htacces met php aansturen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Evarie Linux

Evarie Linux

08/01/2010 21:28:00
Quote Anchor link
Kan je met php een login maken die gebruik maakt van htacces?
 
PHP hulp

PHP hulp

27/04/2024 02:43:41
 
---- ----

---- ----

08/01/2010 21:31:00
Quote Anchor link
waarvoor wil je die .htacces bestand gebruiken dan??
 
Evarie Linux

Evarie Linux

08/01/2010 21:44:00
Quote Anchor link
Nu maak ik nog gebruik van htacces op een gewone manier zoals dat kan met het programma fileman of beschreven op deze pagina met SSH :
htacces directory-beveiligen

Ik vind het netter als ik een login scherm heb op de website voor de mensen die mijn site bezoeken vooral voor bekende zoals familie en vrienden.
En het belangrijkste, je kan de htacces alleen instellen met SSH of met een online programma. En dat kan omslachtig zijn. En de mogelijkheden om door de bezoeker zelf zijn wachtwoord aan te passen, is niet mogelijk. Nu moet de webmaster dat bijhouden.

Die htacces zou ik graag willen kunnen configureren met een webpagina die geprogrameerd is met php. Zodat je een overzicht krijgt van de configuratie van de htacces. Dat zou het mooiste zijn.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Evarie Linux
 
John D

John D

08/01/2010 21:54:00
Quote Anchor link
Lezen en schrijven met php kan maar je provider moet dat dan wel wel toestaan. De apache deamon moet dan rechten krijgen op je htaccess bestand en dat betekent meestal 777 en dat is op zich weer af te raden....
Gebruik de fopen() functie van php om de file te (her)schrijven.
Gebruik bij voorkeur een andere methode dan htaccess om je website te beveiligen en in te regelen voor gebruik met username/password. Voorbeelden genoeg hier bij de tutorials.
 
- SanThe -

- SanThe -

08/01/2010 21:59:00
Quote Anchor link
John schreef op 08.01.2010 21:54:
... bestand ... 777 ...

Een bestand heeft eigenlijk NOOIT 777.
Alleen als het een executable script of programma is set je de 1 erbij.
En dat wil je niet hebben op een webserver.
 
Evarie Linux

Evarie Linux

08/01/2010 22:14:00
Quote Anchor link
Bedoel je dat het veiliger is om een login liever niet via htacces te laten verlopen, maar liever via de MySQL database?
 
---- ----

---- ----

09/01/2010 03:20:00
Quote Anchor link
mmhh login via htacces lukt dat.. ?
 
John D

John D

09/01/2010 11:52:00
Quote Anchor link
Jurrien schreef op 09.01.2010 03:20:
mmhh login via htacces lukt dat.. ?

Ja, daar is wel iets voor met htpassword e.d. erg onderhoudsonvriendelijk.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.