hoeveel error-levels?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Web Developer

Bedrijfsomschrijving ENGIE Nederland is onderdeel van de beursgenoteerde ENGIE Groep. ENGIE is actief in 70 landen, met wereldwijd 150.000 medewerkers. Als groep is het de missie om bij te dragen aan de verduurzaming van de wereld. ENGIE Energie biedt energiediensten aan particulieren en grootzakelijk en gaat de uitdagingen van de energietransitie aan door het beschikbaar maken van duurzame energie, het streven de klimaatverandering tot een minimum te beperken, leveringszekerheid te bieden en zorg te dragen voor een verantwoord gebruik van de beschikbare resources. ENGIE Energie investeert daarom in hernieuwbare energiebronnen zoals zon, wind en bio-gas. Functieomschrijving Heb jij veel ervaring

Bekijk vacature »

Java Developer

Functieomschrijving Are you an experienced Java Developer who wants to be challenged? Then this is your job! As a Java Developer, you are co-responsible for building custom applications within our extensive IT landscape. Development takes place on both the back-end side (Spring/JEE). Together with the IT department, you are responsible for the daily adjustments and expansions of our IT systems. In addition, you will work in small scrum teams using the Agile methodologies. Besides the realization of our in-house systems, you are responsible for the roll-out of the application (version) as well as the operational support after going live. Team

Bekijk vacature »

Junior Software Developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een Junior Software Developer!? Sta jij aan het begin van jouw loopbaan of heb jij misschien al enige ervaring? Vind jij het daarnaast belangrijk om jezelf constant te kunnen ontwikkelen en uitdagen? Lees dan snel verder! Voor een vooraanstaand softwarehuis in Nieuwegein ben ik op zoek naar een Junior Software Developer. De eigenaar van het bedrijf is ervan bewust dat je als junior nog een hoop kan leren, waardoor je de eerste maanden veel begeleiding en diverse trainingen krijgt. Daarna ga je samen met je collega's aan zowel kleine als grote projecten werken.

Bekijk vacature »

Front-End React Developer

As a Front-End React Developer you improve the user-experience of our web applications for your colleagues in Coolblue. How do I become a Front-End React Developer at Coolblue? As a Front-End React Developer you are responsible for developing user interface components and implementing them using React.js concepts and workflows. You work with the UX Designer and get energy from coming up with creative solutions and present these within the team. During the day you gather and welcome feedback on your technical and soft skills. Would you like to become a Front-End React Developer at Coolblue? Read below if the job

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functie De perfecte combinatie tussen techniek en vastgoed. Werk samen met de senior software developer om allerlei software van fluX te verbeteren. Gelukkig voel jij je helemaal thuis in de codewereld van .NET. Dus of je nu bezig bent met het verhogen van de conformiteitscore of het automatiseren van allerlei taxatiemodellen, jij weet precies hoe je de doelstellingen realiseert. En dat terwijl je ook samenwerkt met een extern ontwikkelteam. Waar dit team bepaalde softwaresystemen ontwikkelen, richt jij je vooral op onze Nederlands georiënteerde producten en alle wetgeving die daarbij komt kijken. Voor minimaal 32 uur per week verrijk jij onze

Bekijk vacature »

PHP Software Developer

Functie omschrijving PHP Software Developer gezocht! Voor een organisatie in de regio Zeist die zich bezighoud met het verbeteren van de medicatieveiligheid zoeken wij een Software Developer. In deze functie zijn wij op zoek naar een slimme en enthousiaste Developer die interesse heeft in farmacie, logistiek en ICT. Daarnaast beschik je over een goed analytisch vermogen en ben je van nature gestructureerd en resultaatgericht. Je moet in deze functie daadkrachtig, flexibel en communicatief goed zijn. Je verantwoordelijkheden bestaan uit: Object georiënteerd programmeren; Werken in een scrumteam aan de ontwikkeling van een medicatiebewakingssysteem; Meedenken over de mogelijkheden en onmogelijkheden van projecten;

Bekijk vacature »

