HTML / CSS link vraagje

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Jelmer

Jelmer

13/01/2009 12:15:00
Quote Anchor link
Ik heb een aantal div's, eigenlijk zijn het omgevormde knoppen.
Nu wil ik van een paar 'knoppen' een andere css class laten selecteren.
Maar dit lukt niet echt.

Origineel is het:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<div class="silverheader"><a href="http://www.dynamicdrive.com" class="More">Dynamic Drive</a></div>
    <div class="submenu">
                        <a href="http://www.dynamicdrive.com" class="normaal">Dynamic Drive</a>
                        <a href="http://www.dynamicdrive.com" >Dynamic Drive</a>                        
                        <a href="#" style="background-image:url(images/buttons/buttonSubBelow.png); background-position:top left; height: 4px;"></a>      
    </div>

Hierbij is de silverheader de hoofdknop, en de a 's in de div met de class submenu de submenu's.
Nu wil ik bijvoorbeeld bij de bovenste een andere klasse gebruiken dus hernoem ik de LINK ( de div kan helaas niet ivm een javascript ) met de naam class="normaal" maar hoe kan ik in hemelsnaam die klasse veranderen?
Bij de onderste knop het ik het zo direct in de HTML geplaatst , dan werkt het wel, maar ik krijg het niet netjes in de CSS... dus hoe moet ik dit vermelden?

Dit is de CSS nu:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
.normaal a
{
    font: normal 12px Tahoma, "Lucida Grande", "Trebuchet MS", Helvetica, sans-serif;
    background: transparent url(images/buttons/buttonSub.png) no-repeat center left;
    text-decoration:none;
    color: #606a6f;    
    display: block;
    position: relative; /*To help in the anchoring of the ".statusicon" icon image*/
    width: auto;
    padding: 1px 0 1px 0;
    padding-left: 8px;
    text-decoration: none;    
}
div.submenu .normaal a:hover
{
    color: #0364a7;
    background: transparent url(images/buttons/buttonSubActive.png) no-repeat center left;
}

.menu{
margin: 7px 0;
padding: 0;
width: 178px; /*width of menu*/
border: 0px solid #9A9A9A;
}

div.silverheader a
{    
    background: transparent url(images/buttons/button.png) no-repeat center left;
    font: normal 12px Tahoma, "Lucida Grande", "Trebuchet MS", Helvetica, sans-serif;
    color: white;
    display: block;
    position: relative; /*To help in the anchoring of the ".statusicon" icon image*/
    width: auto;
    padding: 4px 0 4px 0;
    padding-left: 8px;
    text-decoration: none;    
}


div.silverheader a:visited, div.silverheader, silverheaderSub a:active{
    color: white;
}

.menu div.selected a, .menu div.silverheader a:hover{
background-image: url(images/buttons/buttonActive.png);
color: white;
}

/* Submenuknop Silverheader */
div.silverheader .More a
{    
    background: transparent url(images/buttons/buttonMore.png) no-repeat center left;
    font: normal 12px Tahoma, "Lucida Grande", "Trebuchet MS", Helvetica, sans-serif;
    color: white;
    display: block;
    position: relative; /*To help in the anchoring of the ".statusicon" icon image*/
    width: auto;
    padding: 4px 0 4px 0;
    padding-left: 8px;
    text-decoration: none;    
}
.menu div.selected a, .menu div.silverheader .More a:hover{
    background-image: url(images/buttons/buttonMoreActive.png);
    color: white;
}
/* Einde Submenuknop*/

.menu div.submenu{ /*DIV that contains each sub menu*/
    background: white;
}

Hier heb ik dus in de SubmenuKnop Silverheader al de css opgenomen zoals ik denk dat hij moet zijn, echter werkt dit niet :(...
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Jelmer
 
PHP hulp

PHP hulp

13/05/2024 18:39:44
 
- SanThe -

- SanThe -

13/01/2009 12:33:00
Quote Anchor link
Pas je post even aan en gebruik en tags om je code heen. Om php code zet je uiteraard dit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php en ?>
Gebruik je Afbeelding knop om dit te doen.

SanThe.
 
Jelmer

Jelmer

13/01/2009 12:55:00
Quote Anchor link
Zonet stond er ook nog iets met gesponsorde links in? Moet ik de links uit mijn bericht halen?
Dat is geen probleem maar ik kan het zelf niet editen :(
Verder ben ik benieuwd als iemand hier een oplossing voor weet, volgensmij is mijn ide goed, normalite werkt dit nl. wel...
 
Midas

Midas

13/01/2009 13:02:00
Quote Anchor link
Nee, dat zijn advertenties. Die kan je dus niet weghalen.
 
Jelmer

Jelmer

13/01/2009 14:40:00
Quote Anchor link
ik bedoel in mijn eigen bericht, die advertentie is nu opeens weg, vreemd.
Maar ook heb ik nog een probleem met dit blokje:

<a href="#" style="background-image:url(images/buttons/buttonSubUp.png); background-position:top left; height: 2px; background-repeat: no-repeat;"></a>

Dit gaat nl. wel goed in IE7 en Firefox maar niet in IE 6.0, hoe kan ik dat oplossen?
Het wordt daar nl. een blok van +/- 20 pixels terwijl hij maar 4 pixels hoog mag zijn!
 
Satsume

Satsume

13/01/2009 14:45:00
Quote Anchor link
Gebruik als eerste een background tag, niet losse (-position, -repeat, etc.), en probeer een .css bestand te maken en wijs een class toe.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<a href="#" style="background: url(images/buttons/buttonSubUp.png)  no-repeat top left; height: 2px;"></a>


Daarnaast is de oplossing volgens mij een line-height: 4px; mee te geven als style.
 
Mitchell

Mitchell

13/01/2009 15:49:00
Quote Anchor link
Ik zie al een grote fout, je geeft je anchor tags class="normaal", maar je zet in je css
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
.normaal a {} .normaal a:hover
hier moet je van maken
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
a.normaal {} a.normaal:hover {}
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.