hoeveelste iemand was

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

PHP Developer

Functieomschrijving Vanuit het hoofdkantoor in omgeving Roosendaal, ontwikkel je als PHP Developer niet alleen webapplicaties, maar ben je verder ook gefocust op het continu inspelen op nieuwe trends en ontwikkelingen m.b.t software development. Naast het bouwen van webapplicaties, ontwikkelen zij ook webshops en websites voor gave opdrachtgevers! Wat ga je doen? Het schrijven van schone en efficiënte codes volgens het Symfony framework; Het ontwerpen en implementeren van webapplicaties met het Symfony-framework; Onderhouden en updaten van bestaande applicaties die zijn gebouwd met het Symfony framework; Het testen van ontwikkelde applicaties om te zorgen dat ze goed functioneren en voldoen aan de

Bekijk vacature »

Ambitieuze Junior/Medior Low-code Developers gezoc

Bedrijfsomschrijving Transformeer bedrijven met jouw expertise in innovatieve technologie Ben je een bedreven softwareontwikkelaar met ervaring in Low-code platformen, of sta je te popelen om je in deze baanbrekende oplossing te verdiepen? Wij zijn op zoek naar jou! Ons klantenbestand groeit en we willen ons team uitbreiden met deskundige en leergierige Low-code specialisten. Is het jouw passie om organisaties te ondersteunen in hun digitale transformatie en maatwerkoplossingen te bieden met behulp van geavanceerde software? Wij zijn een vooruitstrevend bedrijf dat dagelijks werkt aan het oplossen van complexe vraagstukken om de digitale ambities van onze klanten te realiseren. Functieomschrijving Ontwikkel op

Bekijk vacature »

Software Developer

Longship.io gaat de wereld veroveren met baanbrekende software en legendarische... pizza-avonden! Lees hier de vacature van Software Developer! Bij Longship werken we met een team van 5 mensen aan software voor laadpaal operators. Longship is ontstaan in 2020 met als doel om de elektrische mobiliteitstransitie aan te jagen. We zijn nu al een wereldwijde speler doordat we continu voorop lopen in innovatie. Ons platform helpt het versneld elektrificeren van wagenparken, internationaal! Wij zijn een startup met grote ambities die we willen bereiken met een relatief klein en efficiënt team. Je krijg de kans om ontzettend veel te leren van ervaren

Bekijk vacature »

Senior PHP developer met ambities tot Software Arc

Functie Momenteel zijn ze op zoek naar een ervaren PHP developer die zichzelf graag bezighoudt met zaken als architectuur en de algehele verbetering van structuren en standaarden. Het is eigenlijk meer operationeel als uitvoerend omdat je bezig gaat met zaken als het verder uitrollen en verbeteren van testautomatisering, codereviews, tickets en de doorloop hiervan en architectuurkeuzes. Mocht je hiernaast ook wat DevOps kennis meenemen is dit mooi meegenomen! Vanwege het kleine team maar de wereldwijde impact die zij leveren is er veel focus op kwaliteit. In deze functie werk je aan één van hun belangrijkste applicaties. Hierin werk je nauw

Bekijk vacature »

.NET Developer Azure

Dit ga je doen Het ontwerpen en bouwen van diverse applicaties (C#, ASP.NET, MVC); Het ontwikkelen van Webservices (WCF); Het meewerken aan de transitie naar Azure; Het samenwerken met collega's binnen een Scrumteam en meedenken over de User Stories; Het bouwen van unittesten; Meedenken over nieuwe tooling, ontwikkelingen en technologieën in de markt. Hier ga je werken Je komt te werken bij een organisatie die verantwoordelijk is voor de ontwikkeling van verschillende portalen. Deze portalen worden gebruikt door diverse partijen en jouw taak is om ervoor te zorgen dat deze optimaal functioneren. Je wordt onderdeel van een Scrumteam en werkt

Bekijk vacature »

Laravel / PHP developer gezocht!