C# Developer

Dit ga je doen De requirements in kaart brengen van de klant; Implementeren van functionele en technische specificaties bij opdrachtgevers; Oplossen van bugs; Meewerken aan maatwerksoftware voor nieuwe opdrachtgevers; Het testen en uitleveren van nieuwe functionaliteiten naar de acceptatie en productieomgeving De database ontwikkelen en onderhouden; Hier ga je werken Onze klant is gevestigd in het westen van Nederland en is gespecialiseerd in het ontwikkelen van software voor de levensmiddelen industrie. De software die het team maakt optimaliseert voornamelijk de administratieve processen, maakt deze meetbaar en zorgt ervoor dat de data zo goed mogelijk gebruikt kan worden. Binnen een van

Bekijk vacature »

Back End Developer .NET

Dit ga je doen Ontwikkelen in C# .NET en werken aan nieuwbouw, uitbouw en onderhoud van de software (die communiceren met 68.000 sensoren, waardoor er meerdere miljoenen berichten per uur verwerkt worden); Samenwerken in Scrum Teams; Meewerken aan verschillende, uitdagende projecten; Werken met nieuwe technologieën en vrijheid krijgen om jezelf te ontwikkelen en door te groeien. Hier ga je werken Je komt als Developer te werken bij een organisatie die gespecialiseerd is in software die real-time wordt gebruikt. De software constateert waar werk moet worden uitgevoerd en de chauffeurs worden met een andere applicatie hierop geattendeerd. Ook wordt er direct

Bekijk vacature »

Medior C# Developer

You'll build modern applications for Coolblue's back office. We have a lot of friends, and they crave well-structured data and user-friendly, task-focused applications. How do I become a Medior C# Developer at Coolblue? You regularly participate in brainstorm sessions about user experience, data, and task flow with the UX Designer, Product Owner, and Data Scientists in your team. Besides that you will create disconnected, highly congruent, and testable code that can easily be maintained and is future-proof. Want to become C# Developer at Coolblue? Read below if the job suits you. You enjoy doing this Working with various types of

Bekijk vacature »

Lead C++ Developer

The role of Lead C++ Developer As Lead C++ Developer at KUBUS you will be responsible for the implementation design of requirements and the software architecture of the desktop applications of BIMcollab, our platform for 3D model validation and issue management aimed at improving the quality of 3D building design models. Better 3D models lead to better buildings, thus contributing to the sustainability of the built environment with smarter use of materials, less waste and energy-efficient buildings. A good user experience is of paramount importance to us; we go for innovation and quality in our development. In your role as

Bekijk vacature »

Lead Webdeveloper

As Lead Web Developer at KUBUS you are responsible for the implementation design of requirements and the software architecture of the web application and services of BIMcollab. In your role as lead developer you will naturally search for the optimum between the required implementation time, the performance of the application and a fast go-to-market of features, in line with our automated test and release train. Together with the other senior developers in your team you monitor the architecture of the application and you advise the product owner about necessary refactoring to improve the maintainability of the platform. Our development team

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Magento2 Developer

Functie Ben jij een ontwikkelaar en wil jij een volgende stap zetten en als teamlead aan de slag? Lees dan snel verder! Voor een gewilde opdrachtgever in omgeving Delft zijn wij op zoek naar een programmeur die als meewerkend voorman aan de slag wilt gaan. Een developer die een team van twee man aan zal sturen. Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien; Ontwikkelen en ontwerpen van API's; Maatwerkoplossingen; Databeveiliging; Optimalisatie webshops; Ontwikkelen technische implementaties voor verbetering database; Aanspreekpunt voor de organisatie en verantwoordelijk voor de aansturing van externe developers. Zoek je veel uitdaging en veelzijdigheid in je werk dan

Bekijk vacature »

SQL ontwikkelaar

Functieomschrijving Voor een gave werkgever in regio Breda zijn wij per direct op zoek naar een SQL ontwikkelaar/ functioneel consultant. Hier wordt jij mede verantwoordelijk voor zowel de design en implementatie van SQL-databases als voor het verstaan van de processen van klanten naar het vertalen van deze processen naar IT-oplossingen. Jouw takenpakket komt als volgt uit te zien: Je test de ontwikkelde oplossingen om er zeker van te zijn dat deze voldoen aan de functionele specificaties en de behoeften van de organisatie; Je ontwerpt, ontwikkelt en implementeert SQL-databases om de data behoeften van de organisatie te ondersteunen; Je stelt op

Bekijk vacature »

Ambitieuze medior developer

Wat je gaat doen: Heb jij al een paar jaar ervaring als developer maar wil jij naar the next level? In ons NextLevelDev Programma helpen wij jou om de volgende stap te zetten: een mooi programma aan trainingen op het gebied van Java, hippe frameworks, Agile/Scrum, OCP-certificering en optioneel: andere JVM-talen als Kotlin en Scala; Cloud (AWS, Azure, GCP) Soc Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 3 volgende »

Ozzie PHP

Ozzie PHP

25/11/2013 11:41:35
Quote Anchor link
Ola,

Als er in mijn applicatie iets fout gaat, dan wil ik daar een error-level aan kunnen koppelen.

