hoogste datum tonen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Database Developer

Functieomschrijving Heb jij ongeveer 3 jaar ervaring als Database Developer met MS SQL of een vergelijkbare database? Wil jij werken voor een ambitieuze werkgever in regio Tilburg waar jij volledig de mogelijkheid krijgt jezelf te ontwikkelen? Lees dan snel verder! Hoe ziet jouw takenpakket eruit? Je gaat projecten gedurende het hele proces begeleiden. Je sluit aan bij afspraken met klanten om hun processen helder te krijgen. Vervolgens voer jij het project uit en zorgt dat dit zo goed mogelijk verloopt; Je werkt aan nieuwe softwareoplossingen die de logistieke processen verbeteren of vernieuwen; Je houdt je bezig met het ontwikkelen van

Bekijk vacature »

SAP HANA Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Veldhoven Vacature ID: 13382 Introductie We is looking for a HANA Developer to work for our client. The candidate has to have an experience in building Data Intensive Applications (DIA’s). The role of a HANA Developer at ASML involves working on building Data Intensive Applications in an industrial/enterprise environment. The primary responsibility is to handle data from various sources and determine the best way to structure it for use by data analysts, who will run queries and algorithms against it for predictive and prescriptive analytics through machine learning. Wat verwachten we van jou?

Bekijk vacature »

PHP Programmeur

Functieomschrijving Vanuit het hoofdkantoor in omgeving Breda, ontwikkel je als PHP programmeur niet alleen webapplicaties, maar ben je verder ook gefocust op het constant inspelen op nieuwe innovaties m.b.t software ontwikkeling. Naast het ontwikkelen van webapplicaties, bouwt deze toffe werkgever ook webshops en websites voor hun opdrachtgevers. Wat ga je doen? Het testen van ontwikkelde applicaties om te zorgen dat ze goed functioneren en voldoen aan de eisen van de klanten; Het ontwerpen en implementeren van webapplicaties met het Symfony framework; Het schrijven van een schone en efficiënte code volgens het Symfony framework; Onderhouden en updaten van bestaande applicaties die

Bekijk vacature »

Lead developer (PHP, Symfony, DDD)

Functie Als Lead developer zorg je ervoor dat het team (bestaande uit zowel junior als ervaren developers) in staat is om de kwaliteit van de software (en code) verder te verhogen. In samenwerking met het team, de product owner en de andere lead developers zet je technische lijnen uit en bepaal je de prioriteiten per sprint. Lijkt het jou interessant om complexe problemen op te lossen en bijvoorbeeld een nieuwe applicatiestructuur in Symfony op te zetten? Dan komen wij graag met je in contact. Eisen • HBO werk- en denkniveau (ze kijken niet naar papieren, maar naar denkniveau, motivatie en

Bekijk vacature »

Database Developer

Functieomschrijving Wat ga je doen? Als developer ben jij samen met een gemotiveerd team van 10 collega’s verantwoordelijk voor het creëren van aangemeten software voor klanten. Je bent klantvriendelijk en oplossingsgericht ingesteld, omdat het essentieel is om de klanten zo goed mogelijk te helpen met hun uitdagingen. Het is mogelijk om vanuit huis je werkzaamheden uit te voeren, maar het is ook prettig als je in de omgeving van Tilburg woont om naar het kantoor te kunnen komen. Vind jij het leuk om jouw creatieve vaardigheden te benutten om complexe systemen te ontwikkelen? Lees dan snel verder! Bedrijfsprofiel Voor wie

Bekijk vacature »

Software Developer C# - Deventer

Software Developer C# – Deventer Bijdragen aan de toekomst van het onderwijs! Ben jij op zoek naar een dynamische omgeving waar vol enthousiasme wordt gewerkt aan software voor interactieve dashboard- en analysetoepassingen ter verbetering van het onderwijs? Dan zijn wij het bedrijf voor jou! TIG is een bedrijf met een informele en ondernemende werksfeer, waarbij goede ideeën snel leiden tot concrete acties. Wij zijn een software ontwikkelorganisatie en focussen ons op het ontwikkelen en implementeren van oplossingen voor het leveren van managementinformatie, datavisualisatie en analyses voor het onderwijs. Met onze dashboard- en analyseoplossingen zetten scholen gegevens om naar betekenisvolle informatie.

