HTML 5 - The profile attribute on the head element is obsolete

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Top Low-Code Developer Gezocht!

Bedrijfsomschrijving Unieke Kansen, Uitstekende Arbeidsvoorwaarden & Inspirerend Team Wij zijn een toonaangevende, internationale organisatie die de toekomst van technologie vormgeeft door het creëren van innovatieve en baanbrekende oplossingen. Ons succes is gebaseerd op een hecht en gepassioneerd team van professionals die altijd streven naar het overtreffen van verwachtingen. Als jij deel wilt uitmaken van een dynamische, vooruitstrevende en inspirerende werkomgeving, dan is dit de perfecte kans voor jou! Functieomschrijving Als Low-Code Developer ben je een cruciaal onderdeel van ons team. Je werkt samen met collega's uit verschillende disciplines om geavanceerde applicaties te ontwikkelen en te optimaliseren met behulp van Low-code

Bekijk vacature »

Joke Ouwerling

Joke Ouwerling

26/03/2013 09:34:09
Quote Anchor link
Hallo allemaal,
Ik heb mijn Wordpress site HTML 5 gevalideerd. Maar 1 error krijg ik niet weg.
Dit is de error:
Quote:
The profile attribute on the head element is obsolete. To declare which meta terms are used in the document, instead register the names as meta extensions. To trigger specific UA behaviors, use a link element instead


Het bericht is duidelijk, maar ik heb geen idee hoe ik het kan oplossen. Ik heb op het internet en op de Wordpress forums gezocht naar antwoorden, maar niets gevonden.
De code in de functions.php van het desbetreffende theme is deze:
Quote:
function evlget_profile_uri( $echo = 1 ) {
// hAtom profile
$profile[] = 'http://purl.org/uF/hAtom/0.1/';

// hCard, hCalendar, rel-tag, rel-license, rel-nofollow, VoteLinks, XFN, XOXO profile
$profile[] = 'http://purl.org/uF/2008/03/';

$profile = join( ' ', apply_filters( 'profile_uri', $profile ) ); // Available filter: profile_uri

if ( $echo ) echo $profile;
else return $profile;


Is er iemand die weet hoe ik dit kan veranderen?
Vast bedankt.

Johanna
Secret Sisters Blog
 
PHP hulp

PHP hulp

07/05/2024 03:26:28
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

26/03/2013 09:46:35
Quote Anchor link
Een HTML-validator heeft overigens niks met PHP van doen. Dus laat de relevante HTML eens zien...
Een snelle gok is denk ik het verwijderen van 'profile_uri' uit apply_filters() of het weghalen van die regel.
Gewijzigd op 26/03/2013 09:51:26 door - Ariën -
 
Joke Ouwerling

Joke Ouwerling

26/03/2013 09:55:09
Quote Anchor link
- Aar - op 26/03/2013 09:46:35:
Een HTML-validator heeft overigens niks met PHP van doen. Dus laat de relevante HTML eens zien...
Een snelle gok is denk ik het verwijderen van 'profile_uri' uit apply_filters() of het weghalen van die regel.


Oh sorry. Dat bewijst natuurlijk hoe weinig ik van php weet.
Maar welke html bedoel je?
De code waar het omgaat staat in mijn eerste bericht.
Ik heb al geprobeerd om die helemaal weg te laten, maar dat kan niet. Dan werkt mijn site niet meer.

Johanna
Gewijzigd op 26/03/2013 09:56:10 door Joke Ouwerling
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

26/03/2013 09:58:27
Quote Anchor link
De HTML-broncode uit de browser.
Verder kan je proberen door deze regel weg te halen.

$profile = join( ' ', apply_filters( 'profile_uri', $profile ) ); // Available filter: profile_uri
 
Joke Ouwerling

Joke Ouwerling

26/03/2013 10:03:27
Quote Anchor link
- Aar - op 26/03/2013 09:58:27:
De HTML-broncode uit de browser.
Verder kan je proberen door deze regel weg te halen.

$profile = join( ' ', apply_filters( 'profile_uri', $profile ) ); // Available filter: profile_uri


Als ik die regel weglaat, klaagt hij nog steeds over die profile functie.
Dit is de html:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
<!--BEGIN head-->
<head profile="http://purl.org/uF/hAtom/0.1/ http://purl.org/uF/2008/03/">
Gewijzigd op 26/03/2013 10:14:17 door Joke Ouwerling
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

26/03/2013 10:06:38
Quote Anchor link
Kan je dit beperken tot max. 15 regels aan relevante code, en kan je dit tussen code-tags plaatsen, door je bericht te bewerken?
 
Joke Ouwerling

Joke Ouwerling

26/03/2013 10:11:00
Quote Anchor link
- Aar - op 26/03/2013 10:06:38:
Kan je dit beperken tot max. 15 regels aan relevante code, en kan je dit tussen code-tags plaatsen, door je bericht te bewerken?


