HTML Email

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Casper B

Casper B

21/10/2011 10:36:20
Quote Anchor link
Beste mensen,

Ik ben al een tijdje bezig met het realiseren van een html email.
Maar tot op heden werkt deze alleen bij Apple mail. Zodra ik de mail naar een outlook stuur staat alles scheef etc.

Weet iemand waar dit aan ligt?

M.v.g
Casper
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 07:41:13
 
Maikel  B

Maikel B

21/10/2011 11:27:34
Quote Anchor link
Ik zie aan je code dat je tabellen niet goed zijn.
De CSS maak je ook verkeerd.
 
Casper B

Casper B

21/10/2011 11:48:49
Quote Anchor link
Welke code? Want die heb ik nog niet gepost
 
Nick van der heijden

nick van der heijden

21/10/2011 12:01:30
Quote Anchor link
heb je stukje code? want via html kan je geen email versturen of hij opent outlook of windows mail ofzo
 
PHP Scripter

PHP Scripter

21/10/2011 13:21:58
Quote Anchor link
Casper, het bericht van Maikel is sarcastisch omdat je geen enkel stukje code plaatst.

En ik neem aan dat je een mail verstuurd via PHP?
Gewijzigd op 21/10/2011 13:22:27 door PHP Scripter
 
Casper B

Casper B

21/10/2011 13:58:09
Quote Anchor link
Ja deze verstuur ik met php.
Heb hem eerst ontworpen, vervolgens in html gezet door middel van tabellen.
Vervolgens heb ik deze in de php code gezet.
Ik heb hem in Mail van apple getest, hier doet hij het perfect, alleen in een webmail en gewone mail van outlook, laat hij zodra je de afbeeldingen download alles door elkaar zien.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
129
130
131
132
133
134
135
136
137
138
139
140
141
142
143
144
145
146
147
148
149
150
151
152
153
154
155
156
157
158
159
160
161
162
163
164
165
166
167
168
169
170
171
172
173
174
175
176
177
178
179
180
181
182
183
184
185
186
187
188
189
190
191
192
193
194
195
196
197
198
199
        $headers .= "MIME-Version: 1.0\r\n";
        $headers .= "Content-Type: text/html; charset=ISO-8859-1\r\n";
        $headers .= "From: ".$receiveFrom;
        
        $body1 = "<html><body marginheight='0' topmargin='0' marginwidth='0' leftmargin='0' style='margin: 0px; background-color: #FFFFFF; font-family: Helvetica, Arial, sans-serif; background: url(mail/bgemail-body.jpg);'>".
                 "<table cellspacing='0' border='0' bgcolor='#ffffff' style='margin: 0; padding: 0; border: 0;' width='100%' cellpadding='0'>".
                 "<tr style='margin: 0; padding: 0; border: 0;'>".
                 "<td align='center' style='margin: 0; padding: 0; border: 0;'>".
                 "<table cellspacing='0' border='0' style='padding: 0; border: 0; margin: 0; background: url(mail/bg.jpg);' bgcolor='#797979' width='805' cellpadding='0'>".
                 "<tr height='76' style='margin: 0; padding: 0; border: 0;'>".
                 "<td style='padding: 0; border: 0; margin: 0; background: #797979 url(mail/top-1.jpg);' width='102'>".
                 "</td>".
                 "<td style='padding: 0; border: 0; margin: 0; background: #797979 url(mail/top-2.jpg);' width='601'>".
                 "<table cellspacing='0' border='0' style='margin: 0; padding: 0; border: 0;' cellpadding='0'>".
                 "<tr height='30' style='margin: 0; padding: 0; border: 0;'>".
                 "<td style='margin: 0; padding: 0; border: 0;' width='46'></td>".
                 "<td style='margin: 0; padding: 0; border: 0;' width='508'></td>".
                 "<td style='margin: 0; padding: 0; border: 0;' width='47'></td>".
                 "</tr>".
                 "<tr style='margin: 0; padding: 0; border: 0;'>".
                 "<td height='50' style='margin: 0; padding: 0; border: 0;'></td>".
                 "<td style='margin: 0; padding: 0; border: 0;'></td>".
                 "</tr>".
                 "<tr height='18' style='margin: 0; padding: 0; border: 0;'>".
                 "<td style='margin: 0; padding: 0; border: 0;'></td>".
                 "<td style='margin: 0; padding: 0; border: 0;'></td>".
                 "<td style='margin: 0; padding: 0; border: 0;'></td>".
                 "</tr>".
                 "</table>".
                 "</td>".
                 "<td style='padding: 0; border: 0; margin: 0; background: #797979 url(mail/top-3.jpg);' width='102'>".
                
