.htaccess redirect

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

C# .NET Developer

Dit ga je doen Als developer nieuwe gave features implementeren; Werken met technieken als C# .NET en (REST) API's webservices; Ontwikkelen van koppelingen middels API's; Maken van technische keuzes en beslissingen over de architectuur; Junior collega's coachen; Initiatief nemen voor nieuwe technische mogelijkheden; Je bent een belangrijke schakel - en vindt het leuk - om te schakelen met de business. Hier ga je werken In een klein team van professionals ben je als C# .NET Developer verantwoordelijk voor het ontwikkelen van één van de applicaties voor het grootste inhouse product: een applicatie voor alles omtrent hypotheken. De programmeertaal die je

Bekijk vacature »

Java developer (remote)

Functie Wat ga je doen als Java Developer? Jij als Java ontwikkelaar komt te werken in 1 van onze SCRUM teams. Momenteel werken er zo’n 30 ontwikkelaars binnen onze organisatie waarbij jij de brug slaat tussen het bouwen van verschillende functionaliteiten binnen onze applicaties en deze vervolgens te integreren in onze centrale hub. Je start je dag om 9 uur met een stand up en dan pak je jouw taken op voor de dag. Hieronder een aantal taken die jij zal uitvoeren: – Het bedenken en uitbouwen van features binnen de verschillende applicaties – Onderhouden van CI/CD pipelines – Bezighouden

Bekijk vacature »

Als Lead PHP developer bijdragen aan het onderwijs

Functie Als Lead PHP developer zet je samen met het team en de andere lead developers de technische lijnen uit als het gaat om het ontwikkelen van de applicaties en bepaal je samen met de PO waar elke sprint aan gewerkt zal worden. Je kunt op basis van een user story een goede aanpak formuleren en een planning opstellen, en andere hierin meenemen. Wanneer je team code schrijft verwacht je degelijke oplossingen, bij voorkeur gebruik makend van Domain Driven Design. Je ziet toegevoegde waarde in het beoordelen van het werk van collega’s om zo samen te streven naar hoge kwaliteit

Bekijk vacature »

Medior/senior front end developer

Functie Vanwege de groei binnen het bedrijf zijn ze op zoek naar een Technische front end developer. Momenteel hun front end back end team gescheiden aan het werk. Hier willen ze verandering in krijgen. Omdat ook veel interne applicaties ontwikkeld worden zoeken ze iemand die hen kan helpen om de interne applicaties te voorzien van de juiste Vue.js componenten. Zodoende willen ze de interactie tussen front end en back end versoepelen en de volgende stap binnen het platform gaan zetten. Deze componenten die jij ontwikkeld zullen in elk project gebruikt worden. Het back end team bestaat momenteel uit 8 ontwikkelaars

Bekijk vacature »

Full-stack developer

Als Full-stack developer bij KUBUS houd je je bezig met het ontwikkelen van de (web)applicatie en services van BIMcollab. Samen met je SCRUM team werk je aan zowel de front- als de back-end. Als softwarebedrijf bevindt KUBUS zich in een unieke positie. We bouwen aan onze eigen producten die wereldwijd door tienduizenden gebruikers worden gebruikt. Ons bedrijf heeft precies de juiste grootte: groot genoeg om echt impact te maken in de markt, maar klein genoeg om als individuele ontwikkelaar invloed uit te kunnen oefenen en echt het verschil te kunnen maken. Ons ontwikkelteam bestaat uit ruim 40 ontwikkelaars, testers, scrum

Bekijk vacature »

.Net ontwikkelaars voor de zorgsector

Bedrijfsomschrijving Voor onze klant in de omgeving van Zwolle zijn wij op zoek naar een ervaren .Net ontwikkelaar, bij voorkeur met ervaring binnen de belangrijkste sector van Nederland, namelijk: de zorgsector. Deze internationale organisatie ontwikkelt software voor de zorgsector. Er werken zo'n 25 medewerkers hard aan een oplossing die gebruikt wordt door heel Nederland. Er heerst een informele sfeer waarbij er altijd ruimte is voor een grapje. Je collega's zijn stuk voor stuk sterke ontwikkelaars vanuit verschillende achtergronden en met verschillende leeftijden. Je komt hier terecht in een organisatie die zich hard inzet om de zorgsector te verbeteren. De mogelijkheden

Bekijk vacature »

