.htaccess redirect vraag

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

.NET Developer

Functie omschrijving Ervaren .NET Developer gezocht! Wij zoeken een ervaren .NET developer die aan de slag gaat voor een softwarebedrijf in de regio Rhenen. In deze rol ben jij zowel zelfstandig als in teamverband verantwoordelijk voor het ontwikkelen en verbeteren van bestaande producten. Daarnaast houdt jij je bezig met de nieuwbouw van websites, webapplicaties en mobiele applicaties die zowel intern als extern gebruikt worden. Je werkt hierbij nauw samen met andere developer, productmanagers en product specialisten om mooie producten te creëren. Bedrijfsprofiel Waar kom je te werken? Je komt te werken voor snelgroeiende softwareleverancier en allround dienstverlener. Klanten van deze

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Software Developer

Dit ga je doen Je bent verantwoordelijk voor de warehouse applicatie die een integratie heeft met de PLC laag; Je ontwikkelt in C#/.Net; Je werkt mee aan de migratie naar .NET 6; Je bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen van interfaces en het visualiseren van componenten; Je denkt mee over het design voor business oplossingen; Je bent verantwoordelijk voor het testen van de gebouwde oplossing. Hier ga je werken Voor een internationale organisatie in de transport zijn wij momenteel op zoek naar een Software Developer. Zij zijn wereldwijd de grootste speler en lopen voorop met het automatiseren van alle processen van

Bekijk vacature »

Full stack Developer / .NET / Angular / Azure

Dit ga je doen Jij gaat je als Full Stack .NET Developer voornamelijk bezighouden met: Het vertalen van concepten naar passende innovatieve en duurzame oplossingen; Het ontwikkelen van bedrijf kritische en gebruiksvriendelijke applicaties voor de internationale markt en intern gebruik; Bouwen aan software om het Internet of Things netwerk te ondersteunen; Het maken en onderhouden van interfaces tussen systemen aan de hand van API's; Het onderhouden en blijven verbeteren van de ontwikkelde software. Hier ga je werken Binnen deze organisatie zal jij als Full Stack .NET Developer een belangrijke rol krijgen en ga je dagelijks de uitdaging aan om maatwerk

Bekijk vacature »

Software Programmeur PHP - JAVA

Functie Wil jij bij een platte en informele organisatie werken? Lees dan snel verder! Voor een opdrachtgever in omgeving Boskoop dat zich gespecialiseerd heeft in het realiseren van veilige netwerkverbindingen zijn wij op zoek naar een leuke software developer ter versterking van het huidige team. Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten.Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een projecten goed verlopen. Je gaat klanten ondersteunen op het gebied van geleverde software en webapplicaties. Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen

Bekijk vacature »

NodeJS developer

Functie Als Fullstack developer kom je te werken in het ontwikkelteam. Je bent samen met je collega’s continu bezig om de software uit te breiden, maar hiernaast doe je onderzoek naar de inzet van nieuwe technieken, tools of bijvoorbeeld Machine Learning. Ze willen met hun software echt voorlopen op andere en toegevoegde waarde leveren voor de eindgebruiker. Mede hierom zijn ze erg benieuwd naar iemand zijn persoonlijkheid, of hij graag nieuwe dingen uitzoekt (Google!), en initiatief neemt. Qua technische kennis zoeken ze iemand die goed op de hoogte is van de nieuwste ontwikkelingen, daar zij nu ontwikkelen op NodeJs back-end,

Bekijk vacature »

Senior Front-end Developer

Dit ga je doen Met behulp van diverse programmeertalen ontwikkelen van Front-end software; Het begeleiden van het front-end team; Het oplossen van incidenten; Het bijhouden van een backlog; Je hebt een actieve bijdrage in de wekelijkse overleggen met de omliggende teams; Je houdt trends bij en adviseert het management hierover waar nodig; Helder communiceren met de stakeholders om hen zo mee te nemen in projecten en laten inzien wat de duur en toegevoegde waarde van bepaalde projecten is. Hier ga je werken Deze organisatie heeft circa 40 miljoen bezoekers per maand en heeft innovatie hoog in het vaandel staan. Het

Bekijk vacature »