                 "</td>".
                 "</tr>".
                 "<tr height='67' style='margin: 0; padding: 0; border: 0;'>".
                 "<td style='margin: 0; padding: 0; border: 0;'>".
                 "</td>".
                 "<td style='border: 0; padding: 0; color: #f9f9f9; margin: 0; background: #B9B9B9 url(mail/header.jpg) no-repeat;' bgcolor='#B9B9B9' width='601'>".
                
                 "<div style='height:67px;'>".
                 "<table cellspacing='0' border='0' style='margin: 0; padding: 0; border: 0;' cellpadding='0' align='left'>".
                 "<tr style='margin: 0; padding: 0; border: 0;'>".
                 "<td style='margin: 0; padding: 0; border: 0;' width='452'>".
                 "<table cellspacing='0' border='0' style='margin: 0; padding: 0; border: 0;' cellpadding='0' height='67'>".
                 "<tr height='55' style='margin: 0; padding: 0; border: 0;'>".
                
                 "<td style='margin: 0; padding: 0; border: 0;' width='30'></td>".
                 "<td style='margin: 0; padding: 0; border: 0;' align='left' width='422'>".
                 "<h1 style='padding: 10px 0 0 0; margin: 0; font-size: 28px; font-weight: bold; border: 0; color:#e10079; font-family: Arial, sans-serif'>Contactbevestiging</h1>".
                 "</td>".
                 "</tr>".
                 "<tr height='12' style='margin: 0; padding: 0; border: 0;'>".
                
                 "<td style='margin: 0; padding: 0; border: 0;'></td>".
                 "<td style='margin: 0; padding: 0; border: 0;'></td>".
                 "</tr>".
                 "</table>".
                 "</td>".
                 "<td style='margin: 0; padding: 0; border: 0;' width='150'>".
                 "</td>".
                 "</tr>".
                 "</table>".
                 "</div>".
                 "</td>".
                 "<td style='margin: 0; padding: 0; border: 0;'>".
                
                 "</td>".
                 "</tr>".
                 "<tr style='padding: 0; font-size: 14px; line-height: 21px; font-family: Arial, sans-serif; border: 0; color: #8e8e8e; margin: 0;'>".
                 "<td style='margin: 0; padding: 0; border: 0;'>".
                 "</td>".
                 "<td style='padding: 0; border: 0; margin: 0; background: #E4E4E4 url(mail/bodybg.jpg);' bgcolor='#E4E4E4' width='601'>".
                 "<table cellspacing='0' border='0' style='margin: 0; padding: 0; border: 0;' cellpadding='0' align='left'>".
                 "<tr height='20' style='margin: 0; padding: 0; border: 0;'>".
                 "<td style='margin: 0; padding: 0; border: 0;' width='32'></td>".
                 "<td style='margin: 0; padding: 0; border: 0;'></td>".
                 "<td style='margin: 0; padding: 0; border: 0;' width='32'></td>".
                 "</tr>".
                
                 "<tr style='margin: 0; padding: 0; border: 0;'>".
                 "<td style='margin: 0; padding: 0; border: 0;'></td>".
                 "<td style='margin: 0; padding: 0; border: 0; color:#8E8E8E; font-family: Helvetica, Arial, sans-serif; font-size:14px; line-height:21px;' align='left'>".
                 "</td>".
                 "<td style='margin: 0; padding: 0; border: 0;'></td>".
                 "</tr>".
                 "<tr height='25' style='margin: 0; padding: 0; border: 0;'>".
                 "<td style='margin: 0; padding: 0; border: 0;'></td>".
                 "<td style='margin: 0; padding: 0; border: 0;'></td>".
                 "<td style='margin: 0; padding: 0; border: 0;'></td>".
                 "</tr>".
                 "<img src='mail/mailbevestiging.jpg' />".
                
                 "<tr style='margin: 0; padding: 0; border: 0;'>".
                 "<td style='margin: 0; padding: 0; border: 0;' width='32'></td>".
                 "<td style='padding: 20px 0 0; border: 0; margin: 0; background: url(mail/storybg.jpg) no-repeat; color: #8E8E8E; font-family:Arial, Helvetica, sans-serif; font-size:14px; line-height:21px;' align='left' width='601'>".
                 "<table cellspacing='0' border='0' style='margin: 0; padding: 0; border: 0;' cellpadding='0' align='left'>".
                 "<tr style='margin: 0; padding: 0; border: 0;'>".
                 "<td style='margin: 0; padding: 0; border: 0;' width='25' height='50'>&nbsp;</td>".
                 "<td style='margin: 0; padding: 0; border: 0;' width='576'>".
                 "<h2 style='font-size: 24px; font-weight: bold; border: 0; color: #f6a924; display: inline; padding: 0; margin: 0; font-family:Helvetica, Arial, sans-serif'>Kerst- en nieuwjaarskaarten</h2>".
                 "</td>".
                 "</tr>".
                 "<tr style='margin: 0; padding: 0; border: 0;'>".
                 "<td colspan='2' style='margin: 0; padding: 0; border: 0;'>".
                