Bekijk vacature »

Web Developer

Bedrijfsomschrijving ENGIE Nederland is onderdeel van de beursgenoteerde ENGIE Groep. ENGIE is actief in 70 landen, met wereldwijd 150.000 medewerkers. Als groep is het de missie om bij te dragen aan de verduurzaming van de wereld. ENGIE Energie biedt energiediensten aan particulieren en grootzakelijk en gaat de uitdagingen van de energietransitie aan door het beschikbaar maken van duurzame energie, het streven de klimaatverandering tot een minimum te beperken, leveringszekerheid te bieden en zorg te dragen voor een verantwoord gebruik van de beschikbare resources. ENGIE Energie investeert daarom in hernieuwbare energiebronnen zoals zon, wind en bio-gas. Functieomschrijving Heb jij veel ervaring

Bekijk vacature »

Delphi Programmeur

Functie omschrijving Onze opdrachtgever is gespecialiseerd in kantoor-bedrijfssoftware en zit gevestigd in omgeving Numansdorp. Als programmeur ben jij bij dit bedrijf met het volgende bezig; Je vertaalt technische en functionele ontwerpen naar kwalitatieve software. Je ontwikkelt, ontwerpt en test software. Je maakt daarbij veel gebruik met de volgende tools & technologieën: Delphi 10.3 (Rio), QuickReport 6. Je krijgt in deze rol veel vrijheid en verantwoordelijkheid. Je levert projecten van A - Z op, en werkt daarbij projectmatig en gestructureerd. Bedrijfsprofiel Dit bedrijf richt zich op maatwerk software oplossingen. Deze software oplossingen worden ingezet in de financiële branche. Het betreft een

Bekijk vacature »

Frontend Developer Vue Nuxt HBO Javascript

Samengevat: Deze werkgever levert elke dag betere digitale gebruikerservaringen. Ben jij geschikt als frontend Developer? Heb je ervaring met Vue en Nuxt? Vaste baan: Front-End Developer HBO €3.100 - €4.600 Zij bieden opdrachtgevers een complete dienstverlening op gebied van ontwerpen en ontwikkelen van websites, zoekmachine optimalisatie, online adverteren, content marketing en conversie verbetering. Zij werken met een eigen ontwikkeld CMS. Bij bij hun werk je aan onze eigen bedrijfsapplicaties. Je ontwikkelt met ons de meest nieuwe software. Wij blinken uit als het gaat om de inzet van technologie. Deze werkgever staat open voor elke nieuwe trend. Onze systemen zijn groot

Bekijk vacature »

Software Developer

Functie omschrijving Veel begeleiding en de kans om je verder te ontwikkelen als software developer. Dat kunnen wij jou bieden bij deelname aan deze leuke traineeship. Je krijgt een mentor toegewezen die jou alle kneepjes van het vak leert. Heb jij al wat ervaring als software developer? Daar worden wij heel blij van! Lees snel verder! Bedrijfsprofiel Als software developer neem je deel aan een trainings programma in de omgeving van Haarlem waar je persoonlijk wordt begeleidt, zodat je alle kneepjes van het vak leert. Aan de hand van jouw kennis en ervaring krijg je een persoonlijk opleidingstraject. Je gaat

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functie De perfecte combinatie tussen techniek en vastgoed. Werk samen met de senior software developer om allerlei software van fluX te verbeteren. Gelukkig voel jij je helemaal thuis in de codewereld van .NET. Dus of je nu bezig bent met het verhogen van de conformiteitscore of het automatiseren van allerlei taxatiemodellen, jij weet precies hoe je de doelstellingen realiseert. En dat terwijl je ook samenwerkt met een extern ontwikkelteam. Waar dit team bepaalde softwaresystemen ontwikkelen, richt jij je vooral op onze Nederlands georiënteerde producten en alle wetgeving die daarbij komt kijken. Voor minimaal 32 uur per week verrijk jij onze

