hoeveel error-levels?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Junior PHP Developer

Functieomschrijving Junior PHP Developer gezocht! Voor een opdrachtgever in de regio Gelderland zijn wij op zoek naar een Junior PHP Developer die onderdeel gaat worden van het ontwikkelingsteam van deze organisatie. In deze functie ga jij aan de slag met het schrijven van software voor de aansturing van en het managen van windparken en bijbehorende onderdelen. Hiernaast ga jij je bezighouden met het ontwikkelen, testen en onderhouden van diverse webapplicaties. Het team waarin je komt te werken bestaat uit 3 developers, hierdoor krijg je veel verantwoordelijkheid en de kans om jezelf verder te ontwikkelen. Er wordt echter wel van je

Bekijk vacature »

Trainee pega developer

Wil jij een mooie stap maken in jouw carrière? Mooi! Bij De Mandemakers Groep haal je binnen 6 maanden je CSA- en CSSA-certificaten, waarna jij aan de slag kan als Pega-developer in ons IT-team. Achter de schermen zorg jij ervoor dat collega’s efficiënt werken en klanten iedere dag beter geholpen worden. Wil jij daaraan bijdragen? En jouw ICT-skills ontwikkelen? Lees dan snel verder en solliciteer vandaag nog als trainee Pega-developer. Wat ga je doen? Als trainee Pega developer leiden wij je op tot gecertificeerd software developer voor het low-code platform PegaSystems. In de training ben je verantwoordelijk voor een te

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functie omschrijving Als PHP Developer ga jij aan de slag met uitdagende software projecten. Jij gaat in deze functie software applicaties ontwikkelen. Deze software projecten zijn heel divers, en deze organisatie maakt software, van A tot Z. Klanten kunnen in elke sector werkzaam zijn, van profit tot non-profit. Deze software bouw je vooral in PHP en specifiek Laravel. Dit framework kent dus geen geheimen voor jou. De software die jij gaat ontwikkelen is heel divers, van urenregistratiesystemen tot compleet geautomatiseerde tools. In deze veelzijdige functie ga jij je zeker niet vervelen, elke dag bestaat weer uit nieuwe uitdagingen. Bedrijfsprofiel Deze

Bekijk vacature »

Senior .NET developer

Klaar voor een nieuwe uitdaging? Welke technologieën gaan schuil achter de dagelijkse energievoorziening? Als senior .NET developer bij Kenter maak jij samen met je team het verschil, zowel voor de interne organisatie als voor eindklanten. Samen bouwen jullie aan innovatieve dienstverlening met behulp van de nieuwste technologieën en tools. Het is een functie met veel vrijheid, goede arbeidsvoorwaarden én je draagt jouw steentje bij aan de energietransitie. Klinkt dit als iets voor jou? Lees dan verder of solliciteer direct! Wat ga je doen als senior .NET developer? Als senior .NET developer bij Kenter (onderdeel van Alliander) ben je van onschatbare

Bekijk vacature »

Robot Programmeur

In het kort Drie redenen waarom deze vacature uniek is! Programmeren van zelflerende robots Werken op kantoor en testen in de bedrijfshal Je krijgt verantwoordelijkheid, vrijheid en je mag werken naar eigen inzicht De organisatie Hier ga je aan de slag Een bedrijf dat innovatieve robottoepassingen ontwerpt en bouwt voor onder andere de staal industrie, energie- bouw- en agrarische sector. De robots die vaak in combinatie met diverse randapparatuur geleverd worden vormen een totaaloplossing voor de klant. Dit zijn klanten over de hele wereld, van België en Duitsland tot China, India, maar ook in Nederland. Projecten waar momenteel aan wordt

Bekijk vacature »

