics vinden waarin iedereen zijn favoriete editor aanprijst.
 
Bram Wittendorp

Bram Wittendorp

19/05/2008 17:30:00
Quote Anchor link
Bedankt ik ga even testen of het doet. Dus zo simepel is het
 
- SanThe -

- SanThe -

19/05/2008 17:44:00
Quote Anchor link
Frontpage en php gaan niet samen. Frontpage wil nog wel eens de code eigenhandig 'verbeteren' door, onder andere, spaties te zetten op plaatsen waar ze beslist niet mogen staan. Gevolg daarvan is dat je php niet geparst kan worden en errors oplevert. Geen Frontpage gebruiken dus.
 
Jelle Posthuma

Jelle Posthuma

20/05/2008 09:17:00
Quote Anchor link
Frontpage is sowieso een bagger-programma als je serieus wilt gaan programmeren.
Is leuk voor mensen die ff snel een site in elkaar willen flansen met hier en daar een tekstje en een foto.
 
Mitchell

Mitchell

20/05/2008 09:42:00
Quote Anchor link
Dit kan op 2 manieren, via .htaccess en gewoon het bestand veranderen of bedoel je een script waarmee je een html kan uploaden en dat die dan word omgezet in .php? ;]
 
Jacco Engel

Jacco Engel

20/05/2008 09:46:00
Quote Anchor link
Waar loop jij nou weer over te ijlen dan?
 
Crispijn -

Crispijn -

20/05/2008 09:50:00
Quote Anchor link
Ik denk dat hier perongeluk iets met mod rewrite door elkaar gehaald wordt met gewoon nog aan de basis staan van het scripten :)
 
Mitchell

Mitchell

20/05/2008 09:52:00
Quote Anchor link
Ah, ok. Ik had nog niet verder gelezen. Blijkbaar wou hij gewoon .php files maken. Ik dacht dat hij het op een moeilijkere manier wou. ;]
 
Bram Wittendorp

Bram Wittendorp

20/05/2008 15:39:00
Quote Anchor link
Ik begrijp dus dat Frontpage een slecht progama is. Kan een van jullie mij dan een gratis progama vertellen
 
- wes  -

- wes -

20/05/2008 15:42:00
Quote Anchor link
notepad++ om maar es te beginnen.
 
Jacco Engel

Jacco Engel

20/05/2008 15:42:00
Quote Anchor link
Eclipse PDT :)
 
Bram Wittendorp

Bram Wittendorp

20/05/2008 15:43:00
Quote Anchor link
wes schreef op 20.05.2008 15:42:
notepad++ om maar es te beginnen.


Waarkan ik dit vinden
 
Jacco Engel

Jacco Engel

20/05/2008 15:45:00
Quote Anchor link
google
 
- SanThe -

- SanThe -

20/05/2008 15:45:00
Quote Anchor link
Google
 
Jesper Diovo

Jesper Diovo

20/05/2008 15:47:00
 
Mitchell

Mitchell

20/05/2008 15:48:00
Quote Anchor link
Bram Wittendorp schreef op 20.05.2008 15:39:
Ik begrijp dus dat Frontpage een slecht progama is. Kan een van jullie mij dan een gratis progama vertellen

Context vind ik wel lekker werken, heeft ook volop de mogelijkheid de omgeving in te stellen naar je eigen wensen. Hij kan de meest bekende programmeer en opmaak talen.

http://www.contexteditor.org/
 
Bram Wittendorp

Bram Wittendorp

20/05/2008 15:50:00
Quote Anchor link
Ik ga zelf nog wel effe op zoek naar goede progama's maar als jij nog wat hebt, het liefst een Nederlandstalig progama
 
Jacco Engel

Jacco Engel

20/05/2008 15:52:00
Quote Anchor link
Start -> Uitvoeren -> kladblok ?
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.