hoeveelste iemand was

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Junior Front-End Developer

Je maakt een vliegende start van je carrière, door meteen mee te bouwen aan de digitale oplossingen van Coolblue. Wat doe je als Junior Front-End Developer bij Coolblue? Als Junior Front-End Developer ben je meteen vanaf de start onderdeel van een development team. Je kijkt veel mee met collega’s en volgt trainingen. Op dat moment komt je wil om te blijven leren naar boven. Daarnaast pak je in de sprints ook je eigen stories op om Coolblue iedere dag een beetje beter te maken. Je sterk analytisch vermogen komt dan goed van pas! Ook Junior Front-End Developer worden bij Coolblue?

Bekijk vacature »

Team Lead/ Lead developer gezocht (Hands-on, PHP,

Functie Als Team Lead ben je de leider van één van de ontwikkelteams binnen de organisatie. Je leidt als lead developer een goed draaiend team dat werkt aan complexe en duurzame applicaties en API’s. Vanuit je kennis en ervaring ben je in staat het grote plaatje te blijven overzien, en kritisch mee te denken over bijvoorbeeld de architectuur, maar ook de algehele aanpak binnen het project. Je laat je team niet alleen technisch goed functioneren maar ben ook betrokken bij het menselijke aspect. Zo weet jij je collega’s te motiveren en begeleiden in hun dagelijkse werk. Buiten het team ben

Bekijk vacature »

Software developer

Werkzaamheden voor jou als software developer Voor een goede relatie in de regio Zwolle (meerdere locaties) zoeken wij een software developer die betrokken is bij de ontwikkelcyclus en verantwoordelijk is voor het testen en keuren van nieuwe en geoptimaliseerde software. In deze functie ben je in de implementatiefase de persoon die risico's beoordeelt en intern oplossingen aanbrengt om risico's te verkleinen. Binnen het ontwikkelteam van de software ben je een belangrijke schakel waar je intensief meewerkt met scrum. Het voorkomen van bugs in de programma's en het bevorderen van gebruiksvriendelijkheid voor eindklanten zijn voor jou een uitdaging en geeft voldoening

Bekijk vacature »

Software programmeur

Functieomschrijving Voor een uitdagende werkgever in regio Breda zijn wij op zoek naar een Full Stack C#.NET programmeur. Je bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen van apps, webapplicaties en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Je werkt samen met andere developers en engineers om de sensoren in machines te scannen en vervolgens de data om te zetten in management informatie voor de klanten. Taken en verantwoordelijkheden: Je gaat aan de slag met de volgende technologieën en frameworks: C#, JS frameworks, HTML, TypeScript, SQL & C++, CSS. Geen ervaring met één van deze technologieën is dan ook geen enkel probleem! Deze werkgever biedt

Bekijk vacature »

.NET Developer Azure

Dit ga je doen Het ontwerpen en bouwen van diverse applicaties (C#, ASP.NET, MVC); Het ontwikkelen van Webservices (WCF); Het meewerken aan de transitie naar Azure; Het samenwerken met collega's binnen een Scrumteam en meedenken over de User Stories; Het bouwen van unittesten; Meedenken over nieuwe tooling, ontwikkelingen en technologieën in de markt. Hier ga je werken Je komt te werken bij een organisatie die verantwoordelijk is voor de ontwikkeling van verschillende portalen. Deze portalen worden gebruikt door diverse partijen en jouw taak is om ervoor te zorgen dat deze optimaal functioneren. Je wordt onderdeel van een Scrumteam en werkt

Bekijk vacature »

JAVA Programmeur

Bedrijfsomschrijving Functieomschrijving We zoeken per direct enthousiaste software engineers die ons team komen versterken.We werken in DevOps teams met een sterk gevoel voor verantwoordelijkheid. Er wordt nauw samengewerkt met ons Business analyse team (BAT), met onze uitvoerende medewerkers en met de DevOps teams onderling binnen het domein. Het liefst hebben we veel en vaak interactie met onze interne en externe eindgebruikers om zo de juiste dingen te maken. We werken multidisciplinair in een dynamische omgeving. Achtergrond opdracht De Businesseenheid Examens is verantwoordelijk voor de logistiek van de staatsexamens Voortgezet (speciaal) onderwijs, Nederlands als 2e taal en schoolexamens. In het kader