Zelf dacht ik om gebruik te gaan maken van 3 gradaties:

1) notice: een kleine fout, bijv. een user vult een getal in in plaats van een string
2) warning: een serieuze fout, bijv. een file kan niet worden opgeslagen
3) error: er gaat iets goed mis, bijv. er kan geen database-verbinding tot stand komen

Een notice zou ik dan alleen loggen in een log-bestand. Een warning zou ik zowel loggen als mailen, en bij een error zou ik loggen en mailen en de rest van de applicatie stoppen.

Zijn deze 3 gradaties toereikend volgens jullie? Of zijn er nog tussenstappen te bedenken, en zo ja welke?
Gewijzigd op 25/11/2013 11:49:42 door Ozzie PHP
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 16:28:24
 
Dos Moonen

Dos Moonen

25/11/2013 11:54:31
Quote Anchor link
https://github.com/php-fig/fig-standards/blob/master/accepted/PSR-3-logger-interface.md

Zorg dat alle 8 levels beschikbaar zijn. Hoeveel je er daadwerkelijk gebruikt is een ander verhaal. Das is namelijk jouw keuze.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

25/11/2013 11:57:06
Quote Anchor link
Hey Dos, deze link zag ik laatst ook voorbij komen. Maar ik vind 8 levels nogal overdreven als je het mij vraagt. Dat is toch veel teveel?
 
Kris Peeters

Kris Peeters

25/11/2013 11:58:45
Quote Anchor link
Er zijn nog onderscheidingen die je kan maken.

- 1) Merk ten eerste op: als er 1 parse error in je .php bestand staat, wordt het hele bestand niet uitgevoerd. Dus dat kan je moeilijk echt opvangen.

- 2) Dan zijn er fouten die een IDE kan vinden. bv. je roept een functie op; die functie is nergens te vinden. Hiervoor moet je php niet uitvoeren om de fout te vinden.

- 3) Runtime errors:
* Stel: je krijgt op basis van een ajax-request een functienaam mee. Bij het uitvoeren van het Ajax-verzoek moet je die functie dan uitvoeren.
Indien je een foute naam krijgt, kan je die functie niet uitvoeren (wegens onbestaande).
Het punt is: de fout ontstaat pas nadat het script is beginnen runnen

* bv. fetchen van een $res die afkomstig is van een mysql_query die false teruggeeft ... Een parser of een IDE kan onmogelijk op voorhand weten dat die $res false zal zijn. Dat weet je slechts in runtime

Als je er in slaagt de twee laatste uit mekaar te halen, zeker doen.

-----

Het punt is vooral: Error 2) zou je eigenlijk nooit mogen voor hebben; tenzij wanneer je aan het schrijven bent.

Runtime errors zijn errors die je in de loop van het gebruik kan merken. Als de website niet grondig getest is, kan je, misschien maanden later, pas voor het eerst die fout zien.
Gewijzigd op 25/11/2013 12:07:46 door Kris Peeters
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

25/11/2013 12:15:42
Quote Anchor link
Kris, dankjewel voor je reactie. Het gaat mij juist om exceptions die je zelf kunt opvangen. Stel dat ik een bestand wil opslaan. Dan doe ik een try en catch. Op het moment dat het bestand niet kan worden opgeslagen, dan wil ik dat er actie wordt ondernomen. De gradatie die hier volgens mij bij hoort is een WARNING (zie mijn eerste bericht). Ik zou dan loggen en (naar mezelf) mailen dat een bestand niet kan worden opgeslagen.

Behalve een WARNING zou ik dan denken aan een NOTICE en een ERROR (zie voor de omschrijving weer mijn eerste bericht). Mijn vraag is of je nog meer levels nodig hebt, of dat dit de lading dekt.
 