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Jij begint als .NET ontwikkelaar in een team met 10 andere Software Engineers. De werkzaamheden zijn afwisselend, zo kan het dat jij bezig bent met volledig nieuwe features of het door ontwikkelen van bestaande sites of shops. Wij ontwikkelen web applicaties, maar ook mobiele applicaties. Daarnaast bijt jij je soms ook van in externe koppelingen met systemen zoals een ERP. Als team is er een duidelijke focus m.b.t. het waarborgen van de performance en snelheid van webshops. Ook zijn wij expert op het gebied van configuratoren. Kortom enorm veel afwisselende werkzaamheden! Ook jouw werkplek kan afwisselend zijn. Soms heb

Bekijk vacature »

C# developer

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Ik ben op zoek naar een back-end developer, die met name kennis & ervaring heeft van de programmeertaal C#. Jij gaat aan de slag bij een topspeler in de logistieke sector, die zich behalve met logistiek, ook bezig houdt met softwareontwikkeling. Welke taken komen hierbij kijken? Je gaat desktop- en webapplicaties onderhouden en optimaliseren, waarin je werkt met o.a. C#, ASP.NET, SQL Server en T-SQL. Je hebt regelmatig klantcontact om de wensen in kaart te brengen en te evalueren over de huidige draaiende applicaties. Je implementeert nieuwe functionaliteiten toe aan

Bekijk vacature »

Senior developer (PHP en VB.NET)

Functie De development afdeling bestaat uit 2 teams. Het productteam (10 developers) is verantwoordelijk voor verschillende applicaties met als doel om zoveel mogelijk te automatiseren en uit te werken tot standaard software. Met diverse Solutions Architecten en ervaren developers denken ze voortdurend mee met hun klanten en bouwen ze de basis van het uiteindelijke maatwerk dat wordt geleverd. Hiernaast hebben ze een maatwerk/projectteam. Dit team bestaat momenteel uit 8 developers (junior tot senior) en is verantwoordelijk voor het maatwerk in hun klantprojecten. Momenteel zijn ze op zoek naar een senior developer die aan de slag gaat in het productteam. Hierin

Bekijk vacature »

Lead C++ Developer

The role of Lead C++ Developer As Lead C++ Developer at KUBUS you will be responsible for the implementation design of requirements and the software architecture of the desktop applications of BIMcollab, our platform for 3D model validation and issue management aimed at improving the quality of 3D building design models. Better 3D models lead to better buildings, thus contributing to the sustainability of the built environment with smarter use of materials, less waste and energy-efficient buildings. A good user experience is of paramount importance to us; we go for innovation and quality in our development. In your role as

Bekijk vacature »
Chris Bosmans

chris Bosmans

17/10/2016 19:31:11
Quote Anchor link
ik heb volgende Query
left join van 2 tabellen
tabel 1 bevat de verval datum van een product
en tabel 2 aantal dagen dat een product goed is bijv 122 dagen.


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<?php
$q_rep_case5
=mysqli_query($link,"
SELECT
     rs.BINLOC,
     rs.DOOSNR,
         rs.SAMPLE_REMOVED,
         rs.IDH_BULK,
         DATE_FORMAT(rs.EXP,'%Y-%c-%d')AS NEW_EXP,
         shelflife.shelflife
FROM rs
LEFT JOIN
shelflife ON
   rs.IDH_BULK=shelflife.idh_nr

WHERE  
rs.BINLOC='$binloc'
AND
rs.DOOSNR='$doos'
AND
rs.SAMPLE_REMOVED IS NULL "
);

while ($row_q_rep_case5 = mysqli_fetch_array($q_rep_case5))        
{

$exp_date1=$row_q_rep_case5['NEW_EXP'];
$exp_date=strtotime( $row_q_rep_case5['NEW_EXP'], time());
$shellf= $row_q_rep_case5['shelflife'];
echo $exp_RS=date('d.M.Y', $exp_date + (($shellf/2)*3600*24));

}

?>


de query werkt en geeft me de vervaldatums die in mijn tabel staan en heeft daarbij de helft van de shelflife opgeteld.

maar nu komt het ik zou graag de maximum datum willen laten zien (niet de laatste in de tabel) maar die gene met de langste vervaldatum

ik dacht ik gebruik de functie max() maar deze geeft niets weer
iemand ideeen
Gewijzigd op 17/10/2016 21:56:05 door Chris Bosmans
 
