Hoogste waarde

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Senior front-end developer (React)

Functie Momenteel zijn ze op zoek naar een ervaren front-end developer. Als senior werk je nauw samen met 5 collega developers. Een klein scrum team dus, met korte lijnen waardoor jouw ideeën snel tot uitvoering gebracht kunnen worden. De huidige applicaties worden veelal ontwikkeld met o.a. React, Redux, TypeScript. Ze zijn echt op zoek naar een kartrekker in het team. Naast het meedenken over, opzetten en uitvoeren van bijvoorbeeld de architectuur of toepassing van nieuwe technieken krijg je ook veel tijd om de meer junior (front-end) developers te begeleiden. Hierin nemen ze graag de tijd om mensen de ruimte te

Bekijk vacature »

Senior Cobol Applicatieontwikkelaar

Bedrijfsomschrijving De IV- organisatie van de Belastingdienst is verantwoordelijk voor en verzorgt de ICT- voorzieningen. Het merendeel van de applicaties wordt op dit moment door de IV- organisatie zelf ontwikkeld, onderhouden en beheerd in het eigen data center. Naast de zorg voor continuïteit op de massale heffing- en inningsprocessen die plaatsvinden binnen een degelijke, stabiele omgeving, wordt er tevens volop gewerkt aan modernisering van het IV- landschap. Dit gebeurt deels intern door gebruik te maken van de expertise die intern aanwezig is, maar ook door het aantrekken van (kant-en-klaar) oplossingen en expertise uit de markt. Functieomschrijving In de applicatie ETM

Bekijk vacature »

Ambitieuze Junior/Medior Low-code Developers gezoc

Bedrijfsomschrijving Transformeer bedrijven met jouw expertise in innovatieve technologie Ben je een bedreven softwareontwikkelaar met ervaring in Low-code platformen, of sta je te popelen om je in deze baanbrekende oplossing te verdiepen? Wij zijn op zoek naar jou! Ons klantenbestand groeit en we willen ons team uitbreiden met deskundige en leergierige Low-code specialisten. Is het jouw passie om organisaties te ondersteunen in hun digitale transformatie en maatwerkoplossingen te bieden met behulp van geavanceerde software? Wij zijn een vooruitstrevend bedrijf dat dagelijks werkt aan het oplossen van complexe vraagstukken om de digitale ambities van onze klanten te realiseren. Functieomschrijving Ontwikkel op

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar

Functie omschrijving Voor een echt familiebedrijf in de omgeving van 's-Hertogenbosch ben ik op zoek naar een Software Developer. Jij gaat in de functie van Software Developer werken met C# en .NET framework Jij gaat maatwerk software ontwikkelen en softwareoplossingen creëren. Daarnaast optimaliseer je de bestaande software. Oplossingen waar de klant echt iets aan heeft, jij krijgt er energie van op dit te realiseren. Je gaat werken in een Microsoft omgeving(ASP.NET) en gebruikt daarnaast C# en MVC. Samen met het huidige IT team binnen deze organisatie verwerk je de wensen van de klant tot een (eind)product. Bedrijfsprofiel Deze organisatie is

Bekijk vacature »

Back-end Developer

Functieomschrijving Heb jij kort geleden je HBO ICT Informatica diploma in ontvangst mogen nemen? Of heb je een aantal jaar ervaring als Software Developer en ben je klaar voor een nieuw hoofdstuk in jouw carrière? Voor een gewaardeerde werkgever in de regio van Goirle zijn wij op zoek naar een junior/medior Back-end Developer met affiniteit met MS Acess. Samen met een vooruitstrevend team ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen van maatwerk software voor hun klanten. Je hebt kennis of ervaring van SQL en affiniteit met MS Acess. Je bent klantvriendelijk en flexibel ingesteld en vindt het leuk om klanten te

Bekijk vacature »