                 "<p style='margin: 0; padding: 0; font-size: 14px; padding-bottom: 10px; padding-left: 20px; font-family: Arial, Helvetica, sans-serif; color:#949494'>".
                 "We zijn er weer!<br>".
                 "De kerst staat alweer voor de deur, reserveer tijdig de collectieboeken om op de zaak uw".
                 "kaart uit te zoeken of kijk op <a href='#'>onze website</a>. ".
                 "</p>".
                 "</td>".
                 "</tr>".
                 "</table>".
                 "</td>".
                 "<td style='margin: 0; padding: 0; border: 0;'></td>".
                 "</tr>".
                 "<tr height='25' style='margin: 0; padding: 0; border: 0;'>".
                
                 "<td style='margin: 0; padding: 0; border: 0;'></td>".
                 "<td style='margin: 0; padding: 0; border: 0;'></td>".
                 "<td style='margin: 0; padding: 0; border: 0;'></td>".
                 "</tr>".
                 "<tr style='margin: 0; padding: 0; border: 0;'>".
                 "<td style='margin: 0; padding: 0; border: 0;' width='32'></td>".
                 "<td style='padding: 20px 0 0; border: 0; margin: 0; background: url(mail/storybg.jpg) no-repeat; color: #8E8E8E; font-family:Arial, Helvetica, sans-serif; font-size:14px; line-height:21px;' align='left' width='601'>".
                 "<table cellspacing='0' border='0' style='margin: 0; padding: 0; border: 0;' cellpadding='0' align='left'>".
                 "<tr style='margin: 0; padding: 0; border: 0;'>".
                 "<td style='margin: 0; padding: 0; border: 0;' width='25' height='50'></td>".
                 "<td style='margin: 0; padding: 0; border: 0;' width='576'>".
                 "<h2 style='font-size: 24px; font-weight: bold; border: 0; color: #f6a924; display: inline; padding: 0; margin: 0; font-family:Helvetica, Arial, sans-serif'>Oktober aanbieding</h2>".
                 "</td>".
                 "</tr>".
                 "<tr style='margin: 0; padding: 0; border: 0;'>".
                 "<td colspan='2' style='margin: 0; padding: 0; border: 0;'>".
                 "<p style='margin: 0; padding: 0; font-size: 14px; padding-bottom: 10px; padding-left: 20px; font-family: Helvetica, Arial, sans-serif; color:#949494'>".
                 "1000 vel briefpapier + 1000 enveloppen A5 met venster - <br>".
                 "1 zijdig in 2 PMS kleuren 215,00 excl btw".
                 "</td>".
                 "</tr>".
                 "</table>".
                
                 "</td>".
                 "<td style='margin: 0; padding: 0; border: 0;' width='32'></td>".
                 "</tr>".
                 "<tr height='25' style='margin: 0; padding: 0; border: 0;'>".
                 "<td style='margin: 0; padding: 0; border: 0;'></td>".
                 "<td style='margin: 0; padding: 0; border: 0;'></td>".
                 "<td style='margin: 0; padding: 0; border: 0;'></td>".
                 "</tr>".
                 "</table>".
                
                 "</td>".
                 "<td style='margin: 0; padding: 0; border: 0;'></td>".
                 "</tr>".
                 "<tr height='69' style='margin: 0; padding: 0; border: 0;'>".
                 "<td style='margin: 0; padding: 0; border: 0;'></td> ".
                 "<td style='padding: 0; border: 0; margin: 0; background: #B9B9B9 url(mail/footer.jpg);' bgcolor='#B9B9B9' width='601'>".
                 "<table cellspacing='0' border='0' style='padding: 0; border: 0; margin: 0;' cellpadding='0' width='601'>".
                 "<tr height='12' style='margin: 0; padding: 0; border: 0;'>".
                