Outsystems Developer Medior

Dit ga je doen Bouwen aan nieuwe en innovatieve applicaties; Maken van koppelingen tussen Outsystems en het bestaande applicatielandschap; Troubleshooting op bestaande software. Hier ga je werken De organisatie is internationale speler binnen de bouwbranche en richt zich op de infrastructuur, zowel boven als onder de grond. Ze zijn ruim 1100 man groot en maken op IT vlak een mooie groei door. Als ervaren Developer kom je te werken op een IT-afdeling van zo'n 25 man groot. Een aantal jaar geleden hebben ze de keuze gemaakt om zich meer te gaan richten op ontwikkeling en door de groei van de

Bekijk vacature »

Java developer - procesoptimalisatie (Inhouse)

Functie Wat ga je doen als Java developer? Jij als back end developer hebt al enige ervaring opgedaan in jouw vakgebied. Voornamelijk het werken met Java en Spring spreekt jou aan. Jij wordt samen met je collega developers in het team verantwoordelijk voor de gehele back end van de applicatie. Hierdoor heb jij veel zelfstandigheid in je rol en zul je ook zelf beslissingen samen met de PO maken. Er wordt gewerkt volgens de SCRUM methodiek, om zo structuur te creëren in de werkzaamheden. Binnen de 2-wekelijkse sprints pak jij je taken op die samen met de PO afgestemd zijn.

Bekijk vacature »

Front end developer

Functie Jij als front end developer gaat werken binnen de teams van onze klant, uiteraard met alle moderne technieken. Opdrachten worden echt gericht op jouw leerdoelen en jouw behoeftes. Wij hebben een omgeving gecreëerd waarin je echt jezelf kan zijn en waar echt gekeken wordt naar jouw voorkeuren. Maak je een fout? Geen probleem, leer ervan en dan ga weer door. Door de variëteit aan werk kun je in verschillende omgevingen een kijkje nemen en dus jezelf snel ontwikkelen. Eisen Je bent communicatief vaardig en houdt van een dynamische omgeving Je hebt HBO werk- en denkniveau Je hebt gedegen kennis

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als .NET developer wordt jij onderdeel van ons ICT team. In dit multidisciplinaire team ben jij samen met onze senior .NET ontwikkelaar en medior .NET ontwikkelaar verantwoordelijk voor ons ERP systeem. In dit systeem (Navision) ga jij leren ontwikkelen. Wij bieden jou dan ook een gedegen opleiding aan, samen met de ondersteuning van onze Senior .NET developer. Daarnaast ga jij aan de slag met ons portaal geschreven in Sharepoint. Verder ben jij verantwoordelijk voor EDI verkeer en het ontwikkelen binnen het ERP systeem en andere toepassingen en rapportages. Van jou wordt verwacht dat jij het proces goed leert kennen

Bekijk vacature »

Mendix Developer

Functie Wat ga je doen als Mendix Developer? We leven in een wereld die snel ontwikkelt en veranderd, ook nemen bedrijfsbelangen toe en blijken risico’s moeilijker in te schatten, daarom wij op zoek naar Junior, Medior en Senior Developers die bedrijven kunnen helpen met hun screeningproces en zorgen dat deze efficiënt en 100 procent AVG compliant is. Het concept achter Mendix is duidelijk. De klant heeft een vraag/probleem. Dit kunnen we door middel van slimme software oplossen. In plaats van te werken met de nieuwste technieken en tools, wordt er gekozen voor het implementeren en maken van software dat op

Bekijk vacature »

Junior Software Developer (HBO / WO)

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een Junior Software Developer! Sta jij aan het begin van je carrière en heb je net je HBO of WO-diploma in de richting van ICT of Techniek mogen ontvangen? En heb jij grote affiniteit met software development? Dan hebben wij bij Jelling IT Professionals de perfecte opdrachtgever in de omgeving van Utrecht, die jou tot een volwaardig Fullstack Software Developer gaat opleiden. Binnen deze grote organisatie krijg je ruime en professionele trainingen die jouw in korte tijd vakbekwaam maken. Niet alleen het aan technisch aspect, maar ook zeker jouw persoonlijke ontwikkeling wordt veel

Bekijk vacature »

Senior PHP developer

Functie Als Senior PHP developer heb je een sterke mening over de architectuur van projecten en de processen binnen het team. Je bent de sparringpartner voor je Team Lead. Ook ondersteun je met jouw kennis de minder ervaren developers in jouw team. Ze werken regelmatig aan projecten vanaf scratch en dit geeft ruimte om voor nieuwe technieken te kiezen. Naast het ontwikkelen van software ben je continue bezig om ook jezelf te ontwikkelen. Ze werken met o.a.: PHP, Laravel, Doctrine, PHP Unit, Behat, React, TypeScript, (My)SQL, Postgress, Redis, ElasticSearch, Docker, Nginx, GIT flow, JIRA, AWS. Eisen • HBO werk- en