Front-End Developer

As a Front-End Developer at Coolblue you improve the user-friendliness of our webshop for millions of customers. How do I become a Front-End Developer at Coolblue? As a Front-End Developer you work on the user-friendliness of our webshop for millions of customers. You enjoy working with the UX Designer to pick up stories. You get energy from coming up with creative solutions and are happy to present these within the team. You also take pride in your work and welcome any feedback. Would you like to become a Front-End Developer at Coolblue? Read below if the job suits you. You

Bekijk vacature »

Back-end Developer

Functie omschrijving Als Back-end Developer heb je de eer om als eerste interne developer bij deze organisatie te beginnen. Op dit moment zijn er externe developers, maar daar wil de organisatie verandering in brengen. Op termijn moet de gehele afdeling uit intern personeel bestaan. Je kan je voorstellen dat de eerste interne developer ook de nodige kennis mee moet brengen. Dat klopt. Je gaat je namelijk aan het begin bekommeren over de externe developers en uiteindelijk over je interne collega's. Verder ga je het volgende doen: Het bedenken, beheren en onderhouden van webportalen, API-koppelingen en applicaties; Je bedenkt en werkt

Bekijk vacature »

Senior .NET developer

Functie Als Senior .NET ontwikkelaar ga jij aan de slag in ons Research & development team. Ons team bestaat uit 17 collega’s! Wij zijn momenteel druk bezig met het opzetten van een geheel nieuwe architectuur voor een nieuw product. Hierbij maken wij o.a. gebruik van VS2022 en .NET 6.0. Jouw functie is dan ook voornamelijk backend georiënteerd bij ons. Aangezien wij meetapparatuur ontwikkelen voor de chemische industrie is het ook erg belangrijk om kwalitatief hoogwaardige software te ontwikkelen voor de besturing hiervan. Verder ben jij verantwoordelijk voor het designen, implementeren en testen van nieuwe features. Ook zorg jij voor toekomstbestendige

Bekijk vacature »

SQL database developer

Functie omschrijving Voor een software bedrijf in omgeving Breda zijn wij op zoek naar een SQL database ontwikkelaar. Dit bedrijf bouwt applicaties om processen in distributiecentra te optimaliseren. Ter uitbreiding van het huidige team developers zijn wij op zoek naar een SQL database ontwikkelaar. De klanten van dit groeiende bedrijf zitten door heel Europa en jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien: Het samenstellen van de software op basis van de input vanuit de klant (T-SQL & C#.NET). Het bezoeken van klanten om de processen en mogelijkheden in kaart te brengen. Het ontwerpen van databases met T-SQL als programmeer laag.

Bekijk vacature »

Front-end Developer - React - Data Driven

Bedrijfsomschrijving Onze klant is een snelgroeiende organisatie die een data-driven inspectieapp op de markt hebben gebracht die nu al een aantal jaar door verschillende organisaties wereldwijd gebruikt wordt. Er zijn zo'n 6 mensen werkzaam bij dit bedrijf en ze zijn nu vooral op zoek naar een sterke front-end developer die wil gaan werken aan nieuwbouw applicaties en de uitbouw van de huidige applicaties. De reden dat ze zoeken is omdat er veel werk op komst is en ze hier de juiste capaciteit voor willen hebben. Er heerst hier een hele prettige sfeer waarin respect en eerlijke communicatie belangrijk is. Ook

Bekijk vacature »

Randstad - Freelance Backend Developer/ Data Engin

Starting date: 10.05.2023 Salary range: €67,00 - €77,00 Duration: 6 months Hours: 40 Working model: Hybrid* MUST be NL based Job description: Our vision is to have a consistent and data driven experience for all sales across all our operating companies. Our mission is to enable our salespeople to be able to reach out to the right company at the right time. We do this by creating data driven micro services and solutions. We mainly focus on implementation in the Google Cloud but also integrate with local systems and other cloud solutions. A typical day: As a back-end developer you

Bekijk vacature »

