hoogste datum tonen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Junior .NET developer

Functie Als junior .NET developer begint jouw dag na een bak koffie met een stand up. De vorderingen worden tijdens de stand up besproken en de doelen worden opgesteld waar jullie als team in de volgende sprint naartoe gaan werken. Onze backend is geschreven in .NET Core en onze Front-end in Angular. Bij ons ga jij dan ook Fullstack aan de slag. Jij wordt hier opgeleid om zelfstandig te kunnen programmeren en applicaties te kunnen implementeren. Er wordt op projectbasis gewerkt, dit bied leuke uitdagingen omdat elke klant een andere visie heeft over de applicatie die wij maken. Je gaat

Bekijk vacature »

Full stack Python developer

Functie Samen met andere collega’s (een product owner, een software manager en een ervaren ontwikkelaar) ga jij onze producten verder ontwikkelen. Jouw verantwoordelijkheden zullen bestaan uit: – Verder wil gaan met de ontwikkeling van onze bestaande producten; nieuwe features! – Meedenkt over de roadmap van onze producten – Als sparringpartner kan optreden op het gebied van development – Zelf ook nieuwe ideeën op tafel durft te leggen en deze van scratch af aan wilt bouwen Hieronder ook een paar voorbeelden van projecten waar we momenteel mee bezig zijn of binnenkort aan willen beginnen: – Real-time interactie creëren in onze web

Bekijk vacature »

Senior Front-end developer (React)

Functie Met een ontwikkelafdeling van ruim 20 collega’s is dit zo ongeveer de helft van alle medewerkers. De software(ontwikkeling) is dan ook de drijvende kracht binnen de organisatie. Ze werken aan het verbeteren dan de bestaande, maar zeker ook nieuwe producten. De software bestaat uit verschillende (React) webapplicaties, maar ook een mobile (React native) app. Hierdoor kom je met verschillende uitdagingen in aanraking en is Mobile kennis natuurlijk mooi meegenomen. De software wordt door vele duizenden professionals dagelijks gebruikt en bevatten grote hoeveelheden data. Aan het team de uitdaging om hierin de best mogelijke gebruiksvriendelijkheid neer te zetten door gebruik

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als junior .NET Developer start jij in een team met 15 developers. In het team is er genoeg senioriteit om ervoor te zorgen dat jij de juiste begeleiding krijgt. Jij begint als eerst alle software pakketten en processen eigen te maken. Vervolgens ga jij deze software programmeren, onderhouden en testen. Ook ga jij research doen naar nieuwe mogelijkheden en zoek jij uit hoe je dit kan implementeren. Jullie werken intern op project basis en afhankelijk van het project werken jullie wel of niet iedere ochtend met een standup. 50% van jullie werkzaamheden is maatwerk en de overige 50% is

Bekijk vacature »

.Net ontwikkelaars voor de zorgsector

Bedrijfsomschrijving Voor onze klant in de omgeving van Zwolle zijn wij op zoek naar een ervaren .Net ontwikkelaar, bij voorkeur met ervaring binnen de belangrijkste sector van Nederland, namelijk: de zorgsector. Deze internationale organisatie ontwikkelt software voor de zorgsector. Er werken zo'n 25 medewerkers hard aan een oplossing die gebruikt wordt door heel Nederland. Er heerst een informele sfeer waarbij er altijd ruimte is voor een grapje. Je collega's zijn stuk voor stuk sterke ontwikkelaars vanuit verschillende achtergronden en met verschillende leeftijden. Je komt hier terecht in een organisatie die zich hard inzet om de zorgsector te verbeteren. De mogelijkheden

Bekijk vacature »

Fullstack Developer

Functieomschrijving Heb je kort geleden jouw HBO diploma ICT development behaald? Of zit je nog aan het begin van je carrière en heb je affiniteit met C#.NET? Voor een erkende werkgever in de omgeving van Oosterhout zijn wij op zoek naar een fullstack developer. Als C#.NET developer werk je samen met een vooruitstrevend team aan het ontwikkelen van maatwerk software voor klanten. Je hebt affiniteit met SQL, maar nog belangrijker is dat je kennis en ervaring hebt met C#.NET. Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: Het ontwikkelen van onze high-availability en high-performance backend; Je begint de dag rond 8:30