PHP hulp

PHP hulp

08/05/2024 03:47:29
 
Pg Vincent

Pg Vincent

17/10/2016 20:49:55
Quote Anchor link
MAX heeft de hoogste waarde van een set, dart gaat hier niet lukken want je selecteert meerdere waarden.
Wat je wel kunt doen is de set aflopend sorteren en dan maar één resultaatophalen:

ORDER BY veld DESC
LIMIT 1
 
Chris Bosmans

chris Bosmans

17/10/2016 21:17:48
Quote Anchor link
ja maar het kan zijn dat mijn vervaldatums niet in lijn liggen

bedoel
uitkomst Query
7/11/2016
10/12/2016
8/11/2016
9/11/2016


dus dan is mijn hoogste datum die van december en niet de laatste in mijn kolom

de berekening komt niet uit een tabel maar wordt ter plaatste berekend
 
Ivo P

Ivo P

17/10/2016 21:48:52
Quote Anchor link
ho

7/11/2016 lijkt niet echt een datum.
Dat zijn toch wel velden van het type DATE? (2016-11-07)???


PS:
Het is niet bezwaarlijk om je query leesbaar neer te zetten.
Ook niet in je PHP script.
Af en toe eens op enter drukken doet wonderen voor de leesbaarheid:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php

$query
= "SELECT kolom,
                 kolom2
          FROM tabel
          JOIN tabel2 ON x = y
          "
;
?>
 
Chris Bosmans

chris Bosmans

17/10/2016 21:53:11
Quote Anchor link
ik heb de datum gewoon ingetypt zijn niet de waarden uit mijn tabel
type is DATE in de sql

DATE_FORMAT(rs.EXP,'%Y-%c-%d')AS NEW_EXP
Gewijzigd op 17/10/2016 21:54:32 door chris Bosmans
 
Ivo P

Ivo P

17/10/2016 21:54:46
Quote Anchor link
ah

je hebt in je tabel een kolom EXP
die is waarschijnlijk wel van het type DATE (of in elk geval een formaat yyyy-mm-dd)

Die haal je door DATE_FORMAT naar %Y-%c-%d waarbij je de %c laat veroorzaken dat maand 07 nu 7 wordt.

Vervolgens haal je die weer door strtotime om (2e parameter nutteloos hier) er het aantal seconden sinds 1970 van te bepalen.

Dan tel je er een aantal seconden bij op,
vervolgens in het formaat d.M.Y er weer een formaat aan te koppelen.


Dit had natuurlijk ook direct in de query gekund....




Toevoeging op 17/10/2016 21:57:08:

SELECT EXP + INTERVAL ROUND(shelflife.shelflife /2) DAY AS einddatum
FROM ...
LEFT JOIN ...
ORDER BY einddatum DESC
LIMIT 1
 
Chris Bosmans

chris Bosmans

17/10/2016 21:58:04
Quote Anchor link
kan goed zijn maar dat is de expert way en kan altijd beter
ik probeer eerst een logische weg te vinden en dan achter af verfijnen


maar omdat ik de resultaten kreeg heb ik dit voorlopig zo gelaten

Toevoeging op 17/10/2016 22:03:34:

dat werkt

dus ipv date_add te doen kan je gewoon 2 tabellen optellen...
weer iets geleerd
 
Ivo P

Ivo P

17/10/2016 22:14:15
Quote Anchor link
2 kolomwaarden.

een tabel is de hele lijst met records....
 
Pg Vincent

Pg Vincent

18/10/2016 09:40:35
Quote Anchor link
Quote:
kan goed zijn maar dat is de expert way en kan altijd beter
ik probeer eerst een logische weg te vinden en dan achter af verfijnen


Het is niet "the expert way", dat is gewoon hoe je dat soort dingen doet als je met databases werkt.

Databases zitten bomvol functies waarmee je dit soort berekeningen kunt doen *zonder* eerst alle records op te hoeven vragen. Eigenlijk is de regel heel simpel: als je met een for-lus door een setje records heen loopt om een andere reden dan om ze te printen, dan is het vrijwel altijd "fout" en kan het ook in een query. Belangrijk hierbij is dat de database er ontiegelijk bizar bijzonder veel sneller mee is.

Dat jij nog niet weet hoe je dat in een query moet doen is een ander verhaal, maar daar bestaan forums zoals phphulp voor :-)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.