Software ontwikkelaar

Ben jij graag bezig met verschillende projecten? Vind jij beleving van klanten én medewerkers ook belangrijk? Wij zijn vanwege de doorontwikkeling van het applicatielandschap van onze opdrachtgever op zoek naar een fulltime software ontwikkelaar. Omschrijving Jij en jouw collega’s zijn verantwoordelijk voor de continuïteit en waarborging van het applicatielandschap. Om de processen vloeiend te laten verlopen is software ontwikkeling daarom van essentieel belang. Onze opdrachtgever doet dit voornamelijk zelf, met door hun eigen ontwikkelde applicaties. Dit betekent dat jij: functionele eisen vertaalt naar gebruiksvriendelijke software; tijdens SCRUM sessies advies geeft over het te bouwen ontwerp; nieuwe software ontwikkelt en het

Bekijk vacature »

Java/Kotlin Developer

Java/Kotlin Developer Ben jij een ervaren Java/Kotlin developer met een passie voor het automatiseren van bedrijfsprocessen? Wil je graag deelnemen aan uitdagende projecten bij aansprekende klanten? En ben je op zoek naar een professioneel, ambitieus en dynamisch bedrijf om je carrière verder te ontwikkelen? Kom dan ons team bij Ritense in Amsterdam versterken! Zo ziet de functie eruit: Als Java/Kotlin developer bij Ritense ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling en implementatie van applicaties die bedrijfsprocessen automatiseren, zodat onze klanten slimmer, efficiënter en klantgerichter kunnen werken. Als developer ben je in de lead en zorg je voor de correcte oplevering van

Bekijk vacature »

NodeJS developer

Functie Als Fullstack developer kom je te werken in het ontwikkelteam. Je bent samen met je collega’s continu bezig om de software uit te breiden, maar hiernaast doe je onderzoek naar de inzet van nieuwe technieken, tools of bijvoorbeeld Machine Learning. Ze willen met hun software echt voorlopen op andere en toegevoegde waarde leveren voor de eindgebruiker. Mede hierom zijn ze erg benieuwd naar iemand zijn persoonlijkheid, of hij graag nieuwe dingen uitzoekt (Google!), en initiatief neemt. Qua technische kennis zoeken ze iemand die goed op de hoogte is van de nieuwste ontwikkelingen, daar zij nu ontwikkelen op NodeJs back-end,

Bekijk vacature »

Medior/senior Front-end developer

Functie Onder begeleiding van 3 accountmanagers waarvan er 1 binnen jouw expertise je aanspreekpunt zal zijn ga je aan de slag bij diverse opdrachtgevers. Hij of zij helpt je bij het vinden van een passende en uitdagende opdracht. Hierin houden ze uiteraard rekening met jouw situatie, ervaring en (technische) ambities. De opdrachten duren gemiddeld één tot 2 jaar. Hierdoor kun je je ook echt vastbijten in een project en als consultant impact maken. Naast de opdracht ben je regelmatig met je collega’s van de IT-afdeling om bijvoorbeeld onderlinge kennis te delen, of nieuwe trends te bespreken. Ook worden er regelmatig

Bekijk vacature »
Jos Verra

Jos Verra

03/01/2012 18:16:36
Quote Anchor link
Goedeavond,
Ten eerste wens ik alle mensen van PHP Hulp de beste wensen.

Ik begin het jaar gelijk met een vraagje. Ik probeer een soort takensysteem te maken. En deze kunnen een aparte volgorde krijgen. Echter moet zodra er een nieuwe taak wordt toegevoegd de laatste ORDER+1 ingevuld worden.

Heeft iemand enig idee hoe ik dit doe. Is hier een functie voor. Iets in de trend van:

SELECT highest(`order`) FROM tasks
 
PHP hulp

PHP hulp

18/04/2024 05:46:46
 
Herman van Ree

Herman van Ree

03/01/2012 18:18:10
Quote Anchor link
SELECT MAX(order)
 
Noppes Homeland

Noppes Homeland

03/01/2012 18:24:38
Quote Anchor link
Het lijkt mij niet de juiste optie om gebruik te maken van MAX

Vertel eerst maar eens heel duidelijk wat "order" voorsteld en wat je er dan mee wilt gaan doen.