.NET Developer Shared Driving

Bedrijfsomschrijving Onze klant richt zich op het toegankelijker maken van steden, een fantastisch mooi streven. Hoe ze dat doen? Met eigen ontwikkelde software, waarmee vervoersmiddelen gedeeld kunnen worden. Deze inspirerende werkgever maakt een maatschappelijke impact en dat doen ze nu al zo'n 25 jaar! Het bedrijf is gevestigd in het centrum van Rotterdam en kent ongeveer zo'n 90 medewerkers. Het personeel is lekker gewoon gebleven! Iedereen kleedt zich zoals hij of zij dat zou willen en de sfeer is er erg fijn. Een leuke werkgever om voor te werken, en bovendien zijn er voor jou als Software Developer veel mooie

Bekijk vacature »

C# developer

Functie Als ervaren Software Engineer wordt jij verantwoordelijk voor het bedenken en ontwikkelen van technische (maatwerk) oplossingen voor onze klanten en dit samen met de klant af te stemmen. Jij wordt o.a. verantwoordelijk voor de doorontwikkeling het software pakket welke voor ons enorm belangrijk is. Dit pakket zorgt er namelijk voor dat wij complete productielijnen kunnen aansturen en monitoren. Daarnaast heb jij actief contact met onze hoofdvestiging om het software achter een van onze systemen te verbeteren en te herschrijven. Momenteel zijn onze C# applicaties geschreven met o.a. Winforms. Echter hebben wij de actieve ambitie om dit te gaan herschrijven

Bekijk vacature »

Klein team zoekt grote fullstack .NET developer to

Bedrijfsomschrijving Deze werkgever is marktleider in de Benelux en is Europees ook al aardig aan de weg aan het timmeren. Ze voorzien technische winkels van apparatuur om producten een langer leven te geven. Hiermee reduceren ze flink wat CO2 uitstoot en dat is natuurlijk goed voor iedereen! IT speelt een belangrijke rol in de bedrijfsvoering en de applicaties zijn van goed niveau. Als fullstack .NET developer ga jij je bijdrage leveren aan het verder verbeteren van de applicaties en de interne processen. Ze zijn nu met ruim 50 medewerkers in totaal en de afdeling development bestaat uit een 5tal developers.

Bekijk vacature »

Junior/medior PHP developer Onderwijssector

Functie Momenteel zijn ze op zoek naar een developer die, veelal fullstack, mee gaat werken aan de ontwikkeling van de producten en zo helpt aan de uitvoering van hun ontwikkelprojecten. Je komt te werken binnen hun development team bestaande uit 6 ontwikkelaars. Ze staan zowel open voor meer junior als medior/senior developers. Je kunt snel veel verantwoordelijkheid krijgen en doorgroeien binnen het bedrijf. Bovendien ben je betrokken bij het bepalen van de product roadmap en de inbreng van (nieuwe) technologieën. De applicaties waaraan je werk worden gebruikt op onderwijsinstellingen door heel Nederland. De tech-stack bestaat voornamelijk uit Laravel (PHP), Vue.js

Bekijk vacature »

Front end developer

Functie Jij als front end developer gaat werken binnen de teams van onze klant, uiteraard met alle moderne technieken. Opdrachten worden echt gericht op jouw leerdoelen en jouw behoeftes. Wij hebben een omgeving gecreëerd waarin je echt jezelf kan zijn en waar echt gekeken wordt naar jouw voorkeuren. Maak je een fout? Geen probleem, leer ervan en dan ga weer door. Door de variëteit aan werk kun je in verschillende omgevingen een kijkje nemen en dus jezelf snel ontwikkelen. Eisen Je bent communicatief vaardig en houdt van een dynamische omgeving Je hebt HBO werk- en denkniveau Je hebt gedegen kennis

Bekijk vacature »

Ervaren PHP Developer

Functieomschrijving PHP Developer met brede ervaring gezocht! Ben jij een Full Stack PHP Developer met brede ervaring die toe is aan een volgende stap? Lees dan snel verder! Voor onze eindklant in de regio Nunspeet zijn wij op zoek naar een ervaren PHP Developer die het IT Team van deze organisatie gaat versterken. Wij zoeken een enthousiaste en breed georiënteerde IT-er die er voor gaat zorgen dat deze innovatieve organisatie de volgende stap gaat maken. Om deze functie goed uit te kunnen voeren moet je communicatief goed zijn en in staat zijn om zelfstandig problemen op te lossen. Daarnaast bestaat

Bekijk vacature »

