HTML en PHP

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Jurrien P

Jurrien P

09/01/2012 14:51:57
Quote Anchor link
Hoi,

Wat is de juiste manier om HTML en PHP te gebruiken?

Voorbeeld 1:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php

// Hier de PHP

?>

<table>

</table>


Voorbeeld 2:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php

// Hier bijvoorbeeld een query.

echo("<table>");

echo("</table>");

?>


Of is er een andere manier?
Gewijzigd op 09/01/2012 14:52:13 door Jurrien P
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 20:04:59
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

09/01/2012 14:59:22
Quote Anchor link
De eerste, als het om grote lappen HTML gaat.
Als je echo wilt gebruiken is er één beste keuze:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
echo '<span id="Waa">Meukee!</span>';
?>


Nog netter is het gebruik van een templateparser om PHP (business-layer) en HTML (view-layer) te scheiden. Ikzelf gebruik hier Smarty voor.
Gewijzigd op 09/01/2012 15:00:49 door - Ariën -
 
- SanThe -

- SanThe -

09/01/2012 15:02:45
Quote Anchor link
Er is geen 'juiste' manier. Het is gewoon vaak verstandig om eerst alle php af te handelen en daarna de html. Een echo behoeft sowieso geen ()-haakjes. Verder is het slim om echo met enkele quotes te gebruiken zodat je de dubbele html-quotes niet steeds hoeft te escapen. Een ander voordeel van enkele quotes is dat je verplicht bent om alle $vars buiten de quotes te houden en dat geeft weer overzicht.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.