Bekijk vacature »

Software Programmeur PHP

Functie Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging als PHP developer en zoek je een leuke platte organisatie? Lees dan snel verder! Voor een opdrachtgever in omgeving Capelle aan den IJssel dat zich gespecialiseerd heeft in het realiseren van veilige netwerkverbindingen zijn wij op zoek naar een leuke software developer ter versterking van het huidige team. Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen PHP, JAVA en Node.js. Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn

Bekijk vacature »

Frontend Developer Vue Nuxt HBO Javascript

Samengevat: Deze werkgever levert elke dag betere digitale gebruikerservaringen. Ben jij geschikt als frontend Developer? Heb je ervaring met Vue en Nuxt? Vaste baan: Front-End Developer HBO €3.100 - €4.600 Zij bieden opdrachtgevers een complete dienstverlening op gebied van ontwerpen en ontwikkelen van websites, zoekmachine optimalisatie, online adverteren, content marketing en conversie verbetering. Zij werken met een eigen ontwikkeld CMS. Bij bij hun werk je aan onze eigen bedrijfsapplicaties. Je ontwikkelt met ons de meest nieuwe software. Wij blinken uit als het gaat om de inzet van technologie. Deze werkgever staat open voor elke nieuwe trend. Onze systemen zijn groot

Bekijk vacature »

Ventilatiesysteem Productontwikkelaar HBO WO Verwa

Samengevat: Zij bieden flexibele ventilatiematerialen, geluidsdempers, rookgasafvoer producten en industrieslangen. Ben jij een technisch productontwikkelaar? Heb jij ervaring met het ontwikkelen van nieuwe producten? Vaste baan: Technisch Productontwikkelaar HBO WO €3.000 - €4.000 Zij bieden een variëteit aan flexibele ventilatiematerialen, geluiddempers, rookgasafvoer producten, industrieslangen en ventilatieslangen voor de scheepsbouw. Met slimme en innovatieve materialen zorgen wij voor een gezonde en frisse leefomgeving. Deze werkgever is een organisatie die volop in ontwikkeling is met hardwerkende collega's. Dit geeft goede ontwikkelingsmogelijkheden. De branche van dit bedrijf is Techniek en Engineering. Functie: Voor de vacature als Technisch Productontwikkelaar Ede Gld HBO WO ga

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Functie omschrijving C# .NET Developer gezocht. Ben jij een full stack developer die op zoek is naar een nieuwe uitdaging binnen een leuk snel groeiend bedrijf? Lees dan snel verder! Wij zijn op zoek naar een Developer met ervaring op het gebied van .NET die een organisatie in de regio Bennekom gaat versterken. Jij gaat je binnen dit bedrijf vooral bezighouden met het verbeteren van de functionaliteiten van hun dataplatform. Samen met andere ontwikkelaars denk je mee in oplossingsrichtingen, architectuur en nieuwe technologieën. Bedrijfsprofiel De organisatie waar je voor gaat werken heeft een onafhankelijk dataplatform ontwikkelt voor de agrarische sector.