Lead Webdeveloper

Als Lead webdeveloper bij KUBUS ben je verantwoordelijk voor het implementatie design van requirements en de software architectuur van de webapplicatie en services van BIMcollab. In je rol als lead developer zoek je als vanzelf op een creatieve manier naar het optimum tussen benodigde implementatie-tijd, de performance van de applicatie en een snelle go-to-market van features, aansluitend bij onze geautomatiseerde test- en release train. Hierbij bewaak je in samenwerking met de andere senior ontwikkelaars in je team de architectuur van de applicatie en adviseer je de product owner over noodzakelijke refactoring om de onderhoudbaarheid van het platform te verbeteren. Ons

Bekijk vacature »

Robot Programmeur

Een verantwoordelijke baan met leuke uitdagingen. Heb jij ervaring met het programmeren van robots? Kan jij goed samenwerken met collega's die verschillende specialisaties hebben? Ben je oplossingsgericht, analytisch en flexibel? Ga dan aan de slag als Robot Programmeur bij Gibas in Nijkerk! Als Robot Programmeur kom je te werken bij Gibas. Dat betekent dat je gegarandeerd meewerkt aan unieke oplossingen in productieprocessen. Bij elk project moet er opnieuw geëngineerd en geprogrammeerd worden. Dat maakt jouw werk uitdagend! Voordat je robots gaat programmeren komt er het volgende bij kijken: De opdracht gaat van de afdeling Sales naar de afdeling Operations door

Bekijk vacature »

C# Ontwikkelaar

In het kort Als C# .NET Core ontwikkelaar ga je binnen onze business unit Transport en Logistiek aan de slag complexe maatwerk software voor bedrijf kritische systemen binnen de technische automatisering. Denk bijvoorbeeld een IoT-oplossing voor de logistieke sector waarbij we van ruim 200.000 machines de telemetrie en events verwerken. We zijn actief in de distributielogistiek, havenlogistiek en productielogistiek. Naast C# en .NET Core maken we ook gebruik van Azure technologie. En als trotse Microsoft Gold Partner leren we graag van en met jou. Wil jij jezelf blijven ontwikkelen binnen de technische automatisering met .NET, dan gaan we deze uitdaging

Bekijk vacature »

Pagina: « vorige 1 2 3 volgende »

Jan R

Jan R

15/08/2021 09:36:34
Quote Anchor link
Het verste dat ik tot nog toe kom is
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
RewriteEngine On
RewriteCond %{SCRIPT_NAME} ^/schaak/*
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d
RewriteRule /schaak/(.*)/(.*) https://%{HTTP_HOST}/schaak/$2?club=$1


Echter nog steeds zonder success
Gewijzigd op 15/08/2021 09:36:47 door Jan R
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 20:59:19
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

15/08/2021 16:20:18
Quote Anchor link
Wees alsjeblieft wat duidelijker in wat er gebeurt.

"Het verste dat ik tot nog toe kom" -> Dat klinkt positief. Blijkbaar gaat er iets goed. Wat gaat er goed?

"Echter nog steeds zonder success" -> Dat klinkt negatief. Wat gaat er fout?
 
Jan R

Jan R

15/08/2021 18:08:20
Quote Anchor link
En ik maar denken dat ik het goed uitleg:)

ik wil dit in de adresbar https://www.janr.be/schaak/club1 en https://www.janr.be/schaak/club2
club1 en 2 is natuurlijk een fictief voorbeeld.
Echter de naam van de club wil ik in een GET variable kunnen opvragen. Alles vertrekkende vanaf 1 folder https://www.janr.be/schaak/.

Ozzie PHP op 15/08/2021 16:20:18:
"Het verste dat ik tot nog toe kom" -> Dat klinkt positief. Blijkbaar gaat er iets goed. Wat gaat er goed?

Eigenlijk niets. Het doet gewoon niets!

Ozzie PHP op 15/08/2021 16:20:18:
"Echter nog steeds zonder success" -> Dat klinkt negatief. Wat gaat er fout?

Ik wou dat ik nog negatiever kon zijn want echt niets gebeurd er!

Ik werk al zoals je al sugereerde (start vanaf nul). Want er zijn nog een paar WEL werkende redirects
, forceer www en forceer https, en de foutpagina's.

Jan
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

15/08/2021 23:34:50
Quote Anchor link
Jouw aanroep moet hier naartoe volgens jouw script:

https://%{HTTP_HOST}/schaak/$2?club=$1

Ik zou zeggen gebruik je gewone url ipv %HTTP_HOST% (er ontbreekt een %-teken in jouw voorbeeld), dus gewoon https://www.mijnsite.be

Daarnaast ... ik neem aan dat je je aanroep moet doorsturen naar een bestaande pagina/script?