Bekijk vacature »

Medior/senior Python developer

Functie Bedrijven komen bij deze organisatie om technische vraagstukken op te lossen en hierin ook tot oplossingen te komen waar ze zelf misschien niet aan gedacht hadden. Jij gaat vanuit je ervaring dus niet alleen hands-on aan de slag met het ontwikkelen, maar zult ook zeker adviseren en proactief meedenken met de klant. Er zijn meerdere lange en/of korte projecten en het type klanten is heel uiteenlopend. Zo kun je terecht komen in een multidisciplinair scrumteam waarin je als Python developer meewerkt, of juist voor een kleiner (Greenfield) project aan de slag gaan waarin je veel breder bezig bent. Door

Bekijk vacature »
Marco

Marco

12/02/2005 21:05:00
Quote Anchor link
Ik ben met een site bezig en wil het voor elkaar krijgen dat als je
www.domeinnaam.nl/iets
intypt je uitkomt in de map iets (www.domeinnaam.nl/iets/)

Nu heb ik al flink lopen zoeken op 1001 sites maar ik kom er niet uit, ook op een ander forum weet niemand me te helpen, ik hoop dus op hier....
 
PHP hulp

PHP hulp

05/05/2024 08:04:57
 
Alfred -

Alfred -

12/02/2005 21:40:00
Quote Anchor link
erm :/ Je maakt de directory "iets" aan, je zet hier een index file in (index.htm index.html of index.php, zoals je wil) en je surft naar http://www.domeinnaam.nl/iets ...
Lijkt me logisch ;)

Edit: Je bedoelt wss mod_rewrite:
Tut
Gewijzigd op 12/02/2005 21:53:00 door Alfred -
 
Marco

Marco

13/02/2005 09:07:00
Quote Anchor link
Rafael:
erm :/

Edit: Je bedoelt wss mod_rewrite:
Tut


Inderdaad, zoiet bedoel ik, maar ik kom er nog steeds niet uit hoe de regel voor mij dan moet zijn...

Hieronder een stukje uit mijn .htaccess

RewriteEngine On
RewriteCond %{HTTP_HOST} ^www.domein1.nl$
RewriteCond %{REQUEST_URI} !^/a/
RewriteRule (.*) /a/$1

RewriteCond %{HTTP_HOST} ^www.domein2.nl$
RewriteCond %{REQUEST_URI} !^/b/
RewriteRule (.*) /b/$1

Nu wil ik dus als ze 'www.domein2.nl/shop' intypen ze uitkomen in de map b/shop
 

13/02/2005 12:30:00
Quote Anchor link
Kijk eens op http://www.mijnhomepage.nl en klikken op .htaccess onder cursussen.

P.S.
Trouwens werkt niet altijd op een Windows server
 
Marco

Marco

13/02/2005 12:44:00
Quote Anchor link
Webmakerij:
Kijk eens op http://www.mijnhomepage.nl en klikken op .htaccess onder cursussen.

P.S.
Trouwens werkt niet altijd op een Windows server


Ook daar heb ik gekeken en diverse dingen geprobeerd... maar ook dat mocht niet baten.

Ik dacht dat ik (voor de echte webmasters) een simpele vraag stelde (voelde me nogal noob) maar blijkt toch niet zo simpel te zijn...
Ben er nu al meerde dagen mee bezig, heb op alle mogelijke manieren gezocht maar tot op dit moment nog niets...
 

13/02/2005 12:51:00
Quote Anchor link
Kan het eigenlijk niet via het control panel van je site, onder Redirect?
 
Legolas

Legolas

13/02/2005 12:54:00
Quote Anchor link
doe anders gewoon een php redirect: header("Location: blaablaa.php");
 

13/02/2005 12:58:00
Quote Anchor link
@legolas
Dan heb je dus een groot aantal directory's nodig als je veel redirects wil.
 
Marco

Marco

13/02/2005 12:58:00
Quote Anchor link
Webmakerij:
Kan het eigenlijk niet via het control panel van je site, onder Redirect?


