htaccess

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Junior Developer Low-code

Dit ga je doen Low-code ontwikkeling van software voor landelijk bekende organisaties; Samenwerken in een team van 10 collega's; Opleveren van mooie eindproducten, middels de Agile methodiek; Direct contact met de eindklant over de gewenste oplossingen. Hier ga je werken Als startende IT-professional kom je te werken in de regio van Lelystad bij een organisatie die met toonaangevende klanten uit heel Nederland samen werkt. De producten en diensten van de organisatie bereiken miljoenen Nederlanders. Hierbij komt een grote hoeveelheid informatie kijken en deze moet discreet en veilig verwerkt worden. De processen die hierbij horen worden door het IT team vormgegeven.

Bekijk vacature »

C# Developer

Functie omschrijving Voor een softwarebedrijf in de omgeving van Veghel zijn we op zoek naar een C# developer. Word jij blij van ontwikkelen in C# en .NET? Lees dan snel verder! Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uit gaan zien: Door middel van ASP.NET, MVC Framework en C# ga je webshops, websites en webapplicaties ontwikkelen. Je zorgt voor de optimalisatie van bestaande software en de automatisering van bedrijfsprocessen. Op basis van de wensen van de klant ga je samen met je collega's ga je op zoek naar de juiste oplossingen en je gaat dit uitwerken tot een mooi eindproduct. Bedrijfsprofiel

Bekijk vacature »

Java Developer

Java/Kotlin Developer Ben jij een ervaren Java/Kotlin developer met een passie voor het automatiseren van bedrijfsprocessen? Wil je graag deelnemen aan uitdagende projecten bij aansprekende klanten? En ben je op zoek naar een professioneel, ambitieus en dynamisch bedrijf om je carrière verder te ontwikkelen? Kom dan ons team bij Ritense in Amsterdam versterken! Zo ziet de functie eruit: Als Java/Kotlin developer bij Ritense ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling en implementatie van applicaties die bedrijfsprocessen automatiseren, zodat onze klanten slimmer, efficiënter en klantgerichter kunnen werken. Als developer ben je in de lead en zorg je voor de correcte oplevering van

Bekijk vacature »

Developer

Functie omschrijving In deze functie ga je werken als C# Developer. Jij gaat aan de slag met de volgende taken: Maatwerk software bouwen; Huidige softwareprojecten verder uitbouwen en optimaliseren; Ideeën van de klant omzetten naar handige oplossingen en tools; Bovenstaande doe je middels de Microsoft- stack: C#, ASP.NET en MVC/ Entity Framework. Ben je net afgestudeerd aan een HBO opleiding Informatica, aarzel dan niet om te solliciteren. Dit is namelijk de ideale startersfunctie! Bedrijfsprofiel Deze organisatie is gevestigd in de regio van Boxtel. Het is van oorsprong een familiebedrijf, die gestart zijn met het bouwen van websites. Dit is door

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging binnen development waar je komt te werken binnen een flexibel, jong en ondernemend bedrijf. Lees dan snel verder! Voor deze functie zoeken wij een C# .NET Developer die enthousiast wordt van het aansluiten en begeleiden van (complexe) nieuwe klanten. Daarnaast begeleid je complexe projecten, wij zoeken iemand die altijd kansen ziet en waarbij het glas altijd half vol is. Voor deze functie zoeken wij een Developer met ervaring op het gebied van .NET die deze organisatie gaat versterken. Binnen de organisatie ga jij je vooral bezighouden met het verbeteren van

Bekijk vacature »

Lasrobotprogrammeur/operator

Heb je interesse in trekkers en beschik je overvlijmscherpse precisie? Solliciteer dan op deze vacature! Als Lasoperator ben je vooral bezig met het maken van nieuwe lasrobotprogramma’s en het optimaliseren van bestaande programma’s, zowel online als offline (incl. het bedienen van de Lasrobots). Daarnaast draag je bij aan een optimaal rendement van de las robots. Verder heb je de volgende werkzaamheden: Het meewerken als operator c.q. Robotlassen niveau 2 (van complexe samenstellingen/halffabricaten), het om- en instellen van de diverse stations van lasmallen (productdragers), het afwerken van laswerk (verwijderen lasspetters en oxiden), het bewaken van de machineplanning (op bewerkingen) incl. de

Bekijk vacature »