Dus zoiets als

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
https://www.mijnsite.be/schaak/verwerk.php?club=$1


Je hebt dan dus een bestand verwerk.php in de map schaak staan. En in dat bestand roep je dan de GET-variabele club op. Kijk eens of dat lukt en echo die variabele.
Gewijzigd op 15/08/2021 23:37:32 door Ozzie PHP
 
Jan R

Jan R

16/08/2021 07:23:20
Quote Anchor link
Ozzie PHP op 15/08/2021 23:34:50:
ik neem aan dat je je aanroep moet doorsturen naar een bestaande pagina/script?

Inderdaad. Je roept altijd een pagina aan. Maar het zijn wel meerdere pagina's en het moet natuurlijk werken voor alle pagina's.

Ozzie PHP op 15/08/2021 23:34:50:
Ik zou zeggen gebruik je gewone url ipv %HTTP_HOST%

Het moet werken over meerdere domainen. Prod, test en wamp. Ik kan eens ik iets werkende heb natuurlijk kopieren naar de andere natuurlijk.

Ozzie PHP op 15/08/2021 23:34:50:
er ontbreekt een %-teken in jouw voorbeeld

Volgens https://www.askapache.com/htaccess/mod_rewrite-variables-cheatsheet/ is het enkel een %-teken vooraan. Ben je zeker. Anders is het niet te verwonderen dat het me niet lukt.

Jan
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

16/08/2021 10:38:33
Quote Anchor link
>> Ben je zeker. Anders is het niet te verwonderen dat het me niet lukt.

Nee, ik heb even op andere sites gekeken. Het is inderdaad maar 1 %-teken. Had me blijkbaar vergist.

Toch zou ik eerst gewoon een URL gebruiken ipv een variabele en eerst zorgen dat je het werkend krijgt. Het werkend krijgen over meerdere domeinen komt dan later wel.

>> Inderdaad. Je roept altijd een pagina aan.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
https://%{HTTP_HOST}/schaak/$2?club=$1

Welke pagina roep jij hier dan aan?

Ik zou denken dat je zoiets moet doen als

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
https://www.mijnsite.be/schaak/verwerk.php?club=$1

Je roept dus echt een php-bestand aan. En in dat php-bestand (verwerk.php) vraag je dan de GET-variabele 'club' op.


Toevoeging op 16/08/2021 10:47:14:

Probeer dit nog eens een keer, maar dan met een bestaand php-bestand 'verwerk.php'.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
RewriteEngine On

RewriteRule ^schaak/(.*)$ https://www.jouwwebsite.be/schaak/verwerk.php?club=$1 [P]
 
Jan R

Jan R

16/08/2021 18:28:03
Quote Anchor link
RewriteEngine On
RewriteRule ^schaak/(.*)$ https://xxxx.janr.be/schaak/index.php?club=$1 [P]

met enkel deze 2 lijnen volgt een 404.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

16/08/2021 23:19:58
Quote Anchor link
https://xxxx lijkt me ook niet echt te bestaan :-s
 
Jan R

Jan R

17/08/2021 07:05:01
Quote Anchor link
Ja, Ik wil niet dat dit subdomain gekend is. vandaar xxxx, niet xxx want dat is synoniem voor porno. :)
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

17/08/2021 11:06:09
Quote Anchor link
Jan R op 17/08/2021 07:05:01:
Ja, Ik wil niet dat dit subdomain gekend is

Dan is het vast niet postfotos, postblog of iloapp want die staan gewoon in je openbare DNS-records...
 
Jan R

Jan R

17/08/2021 12:01:48
Quote Anchor link
Inderdaad :). De php bestanden sturen zelfs een 404 indien niet van mijn IP. Natuurlijk stel ik dit doorsturen uit tijdens mijn testen.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

17/08/2021 12:26:01
Quote Anchor link
Jan R op 17/08/2021 07:05:01:
Ja, Ik wil niet dat dit subdomain gekend is. vandaar xxxx, niet xxx want dat is synoniem voor porno. :)

En dat is ook het synoniem voor Amsterdam. ;-)
 
Jan R

Jan R

17/08/2021 16:09:08
Quote Anchor link
Vooral dan de wallekes zeker?
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

17/08/2021 16:33:52
Quote Anchor link
Als je het DNS niet gebruikt voor je verborgen subdomein, hoe maken clients dan verbinding met de server? En vooral: wat doe je dan met de hostnaam in rewrite rules en redirects?
 