Ik neem aan dat dit de relevante code is:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
<!--BEGIN head-->
<head profile="http://purl.org/uF/hAtom/0.1/ http://purl.org/uF/2008/03/">
Gewijzigd op 26/03/2013 10:15:58 door Joke Ouwerling
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

26/03/2013 10:17:27
Quote Anchor link
Welke Wordpress theme is het, en waar te download? Dan kijk ik even.
Of op maat gemaakt?
Gewijzigd op 26/03/2013 10:18:09 door - Ariën -
 
Joke Ouwerling

Joke Ouwerling

26/03/2013 10:23:22
Quote Anchor link
- Aar - op 26/03/2013 10:17:27:
Welke Wordpress theme is het, en waar te download? Dan kijk ik even.
Of op maat gemaakt?


Bedankt Aar! :)
Nee ik heb het gewoon gedownload via Wordpress. De code gaf heel veel errors en is niet al te best gemaakt. Maar ik heb alle errors weg kunnen halen.
Dit is de website. Ik heb de Evolve gratis versie: http://theme4press.com/evolve/
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

26/03/2013 11:59:20
Quote Anchor link
Even in de code gespiekt van te templateset.
Offtopic: Kansloos dat ik voor dat ik hem kan downloaden de link naar de pagina verplicht via social-networking moet sharen....

In header.php moet je dit aanpassen:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<html profile="<?php evlget_profile_uri(); ?>">

naar:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<html>
Gewijzigd op 26/03/2013 12:46:34 door - Ariën -
 
Joke Ouwerling

Joke Ouwerling

26/03/2013 12:14:30
Quote Anchor link
Ja dan verdwijnt die error! Prima. :)
Alleen ik krijg er een andere voor terug:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
Stray end tag html.

Ik heb al geprobeerd om aan de eind van de head </html> in te voeren en ook aan het einde van de header.php, maar dat geeft nog meer errors.
Waar moet ik die </html> zetten?
Gewijzigd op 26/03/2013 12:14:50 door Joke Ouwerling
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

26/03/2013 12:16:47
Quote Anchor link
In footer.php moet deze aan het eind staan.

Toevoeging op 26/03/2013 12:18:19:

Ik zie dat je nu twee <html> tags hebt...

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<html lang="en-US">
<!--BEGIN head-->
<html>


Dat kan natuurlijk niet.
 
Joke Ouwerling

Joke Ouwerling

26/03/2013 12:30:11
Quote Anchor link
In de footer.php staat er al op het eind </html>.
Ik zie inderdaad in de bron dat er 2 keer html staat, maar ik kan <html lang="en-US"> in geen van mijn bestanden vinden.
Dus geen idee waar ik die </html> neer moet zetten.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

26/03/2013 12:33:17
Quote Anchor link
Hoe zien de eerste regels van je header.php eruit tot aan </head>?
Gewijzigd op 26/03/2013 12:34:53 door - Ariën -
 
Joke Ouwerling

Joke Ouwerling

26/03/2013 12:38:11
Quote Anchor link
Die zien er zo uit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
<?php
/**
 * Template: Header.php
 *
 * @package EvoLve
 * @subpackage Template
 */

?>

<!DOCTYPE html>

<!--BEGIN html-->
<html <?php language_attributes(); ?>>


<!--BEGIN head-->
<html>

    <title><?php wp_title('-', true); ?></title>

    <!-- Meta Tags -->
    <meta http-equiv="Content-Type" content="<?php bloginfo( 'html_type' ); ?>; charset=<?php bloginfo('charset'); ?>" />
  <meta name="viewport" content="width=device-width; initial-scale=1.0">

    <?php wp_head(); ?>

<!--END head-->  
</head>


Ik heb al geprobeerd om een </html> te plaatsen na die language attributes, maar dat werkt niet.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

26/03/2013 12:40:32
Quote Anchor link
Toch zie ik twee HTML-tags waar je mee begint. En dat kan niet.

Quote:
Ik heb al geprobeerd om een </html> te plaatsen na die language attributes, maar dat werkt niet.

Gokken is leuk, maar zorg er liever wel voor dat je weet wat je doet ;-)
Gewijzigd op 26/03/2013 12:41:45 door - Ariën -
 
Joke Ouwerling

Joke Ouwerling

26/03/2013 12:44:12
Quote Anchor link
Ja die 2 html tags zijn logisch, want we hebben er net 1 bijgezet.
Die html tag die nieuw in de head erbij is gekomen moet afgesloten worden. Maar waar?
En ik heb de rest van mijn site ook gevalideerd gekregen door te proberen. daar leer je vaak het meeste van.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

26/03/2013 12:45:26
Quote Anchor link
Je mag maar één HTML-tag hebben. Dus laat die <html> weg, en je probleem is solved.
Gewijzigd op 26/03/2013 12:45:46 door - Ariën -
 
Joke Ouwerling

Joke Ouwerling

26/03/2013 12:46:29
Quote Anchor link
Ik denk dat ik het opgelost heb. Ik heb gewoon de nieuwe html verwijderd en nu valideert de site.
Ik zal nog even kijken of alles loopt, maar ik hoop het wel.
Hardstikke bedankt voor al je hulp! Heel tof!

Johanna :)

Toevoeging op 26/03/2013 12:47:11:

Precies! Hardstikke bedankt!
Fijne dag verder.

Johanna :)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.