Heb ik geprobeerd... werkt ook niet :'(
 
Alfred -

Alfred -

13/02/2005 13:14:00
Quote Anchor link
Marco:
Quote:
erm :/

Edit: Je bedoelt wss mod_rewrite:
Tut


Inderdaad, zoiet bedoel ik, maar ik kom er nog steeds niet uit hoe de regel voor mij dan moet zijn...

Hieronder een stukje uit mijn .htaccess

RewriteEngine On
RewriteCond %{HTTP_HOST} ^www.domein1.nl$
RewriteCond %{REQUEST_URI} !^/a/
RewriteRule (.*) /a/$1

RewriteCond %{HTTP_HOST} ^www.domein2.nl$
RewriteCond %{REQUEST_URI} !^/b/
RewriteRule (.*) /b/$1

Nu wil ik dus als ze 'www.domein2.nl/shop' intypen ze uitkomen in de map b/shop


Als je de tut zou volgen, zou je er misschien komen ja... De regels die jij hier bovenhaalt, zie ik nergens staan daar ;)
 
Marco

Marco

13/02/2005 13:32:00
Quote Anchor link
Rafael:

Als je de tut zou volgen, zou je er misschien komen ja... De regels die jij hier bovenhaalt, zie ik nergens staan daar ;)


Zoals ik al schreef... Dit is uit mijn huidige* .htaccess zoals ik die aan kan maken met een .htaccess generator van mijn host.

* domeinnamen weggehaald om spangezeur te voorkomen.
 
Alfred -

Alfred -

13/02/2005 13:48:00
Quote Anchor link
RewriteEngine On
RewriteRule ^(.*)$ jefile.php?var=$1

Zoiets ? Niet getest, gewoon uit de tut gehaald...

Edit:
Enkel letters:
RewriteRule ^([a-z][A-Z]+)$ jefile.php?var=$1
Geen idee trouwens of die [A-Z] in caps er wel echt bij moet, ik veronderstel van wel.. Ben ook vrij nieuw hiermee ;)
Gewijzigd op 13/02/2005 13:50:00 door Alfred -
 
Legolas

Legolas

13/02/2005 14:58:00
Quote Anchor link
er zit overigens wel een verschil tussen rewrite en redirect...

redirect permanent /directory index.php?dir=dir

werkt alleen voor dat specifieke geval

rewriterule /(.*)/ index.php?dir=$1

voor alle mogelijke gevallen.
 
Marco

Marco

14/02/2005 11:54:00
Quote Anchor link
Ik zal mijn vraag nog eens opnieuw neerzetten, wellicht duidelijker...

Ik heb een pagina gemaakt en die is te bereiken via

www.domeinnaam.nl/mapX/index.php

Nu zou ik het graag zien dat de bezoekers door het intypen van;

www.domeinnaam.nl/shop

uitkomen op de eerder genoemd pagina.

Nu denk ik dat dit via .htacces en mod-rewrite zou moeten worden gedaan, maar aangezien ik daar nog totaal geen ervaring mee heb roep ik jullie hulp in, wie o wie kan mij aub helpen?

Hieronder een stukje uit mijn huidige .htaccess

RewriteEngine On
RewriteCond %{HTTP_HOST} ^www.domein1.nl$
RewriteCond %{REQUEST_URI} !^/a/
RewriteRule (.*) /a/$1

RewriteCond %{HTTP_HOST} ^www.domein2.nl$
RewriteCond %{REQUEST_URI} !^/b/
RewriteRule (.*) /b/$1

Ik hoop dat de vraag op deze manier duidelijk genoeg is...
 

14/02/2005 12:37:00
Quote Anchor link
Dit lijkt mij echter genoeg:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
Redirect /shop http://www.domeinnaam.nl/mapX


Heeft toch helemaal niks met modrewirte te maken (is toch voor variabelen)
 
Marco

Marco

14/02/2005 13:12:00
Quote Anchor link
Net op de app. site nog ff zitten lezen... ga nu het volgende proberen...

RewriteBase /www.domeinnaam.nl/
RewriteRule ^shop$ shop/ [R]
 
Marco

Marco

14/02/2005 14:04:00
Quote Anchor link
Oke... Hebt dit uitgeprobeerd!

Het werkt mits je maar de .htacces in de map zet waarover een en ander gaat.

Het werkt nog niet zoals het werkt maar dat komt nog wel.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.