Bekijk vacature »

Junior Front end developer

Functie Als Front end developer binnen onze organisatie ga jij je bezig houden met het bouwen van de user experience van de webapplicaties. Je bent verantwoordelijk voor het vertalen van concepten, briefings en designs naar werkende functionaliteit. Hierbij zorg je ervoor dat applicaties betrouwbaar, veilig en toekomstbestendig zijn en een goede architectuur hebben en behouden. Verder denk je actief na- en mee over nieuwe ontwikkelingen en functionaliteiten om zo elke dag de klantervaring weer te verbeteren. Dit doe je natuurlijk niet alleen maar in een development team. Het team bedraagt momenteel 4 man bestaande uit 2 devops engineers en 2

Bekijk vacature »

PHP Developer

Als PHP Developer bij Coolblue zorg je ervoor dat onze webshops elke dag een beetje beter zijn. Wat doe je als PHP Developer bij Coolblue? Als PHP Developer werk je met andere development teams samen om onze webshop zo optimaal mogelijk te laten werken en onze klanten blij te maken. Hoewel je een PHP Developer bent, sta je open om C# of Typescript in te zetten of te leren. Ook PHP Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om te doen pure PHP code schrijven. Samenwerken met de klantreiziger om onze klanten

Bekijk vacature »

Traineeship Java Developer

Functie Wat ga je doen als Java Developer? Jij start via ons bij deze opdrachtgever als Trainee Java ontwikkelaar, tijdens het traineeship ga je in 1 jaar van de basis naar professioneel Java ontwikkelaar. Je start samen met een groep trainees, volgt de aangeboden cursussen en gaat aan de slag bij één van onze opdrachtgevers. Na een aantal maanden volgt de volgende opdracht. Door de groei in jouw rol kom je op steeds complexere opdrachten terecht. Veel afwisseling dus. Collega’s met ervaring helpen je bij deze groei en samen met jouw coach ga je een persoonlijke leerplan opzetten om jou

Bekijk vacature »

Full Stack .NET Developer

Dit ga je doen Als developer nieuwe gave features ontwikkelen; Werken met technieken als C#, Angular 12 en Javascript,; Maken van technische keuzes en beslissingen over de architectuur; Junior collega's coachen; Initiatief nemen voor nieuwe technische mogelijkheden; Je bent een belangrijke schakel - en vindt het leuk - om te schakelen met de business. Hier ga je werken In een team van 7 professionals ben je als Full Stack .NET Developer verantwoordelijk voor het ontwikkelen van applicaties voor het grootste inhouse product: een applicatie voor alles omtrent hypotheken. De programmeertaal die je hierbij beheerst is C#. Wil je van meerwaarde

Bekijk vacature »

Oracle Apex developer

Bedrijfsomschrijving My client is a technology company based in Den Bosch, the Netherlands. They specialize in providing innovative software solutions to clients, and they are currently looking for an experienced Oracle Apex developer to join the IT team. Functieomschrijving As an Oracle Apex developer, you will be responsible for designing, developing, and maintaining web-based applications using Oracle Apex. You will work closely with project managers, business analysts, and other developers to ensure that clients' needs are met and that the software solutions are of the highest quality. Responsibilities: Design, develop, and maintain Oracle Apex applications. Work with project managers and

Bekijk vacature »
Peter

peter

27/04/2004 19:20:00
Quote Anchor link
hoi
Ik zou graag in mijn database zetten hoeveeste iemand geindigt is. (1ste / 2de / 3de enz.)

Ik gebruik een gewone mysql database van lycos, de naam van de table is kaarten:

CREATE TABLE kaarten (
id int(20) NOT NULL default '0',
nr tinyint(4) NOT NULL default '0',
naam tinytext NOT NULL,
hoeveelste tinyint(4) NOT NULL default '0',
was tinyint(4) NOT NULL default '0',
uitslag int(10) NOT NULL default '0',
totaal int(10) NOT NULL default '0',
Marsen tinyint(4) NOT NULL default '0',
MarsenTotaal tinyint(4) NOT NULL default '0'
) TYPE=MyISAM;

Hoeveelste iemand is heeft te maken met de totale score van iemand (totaal). Meer regels zijn daar eigenlijk niet over te melden.

