HTacces rewrite

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Junior Front-End Developer

Je maakt een vliegende start van je carrière, door meteen mee te bouwen aan de digitale oplossingen van Coolblue. Wat doe je als Junior Front-End Developer bij Coolblue? Als Junior Front-End Developer ben je meteen vanaf de start onderdeel van een development team. Je kijkt veel mee met collega’s en volgt trainingen. Op dat moment komt je wil om te blijven leren naar boven. Daarnaast pak je in de sprints ook je eigen stories op om Coolblue iedere dag een beetje beter te maken. Je sterk analytisch vermogen komt dan goed van pas! Ook Junior Front-End Developer worden bij Coolblue?

Bekijk vacature »

Lead C++ Developer

De rol van Lead C++ Developer Als Lead C++ developer bij KUBUS word je verantwoordelijk voor het implementatie design van requirements en de software architectuur van de desktop applicaties van BIMcollab, ons platform voor 3D model-validatie en issue-management bedoeld om de kwaliteit van 3D design-modellen voor gebouwen te verbeteren. Betere 3D modellen leiden tot betere gebouwen, dus zo draag je bij aan verduurzaming van de gebouwde omgeving met slimmer gebruik van materialen, minder verspilling en energie-efficiënte gebouwen. Een goede gebruikerservaring staat bij ons hoog in het vaandel; we gaan in onze ontwikkeling voor innovatie en kwaliteit. In je rol als

Bekijk vacature »

Software developer (Python)

Functie Je komt te werken in het IT-team bestaande uit de Lead developer en 4 (medior/senior) developers. Gezamenlijk werken jullie aan de verbetering en uitbreiding van de software. Binnen het development team is er veel vrijheid en zelfstandigheid, zonder dat ze hiermee afdoen aan de kwaliteit. Zo hebben ze elke ochtend een korte stand-up (10:00 uur) en houden ze zo nu en dan pair-programming sessies. Ook is er een hele professionele ontwikkelcyclus waarbij code altijd eerst door een collega wordt getest voordat het naar deployement gaat. Je hebt in je werk oog voor kwaliteit, risico’s en het klantbelang. Communicatie met

Bekijk vacature »

C# .NET Software Developer

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging binnen software development waar je gaat werken voor een jong en flexibel bedrijf? Lees dan snel verder! Wij zijn op zoek naar een Software Developer met ervaring binnen C# .NET die enthousiast wordt van het aansluiten en begeleiden van (complexe) nieuwe klanten. Verder begeleid je complexe projecten, ben jij iemand die altijd kansen ziet? Dan zoeken wij jou! In deze functie ga jij je bezighouden met: Meedenken in oplossingsrichtingen; Werken aan de architectuur; Het verbeteren van functionaliteiten binnen het dataplatform; Ontwikkelen van nieuwe technologieën. Bedrijfsprofiel Waar ga je aan de

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als .NET ontwikkelaar start jij in een multidisciplinair team met 7 ontwikkelaars. Dit team is verdeeld onder Front-end ontwikkelaars en backend developers. De backend developers werken voornamelijk aan desktop applicaties in combinatie met backend systemen. Hier ga jij dus ook mee aan de slag! Hierbij wordt voornamelijk gebruik gemaakt van C# .NET, WPF, UWP, XAML en MVVM. WPF, UWP, .NET Core, Azure Devops en Entity Framework. WPF en UWP worden dan ook voornamelijk gebruikt voor de user interface van de desktop applicatie. Het development team is dan ook erg gedreven m.b.t. het ontwikkelen van vooruitstrevende en innovatieve horeca automatiseringsoplossingen.