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een Laravel PHP Developer voor een leuk bedrijf in de omgeving van Amsterdam! Je zult je bezig houden met de volgende werkzaamheden: Je gaat aan de hand van de wensen van klanten software ontwikkelen; Je bent bij het gehele proces betrokken; van A tot Z; Je hebt na de oplevering contact met de klant wanneer zij problemen ervaren; Je denkt mee over het verbeteren van de werkprocessen; Je denkt mee over softwareoplossingen; Je speelt in op de behoefte van de klant; Je houdt je bezig met het verbeteren, aanpassen en vernieuwen van de

Bekijk vacature »

Traineeship IT regio Amsterdam/Utrecht

Wat ga je doen? Het traineeship begint met een fulltime maand cursussen en praktijkdagen, waarin je de basis van het IT-vak leert op de Shared Servicedesk (SSD). Daarnaast ga je meteen aan de slag voor je eerste certificering! (ITILv4). Je start in een groep met 4 tot 10 deelnemers, waarmee jij gedurende die maand optrekt en je kennis kunt delen. Na het voltooien van de eerste maand ga je direct voor een langere periode aan de slag bij één van onze klanten of blijf je intern bij ons op de Shared Servicedesk. Je bent het eerste aanspreekpunt van de eindgebruikers

Bekijk vacature »

Als PHP developer bijdragen aan beter onderwijs?

Functie Momenteel zijn ze op zoek naar een PHP developer die mee gaat werken aan de (door)ontwikkeling van de producten en zo helpt aan de uitvoering van hun ontwikkelprojecten. Je komt te werken binnen hun development team bestaande uit 6 ontwikkelaars. Ze staan zowel open voor meer junior als medior/senior developers. Je kunt snel veel verantwoordelijkheid krijgen en doorgroeien binnen het bedrijf. Bovendien ben je betrokken bij het bepalen van de product roadmap en de inbreng van (nieuwe) technologieën. De applicaties waaraan je werk worden gebruikt op onderwijsinstellingen door heel Nederland. De tech-stack bestaat voornamelijk uit Laravel (PHP), Vue.js en

Bekijk vacature »

Traineeship Front-end developer (WO, 0 tot 3 jaar

Functie Zoals beschreven ga je vanaf start aan de slag bij een passende opdrachtgever, hierbij kijken ze echt naar jouw wensen, kennis/ervaring maar ook de reisafstand. Momenteel hebben ze meerdere klanten waarbij ze groepen hebben opgezet wat maakt dat er diverse uitdagende kansen liggen. Naast het werken bij de opdrachtgever, en het volgen van de masterclasses, zul je regelmatig met de andere trainees in contact zijn. Niet alleen op professioneel vlak maar juist ook bij de borrels en kwartaaluitjes! Kortom; een jaar lang hard aan jezelf werken in combinatie met gezelligheid en plezier. Spreek dit jou aan? Dan komen we

Bekijk vacature »

Teamlead PHP Developer

Functieomschrijving Voor een gewaardeerde werkgever in de buurt van Middelburg zijn wij op zoek naar een gemotiveerde teamlead PHP developer met affiniteit met Symfony/Laravel. Een enthousiast persoon die het ontwikkelteam komt versterken met het aanpakken van uitdagende projecten. Ben jij op zoek naar een uitdaging waar je de tijd en ruimte krijgt jezelf te ontwikkelen en je eigen IT-team aan te sturen? Lees dan snel verder! Die ga je doen: Bijdragen aan de implementatie van aanpassingen, verbeteringen en aanvullingen in de PHP based applicaties; Ontwikkeling en beheer van de serviceportal in Symfony en de webshops in de tweede versie van

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Dit ga je doen Doorontwikkelen van software; Ontwikkelen en testen van nieuwe functionaliteiten; Implementaties van nieuwe functionaliteiten en updates; Verzorgen van technische migraties naar nieuwe frameworks; Verwerken van incidenten. Hier ga je werken Onze klant, gevestigd in de regio Amsterdam, draagt bij aan het verbeteren van de veiligheid en efficiëntie van de Nederlandse infrastructuur door het ontwikkelen van afgemeten software oplossingen. Zo passen zij location intelligence toe om onderhoud en reparaties efficiënt te laten verlopen. Verder zorgen deze systemen dat incidenten zo snel mogelijk worden opgelost. Als Front-end Developer ben jij samen met je team betrokken met het (door)ontwikkelen van