Software developer - C Sharp

Functie omschrijving Heb jij interesse in het programmeren en ontwikkelen van software? En heb jij enige ervaring met Oracle databases en PL/SQL? Wij zijn voor een leuke opdrachtgever in omgeving Naaldwijk op zoek naar een software ontwikkelaar die graag werkt met C#, JAVA of Oracle. Wij zoeken iemand die breed inzetbaar is en die aan veel verschillende applicaties wilt werken. Als software developer werk je met je collega's samen in een leuk en informeel team aan het (her)ontwerpen van bedrijfssystemen. Je houdt je bezig met het ontwikkelen van REST API's en je onderhoudt applicaties in Oracle PL/SQL en APEX. Vind

Bekijk vacature »

Lasrobot Programmeur

Over de functie Off-line programma’s maken die het beste resultaat bij de lasrobot mogelijk maken De programma’s met behulp van teach verder optimaliseren Proactief meedenken over oplossingen en over de juiste invulling van lasmallen Het lasrobotproces zoveel mogelijk optimaliseren Over het bedrijf Onze opdrachtgever is gespecialiseerd in de engineering, productie en assemblage van samengestelde plaatwerkproducten en monodelen uit metaal. Onze klant werkt samen met het team aan de mooiste producten van de toekomst. Binnen dit bedrijf staat een sterk team van specialisten op het gebied van industrial design, mechanical engineering, in-house prototyping en all-round projectmanagement. Met daarbij uiteenlopende kennis in

Bekijk vacature »

Junior Front end developer Onderwijssoftware

Functie Als Junior front end developer kom jij terecht in een klein, maar hecht team bestaande uit 5 andere developers (waarvan 2 senioren, 2 medior en 1 junior). Met de gezamenlijke missie om “ieder kind te helpen met onze software” wordt er dagelijks gepassioneerd en hard gewerkt aan ons in-house ontwikkeld platform. Deze software is gebaseerd is op AI, machine Learning en wetenschappelijke inzichten. Dagelijks zul jij werken met onze high traffic webapplicatie. We hebben ruim 300.00 gebruikers en meer dan 2 miljard records waar je te maken mee krijgt! Verder zul jij je bezighouden met: – Het ontwikkelen van

Bekijk vacature »

Full stack developer

Functie Binnen een ontzettend stimulerende werkomgeving kom jij te werken in een software team van 14 developers. Met ontzettend stimulerend bedoel ik een modern pand, wat voorzien is van alle nodige soft- en hardware, zodat jij jouw werk goed kan uitvoeren. Daarnaast zitten ze in een bos, waardoor je in een groene omgeving rustig kunt werken. Het team bestaat uit front end, back end en full stack developers. Jij krijgt dus de keuze hier waar jij jezelf het liefst op zou richten, maar de voorkeur gaat uit naar back end. Er wordt hier Scrum (agile) gewerkt in multidisciplinaire teams met

Bekijk vacature »

Full Stack .NET Developer

Dit ga je doen Als developer nieuwe gave features ontwikkelen; Werken met technieken als C#, Angular 12 en Javascript,; Maken van technische keuzes en beslissingen over de architectuur; Junior collega's coachen; Initiatief nemen voor nieuwe technische mogelijkheden; Je bent een belangrijke schakel - en vindt het leuk - om te schakelen met de business. Hier ga je werken In een team van 7 professionals ben je als Full Stack .NET Developer verantwoordelijk voor het ontwikkelen van applicaties voor het grootste inhouse product: een applicatie voor alles omtrent hypotheken. De programmeertaal die je hierbij beheerst is C#. Wil je van meerwaarde

Bekijk vacature »

C# Developer

Dit ga je doen De requirements in kaart brengen van de klant; Implementeren van functionele en technische specificaties bij opdrachtgevers; Oplossen van bugs; Meewerken aan maatwerksoftware voor nieuwe opdrachtgevers; Het testen en uitleveren van nieuwe functionaliteiten naar de acceptatie en productieomgeving De database ontwikkelen en onderhouden; Hier ga je werken Onze klant is gevestigd in het westen van Nederland en is gespecialiseerd in het ontwikkelen van software voor de levensmiddelen industrie. De software die het team maakt optimaliseert voornamelijk de administratieve processen, maakt deze meetbaar en zorgt ervoor dat de data zo goed mogelijk gebruikt kan worden. Binnen een van

Bekijk vacature »

Als PHP developer bijdragen aan beter onderwijs?