                 "<td style='margin: 0; padding: 0; border: 0;' width='85'></td>".
                 "<td style='margin: 0; padding: 0; border: 0;'></td>".
                 "<td style='margin: 0; padding: 0; border: 0;' width='85'></td>".
                 "</tr>".
                 "<tr height='40' style='margin: 0; padding: 0; border: 0;'>".
                 "<td style='margin: 0; padding: 0; border: 0;'></td>".
                
                 "<td align='center' style='padding: 0; font-size: 12px; line-height: 22px; border: 0; color: #eeeeee; margin: 0; font-family:Helvetica,Arial,sans-serif'>".
                 "<a href='http://twitter.com/#' target='_blank'><img src='mail/twitter.png' width='32' alt='Twitter'/></a> &nbsp;".
                 "<a href='http://www.facebook.com/' target='_blank'><img src='mail/fb.png' width='32' alt='Facebook' /></a> &nbsp;".
                 "</td>".
                
                 "<td style='margin: 0; padding: 0; border: 0;'></td>".
                 "</tr>".
                 "<tr height='12' style='margin: 0; padding: 0; border: 0;'>".
                 "<td style='margin: 0; padding: 0; border: 0;'></td>".
                 "<td style='margin: 0; padding: 0; border: 0;'></td>".
                 "<td style='margin: 0; padding: 0; border: 0;'></td>".
                 "</tr>".
                 "</table>".
                
                 "</td>".
                 "<td style='margin: 0; padding: 0; border: 0;'></td>".
                 "</tr>".
                 "<tr height='90' style='margin: 0; padding: 0; border: 0;'>".
                 "<td style='padding: 0; border: 0; margin: 0; background: #797979 url(mail/bottom-1.jpg);'>".
                 "</td>".
                 "<td style='padding: 0; border: 0; margin: 0; background: #797979 url(images/bottom-2.jpg); font-size: 12px; line-height: 22px; color: #FFF; width='601' align='center''>".
                 "U ontvangt deze mail ter bevestiging van uw verzonden mail.<br>".
                 "Contactbevestiging niet goed leesbaar? <a href='mail/bevestiging.html'><webversion style='color: #f6a924; text-decoration: none;'>Bekijk dan de online versie. </webversion></a><br>".
                 "</td>".
                 "<td style='padding: 0; border: 0; margin: 0; background: #797979 url(mail/bottom-3.jpg);'></td>".
                 "</tr>".
                 "</table>".
                 "</td>".
                 "</tr>".
                 "</table>".
                
                 "</body></html>";
 
- SanThe -

- SanThe -

21/10/2011 14:00:58
Quote Anchor link
Je html is niet valid. (Geen enkele regel zelfs)
http://phpwiki.santhe.nl/index.php/De_juiste_mailheaders
Gewijzigd op 21/10/2011 14:14:03 door - SanThe -
 
Casper B

Casper B

21/10/2011 14:22:53
Quote Anchor link
Dat is dit stuk toch:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
$headers .= "MIME-Version: 1.0\r\n";
        $headers .= "Content-Type: text/html; charset=ISO-8859-1\r\n";
        $headers .= "From: ".$receiveFrom;
 
- SanThe -

- SanThe -

21/10/2011 14:28:09
Quote Anchor link
Nee, je hele html is niet valid. Haal het eens door de W3C validator.
En wat staat er in $receiveFrom?
 
Maikel  B

Maikel B

21/10/2011 15:13:06
Quote Anchor link
En als je met css werkt dien je px achter een getal te zetten

fout:
style='margin: 0; padding: 0; border: 0;'

goed:
style='margin: 0px; padding: 0px; border: 0px;'
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

21/10/2011 15:19:52
Quote Anchor link
@Maikel: als de waarde 0 is schijn je er niks achter te hoeven zetten.
 
Wouter J

Wouter J

21/10/2011 15:44:37
Quote Anchor link
@Maikel, dit hoeft niet bij 0. Want als je er niks achter zet kiest het browser voor zijn eigen default (px, pt, em, ect.) en dit wil je niet, want als je 10 pixels bedoelt wil je niet 10em hebben. Maar omdat het bij 0 niet uitmaakt, want 0 is 0, kun je er beter geen px achter zetten. Dit is sneller en -vind ik- overzichtelijker.
Zie ook deze discussie, van ozzie en mij.

PS: Al zou ik wel border: none; doen i.p.v. 0. Want 0 geeft in CSS altijd een grootte aan, en een border heeft geen grootte. Een border-width wel. Dus border-width: 0; kan wel, maar border: 0; is niet helemaal perfect.
 
PHP Scripter

PHP Scripter

21/10/2011 15:45:00
Quote Anchor link
Ozzie dat klopt.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
margin: 0 auto;
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.