Bekijk vacature »

Hands-on Solution Architect / Software Architect (

TenneT is hard groeiend om de onze ambities waar te kunnen maken. Zo nemen wij een leidende rol in het aanjagen van de energietransitie. Het werven van nieuw talent speelt daarin een cruciale rol. Wij zijn op zoek naar een gedreven Solution Architect / Software Architect op onze locatie Arnhem die hieraan wil bijdragen en misschien ben jij dat wel? Jouw bijdrage aan TenneT Je werkt samen met gedreven DevOps teams, bestaande uit frontend, backend en middleware developers, testers, UX-designers. Samen met de teams ben je continu op zoek naar de beste oplossingen voor onze klanten. Als Solution Architect onderzoek

Bekijk vacature »

C# developer

Functie Als ervaren Software Engineer wordt jij verantwoordelijk voor het bedenken en ontwikkelen van technische (maatwerk) oplossingen voor onze klanten en dit samen met de klant af te stemmen. Jij wordt o.a. verantwoordelijk voor de doorontwikkeling het software pakket welke voor ons enorm belangrijk is. Dit pakket zorgt er namelijk voor dat wij complete productielijnen kunnen aansturen en monitoren. Daarnaast heb jij actief contact met onze hoofdvestiging om het software achter een van onze systemen te verbeteren en te herschrijven. Momenteel zijn onze C# applicaties geschreven met o.a. Winforms. Echter hebben wij de actieve ambitie om dit te gaan herschrijven

Bekijk vacature »

Back-end Developer

Functieomschrijving Heb jij kort geleden jouw HBO ICT diploma in ontvangst mogen nemen? Of ben je toe aan een nieuwe stap? Voor een softwarebedrijf in regio Oosterhout zijn wij op zoek naar een back-end developer met kennis of ervaring met C# en SQL. Je draagt bij aan de implementatie van aanpassingen, verbeteringen en aanvullingen in de C# based applicaties; Je test de software en ontwikkelt deze door; Je brengt de aanpassingssuggesties van klanten in kaart, om ze vervolgens te analyseren en daarna te concluderen of de aanpassing een verbetering is; Je houdt je bezig met het ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten;

Bekijk vacature »

Developer

Functie omschrijving Gaat jouw hart sneller kloppen van software developen in C#.NET? Voor een softwarebedrijf in regio Den Bosch zijn wij op zoek naar een C# programmeur. Lees snel verder! Wat ga je doen? Je gaat werken met C# en ASP.NET MVC Framework om onder meer webapplicaties, webshops en websites te ontwikkelen. Je optimaliseert de bestaande software en helpt mee aan het automatiseren van bedrijfsprocessen. Je gaat samen met je collega's de juiste oplossing op basis van de wensen van de klanten uitwerken tot een mooi product. Bedrijfsprofiel Het ontwikkelen van softwareoplossingen en kantoorautomatiseringen is waar dit bedrijf voor staat.

Bekijk vacature »
Peter

peter

27/04/2004 19:20:00
Quote Anchor link
hoi
Ik zou graag in mijn database zetten hoeveeste iemand geindigt is. (1ste / 2de / 3de enz.)

Ik gebruik een gewone mysql database van lycos, de naam van de table is kaarten:

CREATE TABLE kaarten (
id int(20) NOT NULL default '0',
nr tinyint(4) NOT NULL default '0',
naam tinytext NOT NULL,
hoeveelste tinyint(4) NOT NULL default '0',
was tinyint(4) NOT NULL default '0',
uitslag int(10) NOT NULL default '0',
totaal int(10) NOT NULL default '0',
Marsen tinyint(4) NOT NULL default '0',
MarsenTotaal tinyint(4) NOT NULL default '0'
) TYPE=MyISAM;

Hoeveelste iemand is heeft te maken met de totale score van iemand (totaal). Meer regels zijn daar eigenlijk niet over te melden.

