HREF vervangen en zonder link werken

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Luc Baetsle

Luc Baetsle

25/11/2012 15:21:45
Quote Anchor link
Kan ik in mijn code de HREF vervangen, zodat ik rechtstreeks naar die pagina wordt gebracht, zonder eerst op een link te moeten drukken.
 
PHP hulp

PHP hulp

04/05/2024 03:14:47
 
Tim S

Tim S

25/11/2012 15:34:00
Quote Anchor link
<META HTTP-EQUIV="refresh" CONTENT="seconde;URL=je url">

of via php header
 
Luc Baetsle

Luc Baetsle

25/11/2012 15:37:05
Quote Anchor link
als ik bvb
case 1: <a href ....>
case 2: <a href ... >

heb, doe doe je het dan ?
 
Tim S

Tim S

25/11/2012 15:49:20
Quote Anchor link
Zet gewoon bij case 1:<META HTTP-EQUIV="refresh" CONTENT="0;URL=je url">
of Case 1: header('Location: url');
 
Wouter J

Wouter J

25/11/2012 15:54:34
Quote Anchor link
Luc, je wilt dus automatisch ernaar toe gaan maar wel dat de gebruiker een keuze kan maken? Dat kan dan toch niet?
 
Luc Baetsle

Luc Baetsle

25/11/2012 15:54:45
Quote Anchor link
als ik de meta .. gebruik, krijg ik een unexpected "<" terug
als ik header ... gebruik, krijg ik een lege pagina te zien

Toevoeging op 25/11/2012 15:58:36:

@Wouter:
Jawel, want mijn a href ziet er al volgt uit
$dirname = "images/".$_POST['code']."/";
....
....
echo '<a href="http://testfotos.comli.com/'.$dirname.'start.htm">Klik hier om door te gaan.</a>';
Maar zoals vermeld zou ik de link willen weglaten.

afhankelijk van de ingegeven code moet hij naar een desbetreffende start.htm gaan, waar info staat die betrekking heeft op de ingegeven code.
Gewijzigd op 25/11/2012 15:59:02 door Luc Baetsle
 
Tim S

Tim S

25/11/2012 16:32:35
Quote Anchor link
<META> is html en moet dus zijn echo '<meta>';
Als je bij header een lege pagina ziet is er iets mis met de link
 
Koen Hollander

Koen Hollander

25/11/2012 16:54:25
Quote Anchor link
Kan je niet even je scriptje posten? Dat maakt alles ene stuk makkelijker
 
Luc Baetsle

Luc Baetsle

26/11/2012 09:34:50
Quote Anchor link
@Koen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
<?php
$dirname
= "images/".$_POST['code']."/";
if (empty($_POST['code']))
{

  echo '<a href="index.htm"> Terug naar de codepagina, geen code meegegeven </a>';
}

else
{
  if (is_dir($dirname))
  {

   //header("http://testfotos.comli.com/'.$dirname.'start.htm");
   echo '<META HTTP-EQUIV="refresh" CONTENT="0; ,URL=http://testfotos.comli.com/'.$dirname.'start.htm">';
   //echo '<a href="http://testfotos.comli.com/'.$dirname.'start.htm">Klik hier om door te gaan.</a>';
   //echo '<br> <a href="index.htm"> Terug naar de codepagina </a>';

  }
  else
  {  
   echo '<a href="index.htm">Ongeldige validatiecode, klik hier om terug te keren </a>';
   exit;
  }
}

?>
 
Eddy E

Eddy E

26/11/2012 10:56:03
Quote Anchor link
Waarom nog steeds deze foute code gebruiken?
Ik gaf je betere code!

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
<?php
    // controleer of er via $_POST een code is aangeleverd
    if( !isset($_POST['code']) OR empty($_POST['code']))
    {

        echo '<a href="index.htm">Terug naar de codepagina, er is geen code meegegeven.</a>';
    }

    else
    {
        // verkrijg de mapnaam
        $dirname = "images/" . $_POST['code'] . "/";

        // controleer of de code gelijk is aan een map (iedereen kan dit dus openen?)
        if(is_dir($dirname))
        {

            // geef link naar website die niets met de code te maken heeft
            //echo '<a href="http://testfotos.comli.com/images/2011/start.htm">Klik hier om door te gaan.</a>';

            header("Location: http://testfotos.comli.com/".$dirname."/start.htm");
        }

        else
        {
            // geen map = geen goede code = opnieuw beginnen
            echo '<a href="index.htm">Ongeldige validatiecode, klik hier om terug te keren.</a>';
        }
    }

?>
 
Luc Baetsle

Luc Baetsle

26/11/2012 11:04:51
Quote Anchor link
Iedereen die over de juiste code beschikt, kan idd de pagina openen
Gewijzigd op 26/11/2012 11:07:15 door Luc Baetsle
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.