Jan R

Jan R

17/08/2021 18:03:28
Quote Anchor link
Welke clients. Er zijn maar 2 personen welke gebruik maken van het verborgen subdomain.
De redirect is geregeld via one.com naar het ip (a record)
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

18/08/2021 07:59:13
Quote Anchor link
Als het maar twee personen zijn, lijkt het me eenvoudiger én veiliger om de informatie te e-mailen of deze bij te houden via een gedeeld bestand op Google Drive of iets dergelijks.
 
Jan R

Jan R

19/08/2021 11:37:43
Quote Anchor link
Ik heb niet gezegd dat het maar 1 bestand is. Het is een volledige kopij van de website voor test doeleinden Met afzonderlijke databases.

Wat ik wel gzegd heb is dat het moet werken op www.janr.be/schaak en op xxxx.janr.be/schaak
Gewijzigd op 19/08/2021 11:38:49 door Jan R
 
Jan R

Jan R

31/08/2021 10:41:37
Quote Anchor link
Ik heb eindelijk een deel van mijn htaccess :)
test: https://www.janr.be/schaak/

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
# if a directory or a file exists, use it directly
RewriteCond %{REQUEST_URI} ^/schaak/
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d
# otherwise forward it to index.php
RewriteRule (.*)$ /schaak/index.php?club=$1&b=$2&c=$3&d=$4&e=$5&f=$0 [l]

&b=$2&c=$3&d=$4&e=$5&f=$0 is maar om te testen

Nu heb ik nog wel een paar problemen

bestandsnaam is niet altijd index.php
subfolders moeten nog werken. Deze komen nu in de $_GET['club']. vb: https://www.janr.be/schaak/sc_post-gent/ladder hier bevat $_GET['club']schaak/sc_post-gent/ladder terwijl eigenlijk bestand schaak/sc_post-gent/ladder/index.php aangeroepen moet worden.
de parameter club is niet enkel de club maar de totale folderstructuur.
andere parameters komen niet door en het kunnen er veel zijn :) trn voor toernooinummer, page voor de gevraagde pagina

Is er toch nog iemand met voldoende kennis die mij kan en wil helpen? Mijn kennis schiet echt wel te kort.

Jan
Gewijzigd op 31/08/2021 10:57:30 door Jan R
 
Ivo P

Ivo P

31/08/2021 15:30:57
Quote Anchor link
ik geef er de voorkeur aan om zo'n index.php niet te voeren met 1 tot 25 losse parameters, maar gewoon een link naar index.php te doen.

In PHP controleer ik in $_SERVER wat de url is die in de browser staat. (welk element van $_SERVER je moet hebben, moet je met var_dump($_SERVER) zelf even checken: dat verschilt wel eens per server insatallatie.

Wees er ook op bedacht dat de / niet altijd meedoet: hoort de / voor schaak nu wel of niet erbij? en sluit jouw path wel of niet met een / af?

En ik draai de check "is file" en "is directory" meestal om: als het bestaat, dan doe niets.

voorbeeld:
https://www.janr.be/schaak/sc_post-gent/ladder

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
# if a directory or a file exists, use it directly and do nothing
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} -f [OR]
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} -d
RewriteRule ^  - [L]

# otherwise if in /schaak forward it to index.php
RewriteCond /?schaak
RewriteRule (.*)$ /schaak/index.php [L]


Toevoeging op 31/08/2021 15:32:13:

en in schaak/index.php moet je nu in $_SERVER ergens schaak/cs_post-gent/ladder kunnen vinden.
Eventuele GET parameters moeten ook gewoon uitleesbaar blijven.
 
Jan R

Jan R

01/09/2021 14:12:46
Quote Anchor link
Schaak is de volledige naam van die map/directory
ik krijg op server onderandere dit terug
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
    [QUERY_STRING] => club=schaak/sc_post-gent&b=&c=&d=&e=&f=schaak/sc_post-gent
    [REQUEST_URI] => /schaak/sc_post-gent


Ik moet dit dus verder analyseren en daar alles op verder doen bedoel je toch? String splitsen op ampersand en dan de koppelingen maken met key/value pairs, dit inclusief megelijke mappen?


Jan
 

Pagina: « vorige 1 2 3 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.