Bekijk vacature »

Software Programmeur

Functie omschrijving Voor onze opdrachtgever in omgeving Rotterdam zijn wij opzoek naar een software programmeur die goed kan schrijven in de talen C of C++ en die het leuk vind om te werken met Linux! Werkzaamheden Programmeur Je bent bezig met het ontwikkelen van software en webapplicaties. Je kunt technische klussen uitvoeren op locatie. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een project goed verloopt. Je zult klanten ondersteunen. Verder zul je technische ontwerpen en gebruikersdocumentaties schrijven en deze onderhouden. Bedrijfsprofiel Dit bedrijf wil de klanten een volledige oplossing kunnen bieden, waarbij ze een

Bekijk vacature »

Software Developer

Functie omschrijving In deze functie ga je aan de slag met het door ontwikkelen van de interne software. Zij maken gebruik van een CRM, wat door de hele organisatie gebruikt wordt. Andere taken: Je gaat het CRM-systeem door middel van PHP verder ontwikkelen; Verder bouw je verschillende API's en koppelingen tussen systemen; Ook ga je collega's ondersteunen bij vragen over de software en applicaties; Deelnemen aan overleggen met het development team; Bij interesse is er de mogelijkheid om junioren te gaan begeleiden. Bedrijfsprofiel Dit bedrijf is actief binnen de telecombranche. Het hoofdkantoor zit in regio van Den Bosch en er

Bekijk vacature »

Junior Software Developer C# Verhuursector Verhuur

Samengevat: Wij ontwikkelen en leveren softwaresystemen voor de logistieke sector en de verhuursector. Ben jij geschikt als Junior Software Developer? Heb je ervaring met Delphi? Vaste baan: C# Software Developer Logistiek HBO €2.500 - €3.900 Deze werkgever is een software ontwikkelaar, gericht op software voor de logistieke sector. Deze werkgever heeft eigen producten ontwikkelen en leveren ook maatwerk. Ons bedrijf kent een boeiende en inspirerende werkomgeving met een open cultuur en mogelijkheden voor je verdere ontwikkeling. Bij bij hun werk je aan onze eigen bedrijfsapplicaties. Je ontwikkelt met ons de meest nieuwe software. Wij blinken uit als het gaat om

Bekijk vacature »

C# .Net Developer

Dit ga je doen Het bouwen van Api's; Nieuwe oplossingen bouwen met C# .Net; De huidige software uitbouwen met C# .Net; Meewerken in projecten; Meedenken aan de toekomstplannen en verbeteringen; Onderdeel van het Scrum Team. Hier ga je werken Onze klant is een dienstverlenende organisatie voor diverse soorten organisaties in Nederland. Ze zijn van oorsprong een familiebedrijf en er is een open cultuur. Ze zijn vooruitstrevend op IT gebied en hebben een eigen inhouse development team van circa 11 man. Je komt hier te werken in het subteam .Net Core. Hier werken ze volgens scrum met de nieuwste technieken en

Bekijk vacature »

Software ontwikkelaar ASP .Net / C#

Functie omschrijving Gezocht! Software ontwikkelaar. Ben jij bekend met termen als ASP .Net, C# en SQL? Ben jij op zoek naar een afwisselende en uitdagende IT-functie binnen de agrarische sector? En omschrijf jij jezelf als zelfstandig, enthousiast en proactief? Dan hebben wij de perfecte functie voor jou! Als Software ontwikkelaar binnen deze organisatie ben je samen met één andere collega verantwoordelijk voor de ontwikkeling en modificatie van het support en controle programma dat binnen dit bedrijf gebruikt wordt. Je gaat hierbij bijdragen aan de vertaling van klantwensen naar effectieve softwareoplossingen. Verder bestaan je werkzaamheden uit: Technische uitwerking van de business

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar C# .NET

Functie omschrijving Startende Software Ontwikkelaar gezocht met kennis van C# .NET! Ben jij net klaar met je opleiding en ben je op zoek naar je eerste echte werkervaring? Of heb jij al enige werkervaring maar ben toe aan iets nieuws? Dan is dit de perfecte kans voor jou! Wij zoeken namelijk een Junior Software Ontwikkelaar die klaar is voor een nieuwe uitdaging bij een leuke werkgeven in de regio Zeist. In deze functie werk jij vaak aan verschillende projecten en ga je bij klanten op bezoek. Ben jij op zoek naar een functie met uitdaging, diversiteit en verantwoordelijkheid? Dan is

Bekijk vacature »

.Net developer

Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Ga je bij ons als .Net Developer aan de slag? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Als developer bouw je in DevOps teams aan enterprise applicaties, nieuwe IOT, Chatbots of AI oplossingen. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren in dit vakgebied. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling. Mede hierdoor zij wij vorig jaar Microsoft Partner of the year geworden.