Ik weet dat ik hoeveelste iemand geeindigt is beter kan uitlenen uit de score (totaal) MAAR dan weet ik niet hoe ik dat later nog een keer oproep om een kolom te vullen met hoeveelste iemand een week terug was.

als iemand weet hoe.. please tell me.
Ik heb alleen geen zin in nog meer discusies over dat ik zoiets niet een database hoor te zette want die heb ik al genoeg gehad.
Voor een andere/ betere oplossing sta ik natuurlijk altijd open.

thnx anyway
Grtjes Peter(www.MSNers.tk)
Gewijzigd op 27/04/2004 19:35:00 door Peter
 
PHP hulp

PHP hulp

11/05/2024 17:13:18
 
Arend a

Arend a

27/04/2004 19:27:00
Quote Anchor link
Dat Peter!

Misschien is het bij MSNers.tk anders: Maar het is hier niet het gilde van mensen met contact met de andere wereld en andere vriendjes van jomanda: Je zult ons iets meer hints moeten geven over kleinigheden als
[1] Wat voor database gebruik je?
[2] Wat is je tabel layout
[3] Wanneer is iemand 'eerste' en waarin? Wat zijn de regels om dat vast te stellen?

Ik vertrouw erop dat ook jij straks vragen kunt stellen waar wij antwoord op kunnen geven ;)
 
Peter

peter

27/04/2004 19:38:00
Quote Anchor link
owke..
Kheb het bericht wat uitgebreider gemaakt.
Khoop dat iemand me nu wel begrijpt.

Grtjes Peter
 
Rick

Rick

27/04/2004 20:42:00
Quote Anchor link
SELECT * FROM kaarten ORDER BY totaal;

^^^ zoiets?
 
Arend a

Arend a

27/04/2004 23:37:00
Quote Anchor link
Je hebt nog steeds niet uitgelegd waarvoor het bijvoorbeeld is. Wanneer iemand punten krijgt, en of punten bijvoorbeeld moeten kunnen worden afgenomen.

Je kan twee dingen doen: elke week een 'backup' maken met de lijsten van users en daar de score in apart op slaan.

Of de scores apart van de users opslaan:

een tabel users
en een tabel score

die er ongeveer zo uitziet:

create table users (
user_id int(6) auto_increment,
user_naam varchar(50) not null,
primary key(user_id)
);

Wat je voor plannen had met de rest snap ik niet echt precies, maar het waren vast goede bedoelingen.

create table score (
score_user_id int(6),
score_date datetime,
score_punten int(2),
index(score_user_id, score_inhoud)
);

Zo tel je niet het aantal punten op in de user tabel, maar maak je een lijst met scores, en elke score wordt bij elkaar opgeteld.

En zo kan je precies terug in het verleden teruggaan naar scores:

Bijvoorbeeld de plaats van persoon met user_id 12 (in de tabel users staat dat ie bassie heet);

SELECT users.user_id,sum(score.score_punten)
FROM score, users
WHERE score.score_user_id = users.user_id
GROUP BY users.user_id
ORDER BY sum(score.score_punten) DESC

SELECT users.user_id,sum(score.score_punten)
FROM score, users
WHERE score.score_user_id = users.user_id
AND score.score_date < '2004-05-06'
GROUP BY users.user_id
ORDER BY sum(score.score_punten) DESC

geeft je de ranglijst op 6 mei 2004. (niet totaal zeker over of de vergelijking qua datum klopt, moet je zelf ff uitzoeken, waarschijnlijk moet je mysql date conversie functies hiervoor gebruiken).

Wil je de persoon zelf weten qua ranglijst:

SELECT count(users.user_id)+1
FROM users, score
WHERE users.user_id = score.score_user_id
AND sum(score.score_punten) > (
SELECT sum(score.score_punten) FROM score where score_user_id = $id)

Iig leuk spul om je SQL eens op te vijzelen.
Gewijzigd op 27/04/2004 23:53:00 door Arend a
 
Peter

peter

27/04/2004 23:54:00
Quote Anchor link
Kheb een betere uitleg gemaakt en zet et als nieuw topic in het forum. titel: cijfers vervangen.

Grtjes Peter
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.