Kris Peeters

Kris Peeters

25/11/2013 13:05:06
Quote Anchor link
Ik zou de redenering van php volgen.

Een error stopt het script.
Een warning stopt het script niet. (maar waarschijnlijk zal de gebruiker content ontbreken door de warning)
Een notice betekent zo goed als niets in mijn ogen. Het verandert meestal niets aan de logica.

---

Sowieso, als je voorzichtig bent, krijg je geen errors.
Dat vergt wel extra if's, soms diep genest.

Maar jij suggereert om zelf exceptions op te roepen.
Dat is meer de Java aanpak. Mensen met een C verleden, zullen dat waarschijnlijk wat minder doen.
Mij geen probleem hoor.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

25/11/2013 13:11:40
Quote Anchor link
@Kris: dat zijn dus ook de 3 levels die ik in gedachten had.

Euh, het is toch goed om exceptions te gebruiken?
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

25/11/2013 13:51:23
Quote Anchor link
Kris Peeters op 25/11/2013 13:05:06:
Ik zou de redenering van php volgen.

Dat is een lastige redenering, want als je die lijn doortrekt, zou je alles afhankelijk moeten maken van de huidige instelling van error_reporting() en bij exceptions moeten terugvallen op de Standard PHP Library (SPL).

Bij een OOP framework kun je, denk ik, beter het advies van Dos volgen en de LoggerInterface implementeren. Die logt ook meer dan alleen fouten, waaronder "interesting events" zoals een gebruiker die inlogt, en heeft een apart level voor debugging. Heb je dat ook meteen meegenomen.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

25/11/2013 13:56:54
Quote Anchor link
>> waaronder "interesting events" zoals een gebruiker die inlogt

Dit kan inderdaad interessant zijn, maar heeft verder niets met error handling te maken. Ik wil graag weten hoeveel gradaties er zijn waarin je zelf fouten kunt afhandelen. Volgens mij zijn dat er maar 3:

notice - er gaat iets kleins mis, bijv. een user die verkeerde input invoert
warning - er gaat serieus iets mis wat aandacht nodig heeft, bijv. een bestand dat niet kan worden opgeslagen
error - foute boel, er gaat iets dusdanig mis dat de applicatie gestopt moet worden, bijv. een database die geen connectie kan maken

Ik zou denken dat dit alles is, maar wellicht zie ik iets over het hoofd?

>> en heeft een apart level voor debugging

Wat kun je hier eigenlijk mee. Waar heb je dit voor nodig?
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

25/11/2013 14:18:12
Quote Anchor link
Als je exceptions afvangt, zijn drie niveaus niet toereikend. Je hebt dan niet slechts "een error", maar bijvoorbeeld ook een catchable runtime error. Neem een cURL-verbinding die upstream ergens data vandaan haalt: die kan een error (server onbereikbaar) keren in een warning wanneer je terug kunt vallen op een lokale cache. In een log wil je daarvoor twee items op een ander niveau terugvinden: het falen van de cURL-verbinding en aansluitend het gemopper van de klasse die de verbinding gebruikte.

Debuggen kun je zo simpel of uitgebreid maken als je zelf wilt. Bij exceptions is vooral Exception::getTrace() belangrijk: hieruit kun je aflezen welke route exceptions hebben afgelegd door je applicatie. De LoggerInterface leent zich ook voor het loggen van dit soort debugmeldingen. Vandaar dat ik het advies van Dos zou volgen: implementeer de LoggerInterface, want dan ben je meteen klaar en hoef je niet later het wiel opnieuw uit te vinden.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

25/11/2013 14:27:35
Quote Anchor link
>> Als je exceptions... die de verbinding gebruikte.

Oké, maar op het moment dat je applicatie door kan gaan dan is het dus een WARNING (iets wat aandacht behoeft, maar de applicatie hoeft niet te stoppen).

Wat betreft het debuggen. Ik begrijp niet WANNEER je een debug-actie wilt loggen. Als er iets fout gaat wil je toch altijd debug informatie hebben?
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

25/11/2013 14:40:50
Quote Anchor link
Ozzie PHP op 25/11/2013 14:27:35:
>> Als je exceptions... die de verbinding gebruikte.