Bekijk vacature »

Ervaren Magento developer gezocht!

Functie Je komt te werken in een zelfsturend team waarin vertrouwen voorop staat en inbreng en ideeën worden gewaardeerd. Ook staat innovatie centraal. Ze bieden jou de mogelijkheid om jezelf door te ontwikkelen. Denk hierbij aan cursussen en een persoonlijk ontwikkelplan. Je komt terecht in het team van momenteel 4 (ervaren) collega’s en zal meewerken aan de doorontwikkeling en nieuwbouw van de Magento platformen van meerdere opdrachtgevers volgens Agile/Scrum. Denk hierbij aan nieuwe functionaliteiten, UX en koppelingen met verschillende back-end systemen. Als ervaren developer zul je hiernaast ook andere developers assisteren en waar nodig de leiding nemen in het project.

Bekijk vacature »

Medior/Senior Front-end Developers gezocht (Utrech

Functie Het team bestaat uit 10+ gespecialiseerde (veel senior) front-end ontwikkelaars en ontwerpers die werken aan projecten voor klanten van verschillende groottes (kan twee jaar bezig zijn met 1 klant). Je helpt klanten met ingewikkelde front-end vraagstukken, hierbij kun je denken aan: UX/UI design, CI/CD, architectuur en integratie met back-end systemen. De werkzaamheden verricht je op locatie bij de klant, dit is vaak in de Randstad. De organisatiestructuur is plat en er heerst een informele sfeer, zo kun je met vragen dus terecht bij de directie. Er wordt veel nadruk gelegd op het bevorderen van persoonlijke ontwikkeling door middel van

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Functie omschrijving Gezocht front-end developer! Voor een toffe organisatie in de regio Rhenen zij wij op zoek naar een front-end developer die de eindverantwoordelijkheid op zich neemt van alles wat met design te maken heeft. In deze functie heb je een adviserende rol en beschik je over een grote dosis vakinhoudelijke kennis. Samen met collega’s en klanten overleg je om aangeleverde designs om te zetten naar unieke concepten. Zo draag jij je steentje bij aan de groeiambities van de klant. Voor klanten wordt jij het vaste aanspreekpunt als het gaat over planningen hierin houdt je alle betrokkenen goed op de

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Donny Wie weet

Donny Wie weet

05/09/2013 18:05:10
Quote Anchor link
Hoi allemaal,

Ik wil de url die ik krijg aanpassen. Dit kan dmv htacces. Ik heb de volgende link die ik wil aanpassen:

www.voorbeeld.nl/topics.php?id=10&titel=over%20htacces%20leren

Nu wil ik die veranderen in iets als:

www.voorbeeld.nl/topics.php/id/10/titel/over-htacces-leren

ik heb deze code:

# Displaying PHP errors
php_flag display_errors on
php_value error_reporting 6143
RewriteEngine On
RewriteBase /

ErrorDocument 404 /errorpages/404.php

RewriteRule ^id/([^\./]+)\.html /id/$1.html [L]




Dit werkt helaas niet. Wat doe ik hier verkeerd aan?
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 00:44:05
 
Erwin H

Erwin H

05/09/2013 18:09:58
Quote Anchor link
Om te beginnen heb je een php pagina, maar probeer je een html extensie in je url te vinden.
Overigens zou ik die hele extensie gewoon weghalen uit je url. Heeft geen enkele meerwaarde en is dus eigenlijk ook url vervuiling.
 
Donny Wie weet

Donny Wie weet

05/09/2013 18:11:20
Quote Anchor link
Heb je een voorbeeld voor me?
 