Bekijk vacature »

Grafisch vormgever

Standplaats: Maasland Aantal uren: 32 – 40 uur per week Opleidingsniveau: HBO werk- en denkniveau Ben jij een ambitieuze grafisch vormgever met een passie voor creativiteit en oog voor detail? Vind jij het daarnaast leuk om ook marketingactiviteiten op te pakken? Dan zijn wij op zoek naar jou! Bedrijfsinformatie Westacc Group BV is het zusterbedrijf van HABA en specialiseert zich in (maatwerk) oplossingen voor (elektro) techniek en verlichting in de kampeerbranche. Zij produceren en assembleren onderdelen voor caravans, campers en boten. Voor een groot aantal caravan- en campermerken leveren wij producten als zekeringkasten, invoerdozen, acculaders, schakelmateriaal en verlichting. De producten

Bekijk vacature »

Senior Software developer PHP

Functie Jij als senior PHP ontwikkelaar komt te werken in 1 van onze SCRUM teams. Momenteel werken er zo’n 30 developers binnen onze organisatie Jij gaat de brug zijn tussen het bouwen van verschillende functionaliteiten binnen onze applicaties en deze vervolgens te integreren in onze centrale hub. Je start je dag om 9 uur met een stand up en dan pak je je taken op voor de dag. Een greep van jouw taken zijn: – Het bedenken en uitbouwen van features binnen de verschillende applicaties – Onderhouden van CI/CD pipelines – Bezighouden met Security & Privacy Eisen • Minimaal 4

Bekijk vacature »

Front-end developer

Functie Jij komt te werken in een team van 5 developers. het product is continue in beweging. Nieuwe en bestaande klanten vragen om vaak nieuwe features. Hierin ben jij zeer belangrijk om te zorgen dat de functionaliteiten goed opgezet worden op technisch vlak. Designs krijg je aangeleverd van een externe partij zodat jij je primair kan focussen op de techniek! Je hebt daarbij alle vrijheid om je eigen creativiteit toe te passen en mee te denken over de gebruikte technieken. Het gezamenlijke doel is een product dat functioneel zeer gebruiksvriendelijk is en het bedrijfsproces van de gebruikers versneld en kwalitatief

Bekijk vacature »

Mendix Developer

For our client in Amsterdam, we are looking for a Senior Mendix Developer. Company description Our client is an IT Consultancy company who’s been active for 10 years now. With their ambitious team, they are working with different clients in order to help them with analyzing their data and giving advice to them, regarding how they can use their data in the smartest ways, or to make sure that their mobile or web applications are working efficiently. As you get a glimpse of various industries, it is guaranteed that no day will be the same. Job description As a Mendix

Bekijk vacature »

Software Developer

Functie omschrijving Heb jij affiniteit met ICT en een WO diploma in de pocket? Dan ben je hier aan het juiste adres. Voor een opdrachtgever in Amsterdam zijn wij op zoek naar kandidaten die (enige) ervaring hebben met Java, Javascript, C of C++. Je zal door middel van trainingen worden opgeleid tot een volwaardige Software Developer. Er wordt tijdens de training natuurlijk veel aandacht besteedt aan de vaktechnische aspecten, maar er gaat ook veel aandacht uit naar jouw persoonlijke ontwikkeling. Bedrijfsprofiel Bij deze opdrachtgever in de omgeving van Amsterdam zoeken ze meerdere enthousiaste kandidaten die hun carrière willen starten met

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functie omschrijving Jij gaat in de functie van Software Developer werken met C# en .NET framework. Jij gaat maatwerk software ontwikkelen en softwareoplossingen creëren. Daarnaast optimaliseer je de bestaande software. Oplossingen waar de klant echt iets aan heeft, jij krijgt er energie van op dit te realiseren. Je gaat werken in een Microsoft omgeving(ASP.NET) en gebruikt daarnaast C# en MVC. Samen met het huidige IT team binnen deze organisatie verwerk je de wensen van de klant tot een (eind)product. Bedrijfsprofiel Je komt te werken in een klein team van developers, die zich voornamelijk bezighouden met back-end development. Verder staat dit