Functie Momenteel zijn ze op zoek naar een PHP developer die mee gaat werken aan de (door)ontwikkeling van de producten en zo helpt aan de uitvoering van hun ontwikkelprojecten. Je komt te werken binnen hun development team bestaande uit 6 ontwikkelaars. Ze staan zowel open voor meer junior als medior/senior developers. Je kunt snel veel verantwoordelijkheid krijgen en doorgroeien binnen het bedrijf. Bovendien ben je betrokken bij het bepalen van de product roadmap en de inbreng van (nieuwe) technologieën. De applicaties waaraan je werk worden gebruikt op onderwijsinstellingen door heel Nederland. De tech-stack bestaat voornamelijk uit Laravel (PHP), Vue.js en

Bekijk vacature »

Embedded Software Developer

Functie omschrijving Ben jij een Embedded Software Developer die affiniteit heeft met de allernieuwste technieken? Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Gouda zijn wij op zoek naar een Embedded Software developer. Binnen deze rol houdt jij je bezig met alle werkzaamheden die nodig zijn om een functionaliteit te bouwen. Denk aan ontwerpen, architectuur, programmeren en algoritmes. Je voert test en validatie werkzaamheden uit bij de implementatie bij de klant. Ben jij enthousiast en een echte team player? Lees dan snel verder en laat wat van je horen! Bedrijfsprofiel Onze opdrachtgever bestaat uit een groot aantal creatieve en ambitieuze ontwikkelaars. Ze

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een C# .NET Developer voor een bedrijf in de omgeving van Utrecht! Wil jij werken voor een internationaal bedrijf waar je legio mogelijkheden krijgt als Software Ontwikkelaar? Grijp nu je kans! Je kunt een uitdagende rol gaan vervullen als C#.NET Developer binnen een internationaal bedrijf dat gevestigd is in omgeving van Utrecht. Je zult gaan samenwerken met collega's die over de hele wereld verspreid zitten. Dit bedrijf is zeer vooruitstrevend en werkt met de nieuwste technieken. Als C#.NET Developer ga jij je bezig houden met het volgende: Je blijft op de hoogte van

Bekijk vacature »

PHP Web Developer

Functie omschrijving Voor een klein softwarebedrijf in de omgeving Roosendaal, zijn wij op zoek naar een PHP web developer met een aantal jaar werkervaring. Wil jij graag werken aan in-house software projecten voor diverse klanten? Voel jij je prettige in een klein team developers, waar jouw inbreng enorm gewaardeerd wordt? Lees dan snel verder! Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: Je wordt verantwoordelijk voor de ontwikkeling van diverse applicaties. Dit kan de ene keer een online platform voor aanbiedingen zijn, en de andere keer een software pakket dat gebruikt wordt om interne processen te automatiseren. Het zijn stuk voor

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 3 volgende »

Ozzie PHP

Ozzie PHP

25/11/2013 11:41:35
Quote Anchor link
Ola,

Als er in mijn applicatie iets fout gaat, dan wil ik daar een error-level aan kunnen koppelen.

Zelf dacht ik om gebruik te gaan maken van 3 gradaties:

1) notice: een kleine fout, bijv. een user vult een getal in in plaats van een string
2) warning: een serieuze fout, bijv. een file kan niet worden opgeslagen
3) error: er gaat iets goed mis, bijv. er kan geen database-verbinding tot stand komen

Een notice zou ik dan alleen loggen in een log-bestand. Een warning zou ik zowel loggen als mailen, en bij een error zou ik loggen en mailen en de rest van de applicatie stoppen.