Erwin H

Erwin H

05/09/2013 19:40:27
Quote Anchor link
Altijd leuk, zo'n voorbeeld in het wilde weg geven...

maar dit is hoe ik het altijd doe:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
RewriteEngine On

RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} -f
RewriteRule ^.* - [L]
RewriteRule ^(.*)$ index.php?route=$1 [QSA]

De eerste conditie zegt dat als de request voor een bestaande file is dan moet die aangeroepen worden. Bestaat de file niet, dan gaat de tweede in werking en die schrijft in feite de hele url om naar een parameter (route) in de url. vervolgens kan ik in php die gaan ontleden en bepalen wat er moet gaan gebeuren.

Als ik dus deze url aanroep:
http://www.domein.nl/pagina/actie/bla/bla/bla

dan wordt dat:
www.domein.nl/index.php?route=pagina/actie/bla/bla/bla
 
N K

N K

05/09/2013 20:14:11
Quote Anchor link
Ik kaap deze thread even aangezien ik precies hetzelfde nodig heb.
Bovenstaande van Erwin werkt perfect bij mij behalve als ik www.domein.nl intyp.
Deze lijkt nu niet meer naar index.php te gaan maar komt nu met (vanuit mijn script)een 404 pagina.
Kan de pagina dus niet vinden. Hoe kan ik dit voorkomen?
Onder de inhoud van mijn index.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<?php
 if (!isset($_GET['p'])) {
    include "pages/home.php";
    }
else {
    $page = $_GET['p'];
    if (file_exists('pages/' . $page . '.php')) {
        include('pages/' . $page . '.php');
    }
else {
        echo "404";    
    }
    }

    ?>
Gewijzigd op 05/09/2013 20:38:34 door N K
 
Donny Wie weet

Donny Wie weet

05/09/2013 21:40:49
Quote Anchor link
Zelfde als hier: ik heb ook de error dat pagina's niet gevonden kunnen worden... De GET waarde blijft nu dus leeg
 
Erwin H

Erwin H

05/09/2013 22:06:15
Quote Anchor link
Aannemende dat je op een shared host zit en dus gebruik maakt van htaccess files:
1) Waar staat je .htaccess (zou de root moeten zijn)
2) Waar staat je index.php (zou ook de root moeten zijn)
3) Check of je een RewriteBase nodig hebt. Op shared hosts is dat vaak nodig en dan krijg je waarschijnlijk dit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
RewriteEngine On

RewriteBase /

RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} -f
RewriteRule ^.* - [L]
RewriteRule ^(.*)$ index.php?route=$1 [QSA]
Gewijzigd op 05/09/2013 22:06:45 door Erwin H
 
N K

N K

05/09/2013 22:12:09
Quote Anchor link
Ik krijg mijn (php) 404 melding weer..
 
Erwin H

Erwin H

05/09/2013 22:13:06
Quote Anchor link
Laat dan eens zien wat je precies hebt.
 
N K

N K

05/09/2013 22:14:47
Quote Anchor link
hoi Erwin,

mijn index.php staat een paar berichten terug. Of wil je iets anders zien?
De .htaccess staat in mijn root samen met index.php
htaccess:


RewriteEngine On

RewriteBase /

RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} -f
RewriteRule ^.* - [L]
RewriteRule ^(.*)$ index.php?p=$1 [QSA]
Gewijzigd op 05/09/2013 22:17:13 door N K
 
Donny Wie weet

Donny Wie weet

05/09/2013 22:15:57
Quote Anchor link
ik heb dit:

RewriteEngine On

RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} -f
RewriteRule ^.* - [L]
RewriteRule ^(.*)$ events.php?event=$1 [QSA]

Als ik die rewritebase erin zet doet mn site het niet meer
 
Erwin H

Erwin H

05/09/2013 22:23:46
Quote Anchor link
@N K
ok, dan is het probleem (denk ik) duidelijk. Je moet namelijk wel goed begrijpen hoe die rewrite rule werkt. Elk request zal verwijzen naar dezelfde index file, met een get parameter. Als je dus naar www.domein.nl gaat, dan wordt dat herschreven naar www.domein.nl/index.php?p= je parameter p blijft dus leeg (er is verder geen route). In je index file vang je dat echter niet af. Je checkt op het niet bestaan van de parameter of anders op file_exists('pages/' . $page . '.php') (wat in dit geval 'pages/.php' wordt). Beide zijn niet correct en dus krijg je die 404 pagina.
Je zal dus nog de optie voor een lege parameter moeten opnemen.