Software Developer C# .NET

Functie omschrijving Zoek jij een nieuwe uitdaging binnen development waar je komt te werken binnen een flexibel, jong en ondernemend bedrijf? Wij zijn voor deze functie op zoek naar een C# .NET Developer die enthousiast wordt van het aansluiten en begeleiden van (complexe) nieuwe klanten. Verder begeleid je complexe projecten, ben jij iemand die altijd kansen ziet? Dan zoeken wij jou! Verder ga jij je bezighouden met: Het verbeteren van functionaliteiten binnen het dataplatform; Meedenken in oplossingsrichtingen; Werken aan de architectuur; Ontwikkelen van nieuwe technologieën. Bedrijfsprofiel Waar ga je werken? De organisatie waar je voor gaat werken heeft een onafhankelijk

Bekijk vacature »

Software developer

Werkzaamheden voor jou als software developer Voor een goede relatie in de regio Zwolle (meerdere locaties) zoeken wij een software developer die betrokken is bij de ontwikkelcyclus en verantwoordelijk is voor het testen en keuren van nieuwe en geoptimaliseerde software. In deze functie ben je in de implementatiefase de persoon die risico's beoordeelt en intern oplossingen aanbrengt om risico's te verkleinen. Binnen het ontwikkelteam van de software ben je een belangrijke schakel waar je intensief meewerkt met scrum. Het voorkomen van bugs in de programma's en het bevorderen van gebruiksvriendelijkheid voor eindklanten zijn voor jou een uitdaging en geeft voldoening

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Om half 9 kom jij binnen en pak jij als eerst natuurlijk een bakje koffie of thee. Vervolgens ga jij je voorbereiden op de stand-up van kwart voor 9. Zijn er bijvoorbeeld dingen waar jij nog tegen aan loopt? Of is er nog code die getest of gereviewd moet worden? Vervolgens starten jullie met de stand up en na de stand up zoeken jullie elkaar op en gaan jullie aan de slag. Als team met 6 developers werken jullie in drie wekelijkse sprints. Het einde van een sprint is altijd op een donderdag zodat jullie op vrijdag de demo

Bekijk vacature »

Database Developer

Functieomschrijving Heb jij ongeveer 3 jaar ervaring als Database Developer met MS SQL of een vergelijkbare database? Wil jij werken voor een ambitieuze werkgever in regio Tilburg waar jij volledig de mogelijkheid krijgt jezelf te ontwikkelen? Lees dan snel verder! Hoe ziet jouw takenpakket eruit? Je gaat projecten gedurende het hele proces begeleiden. Je sluit aan bij afspraken met klanten om hun processen helder te krijgen. Vervolgens voer jij het project uit en zorgt dat dit zo goed mogelijk verloopt; Je werkt aan nieuwe softwareoplossingen die de logistieke processen verbeteren of vernieuwen; Je houdt je bezig met het ontwikkelen van

Bekijk vacature »

Senior Software developer PHP

Functie Jij als senior PHP ontwikkelaar komt te werken in 1 van onze SCRUM teams. Momenteel werken er zo’n 30 developers binnen onze organisatie Jij gaat de brug zijn tussen het bouwen van verschillende functionaliteiten binnen onze applicaties en deze vervolgens te integreren in onze centrale hub. Je start je dag om 9 uur met een stand up en dan pak je je taken op voor de dag. Een greep van jouw taken zijn: – Het bedenken en uitbouwen van features binnen de verschillende applicaties – Onderhouden van CI/CD pipelines – Bezighouden met Security & Privacy Eisen • Minimaal 4

Bekijk vacature »

Senior .NET developer

Klaar voor een nieuwe uitdaging? Welke technologieën gaan schuil achter de dagelijkse energievoorziening? Als senior .NET developer bij Kenter maak jij samen met je team het verschil, zowel voor de interne organisatie als voor eindklanten. Samen bouwen jullie aan innovatieve dienstverlening met behulp van de nieuwste technologieën en tools. Het is een functie met veel vrijheid, goede arbeidsvoorwaarden én je draagt jouw steentje bij aan de energietransitie. Klinkt dit als iets voor jou? Lees dan verder of solliciteer direct! Wat ga je doen als senior .NET developer? Als senior .NET developer bij Kenter (onderdeel van Alliander) ben je van onschatbare

Bekijk vacature »