Zijn deze 3 gradaties toereikend volgens jullie? Of zijn er nog tussenstappen te bedenken, en zo ja welke?
Gewijzigd op 25/11/2013 11:49:42 door Ozzie PHP
 
PHP hulp

PHP hulp

07/05/2024 23:54:19
 
Dos Moonen

Dos Moonen

25/11/2013 11:54:31
Quote Anchor link
https://github.com/php-fig/fig-standards/blob/master/accepted/PSR-3-logger-interface.md

Zorg dat alle 8 levels beschikbaar zijn. Hoeveel je er daadwerkelijk gebruikt is een ander verhaal. Das is namelijk jouw keuze.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

25/11/2013 11:57:06
Quote Anchor link
Hey Dos, deze link zag ik laatst ook voorbij komen. Maar ik vind 8 levels nogal overdreven als je het mij vraagt. Dat is toch veel teveel?
 
Kris Peeters

Kris Peeters

25/11/2013 11:58:45
Quote Anchor link
Er zijn nog onderscheidingen die je kan maken.

- 1) Merk ten eerste op: als er 1 parse error in je .php bestand staat, wordt het hele bestand niet uitgevoerd. Dus dat kan je moeilijk echt opvangen.

- 2) Dan zijn er fouten die een IDE kan vinden. bv. je roept een functie op; die functie is nergens te vinden. Hiervoor moet je php niet uitvoeren om de fout te vinden.

- 3) Runtime errors:
* Stel: je krijgt op basis van een ajax-request een functienaam mee. Bij het uitvoeren van het Ajax-verzoek moet je die functie dan uitvoeren.
Indien je een foute naam krijgt, kan je die functie niet uitvoeren (wegens onbestaande).
Het punt is: de fout ontstaat pas nadat het script is beginnen runnen

* bv. fetchen van een $res die afkomstig is van een mysql_query die false teruggeeft ... Een parser of een IDE kan onmogelijk op voorhand weten dat die $res false zal zijn. Dat weet je slechts in runtime

Als je er in slaagt de twee laatste uit mekaar te halen, zeker doen.

-----

Het punt is vooral: Error 2) zou je eigenlijk nooit mogen voor hebben; tenzij wanneer je aan het schrijven bent.

Runtime errors zijn errors die je in de loop van het gebruik kan merken. Als de website niet grondig getest is, kan je, misschien maanden later, pas voor het eerst die fout zien.
Gewijzigd op 25/11/2013 12:07:46 door Kris Peeters
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

25/11/2013 12:15:42
Quote Anchor link
Kris, dankjewel voor je reactie. Het gaat mij juist om exceptions die je zelf kunt opvangen. Stel dat ik een bestand wil opslaan. Dan doe ik een try en catch. Op het moment dat het bestand niet kan worden opgeslagen, dan wil ik dat er actie wordt ondernomen. De gradatie die hier volgens mij bij hoort is een WARNING (zie mijn eerste bericht). Ik zou dan loggen en (naar mezelf) mailen dat een bestand niet kan worden opgeslagen.

Behalve een WARNING zou ik dan denken aan een NOTICE en een ERROR (zie voor de omschrijving weer mijn eerste bericht). Mijn vraag is of je nog meer levels nodig hebt, of dat dit de lading dekt.
 
Kris Peeters

Kris Peeters

25/11/2013 13:05:06
Quote Anchor link
Ik zou de redenering van php volgen.

Een error stopt het script.
Een warning stopt het script niet. (maar waarschijnlijk zal de gebruiker content ontbreken door de warning)
Een notice betekent zo goed als niets in mijn ogen. Het verandert meestal niets aan de logica.

---

Sowieso, als je voorzichtig bent, krijg je geen errors.
Dat vergt wel extra if's, soms diep genest.

Maar jij suggereert om zelf exceptions op te roepen.
Dat is meer de Java aanpak. Mensen met een C verleden, zullen dat waarschijnlijk wat minder doen.
Mij geen probleem hoor.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

25/11/2013 13:11:40
Quote Anchor link
@Kris: dat zijn dus ook de 3 levels die ik in gedachten had.