@Donny
Wat gaat er bij jou dan mis? Je zegt dat er pagina's niet kunnen worden gevonden, maar dat is een beetje te weinig info voor mij om te kunnen zien wat er dan misgaat. De rewitebase heb je dus blijkbaar niet nodig.
Wat overigens nog een goede optie om je rewrite te testen, is om gewoon in je index file even de $_GET array te printen naar het scherm. Dan zie je precies welke rewrite goed gaat en welke niet. Als er dan een pagina niet gevonden kan worden, maar die GET array zie je wel, dan weet je dat het misgaat in je php stuk.
 
Donny Wie weet

Donny Wie weet

05/09/2013 22:28:36
Quote Anchor link
Oke, ik heb de print gedaan. De GET waarde bevat nu Array ( [event] => events/event/26 ). Normaal bevat het alleen het getal.
 
N K

N K

05/09/2013 22:31:25
Quote Anchor link
@Erwin

Thanks, ik dacht al zoiets maar je hebt me helemaal in de goede richting geholpen.

Heb nu dit wat werkt:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
<?php
    // Include Pages
    if (!isset($_GET['p']) || empty($_GET['p'])) {
    include "pages/home.php";
    }

    else {
    $page = $_GET['p'];
    if (file_exists('pages/' . $page . '.php')) {
        include('pages/' . $page . '.php');
    }
else {
        echo "404";    
    }
    }

?>
 
Erwin H

Erwin H

05/09/2013 22:31:31
Quote Anchor link
@Donny
Zoals ik hierboven al zeg, je moet goed begrijpen hoe het werkt. Elk request dat er nu gedaan wordt gaat naar dezelfde index file, met het volledige pad in de opgegeven GET parameter. Je zal dus in php dat pad moeten gaan 'lezen' om te zien wat je moet doen. Het grote voordeel is dat je elke route nu dynamisch kan bouwen.
Gewijzigd op 05/09/2013 22:31:56 door Erwin H
 
N K

N K

09/09/2013 23:29:13
Quote Anchor link
Lastige materie dit..
Ik wil graag een GET parameter erbij hebben. Heb aardig wat gelezen maar kom er niet uit i.c.m. onderstaand voorbeeld.

Ik heb nu dit:

RewriteEngine On

RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} -f
RewriteRule ^.* - [L]
RewriteRule ^reset_password/(.*)$ index.php?p=reset_password&token=$1
RewriteRule ^(.*)$ index.php?p=$1 [QSA]

Op zich werkt dit wel maar al mijn paden binnen reset_password.php kloppen nu niet meer.
Bijv. bij een css bestand in deze pagina ziet het pad er nu uit als
http://localhost/site/reset_password/css/style.css
Terwijl het moet zijn
http://localhost/site/css/style.css

Kan iemand mij de juiste richting op helpen?
Gewijzigd op 09/09/2013 23:29:52 door N K
 
Erwin H

Erwin H

09/09/2013 23:38:41
Quote Anchor link
Maar dit is zo te zien een probleem van je urls opbouwen, niet van htaccess.
 
N K

N K

10/09/2013 10:58:55
Quote Anchor link
Mmm, hoe bedoel je?
Vanuit index.php haalt mijn script de pagina op die in mijn GET['p'] staat.
Al deze pagina's bevatten relatieve paden bijv. css/style.css.

Vanuit mijn email wil ik naar site/reset_password/25f2vrggg43g34 (waarbij dat laatste de value van de token is) kunnen. Kan het zijn dat mijn script op index.php niet goed werkt in combinatie met de .htaccess?
 