Bekijk vacature »

NodeJS developer

Functie Als Fullstack developer kom je te werken in het ontwikkelteam. Je bent samen met je collega’s continu bezig om de software uit te breiden, maar hiernaast doe je onderzoek naar de inzet van nieuwe technieken, tools of bijvoorbeeld Machine Learning. Ze willen met hun software echt voorlopen op andere en toegevoegde waarde leveren voor de eindgebruiker. Mede hierom zijn ze erg benieuwd naar iemand zijn persoonlijkheid, of hij graag nieuwe dingen uitzoekt (Google!), en initiatief neemt. Qua technische kennis zoeken ze iemand die goed op de hoogte is van de nieuwste ontwikkelingen, daar zij nu ontwikkelen op NodeJs back-end,

Bekijk vacature »

Senior PHP Developer

Als Senior PHP Developer bij Coolblue zorg je ervoor dat onze webshops elke dag een beetje beter zijn en coach je andere developers op de hard en soft skills. Wat doe je als Senior PHP Developer bij Coolblue? Als PHP Developer werk je met andere development teams samen om onze webshop zo optimaal mogelijk te laten werken en onze klanten blij te maken. Hoewel je een PHP Developer bent, sta je open om C# of Typescript in te zetten of te leren. Ook PHP Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om

Bekijk vacature »

Back end developer PHP

Functie Met een complex en uitgebreid e-commerce platform, een eigen PIM-systeem en eigen scan applicatie – krijg jij dagelijks te zien hoe jouw werk gebruikt wordt door miljoenen gebruikers. En we staan qua development pas in de startblokken, aangezien er nog meerdere projecten op de plank liggen te wachten! Ons huidige development team bestaat uit 8 programmeurs. Er wordt dagelijks gereflecteerd op geschreven code, Scrum taken en kennisdelen onderling is een must. Onze voertaal binnen ons team is Engels, dit omdat wij twee internationale collega’s hebben. Ons huidige “IT Landschap” bestaat voornamelijk uit allerlei losse onderdelen die individueel, maar ook

Bekijk vacature »
Chris Bosmans

chris Bosmans

17/10/2016 19:31:11
Quote Anchor link
ik heb volgende Query
left join van 2 tabellen
tabel 1 bevat de verval datum van een product
en tabel 2 aantal dagen dat een product goed is bijv 122 dagen.


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<?php
$q_rep_case5
=mysqli_query($link,"
SELECT
     rs.BINLOC,
     rs.DOOSNR,
         rs.SAMPLE_REMOVED,
         rs.IDH_BULK,
         DATE_FORMAT(rs.EXP,'%Y-%c-%d')AS NEW_EXP,
         shelflife.shelflife
FROM rs
LEFT JOIN
shelflife ON
   rs.IDH_BULK=shelflife.idh_nr

WHERE  
rs.BINLOC='$binloc'
AND
rs.DOOSNR='$doos'
AND
rs.SAMPLE_REMOVED IS NULL "
);

while ($row_q_rep_case5 = mysqli_fetch_array($q_rep_case5))        
{

$exp_date1=$row_q_rep_case5['NEW_EXP'];
$exp_date=strtotime( $row_q_rep_case5['NEW_EXP'], time());
$shellf= $row_q_rep_case5['shelflife'];
echo $exp_RS=date('d.M.Y', $exp_date + (($shellf/2)*3600*24));

}

?>


de query werkt en geeft me de vervaldatums die in mijn tabel staan en heeft daarbij de helft van de shelflife opgeteld.

maar nu komt het ik zou graag de maximum datum willen laten zien (niet de laatste in de tabel) maar die gene met de langste vervaldatum

ik dacht ik gebruik de functie max() maar deze geeft niets weer
iemand ideeen
Gewijzigd op 17/10/2016 21:56:05 door Chris Bosmans
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 20:33:41
 
Pg Vincent

Pg Vincent

17/10/2016 20:49:55
Quote Anchor link
MAX heeft de hoogste waarde van een set, dart gaat hier niet lukken want je selecteert meerdere waarden.
Wat je wel kunt doen is de set aflopend sorteren en dan maar één resultaatophalen:

ORDER BY veld DESC
LIMIT 1
 
Chris Bosmans

chris Bosmans

17/10/2016 21:17:48
Quote Anchor link
ja maar het kan zijn dat mijn vervaldatums niet in lijn liggen

bedoel
uitkomst Query
7/11/2016
10/12/2016
8/11/2016
9/11/2016


dus dan is mijn hoogste datum die van december en niet de laatste in mijn kolom

de berekening komt niet uit een tabel maar wordt ter plaatste berekend
 
Ivo P

Ivo P

17/10/2016 21:48:52
Quote Anchor link
ho

7/11/2016 lijkt niet echt een datum.
Dat zijn toch wel velden van het type DATE? (2016-11-07)???


PS:
Het is niet bezwaarlijk om je query leesbaar neer te zetten.
Ook niet in je PHP script.
Af en toe eens op enter drukken doet wonderen voor de leesbaarheid:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php

$query
= "SELECT kolom,
                 kolom2
          FROM tabel
          JOIN tabel2 ON x = y
          "
;
?>
 
Chris Bosmans

chris Bosmans

17/10/2016 21:53:11
Quote Anchor link
ik heb de datum gewoon ingetypt zijn niet de waarden uit mijn tabel
type is DATE in de sql

DATE_FORMAT(rs.EXP,'%Y-%c-%d')AS NEW_EXP
Gewijzigd op 17/10/2016 21:54:32 door chris Bosmans
 
Ivo P

Ivo P

17/10/2016 21:54:46
Quote Anchor link
ah

je hebt in je tabel een kolom EXP
die is waarschijnlijk wel van het type DATE (of in elk geval een formaat yyyy-mm-dd)

Die haal je door DATE_FORMAT naar %Y-%c-%d waarbij je de %c laat veroorzaken dat maand 07 nu 7 wordt.

Vervolgens haal je die weer door strtotime om (2e parameter nutteloos hier) er het aantal seconden sinds 1970 van te bepalen.

Dan tel je er een aantal seconden bij op,
vervolgens in het formaat d.M.Y er weer een formaat aan te koppelen.


Dit had natuurlijk ook direct in de query gekund....




Toevoeging op 17/10/2016 21:57:08:

SELECT EXP + INTERVAL ROUND(shelflife.shelflife /2) DAY AS einddatum
FROM ...
LEFT JOIN ...
ORDER BY einddatum DESC
LIMIT 1
 
Chris Bosmans

chris Bosmans

17/10/2016 21:58:04
Quote Anchor link
kan goed zijn maar dat is de expert way en kan altijd beter
ik probeer eerst een logische weg te vinden en dan achter af verfijnen


maar omdat ik de resultaten kreeg heb ik dit voorlopig zo gelaten

Toevoeging op 17/10/2016 22:03:34:

dat werkt

dus ipv date_add te doen kan je gewoon 2 tabellen optellen...
weer iets geleerd
 
Ivo P

Ivo P

17/10/2016 22:14:15
Quote Anchor link
2 kolomwaarden.

een tabel is de hele lijst met records....
 
Pg Vincent

Pg Vincent

18/10/2016 09:40:35
Quote Anchor link
Quote:
kan goed zijn maar dat is de expert way en kan altijd beter
ik probeer eerst een logische weg te vinden en dan achter af verfijnen


Het is niet "the expert way", dat is gewoon hoe je dat soort dingen doet als je met databases werkt.

Databases zitten bomvol functies waarmee je dit soort berekeningen kunt doen *zonder* eerst alle records op te hoeven vragen. Eigenlijk is de regel heel simpel: als je met een for-lus door een setje records heen loopt om een andere reden dan om ze te printen, dan is het vrijwel altijd "fout" en kan het ook in een query. Belangrijk hierbij is dat de database er ontiegelijk bizar bijzonder veel sneller mee is.

Dat jij nog niet weet hoe je dat in een query moet doen is een ander verhaal, maar daar bestaan forums zoals phphulp voor :-)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.