html codes uit sql uitvoeren

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Ferdi Verbeek

Ferdi Verbeek

22/06/2011 20:32:52
Quote Anchor link
Ik heb een site met een mini forum gemaakt. Eigenlijk heb ik deze deels gecreëerd uit codes van een bestaand stuk.

De startpost gaat op een andere manier dan alle reacties. Maar ik begrijp iets totaal niet. In de startpost kan ik een img scr tag plaatsen en die dan wordt uitgevoerd. Maar bij de reacties werkt dit niet.

Het ziet er daardoor als resultaat zo uit:
Afbeelding

Ik heb werkelijk geen idee wat te doen. Ik heb met htmlchars gewerkt en dat geeft allemaal hetzelfde resultaat. Moet ik kijken naar de input of naar de uitvoer? In de sql tabel staat de html gewoon zoals ingevoerd.
Gewijzigd op 22/06/2011 20:33:55 door Ferdi Verbeek
 
PHP hulp

PHP hulp

02/05/2024 09:44:09
 
Gerhard l

gerhard l

22/06/2011 20:35:52
Quote Anchor link
Naar beide? Hoe gaat het de database in? Gebruik je ergens strip_tags?
 
Ferdi Verbeek

Ferdi Verbeek

22/06/2011 20:39:42
Quote Anchor link
Het gaat bij de comments op een rare manier. Ik heb het zelf niet gemaakt. Ik plaats even wat ik denk dat handig is.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
<?php
if (isset($_POST['comment']) && $_POST['text'] != "")
   {
$query = "INSERT INTO $tab_townposts (itemid,userid,datestamp,text) VALUES
                                        ('"
.$_POST['itemid']."','".$_POST['userid']."',
                                         NOW(),'"
.$_POST['text']."')";
    mysql_query($query);
    
    $query = "UPDATE ".$tab_town." SET datepost=NOW() WHERE id = '".$_POST['itemid']."'";
    mysql_query($query);
    
    header("location: ".$_SERVER['PHP_SELF']."?townid=".$_POST['itemid']);
   }

?>


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
<script type="text/javascript">
function
addText(text){
  document.getElementById('foo').value += text;
}

</script>

?>


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php
<tr><td colspan=\"2\" class=\"placecomment-text\">
                        <form action=\""
.$_SERVER['PHP_SELF']."\" method=\"post\">
                        <textarea name=\"text\" id=\"foo\" cols=\"61\" rows=\"5\" align=\"left\"></textarea>
                        <input type=\"hidden\" name=\"itemid\" value=\""
.$id."\">
                        <input type=\"hidden\" name=\"userid\" value=\""
.$user['id']."\">
                        <
input type=\"submit\" name=\"comment\" value=\"Plaats reactie\">
                        <
/form>
                <
/td></tr>
?>


Bij dit laatste stuk heb ik er htmlspecialchars tussen proberen te zetten door dit tussen de textarea tags te plaatsen en dan te doen op $_POST['text']. Maar er gebeurt dan niks.

Dit gaat over het invoeren dus. Het tonen:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
<td class=\"comment-text\" >".nl2br($comment['text'])."</td></tr>
?>
Gewijzigd op 22/06/2011 20:40:53 door Ferdi Verbeek
 
- SanThe -

- SanThe -

22/06/2011 20:42:40
Quote Anchor link
Script is lek => sql-injection.
 
Ferdi Verbeek

Ferdi Verbeek

22/06/2011 20:44:58
Quote Anchor link
Hoe zie je dat? :S

Ik heb dit bovenaan staan hoor:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
$_POST
= RealEscape($_POST);
$_GET = RealEscape($_GET);
$_SERVER = RealEscape($_SERVER);
?>


Die escaped alles. Dan zou dat toch goed moeten gaan? Maar ik begrijp nog steeds niet waarom hij de html tags niet aanneemt. Als ik met <b> werk doet hij het wel, maar een url plaatsen vergeet het maar of een img.
Gewijzigd op 22/06/2011 20:55:58 door Ferdi Verbeek
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.