Oké, maar op het moment dat je applicatie door kan gaan dan is het dus een WARNING (iets wat aandacht behoeft, maar de applicatie hoeft niet te stoppen).

Niet als je OOP programmeert. De cURL-klasse weet dan niet waarvoor zij wordt gebruikt en hoort dat ook niet te weten. Die klasse kan dus geen onderscheid maken tussen een warning en een notice. Pas de andere klasse maakt daarvan een notice als deze het probleem in een catch omzeilt.

Ozzie PHP op 25/11/2013 14:27:35:
Wat betreft het debuggen. Ik begrijp niet WANNEER je een debug-actie wilt loggen. Als er iets fout gaat wil je toch altijd debug informatie hebben?

Meestal wil je dat natuurlijk op je scherm zien. Maar er zijn situaties waarin loggen beter is. Straks laat je bijvoorbeeld testgebruikers los op een bèta. Je gaat dan niet zitten wachten op hun bugreports, maar logt de bugs.

Als je met twee schermen werkt, kun je sneller debuggen door de log live naast de applicatie te tonen. Dat is makkelijker dan in het onderwaterscherm van een HTML-pagina naar foutmeldingen gaan zitten zoeken.
 
Wouter J

Wouter J

25/11/2013 14:42:08
Quote Anchor link
Je moet onderscheid maken tussen error levels en log levels. Een error is slechts een fatal, error, notice of warning. Je wilt echter veel meer gegevens loggen dan alleen de errors. In een dev. omgeving wil ik bijv. graag precies weten welke acties er zijn ondergaan, welke router heeft gematched, etc.

En wat denk je van user handelingen? Ik zou graag willen loggen welke acties een moderator doet, zodat die bij gehouden kunnen worden.

Voor het loggen heb je dus nog veel meer informatie om te loggen, daarom heb je ook meer levels nodig. En dan zal ik altijd de psr standarden volgen.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

25/11/2013 15:20:04
Quote Anchor link
>> Niet als je OOP programmeert. De cURL-klasse weet dan niet waarvoor zij wordt gebruikt en hoort dat ook niet te weten. Die klasse kan dus geen onderscheid maken tussen een warning en een notice. Pas de andere klasse maakt daarvan een notice als deze het probleem in een catch omzeilt.

Dit is ook wat ik bedoel. Ik wil een exception opvangen en afhankelijk van de aard (gradatie) van de exception wil ik die exceptnio bijv. loggen en mailen. Dit wil ik laten doen door een handler. Door de juiste error mee te geven, moet die handler dan loggen, mailen of in het uiterste geval de applicatie stoppen.

Wat betreft debuggen... ik snap dat je niet wilt dat gebruikers debug-informatie zien. Ik snap niet waarom debug een log-level is. Het is toch helemaal geen level? Ieder "level" kun je zelf voorzien van debug-informatie dus ik snap het nut niet zo goed.

@Wouter:

Ik snap wat je bedoelt met het verschil tussen error en log levels. Goed dat je dat onderscheid maakt. Mij gaat het het dus om de error levels. Jij zegt:

"Een error is slechts een fatal, error, notice of warning"

Volgens jou zijn het er dan 4? Wat is precies het verschil tussen fatal en error?
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

25/11/2013 16:00:58
Quote Anchor link
Ozzie PHP op 25/11/2013 15:20:04:
Dit is ook wat ik bedoel. Ik wil een exception opvangen en afhankelijk van de aard (gradatie) van de exception wil ik die exceptnio bijv. loggen en mailen. Dit wil ik laten doen door een handler. Door de juiste error mee te geven, moet die handler dan loggen, mailen of in het uiterste geval de applicatie stoppen.

De logger logt. Laat je de logger meer doen, dan leg je te veel verantwoordelijkheid bij de logger. De logger moet bij mijn voorbeeld weten dat het ene gebruik van de cURL-klasse mag eindigen in een notice en het andere gebruik in een warning. Daarvoor moet de logger niet alleen de cURL-klasse kennen, maar ook inzicht hebben in hoe andere klassen die klasse gebruiken. Dat wil je niet. Je logt de warning van A en als die ontaardt in een notice bij B, dan log je die opnieuw.