Front-end React developer

Functie Het frontend team bestaat momenteel uit 4 dedicated front-enders en is hard aan het groeien! Ook werken er diverse designers waar je veel mee schakelt. Samen leveren jullie een essentiële bijdrage aan de applicaties die ze voor hun klanten realiseren, jij bent hierin de schakel tussen de eindgebruiker en de slimme backend. Je werkt in het frontend team samen met de backend teams en product owners om te zorgen dat onze applicaties een fijne gebruikerservaring opleveren. Ze werken o.a. met: React, Atomic design, Styled components, JavaScript / TypeScript, NPM, Webpack Blade templates, HTML, SCSS, Git flow. Eisen • HBO

Bekijk vacature »

Senior Front end developer Digital Agency

Functie Jij als Front end developer komt te werken in een van de 8 multidisciplinaire teams binnen de organisatie. Deze teams werken op basis van Scrum agile in 2 wekelijkse sprints. De grootte van de teams varieert van 9-14 collega’s en bestaan altijd uit één of meerdere project managers en een project manager. Samen met je team werk je aan verschillende projecten voor uiteenlopende klanten zoals grote multinationals tot het kleine mkb. De stack waarmee gewerkt wordt is voornamelijk Javascript, ES6, Es.next, HTML, CSS, React.js en Node.js. Wat deze organisatie onderscheid is dat ze echt langdurige partnerships aangaan met hun

Bekijk vacature »

PHP Software Developer

Functie omschrijving PHP Software Developer gezocht! Voor een organisatie in de regio Zeist die zich bezighoud met het verbeteren van de medicatieveiligheid zoeken wij een Software Developer. In deze functie zijn wij op zoek naar een slimme en enthousiaste Developer die interesse heeft in farmacie, logistiek en ICT. Daarnaast beschik je over een goed analytisch vermogen en ben je van nature gestructureerd en resultaatgericht. Je moet in deze functie daadkrachtig, flexibel en communicatief goed zijn. Je verantwoordelijkheden bestaan uit: Object georiënteerd programmeren; Werken in een scrumteam aan de ontwikkeling van een medicatiebewakingssysteem; Meedenken over de mogelijkheden en onmogelijkheden van projecten;

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

- Rob -

- Rob -

04/01/2017 19:09:21
Quote Anchor link
Houdie!

Hoe kan ik met htaccess alle tekens redericten de volgende code:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
RewriteRule ^paneel/profiel/([^/.]+)/?$ paneel/pages/profiel.php?gebruikersnaam=$1 [NC,L]

([^/.]+) pakt ze bijna allemaal, maar een . niet, verder weet niet welke maar die . is juist belangrijk bij deze rederict ;P

Toevoeging op 04/01/2017 19:12:51:

Maar als de punt aan het einde staat, pakt die hem wel
 
PHP hulp

PHP hulp

29/04/2024 12:43:33
 
Ben van Velzen

Ben van Velzen

04/01/2017 19:18:56
Quote Anchor link
Waarom staat die . dan in je regex als je deze juist wel wil matchen?
 

04/01/2017 19:19:11
Quote Anchor link
Probeert deze - regexr
 
- Rob -

- Rob -

04/01/2017 19:19:43
Quote Anchor link
Wat is een regex en hoe werkt het? Ik ben niet bepaald bekend met htaccess
Gewijzigd op 04/01/2017 19:22:33 door - Rob -
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

04/01/2017 19:29:06
Quote Anchor link
Waarom delegeer je niet een URL in stappen naar het uiteindelijke script?

Stuur alle URLs in eerste instantie door naar index.php.

Ontleed de URL verder in index.php, waarbij je bijvoorbeeld besluit dat alles van de vorm paneel/profiel afgehandeld wordt door het bijbehorende script (paneel/profiel.php) alwaar je het derde deel van de URL verder inspecteert om na te gaan welke gebruiker het betreft.

Alleen de tweede alinea hierboven hoeft een rewriterule in .htaccess te zijn, de rest kan door code afgehandeld worden.

Dit voorkomt ook dat je .htaccess op den duur een onleesbare brei aan rewriterules bevat.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

04/01/2017 19:31:18
Quote Anchor link
https://nl.wikipedia.org/wiki/Reguliere_expressie

Het is een manier om patronen te beschrijven zodat een script of programma daarop kan zoeken.
 