Euh, het is toch goed om exceptions te gebruiken?
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

25/11/2013 13:51:23
Quote Anchor link
Kris Peeters op 25/11/2013 13:05:06:
Ik zou de redenering van php volgen.

Dat is een lastige redenering, want als je die lijn doortrekt, zou je alles afhankelijk moeten maken van de huidige instelling van error_reporting() en bij exceptions moeten terugvallen op de Standard PHP Library (SPL).

Bij een OOP framework kun je, denk ik, beter het advies van Dos volgen en de LoggerInterface implementeren. Die logt ook meer dan alleen fouten, waaronder "interesting events" zoals een gebruiker die inlogt, en heeft een apart level voor debugging. Heb je dat ook meteen meegenomen.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

25/11/2013 13:56:54
Quote Anchor link
>> waaronder "interesting events" zoals een gebruiker die inlogt

Dit kan inderdaad interessant zijn, maar heeft verder niets met error handling te maken. Ik wil graag weten hoeveel gradaties er zijn waarin je zelf fouten kunt afhandelen. Volgens mij zijn dat er maar 3:

notice - er gaat iets kleins mis, bijv. een user die verkeerde input invoert
warning - er gaat serieus iets mis wat aandacht nodig heeft, bijv. een bestand dat niet kan worden opgeslagen
error - foute boel, er gaat iets dusdanig mis dat de applicatie gestopt moet worden, bijv. een database die geen connectie kan maken

Ik zou denken dat dit alles is, maar wellicht zie ik iets over het hoofd?

>> en heeft een apart level voor debugging

Wat kun je hier eigenlijk mee. Waar heb je dit voor nodig?
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

25/11/2013 14:18:12
Quote Anchor link
Als je exceptions afvangt, zijn drie niveaus niet toereikend. Je hebt dan niet slechts "een error", maar bijvoorbeeld ook een catchable runtime error. Neem een cURL-verbinding die upstream ergens data vandaan haalt: die kan een error (server onbereikbaar) keren in een warning wanneer je terug kunt vallen op een lokale cache. In een log wil je daarvoor twee items op een ander niveau terugvinden: het falen van de cURL-verbinding en aansluitend het gemopper van de klasse die de verbinding gebruikte.

Debuggen kun je zo simpel of uitgebreid maken als je zelf wilt. Bij exceptions is vooral Exception::getTrace() belangrijk: hieruit kun je aflezen welke route exceptions hebben afgelegd door je applicatie. De LoggerInterface leent zich ook voor het loggen van dit soort debugmeldingen. Vandaar dat ik het advies van Dos zou volgen: implementeer de LoggerInterface, want dan ben je meteen klaar en hoef je niet later het wiel opnieuw uit te vinden.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

25/11/2013 14:27:35
Quote Anchor link
>> Als je exceptions... die de verbinding gebruikte.

Oké, maar op het moment dat je applicatie door kan gaan dan is het dus een WARNING (iets wat aandacht behoeft, maar de applicatie hoeft niet te stoppen).

Wat betreft het debuggen. Ik begrijp niet WANNEER je een debug-actie wilt loggen. Als er iets fout gaat wil je toch altijd debug informatie hebben?
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

25/11/2013 14:40:50
Quote Anchor link
Ozzie PHP op 25/11/2013 14:27:35:
>> Als je exceptions... die de verbinding gebruikte.

Oké, maar op het moment dat je applicatie door kan gaan dan is het dus een WARNING (iets wat aandacht behoeft, maar de applicatie hoeft niet te stoppen).

Niet als je OOP programmeert. De cURL-klasse weet dan niet waarvoor zij wordt gebruikt en hoort dat ook niet te weten. Die klasse kan dus geen onderscheid maken tussen een warning en een notice. Pas de andere klasse maakt daarvan een notice als deze het probleem in een catch omzeilt.

Ozzie PHP op 25/11/2013 14:27:35:
Wat betreft het debuggen. Ik begrijp niet WANNEER je een debug-actie wilt loggen. Als er iets fout gaat wil je toch altijd debug informatie hebben?