A weet helemaal niet dat B gaat loggen. A is zich zelfs niet bewust van het bestaan van B. En je wilt ook geen A bouwen die per se door B moet worden gebruikt omdat er anders niets wordt gelogd.

Een klasse hoeft daarom ook niet te weten wanneer de logger een mail bij een kritieke fout de deur uitdoet naar de juiste dienstdoende persoon. Dat maakt klassen dan té "logger aware". Alleen een level is ruim voldoende; daarna is het aan de logger om te bepalen hoe er wordt gelogd.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

25/11/2013 16:19:46
Quote Anchor link
Ward, misschien praat ik soms te snel of onvolledig. Mijn excuses daarvoor. Maar mijn idee is het volgende. Ik wil een exception handler maken. Op het moment dat ik een exception/error afvang waar iets mee moet gebeuren, dan wil ik die error doorsturen naar de exception handler. Hier wil ik dan een error-level aan koppelen. Op basis van de error-level beslist de exception handler wat er moet gebeuren (loggen, mailen, applicatie killen). Je krijgt dus zeg maar zoiets:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
try {
  $this->cacher->cache($data, 'foo');
catch (CacherException $e) {
  $this->exception_handler('Could not cache data', $e, WARNING);
}

?>

of

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
try {
  $config = $this->database->get('website_config');
catch (DatabaseConnectionException $e) {
  $this->exception_handler('No database connection', $e, ERROR);
}

?>

Een class method vangt dus ergens een exception op, en afhankelijk van de aard van die exception wordt in sommige gevallen de exception handler ingeschakeld. Aan die exception handler wil ik dan een level kunnen meegeven. Die handler weet aan de hand van het level wat er vervolgens moet gebeuren.
Gewijzigd op 25/11/2013 16:21:21 door Ozzie PHP
 
Dos Moonen

Dos Moonen

25/11/2013 16:31:30
Quote Anchor link
Quote:
Zorg dat alle 8 levels beschikbaar zijn. Hoeveel je er daadwerkelijk gebruikt is een ander verhaal. Das is namelijk jouw keuze.

Wat heb jij tegen wel 5(!(???)) extra levels toevoegen zodat je de zelfde waarde door kan geven aan een Psr logger?
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

25/11/2013 16:34:07
Quote Anchor link
Op zich heb ik er niks op tegen, mits ze een meerwaarde hebben. Die zie ik nu niet. Maar aangezien ik niet alwetend ben kun jij het misschien uitleggen?
 
Wouter J

Wouter J

25/11/2013 16:35:57
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

25/11/2013 16:43:01
Quote Anchor link
Ozzie PHP op 25/11/2013 16:19:46:
Een class method vangt dus ergens een exception op, en afhankelijk van de aard van die exception wordt in sommige gevallen de exception handler ingeschakeld. Aan die exception handler wil ik dan een level kunnen meegeven. Die handler weet aan de hand van het level wat er vervolgens moet gebeuren.

In A treedt een onverwachte fout op. Gelukkig niet zo erg: je had het ding namelijk in een if verpakt die bij false een exception gooit. Aangekomen bij B blijkt de fout toch minder onschuldig te zijn: het PHP-script crasht hard in de try, nog voordat het in de catch belandt. Hoe wil je dan nog bij een logger uitkomen?

Als je het loggen almaar vooruit schuift, kom je er soms niet meer aan toe. Of je vergeet het, want van uitstel komt afstel en "dat doe ik morgen wel". Ondertussen blijven bugs onopgemerkt.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

25/11/2013 16:51:34
Quote Anchor link
@Wouter:

Kun je nog het verschil uitleggen tussen FATEL en ERROR?

Uit jouw link (thanks):

Emergency: system is unusable
Alert: action must be taken immediately
Critical: critical conditions
Error: error conditions
Warning: warning conditions
Notice: normal but significant condition
Informational: informational messages
Debug: debug-level messages

Ik zie het hier staan... maar ik weet niet hoe ik dan onderscheid moet maken. Wat is bijvoorbeeld het verschil tussen een error en critical? En tussen critical en alert? Dat komt toch allemaal op hetzelfde neer?

@Ward:

Ik voel dat je me iets probeert duidelijk te maken, maar ik zie het licht nog niet helemaal. Kun je eens schematisch een praktijkvoorbeeldje geven van wat je bedoelt?
 

Pagina: 1 2 3 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.