- Rob -

- Rob -

04/01/2017 19:35:50
Quote Anchor link
Oké, bedankt. Ik snap het nu meer. Maar Hoe kan ik mijn htacces werkend maken zodat alle tekens gebruikt kunnen worden?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

04/01/2017 19:40:01
Quote Anchor link
Jij maakt dus graag per pagina een regel in je .htaccess aan?

Als je met een vaste landingpagina-script werkt, en dus met een index.php, dan zou deze .htaccess zeker helpen:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
<IfModule mod_rewrite.c>
# Index'es uitzetten, en FollowSymLinks aanzetten
Options -Indexes
Options +FollowSymLinks


# Alles doorsturen naar de index, en daar alles afhandelen. Bestaande directory's en bestanden worden dan genegeerd.

RewriteEngine On
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f
RewriteRule ^(.*)$ index.php [QSA,L]
</IfModule>
 
- Rob -

- Rob -

04/01/2017 19:51:00
Quote Anchor link
Ik werk niet met een vaste landingpagina-script..

Toevoeging op 04/01/2017 19:51:30:

Quote:
Jij maakt dus graag per pagina een regel in je .htaccess aan?

I think so XD

Toevoeging op 04/01/2017 19:57:54:

Quote:
Maar Hoe kan ik mijn htacces werkend maken zodat alle tekens gebruikt kunnen worden?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

04/01/2017 19:58:29
Quote Anchor link
Misschien eens nadenken om hierop over te stappen ;-)?
 
- Rob -

- Rob -

04/01/2017 20:00:11
Quote Anchor link
Maar wat is het voordeel daarvan dan?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

04/01/2017 20:07:58
Quote Anchor link
Minder rewrite-rules, betere controle over je URL's.
 
- Rob -

- Rob -

04/01/2017 20:08:54
Quote Anchor link
Oke, Heb je toevallig een voorbeeldje liggen? Met landingspagina want bij mij werkt het niet

Toevoeging op 04/01/2017 20:09:08:

Dan verandert link wel, maar verandert content niet
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

04/01/2017 20:12:43
Quote Anchor link
Je moet wel je URL uitlezen op je index.php.

Ikzelf gebruik deze:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
<?php
// URL splitting
$path = substr($_SERVER['REQUEST_URI'], strlen(dirname($_SERVER['SCRIPT_NAME'])));
$param = explode('/', trim($path, '/'));

// strip querystring from array
$elem = array_pop($param);
$pos = strpos($elem,'?');
if(!$pos){
    //array seems good ? element can't be found en we pull'em back
    $param[] = $elem;
}
else if($pos > 0){
    //there's something for the question mark. Put off the first piece.
    $param[] = substr($elem,0,$pos);
}

?>

In de array van $param staan alle waardes die tussen de slashes staan.
Gewijzigd op 04/01/2017 20:16:58 door - Ariën -
 
- Rob -

- Rob -

04/01/2017 20:16:08
Quote Anchor link
Hoe doe ik dat?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

04/01/2017 20:17:09
Quote Anchor link
Zie edit ^
 

05/01/2017 12:47:44
Quote Anchor link
- Ariën - op 04/01/2017 20:12:43:
Je moet wel je URL uitlezen op je index.php.

Ikzelf gebruik deze:
<snip>


En alleen als de HTTP methode is GET - andere soorten HTTP methoden

N.B. - hedendagen gebruiken ontwikkelaars AJAX (verbeterde UX)
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

05/01/2017 12:50:25
Quote Anchor link
AJAX een middel, en geen doel. Ik zie helaas toch vaak dat AJAX onnodig gebruikt wordt terwijl het prima anders kan. Ook een pagina-systeem met een 'single-point-entry' kan prima zonder AJAX worden gebruikt.

Ikzelf gebruik AJAX alleen als ik a-synchroon data wil ophalen zonder dat je page-refreshes wilt hebben.
Gewijzigd op 05/01/2017 12:53:18 door - Ariën -
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

05/01/2017 12:57:25
Quote Anchor link
@Ariën mogelijk is het gebruik van parse_url() makkelijker dan wat je hierboven doet.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

05/01/2017 13:07:04
Quote Anchor link
@Thomas: Zou inderdaad geen slecht idee zijn, deze code zit al een tijdje in een van mijn CMS'en.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

05/01/2017 13:43:50
Quote Anchor link
@aar

Deze al eens geprobeerd?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php

echo $_SERVER['QUERY_STRING'];

?>
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.