Meestal wil je dat natuurlijk op je scherm zien. Maar er zijn situaties waarin loggen beter is. Straks laat je bijvoorbeeld testgebruikers los op een bèta. Je gaat dan niet zitten wachten op hun bugreports, maar logt de bugs.

Als je met twee schermen werkt, kun je sneller debuggen door de log live naast de applicatie te tonen. Dat is makkelijker dan in het onderwaterscherm van een HTML-pagina naar foutmeldingen gaan zitten zoeken.
 
Wouter J

Wouter J

25/11/2013 14:42:08
Quote Anchor link
Je moet onderscheid maken tussen error levels en log levels. Een error is slechts een fatal, error, notice of warning. Je wilt echter veel meer gegevens loggen dan alleen de errors. In een dev. omgeving wil ik bijv. graag precies weten welke acties er zijn ondergaan, welke router heeft gematched, etc.

En wat denk je van user handelingen? Ik zou graag willen loggen welke acties een moderator doet, zodat die bij gehouden kunnen worden.

Voor het loggen heb je dus nog veel meer informatie om te loggen, daarom heb je ook meer levels nodig. En dan zal ik altijd de psr standarden volgen.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

25/11/2013 15:20:04
Quote Anchor link
>> Niet als je OOP programmeert. De cURL-klasse weet dan niet waarvoor zij wordt gebruikt en hoort dat ook niet te weten. Die klasse kan dus geen onderscheid maken tussen een warning en een notice. Pas de andere klasse maakt daarvan een notice als deze het probleem in een catch omzeilt.

Dit is ook wat ik bedoel. Ik wil een exception opvangen en afhankelijk van de aard (gradatie) van de exception wil ik die exceptnio bijv. loggen en mailen. Dit wil ik laten doen door een handler. Door de juiste error mee te geven, moet die handler dan loggen, mailen of in het uiterste geval de applicatie stoppen.

Wat betreft debuggen... ik snap dat je niet wilt dat gebruikers debug-informatie zien. Ik snap niet waarom debug een log-level is. Het is toch helemaal geen level? Ieder "level" kun je zelf voorzien van debug-informatie dus ik snap het nut niet zo goed.

@Wouter:

Ik snap wat je bedoelt met het verschil tussen error en log levels. Goed dat je dat onderscheid maakt. Mij gaat het het dus om de error levels. Jij zegt:

"Een error is slechts een fatal, error, notice of warning"

Volgens jou zijn het er dan 4? Wat is precies het verschil tussen fatal en error?
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

25/11/2013 16:00:58
Quote Anchor link
Ozzie PHP op 25/11/2013 15:20:04:
Dit is ook wat ik bedoel. Ik wil een exception opvangen en afhankelijk van de aard (gradatie) van de exception wil ik die exceptnio bijv. loggen en mailen. Dit wil ik laten doen door een handler. Door de juiste error mee te geven, moet die handler dan loggen, mailen of in het uiterste geval de applicatie stoppen.

De logger logt. Laat je de logger meer doen, dan leg je te veel verantwoordelijkheid bij de logger. De logger moet bij mijn voorbeeld weten dat het ene gebruik van de cURL-klasse mag eindigen in een notice en het andere gebruik in een warning. Daarvoor moet de logger niet alleen de cURL-klasse kennen, maar ook inzicht hebben in hoe andere klassen die klasse gebruiken. Dat wil je niet. Je logt de warning van A en als die ontaardt in een notice bij B, dan log je die opnieuw.

A weet helemaal niet dat B gaat loggen. A is zich zelfs niet bewust van het bestaan van B. En je wilt ook geen A bouwen die per se door B moet worden gebruikt omdat er anders niets wordt gelogd.