Erwin H

Erwin H

10/09/2013 11:12:31
Quote Anchor link
De url die je geeft (http://localhost/site/reset_password/css/style.css) is niet herschreven door je htaccess, maar maak jij. Het gaat dus niet goed in het maken van je urls. Nogmaals, dat heeft niets met htaccess te maken.

Als het fout gaat door de relatieve paden, dan moet je of die relatieve paden loslaten, of een base pad opnemen in je html document.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<base href="http://www.domein.nl/">

De relatieve paden worden dan gebouwd vanaf dat pad en niet vanaf de url.
 
N K

N K

10/09/2013 18:49:51
Quote Anchor link
Okee, die base href werkt in ieder geval (DANK!) maar het smaakt een beetje als een workaround.

Ik vind het irritant dat ik niet snap waarom dit verkeerd gaat..;-)

Wat is het verschil tussen deze twee links?
http://localhost/site/reset_password/7c28f11d77f2f89e
http://localhost/site/login

Beide pagina's (reset_password en login) staan in dezelfde map (pages) en hebben dezelfde paden gedefinieerd.
Bij de eerste is er alleen een GET parameter toegevoegd.(token)

Toch probeert hij (bijv. een CSS bestand) bij de eerste vanuit een reset_password map te benaderen wat fout gaat.
Bij de tweede is dit gewoon zoals het hoort vanuit de root.
In beide scripts staat <link rel="stylesheet" href="css/style.css" />

Ik ben echt benieuwd waar ik dan de mist in ga..

(P.S.
is mijn htaccess regel wel goed? :
RewriteRule ^reset_password/(.*)$ index.php?p=reset_password&token=$1
Deze heb ik zelf in elkaar geknutseld maar ik mis hier nog de nodige kennis in..)
 
Erwin H

Erwin H

10/09/2013 19:47:45
Quote Anchor link
Het heeft niets te maken met een workaround, het heeft ermee te maken dat de browser niet weet waar het pad naar toe gaat. De browser berekent relatieve paden vanuit de url. Waarbij de laatste backslash als root wordt genomen.
Met jouw voorbeelden (let ook op de eerste twee!):
relatieve pad: css/style.css
url: http://localhost/site/login -> http://localhost/site/css/style.css
url: http://localhost/site/login/ -> http://localhost/site/login/css/style.css
url: http://localhost/site/reset_password/7c28f11d77f2f89e -> http://localhost/site/reset_password/css/style.css

Voor de browser klopt dit, maar door het rewriten van je urls klopt het voor jouw server niet meer. Daar is de root altijd http://localhost/site/
Vandaar dat je de browser even moet helpen om de root correct te krijgen en dat doe je met die <base>.
N K op 10/09/2013 18:49:51:
Beide pagina's (reset_password en login) staan in dezelfde map (pages) en hebben dezelfde paden gedefinieerd.
Bij de eerste is er alleen een GET parameter toegevoegd.(token)

Dat is niet waar. Je het er geen GET parameter aan toegevoegd, je hebt er een map aan toegevoegd. En dat is nu net het probleem. Een GET parameter komt na het vraagteken en daar zou de browser ook niet over vallen. Die extra 'map' wordt pas na het rewritten weer een GET parameter, maar dat weet de browser dus niet.



Toevoeging op 10/09/2013 19:49:36:

N K op 10/09/2013 18:49:51:
(P.S.
is mijn htaccess regel wel goed? :
RewriteRule ^reset_password/(.*)$ index.php?p=reset_password&token=$1
Deze heb ik zelf in elkaar geknutseld maar ik mis hier nog de nodige kennis in..)

Als het werkt, werkt het, maar ik zou het niet doen. Ik zou gewoon bij de algemene blijven die ik boven heb gegeven en in je php script die route gaan interpreteren. Hoe meer uitzonderingen je al in de htaccess maakt, hoe inflexibeler (en lastiger te onderhouden) het wordt.
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.