Een max trekken van iets en er dan iets bij optellen en dan gebruiken voor een PK en of UK is vragen om problemen. Je zult hiervoor een sequence meganisme moeten bouwen als je met mysql werkt althans. Andere database zijn daar al in voerzien.
 
Joren de Wit

Joren de Wit

03/01/2012 18:24:54
Quote Anchor link
Volgens mij zul je MAX() altijd in combinatie met GROUP BY moeten gebruiken, aangezien MAX() het maximum van een bepaalde groep bepaalt. Gangbaarder om de hoogste waarde in een kolom te bepalen is:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
SELECT veldnaam
FROM tabelnaam
ORDER BY veldnaam DESC
LIMIT 1
 
Jos Verra

Jos Verra

03/01/2012 18:29:14
Quote Anchor link
Ik wil dus kijken wat de laagste prioriteit heeft (dus hoogste order/volgorde nr) en hierbij 1 optellen en vervolgens samen met de rest van in informatie INSERT-en.
 
Noppes Homeland

Noppes Homeland

03/01/2012 18:29:41
Quote Anchor link
Quote:
Volgens mij zul je MAX() altijd in combinatie met GROUP BY moeten gebruiken.


ligt er maar net aan hoe de select-clause er verder uit ziet..

Als je het aantal record in een tabel wilt weten dan doe je toch ook:
select count(1) aantalrecords from tabel

maar als je bijvoorbeeld per iets iets wilt weten ja dan moet je een group by gebruiken:
select iets,count(1) aantaliets from tabel group by iets

Maar het komt hier op neer, elke oplossing die wat gaat doen met de waarde waar het om gaat + iets is per definitie incorrect / foutgevoelig
Gewijzigd op 03/01/2012 18:32:35 door Noppes Homeland
 
- Raoul -

- Raoul -

03/01/2012 18:41:07
Quote Anchor link
Wat je ook kan doen, maar wat dan wel beetje meer werk vergt is een array maken en dan met de sort() functie werken.
 
Jos Verra

Jos Verra

03/01/2012 18:45:53
Quote Anchor link
Ik zoek dus meer een soort functie die dus gwn SELECT max(volgorde/order) FROM tasks en dat die dus gwn $order = 5;
ofzo terug geeft. Wil dus zo min mogelijk rest code hebben.

Toevoeging op 03/01/2012 18:50:37:

Ik kan ook gewoon de huidige volgorde uit lezen en ze stuk voor stuk opslaan met opgehoogde volgordeNr en dan als laatste de nieuwe. Maar het moet veel makkelijker kunnen of ben ik nou dom aan het praten
 
Noppes Homeland

Noppes Homeland

03/01/2012 20:22:29
Quote Anchor link
Verdiep je in hoe je op jouw database een sequence kan implementeren.

1 ding weet ik wel, dat je het voor mysql zelf in elkaar moet flansen, als je dat eenmaal hebt dan wil je ook geen auto_increment meer hebben.
 
Aad B

Aad B

03/01/2012 22:27:38
Quote Anchor link
Jos Verra op 03/01/2012 18:45:53:
Ik zoek dus meer een soort functie die dus gwn SELECT max(volgorde/order) FROM tasks en dat die dus gwn $order = 5;
Wanneer 2 gebruikers dit tegelijkertijd doen heb je een conflict met dezelfde uitkomst. @Internet Verslaafde: Idem dito en processen in php arrays met nog veel meer risico is knoeiwerk. Nog meer kans op conflicterende dubbelingen.
De beste manier is inderdaad een sequence bouwen in MySQL. In tegenstelling tot Oracle kent MySQL dit helaas niet default.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.