Een klasse hoeft daarom ook niet te weten wanneer de logger een mail bij een kritieke fout de deur uitdoet naar de juiste dienstdoende persoon. Dat maakt klassen dan té "logger aware". Alleen een level is ruim voldoende; daarna is het aan de logger om te bepalen hoe er wordt gelogd.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

25/11/2013 16:19:46
Quote Anchor link
Ward, misschien praat ik soms te snel of onvolledig. Mijn excuses daarvoor. Maar mijn idee is het volgende. Ik wil een exception handler maken. Op het moment dat ik een exception/error afvang waar iets mee moet gebeuren, dan wil ik die error doorsturen naar de exception handler. Hier wil ik dan een error-level aan koppelen. Op basis van de error-level beslist de exception handler wat er moet gebeuren (loggen, mailen, applicatie killen). Je krijgt dus zeg maar zoiets:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
try {
  $this->cacher->cache($data, 'foo');
catch (CacherException $e) {
  $this->exception_handler('Could not cache data', $e, WARNING);
}

?>

of

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
try {
  $config = $this->database->get('website_config');
catch (DatabaseConnectionException $e) {
  $this->exception_handler('No database connection', $e, ERROR);
}

?>

Een class method vangt dus ergens een exception op, en afhankelijk van de aard van die exception wordt in sommige gevallen de exception handler ingeschakeld. Aan die exception handler wil ik dan een level kunnen meegeven. Die handler weet aan de hand van het level wat er vervolgens moet gebeuren.
Gewijzigd op 25/11/2013 16:21:21 door Ozzie PHP
 
Dos Moonen

Dos Moonen

25/11/2013 16:31:30
Quote Anchor link
Quote:
Zorg dat alle 8 levels beschikbaar zijn. Hoeveel je er daadwerkelijk gebruikt is een ander verhaal. Das is namelijk jouw keuze.

Wat heb jij tegen wel 5(!(???)) extra levels toevoegen zodat je de zelfde waarde door kan geven aan een Psr logger?
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

25/11/2013 16:34:07
Quote Anchor link
Op zich heb ik er niks op tegen, mits ze een meerwaarde hebben. Die zie ik nu niet. Maar aangezien ik niet alwetend ben kun jij het misschien uitleggen?
 
Wouter J

Wouter J

25/11/2013 16:35:57
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

25/11/2013 16:43:01
Quote Anchor link
Ozzie PHP op 25/11/2013 16:19:46:
Een class method vangt dus ergens een exception op, en afhankelijk van de aard van die exception wordt in sommige gevallen de exception handler ingeschakeld. Aan die exception handler wil ik dan een level kunnen meegeven. Die handler weet aan de hand van het level wat er vervolgens moet gebeuren.

In A treedt een onverwachte fout op. Gelukkig niet zo erg: je had het ding namelijk in een if verpakt die bij false een exception gooit. Aangekomen bij B blijkt de fout toch minder onschuldig te zijn: het PHP-script crasht hard in de try, nog voordat het in de catch belandt. Hoe wil je dan nog bij een logger uitkomen?

Als je het loggen almaar vooruit schuift, kom je er soms niet meer aan toe. Of je vergeet het, want van uitstel komt afstel en "dat doe ik morgen wel". Ondertussen blijven bugs onopgemerkt.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

25/11/2013 16:51:34
Quote Anchor link
@Wouter:

Kun je nog het verschil uitleggen tussen FATEL en ERROR?

Uit jouw link (thanks):

Emergency: system is unusable
Alert: action must be taken immediately
Critical: critical conditions
Error: error conditions
Warning: warning conditions
Notice: normal but significant condition
Informational: informational messages
Debug: debug-level messages

Ik zie het hier staan... maar ik weet niet hoe ik dan onderscheid moet maken. Wat is bijvoorbeeld het verschil tussen een error en critical? En tussen critical en alert? Dat komt toch allemaal op hetzelfde neer?

@Ward:

Ik voel dat je me iets probeert duidelijk te maken, maar ik zie het licht nog niet helemaal. Kun je eens schematisch een praktijkvoorbeeldje geven van wat je bedoelt?
 

Pagina: 1 2 3 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.