html dom backlink checker

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Dennis WhoCares

Dennis WhoCares

08/04/2018 22:40:58
Quote Anchor link
Goede avond allen,

ik ben aan het spelen met simple html dom.
Ik wil graag backlink checker maken.

Eigenlijk heel simpel :
Laad externe pagina in en zoek naar links met image. Daar waar link mijn domein is en image mijn image.

Omdat ik developers graag ook hun eigen manier wil laten behouden, wil ik niet vast pinnen op bijv:
<a href="mijndomein.com/path/to/page" target="_blank"><img src="mijndomein.com/img/logo.png"></a>

Wil ik niet op deze vaste regel zoeken..

Met html dom heb ik enkele voorbeelden opgepakt om links te zoeken, images te zoeken e.d.
Ik kom bijv. wel links tegen waarvan ik weet dat ze een image bevatten, maar staat geen refentie bij het element.

Iemand enig advies of andere oplossing?
Wellicht een regex koning aanwezig? (zou dat een oplossing kunnen zijn?)

Toevoeging op 08/04/2018 22:44:16:

dom dom dom..
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$dom->find('a img');

werkt wel, maar laat weer niet de href van a zien ...
Gewijzigd op 08/04/2018 22:46:18 door Dennis WhoCares
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 20:28:51
 
Rob Doemaarwat

Rob Doemaarwat

08/04/2018 23:31:48
Quote Anchor link
Vanuit je gevonden img via parent() weer "omhoogklimmen" tot je een tag == "a" tegen komt, en daar dan de href van pakken.
 
Dennis WhoCares

Dennis WhoCares

09/04/2018 08:14:42
Quote Anchor link
Hi Rob,

maar m'n parent blijft empty -,-
De image waar ik naar kijk is wel zeker in een link..
 
Jan te Pas

Jan te Pas

09/04/2018 08:21:16
Quote Anchor link
Hier een stukje code:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
$html = file_get_html('http://www.google.com/');

// Find all images
foreach($html->find('img') as $element)
       echo $element->src . '<br>';

// Find all links
foreach($html->find('a') as $element)
       echo $element->href . '<br>';
 
Dennis WhoCares

Dennis WhoCares

09/04/2018 09:22:03
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
require('htmldom.php');

$html = file_get_html('https://www.mijndomein.com');

// Find all images
$finder = $html->find('a img');
foreach($finder as $index => $element) {
$finder[$index]->clear();
        print_r($element);

        print_r($element->parent());
}


Parent is altijd leeg.
Ik wil niet alle links, en alle images.
Alleen <a href.......><img src......></a>

En dan kan ik daaruit controlleren of mijn link en image wel daarin staat.

p.s. ik gebruik clear omdat ik als voorbeeld een webshop gebruikt heb, en dat bevat nogal veel links ;-)

Toevoeging op 09/04/2018 11:13:13:

Zonder de () bij parent werkt het wel :)

toppers!

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
require('htmldom.php');

$html = file_get_html('https://www.mijndomein.com');

$finder = $html->find('a img');
foreach($finder as $index => $element) {
    $imgLink = $element->src;
    $urlLink = $element->parent->href;

    $finder[$index]->clear();
}
Gewijzigd op 09/04/2018 12:19:51 door Dennis WhoCares
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.