Ik weet dat ik hoeveelste iemand geeindigt is beter kan uitlenen uit de score (totaal) MAAR dan weet ik niet hoe ik dat later nog een keer oproep om een kolom te vullen met hoeveelste iemand een week terug was.

als iemand weet hoe.. please tell me.
Ik heb alleen geen zin in nog meer discusies over dat ik zoiets niet een database hoor te zette want die heb ik al genoeg gehad.
Voor een andere/ betere oplossing sta ik natuurlijk altijd open.

thnx anyway
Grtjes Peter(www.MSNers.tk)
Gewijzigd op 27/04/2004 19:35:00 door Peter
 
PHP hulp

PHP hulp

11/05/2024 07:42:29
 
Arend a

Arend a

27/04/2004 19:27:00
Quote Anchor link
Dat Peter!

Misschien is het bij MSNers.tk anders: Maar het is hier niet het gilde van mensen met contact met de andere wereld en andere vriendjes van jomanda: Je zult ons iets meer hints moeten geven over kleinigheden als
[1] Wat voor database gebruik je?
[2] Wat is je tabel layout
[3] Wanneer is iemand 'eerste' en waarin? Wat zijn de regels om dat vast te stellen?

Ik vertrouw erop dat ook jij straks vragen kunt stellen waar wij antwoord op kunnen geven ;)
 
Peter

peter

27/04/2004 19:38:00
Quote Anchor link
owke..
Kheb het bericht wat uitgebreider gemaakt.
Khoop dat iemand me nu wel begrijpt.

Grtjes Peter
 
Rick

Rick

27/04/2004 20:42:00
Quote Anchor link
SELECT * FROM kaarten ORDER BY totaal;

^^^ zoiets?
 
Arend a

Arend a

27/04/2004 23:37:00
Quote Anchor link
Je hebt nog steeds niet uitgelegd waarvoor het bijvoorbeeld is. Wanneer iemand punten krijgt, en of punten bijvoorbeeld moeten kunnen worden afgenomen.

Je kan twee dingen doen: elke week een 'backup' maken met de lijsten van users en daar de score in apart op slaan.

Of de scores apart van de users opslaan:

een tabel users
en een tabel score

die er ongeveer zo uitziet:

create table users (
user_id int(6) auto_increment,
user_naam varchar(50) not null,
primary key(user_id)
);

Wat je voor plannen had met de rest snap ik niet echt precies, maar het waren vast goede bedoelingen.

create table score (
score_user_id int(6),
score_date datetime,
score_punten int(2),
index(score_user_id, score_inhoud)
);

Zo tel je niet het aantal punten op in de user tabel, maar maak je een lijst met scores, en elke score wordt bij elkaar opgeteld.

En zo kan je precies terug in het verleden teruggaan naar scores:

Bijvoorbeeld de plaats van persoon met user_id 12 (in de tabel users staat dat ie bassie heet);

SELECT users.user_id,sum(score.score_punten)
FROM score, users
WHERE score.score_user_id = users.user_id
GROUP BY users.user_id
ORDER BY sum(score.score_punten) DESC

SELECT users.user_id,sum(score.score_punten)
FROM score, users
WHERE score.score_user_id = users.user_id
AND score.score_date < '2004-05-06'
GROUP BY users.user_id
ORDER BY sum(score.score_punten) DESC

geeft je de ranglijst op 6 mei 2004. (niet totaal zeker over of de vergelijking qua datum klopt, moet je zelf ff uitzoeken, waarschijnlijk moet je mysql date conversie functies hiervoor gebruiken).

Wil je de persoon zelf weten qua ranglijst:

SELECT count(users.user_id)+1
FROM users, score
WHERE users.user_id = score.score_user_id
AND sum(score.score_punten) > (
SELECT sum(score.score_punten) FROM score where score_user_id = $id)

Iig leuk spul om je SQL eens op te vijzelen.
Gewijzigd op 27/04/2004 23:53:00 door Arend a
 
Peter

peter

27/04/2004 23:54:00
Quote Anchor link
Kheb een betere uitleg gemaakt en zet et als nieuw topic in het forum. titel: cijfers vervangen.

Grtjes Peter
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.