htaccess in foto map

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Wessel

Wessel

09/12/2007 11:52:00
Quote Anchor link
Ik ben bezig met een fotoalbum-script, en nu heb ik al een login script met beveiliging etc. Het probleem is alleen dat mensen gewoon naar de map /images/foto_001.jpg kunnen gaan en het dan kunnen zien. Maar als ik daar deze htaccess inzet:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
order deny, allow
deny from all


Dan wil hij geen plaatjes meer weergeven (ik doe dat met <img src="images/foto_001.jpg">)

Hoe los ik dit op?
 
PHP hulp

PHP hulp

03/05/2024 11:31:19
 
Mvos

mvos

09/12/2007 12:05:00
Quote Anchor link
http://www.mijnhomepage.nl/htaccess/directory-beveiligen.php je kun het ook doormiddel een password en username met htaccess en htpasswd
 
Wessel

Wessel

09/12/2007 12:50:00
Quote Anchor link
Ik heb het al opgelost, maar toch bedankt;)!
 
Crispijn -

Crispijn -

09/12/2007 12:53:00
Quote Anchor link
Wat is je oplossing dan Wessel? Er zijn mensen nieuwsgierig naar...
 
Wessel

Wessel

09/12/2007 13:37:00
Quote Anchor link
hier mijn code, maar het werkt niet altijd. Weet iemand waarom?:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
<?php
ob_start();
if((!$_GET['bestand']) & (!$_GET['type'])) {
echo 'u moet de parameters nog opgeven!!';
exit();
}


$bestand = $_GET['bestand'];
$bestand = fopen($bestand, "r") or exit("Het is niet gelukt dit bestand te openen!");

$inhoud = file_get_contents($bestand);

switch($_GET['type']) {
case
"jpeg":
header ("Content-type: image/jpeg");
echo $inhoud;
break;

case
"gif":
header ("Content-type: image/gif");
echo $inhoud;
break;

case
"jpg":
header ("Content-type: image/jpeg");
echo $inhoud;
break;

case
"jpe":
header ("Content-type: image/jpeg");
echo $inhoud;
break;
      
case
"bmp":
header ("Content-type: image/bmp");
echo $inhoud;
break;
    
case
"png":
header ("Content-type: image/png");
echo $inhoud;
break;
      
case
"tif":
header ("Content-type: image/tiff");
echo $inhoud;
break;
      
case
"tiff":
header ("Content-type: image/tiff");
echo $inhoud;
break;
}


?>
 
Wessel

Wessel

09/12/2007 13:54:00
Quote Anchor link
ik heb het al!, ik was zo stom om 2 keer ene variabele $bestand neer te zetten, maar ik heb er 1 weggehaald en nu werkt het, dus werkende code:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
<?php
ob_start();
if((!$_GET['bestand']) & (!$_GET['type'])) {
echo 'u moet de parameters nog opgeven!!';
exit();
}


$bestand = $_GET['bestand'];


$inhoud = file_get_contents($bestand);

switch($_GET['type']) {
case
"jpeg":
header ("Content-type: image/jpeg");
echo $inhoud;
break;

case
"gif":
header ("Content-type: image/gif");
echo $inhoud;
break;

case
"jpg":
header ("Content-type: image/jpeg");
echo $inhoud;
break;

case
"jpe":
header ("Content-type: image/jpeg");
echo $inhoud;
break;
      
case
"bmp":
header ("Content-type: image/bmp");
echo $inhoud;
break;
    
case
"png":
header ("Content-type: image/png");
echo $inhoud;
break;
      
case
"tif":
header ("Content-type: image/tiff");
echo $inhoud;
break;
      
case
"tiff":
header ("Content-type: image/tiff");
echo $inhoud;
break;
}


?>
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.