[htacces] vraag dynamische links

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Thomas

Thomas

13/11/2008 13:42:00
Quote Anchor link
Hello allen!

Nu heb ik al een tijd gezocht op internet om te kijke of ik het zonder hulp afkon, maar het is me niet gelukt dus vandaar het topic hier. Misschien hebben andere mensen er ook nog wat aan :)

Ik heb een afmeldformulier, waar mensen zich kunnen afmelden voor mijn nieuwsbrief. Nu heb ik het zo gemaakt dat er een link in de e-mail nieuwsbrief staat om af te melden. Als mensen erop klikken is de link als volgt: http://naam.landcode/afmelden/index.php?email=lalalala@hoi.nl

Met .htaccess heb ik het omgebouwd naar dit:
http://naam.landcode/afmelden/lalalala@hoi.nl

De waarde van de email wordt uitgelezen door PHP, die zorgt dat het automatisch in een formfield komt. Zodoende hoeven mensen niets te doen, behalve op 'Afmelden' te drukken. Ik heb het formfield op de pagina beschermd tegen wijzigen van email, ik wil niet dat mensen iemand anders kunnen afmelden.

Er scheelt alleen nog 1 ding aan: mensen kunnen nu nog in de url hun mailadres aanpassen. Zo komt het alsnog in de formfield en kunnen ze bijvoorbeeld hun vrienden afmelden.

Wat ik het liefst wil is een link in de volgende stijl:
http://naam.landcode/afmelden/

Ik weet ik niet of dit goed gaat met het formfield, maar dat terzijde.

Het probleem is nu dat ik in mijn .htaccess het achterste deel van de url er gewoon af wil halen. Ik weet niet hoe, want elke link is uniek (elk emailadres is anders).

Kan dit met .htaccess of moet ik iets anders bedenken om dit op te lossen?
 
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.